Šetríme cirkevné peniaze

Diskusia o cirkevnej organizácii.
Ninka
Dátum registrácie: 10 Mar 2015, 10:04
Kontaktovať používateľa:

Re: Šetríme cirkevné peniaze

Neprečítaný príspevok od používateľa Ninka »

Tiez som o tom pocula, FK ucast na tomto vylete ponukol aj mne... Bolo to pred par mesiacmi, takze si nepamatam presne detialy, ale myslim, ze sa to organizuje za misijnym ucelom. Kazdy ucastnik si nieco plati sam, bolo to niekolko sto eur, a zda sa mi, ze castou prispieva aj cirkev. Mne sa to zdalo dost drahe, ak by som si chcela urobit vylet do Ameriky, asi by som radsej za tie iste peniaze isla sama, a ak by som sa chcela venovat misijnej praci, to mozem aj doma a za lacnejsi peniaz :) Vlastne, celkovo si myslim, ze by bolo lepsie robit misijnu pracu vo svojej krajine ako kvoli tomu precestovat polku sveta... Aj v Mexiku su predsa krestania, a ak im treba pomoct, na americkom kontinente je este vela inych krajin, takze nechapem, preco by tam mali cestovat relativne chudobni Slovaci, ktori maju vela prilezitosti na evanjelizaciu aj vo vlastnej krajine...

Saver

Neprečítaný príspevok od používateľa Saver »

To je zaujímavé, že sa tam ide kvôli evanjelizácii. To sú miestnu bratia takí bezradní, že potrebujú pomoc zo Slovenska? To nemajú bližšie žiadnu krajinu, odkiaľ by im prišli pomôcť? Mimochodom, v Mexiku pripadá na 1000 obyvateľov 5 adventistov, na Slovensku je to 0,4. Mexičania sú na tom teda asi 12 krát lepšie. Nemali by radšej oni prísť sem?
Nemôžem sa ubrániť pocitu, že ide len o atraktívny výlet, avšak pod "svätou" zámienkou, aby mohli dostať príspevok od cirkvi ... Vedel by niekto zistiť, koľko eur nás to bude stáť?

ja219

Neprečítaný príspevok od používateľa ja219 »

Ahojte,
všimla som si na facebooku, že niektorí mládežníci pridávajú fotky z tohto misijného výletu, o ktorom píšete. Vyzerá to celkom fajn. Nevie niekto, ako sa tam dalo prihlásiť? Lebo som si nikde nevšimla pozvánku alebo niečo také. Ninka píše, že jej niekto ponúkal účasť, mne nikto nič neponúkol :( To bolo len pre nejakú vybranú skupinu ľudí?
Ďakujem za odpoveď.

Rajon
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 22:33
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Rajon »

Akciu neorganizuje FK, ale je to celosvetový projekt. Dotáciu neschválil výbor SZ, ale únia.
A trápi vás to preto, lebo vám úprimne záleží na "šetrení" financiami, túžite misijne pracovať a aj pracujete na Slovensku, alebo len závidíte tým, čo tam išli a potrebujete si zafrflať?

http://sharehim.org/intl-trips/mexico-t ... ian-union/
http://www.casd.cz/vybor-unie-v-brne-po ... niciativy/

btb

Neprečítaný príspevok od používateľa btb »

Dotácia z cirkvi na misiu do Mexika bola 300 eur na osobu.

sino

Neprečítaný príspevok od používateľa sino »

Kedze tam bola aj pokladnikova dcera, tak je to asi ok ...

ReFresh

Neprečítaný príspevok od používateľa ReFresh »

Ako už bolo avízované v správe zo zasadania výboru Slovenského združenia (z decembra 2015), na pozíciu správcu budov Slovenského združenia bol prijatý Jozef Hajdušek.
Zachytil niekto informáciu, či na toto miesto bol vypísaný konkurz, aby sa o miesto mohli uchádzať aj iní vhodní záujemcovia?

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Peníze církevní - církevní peníze - co s nimi - kam s nimi. a kdo za to může - no přece oni

Proč by jsem měl šetřit zrovna já. Atˇ šetří ti nahoře! ˇSak eném utrácajů, v autách si jezdíjá. Platy majů, čo by eště chceli. ˇSak si to nezaslůžijá. Pozri tě sa jak sa derů na seminár pre tý vysoké platy. A desátky, šák to majů už pridané do platu, ako tů pridanů hodnotu. Na seminár sa mosel robit konkůrz, šak sa tam nemohli vlést aj dvere porůbali. Jedného vyhodili cez dvera, šak on im vlézel spátky tým zachodovým okénkom. Ten škandál počuli stě, jak tam preburali strechu a čtyrja ho spůštali dole. Taká je tlačenica. Také su tam vysoké, peniažky nič nerobijá. čo nerobíjá, čo chců si robíjá s práce holubník. Kludně robíja presčasy, ponocujů. Ked ho stretneš eště zíve jak je nedospatý od toho nič nerobení. Sak co s ludma to nieje žádná robota, šak mi sme jak ty ovečky, a ty rohy to máme len pre parádu hitparádu, aby sa nás katolici báli.

Ref33

Neprečítaný príspevok od používateľa Ref33 »

JH bol prijatý na základe požiadavky pokladníka SB. O žiadnom výberovom konaní nebola reč.

cogito
Dátum registrácie: 12 Mar 2015, 10:13
Zbor: Anonymov
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa cogito »

Ref33 napísal:JH bol prijatý na základe požiadavky pokladníka SB. O žiadnom výberovom konaní nebola reč.
:D Krása. A nie je SB náhodou príbuzný JH? Manželka syna JH mala za slobodna rovnaké priezvisko ako SB. To je proste neskutočné, ako sa gazduje. Je to naozaj potrebná funkcia? Ak áno, mal sa vypísať konkurz. Hanba novému vedeniu, nič sa nezmenilo, všetko je pristarom. Alebo sa SB za starej garnitúry naučil niečomu, čo praktikuje aj naďalej, ale to by mu nemalo prechádzať u nového vedenia. Má vôbec niekto na mocenskej pozícii vôľu spravovať veci čestne a transparentne?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní