skodovecka napísal:zaujímavé, že na to skrývanie sa za KB a BB nikto nezareagoval, ale na figu a pracovné výkazy sa chytili viacerí....a ked už ide o tú Bibliu, tak ak máš niečo proti bratovi, chod a medzi štyrmi očami mu povedz....ved viete ako to ide dalej...
lenže my sa už podľa Biblie neradi riadime, máme predsa vlastný rozum a vieme, čo Boh tým alebo oným výrokom myslel...a hovorím "my", lebo aj mne sa to stáva
a ešte jeden postreh: propagujeme tu lásku (aj brat predseda má byť hlavne "milovník" ľudí, ale ak sa mám ja zaprieť a milovať napr. aj bratov KB, OP a SB, tak to už nie, to už je veľa...
skodovecka,
skúsim to inak vyjadriť za seba. To čo si napísal pokiaľ si to len myslíš, tak sa len mýliš. Pokiaľ to tvrdíš, tak klameš.
Sám mám skúsenosť, že s bratmi z vedenia SZ voči zboru - je to do určitej !!!! miery tak ako sa to popísalo na tomto fóre. Myslím že aj čo sa týka teba
. Čiže za seba, povedal som si - ale ups!!! - existuje jedna modla - volá sa moc. Neubránia sa jej niekedy neveriaci ale ani veriaci, aj asd s tým bojujú, aj ty s tým bojuješ, aj ja stým bojujem, aj admin s tým bojuje....
To čo si vyjadril považujem preto minimálne za omyl, blúdenie možno aj za klamstvo. Preto že si súdil, že my týchto bratov nenávidíme.
Neviem ako si bol vychovávaný, ale verím že tvoj otec /možno aj mama/ ti niekedy nastavil zrkadlo aby ti povedal S ty sa mýliš, čo to robíš, spamätaj sa.

Pokiaľ to robí otec kultivovaným spôsobom /možno niekedy aj fyzicky zasiahol aby sa ti v hlave vzoplo relátko/ verím tomu, že ho máš rád. Možno vtedy si to nechápal, mal si možno v sebe hnev - možno Ti ostal až doteraz. Možno preto si to ventiluješ na nás.

Ale to neznamená že otec ťa nenávidel.
Ale je to určitá cesta dospievania, dozrievania, žitie v cirkvi či rodine kde sa prijímame, učíme mať rád toho druhého - aj keď nám hovorí nepríjemné veci / preto určite mám rád aj teba a necítim žiadnu nenávisť - ale to by bolo málo, podstatnejšie je prežívanie praktickej lásky/ kde nás Boh vedie k tomu aby sme žili zodpovedne!!!!! vo vzťahu k Nemu, sebe, blížnym - tým rozumej aj k cirkvi. Že to čo nám zveril nie je vlastníctvom jednotlivca, nie je v moci jednotlivca - ale je to vyšší princíp.....
No a tým som Ti chcel vyjadriť že toto je z mojej strany nazeranie na dianie v živote spoločenstva. Možno je to skresľujúce, nakoľko nehovoríme o tom, čo sa týmto ľuďom podarilo spraviť dobrého, ako posunuli v nejakej oblasti cirkev vpred.
Ak dokáže transparentne a zodpovedne fungovať naša cirkev mimo hranice Sk, prečo sa tomu bránime na SK!!!!!!!!
To čo tomu bráni je jedna jediná vec - hriech v nás ľuďoch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ak robím veci transparentne a korektne, tak ok, nemal by som mať s ničím problém, pýtajte sa a poskytnem vám relevantné informácie.
To že ich milujem pre mňa znamená že mi neležia v žalúdku, tak ako ani ostatní účastníci tohto fóra /niektorí?/ a preto sa zapájame do života zboru, prežívame spiritualitu, rastieme, učíme sa zodpovednosti... preto jedna z foriem / neviem či zúfalstva/ keď ťa druhá strana ignoruje, asi si to ventilujeme tu. A čakáme. Aj vedenie čaká.
Možno sa mýlim, ale poznaš situáciu v kazateľskom oddelení / prijímanie sa, jednota, dobré vzťahy, bratská láska/ a taktiež na zboroch.
Skús vyjadriť ako sa ti páči? Nebodaj si veľmi !!!!!!! spokojný - ba až úžas...??
Ale vedenie by mohlo byť múdrejšie ako my....