No pozor v Písmu rozhodně není všechno co nám chtěl Bůh sdělit, to je tak možná 1 promile, spíše ještě mnohem méně, ale je zde naopak 100% vše co potřebujeme ke spasení.Viktorrealita napísal: ↑24 Feb 2019, 10:42 Ak zoberieme v úvahu túto pravdu, že Písmo je dostatočné vo všetkom a Biblia bola skompletovaná a zachovaná vo svojej podobe z moci Božej, tak Boh predsa vedel, čo má všetko obsahovať a urobil ju dostatočnou, že. Je to teda ako meter s ktorým máme merať. K tomúto metru nič nemôžeme pridať ani ubrať, lebo by sme potom merali zle.
Čo tá žena zjavila naviac, ako to, čo je v Písme? Ak nič z toho, čo učila nebolo naviac, tak všetko je potom v Písme a každý si to môže overiť.
Ak zjavila niečo naviac a niečo ubrala, tak potom urobila iný meter a týmto spochybňuje dostatočnosť Biblie a súčasne spochybňuje aj to, že Biblia bola skompletovaná a takto zachovaná z Božej moci a človek k tomu nič nemá čo pridávať ani uberať. Nemôžem predsa použiť iný meter, ako je Boží meter a potom týmto metrom merať!
2Ján 1:9 Každý, kto ide ďalej a nezostáva v učení Kristovom, nemá Boha. Kto zostáva v učení Kristovom, ten má Otca i Syna.
Tak tá žena išla ďalej, alebo nie? Zjavovala niečo naviac, ako to čo je v Biblii, alebo nie? Rád by som počul na túto vec Váš názor.
...K tomúto metru nič nemôžeme pridať ani ubrať, lebo by sme potom merali zle.
No, ale o tom se v Písmu jako o celém Písmu nikde nepíše, že k němu nesmíme nic přidat a ubrat, to se vztahuje jen a pouze na knihu Zjevení, to umí pochopit každý.
[KB1613] Zj 22:19 A jestliže by kdo ujal od slov proroctví tohoto, odejmeť Bůh díl jeho z knihy života, a z města svatého, a z těch věcí, kteréž jsou napsány v knize této.
Pokud by jsi snad narážel na tento verš:
[KB1613] Dt 4:2 Nepřidáte nic k slovu, kteréž já přikazuji vám, aniž co ujmete od něho, abyste tak přikázaní Hospodina Boha svého, kteréž já přikazuji vám, zachovali.
Verš Dt 4x2 se týká slov Božích a přikázání k Izraeli v době Mojžíše. Od dob Mojžíše existovalo ještě mnoho proroků a jejich inspirovaných spisů. Pokud by už Bůh všechno řekl, pak by po Mojžíšovi nesměly existovat už žádné další knihy. Takže pokud někdo trvrdí, že dar proroctví existuje dodnes, pak to není žádný blouznivec, ale člověk, který věří v Boží zaslíbení.
...Ak zjavila niečo naviac a niečo ubrala, tak potom urobila iný meter a týmto spochybňuje dostatočnosť Biblie a súčasne spochybňuje aj to, že Biblia bola skompletovaná a takto zachovaná z Božej moci a človek k tomu nič nemá čo pridávať ani uberať. Nemôžem predsa použiť iný meter, ako je Boží meter a potom týmto metrom merať!
Ty vole:), když ti Bůh dá vidění, a když ti jich dá více než 2000 a řekne ti něco nového co není v Bibli, protože jinak by to vidění od Boha nemělo snad vůbec žádný smysl, kdyby i ve 2000 viděních zjevil jen to co je v Písmu, tak ty řekneš Bohu: "Ne Bože, nic mi nedávej, nic mi neříkej nového, nikdo přece nesmí nic k tomu co je v Písmu přidat ani ubrat, pokud mi něco nového přidáš, pak zcela jistě musíš být falešný Bůh, falešný Ježíš, nebo falešný padlý anděl.":)
No myslím, že by bys vidění přijal od Boha a podobné nesmyslné myšlenky stavějící se přímo proti samotnému Bohu o nových věcech nad rámec Písma, by tě nikdy nemohly vůbec napadnout. Asi tě štve, že ta vidění dal obyčejné ženě, poté co je dal dvěma mužům a oni řekli, že na to nemají, aby vidění hlásali dál a ne třeba Tobě viď:)
Co o sobě řekla EGW:
„Během řeči jsem pronesla, že se nedomáhám povolání prorokyně. Některé tato výpověď překvapila, a protože k tomu bylo hodně řečeno, chtěla bych podat vysvětlení. Jiní mě nazývali prorokyní, ale já jsem tento titul nikdy nepřijala. Nemyslím, že je mojí úlohou, se takto prokazovat. Ti, kteří se v dnešních dnech pyšně vydávají za proroky, jsou často pro Boží dílo ostudou. Moje dílo zahrnuje daleko více, než znamená jméno (prorok). Považuji se za posla, pověřeného Pánem předávat poselství pro jeho lid. (1SM 35-36)
„Mluvím o tom, co jsem viděla a o čem vím, že je pravdivé.“(3SM 49)
„Žádný článek, který píšu do časopisu, nevyjadřuje jen mé vlastní myšlenky. Obsahuje to, co mi Bůh zjevil ve vidění“
„Nikdy jsem netvrdila, že jsem neomylná. Jediný Bůh je neomylný. Jeho slovo je pravé a u něho není proměny, ani střídání světla a stínu.“
„V noci ke mně přišel Pán a vyslovil cenná slova povzbuzení pro mé dílo, tím že mi zopakoval ono poselství, které mi už dříve vícekrát předal. S pohledem upřeným na ty, kteří se odvrátili od světla, které jim bylo posláno, řekl: „Když si nebudou vážit svědectví, které jsem ti dal proto, abys jim je předávala dál, potom to nejsi ty, koho ignorují, ale znevážili mě, tvého Pána.“ (5T 688.2)
„Bylo mi ukázáno, že někteří by zveřejněné vidění přijali, protože posuzují strom podle jeho plodů. Jiní se podobají pochybujícímu Tomášovi. Nedokážou uvěřit zveřejněným svědectvím ani být přesvědčeni svědectvím jiných. Chtějí vidět a mít pro sebe důkazy jedině osobně. Takových lidí bychom se neměli stranit, ale prokazovat jim mnoho trpělivosti a bratrské lásky až do doby, kdy se rozhodnou, buď pro nebo proti vidění. Když bojují proti vidění, o kterých nic neví, a jejich odpor jde tak daleko, že začínají být nazlobeni na ty, kteří věří, že vidění jsou od Boha, mluví o tom během shromáždění a těší se z poučení, které díky tomu obdrží, potom může církevní společenství vědět, že tyto osoby nemají pravdu. Boží lid by se neměl před takto nespokojenými lidmi hrbit, ustupovat jim, a obětovat svoji svobodu. Bůh své církvi svěřil duchovní dary, aby z nich měli užitek. Když se osoby, které předstírají, že věří pravdě, těmto darům staví na odpor a proti viděním bojují, ocitají se duše skrze jejich vliv v nebezpečí. Potom je na čase začít konat, aby nebyli slabí skrze jejich vliv vedení do omlu“ (1T 327f)