George Knight-9,5 teze
George Knight-9,5 teze
Konference o jednotě, kterou organizovaly spřízněné Unie, aby vzájemně podpořili svůj postoj vůči GK: referát George Knighta.
Originál zde: https://atoday.org/george-knight-unions ... -together/,
v překladu Tomáše Kábrta zde: http://www.adialog.eu/2017/06/george-kn ... -tezi.html
Najde se někdo takovéhoto formátu také v Č-S Unii?
v překladu Tomáše Kábrta zde: http://www.adialog.eu/2017/06/george-kn ... -tezi.html
Re: George Knight-9,5 teze
Dobrovoľne si asi nikto nestúpi pred ludí a nepovie dobre teda ja to skúsim ale jedného pána poznám čo by na to mal resp. nepoznám vôbec neviem ako vyzerá a nikdy som si s ním nepodal ruku a nikdy sme nedebatovali horlivo na úlohách. Neviem ani či má charizmu a organizačný talent a ani neviem či by to chcel robiť ale vlastne už neni členom cirkvi, ale mne by to nevadilo. Bol by to profesionálny postup aký sa deje pri záchrane veľkej firmy, príjme sa riaditeľ- manažér z „vonku“ ktorý pozametá prahy a pošle do dôchodku ľudí ktorý sa tam držia zubami nechtami. Volá sa Tomáš Plechatý……. Samozrejme že je to len fikcia ktorá sa nikdy neuskutoční, ale ako sa hovorí nikdy neprestávaj snívať svoj sen…. a spi ďalej.Milan napísal:Najde se někdo takovéhoto formátu také v Č-S Unii?
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Výzvě jestli se najde v čs unii někdo takového formátu jako je br. Georg Knight jsem porozuměl takto: Jmenovaný br. je nějakým uznávaným odborníkem v církvi. Požívá určitou autoritu. Takových členů v čs unii je docela dost a jsou to skuteční odborníci, žel mlčí. Proč? To je otázka která má hluboké kořeny v bývalých koloniích Sovětského svazu. Vytvářel uniformitu a potlačoval "genialitu" vlastního myšlení a to zapříčinilo odliv "mozků" do zahraničí. (tomu nemůže rozumět porevoluční generace) To může být důvod odchodů z casd.
Druhý důvod je ten, že jsou prostou většinou členů v pohrdání. "Dnes je v casd každý obdarován všemi dary a vystačí si sám". Dary Ducha jsou v pohrdání.
Třetí důvod může být, že si nechtějí pálit prsty.
Existuje ještě čtvrtý důvod, ten je hodně palčivý a souvisí s myšlenkou v závěrečné větě.
Ale to já nevím, který bod pro koho platí. Viníci jsme všichni, protože jsme nauku 28 článků povýšili nad Ducha Svatého. Odmítli jsme papežský systém, ale vytvořili jsme jinou kopii takovému systému podobnou.
Jmenovaný br. se nedívá na církev přes růžové brýle, ale ani ji nezatracuje. To je formát, který je v čs unii žádoucí, aby vystoupil a svým hlasem dal najevo, že jsme se odchýlili od kurzu naši cesty, protože pod "jediný kompas" někdo podstrčil "magnet autority a moci" a služba se stala popelkou.
Druhý důvod je ten, že jsou prostou většinou členů v pohrdání. "Dnes je v casd každý obdarován všemi dary a vystačí si sám". Dary Ducha jsou v pohrdání.
Třetí důvod může být, že si nechtějí pálit prsty.
Existuje ještě čtvrtý důvod, ten je hodně palčivý a souvisí s myšlenkou v závěrečné větě.
Ale to já nevím, který bod pro koho platí. Viníci jsme všichni, protože jsme nauku 28 článků povýšili nad Ducha Svatého. Odmítli jsme papežský systém, ale vytvořili jsme jinou kopii takovému systému podobnou.
Jmenovaný br. se nedívá na církev přes růžové brýle, ale ani ji nezatracuje. To je formát, který je v čs unii žádoucí, aby vystoupil a svým hlasem dal najevo, že jsme se odchýlili od kurzu naši cesty, protože pod "jediný kompas" někdo podstrčil "magnet autority a moci" a služba se stala popelkou.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Možná jsem mimo, ale myslím, že to není fikce a sen. Už bylo uděláno kus práce - obrazně se dá říci, že tezí bylo "přibito" už 20. Kdo čteš, rozuměj.Laco napísal:Volá sa Tomáš Plechatý……. Samozrejme že je to len fikcia ktorá sa nikdy neuskutoční, ale ako sa hovorí nikdy neprestávaj snívať svoj sen…. a spi ďalej
Možná se modlíme, aby se CASD změnila. Nedivme se pak, když Bůh začne naše modlitby vyslýchat a začne konat i skrze toho, kdo se za to modlí.
Modlit se je nebezpečné, může se nám splnit, co chceme.
Největší blbost je, když se do změn v církvi začínají zde míchat samí bývalí adventisté,..to je trošku postavené z jejich strany na hlavuMilan napísal:Konference o jednotě, kterou organizovaly spřízněné Unie, aby vzájemně podpořili svůj postoj vůči GK: referát George Knighta.

Co se týče G. Kneighta a jeho 9.5 názorů, jsou to samé nepodstatné církevní věci, které chce řešit, nevidím tam nic podstatného co by se týkalo přímo naši spásy, jen organizační věci.
např. řeší toto:
3. Je to Bůh, kdo povolává pastory. Vše, co může dělat církev, je rozpoznat Boží povolání vzkládáním rukou.
Jen by mně zajímalo, jak církev pozná, že toho či onoho pastora povolal sám Bůh, to si církev jen myslí podle toho jak ten dotyčný věří a leze jim do zadku, že ho povolává Bůh, ve skutečnosti a přesně to nikdo z církve vedení neví, to jen všichni hrají jedno velké divadlo , které nakonec končí vkládáním rukou, které nemá sebemenší význam a je to jen pro ostatní členy jedna velká "komedie svatě se tvářící", jakoby v těch rukou žehnajících kazatelů byla nějaká nadpřirozená síla, kterou oni mají od Boha. Jenže ve skutečnosti nemají nic a na mne to vkládání rukou a žehnání z jejich strany třeba na konci večeře Páně působí opravdu jako jedna velká a ještě navíc trapná komedie.
nebo
9. Vedení generální konference v roce 2017 se svou výzvou k vážnému káznění velkých organizačních celků na základě nebiblického tématu nebezpečně blíží replikaci středověké církve.
9.4. Současná atmosféra konfrontace v adventismu nebyla vytvořena uniemi, ale vedením generální konference a jejími nebiblickými a manipulativními postupy.
9,45. Zasedání výboru generální konference v říjnu 2017 může pomoci celosvětové církvi adventistů k rozhodnutí, zda se chce vyvíjet více k adventistické ekleziologii, nebo více směrem k římsko-katolické podobě.
Kneight se musel asi nadobro zbláznit ne? On chce, aby se celosvětová církev adventistů vyvíjela směrem k největší sektě a římskokatolickým pedofilům v jednom na světě?
Už jenom, že takto vůbec uvažuje by měl být z církve okamžitě vyloučen nebo dán minimálně do kázně .
Římští katolíci jsou vrahové nevinných křesťanů, pedofilové a homosexuálové beroucí drogy v jednom, k takovým se má snad církev adventistů ubírat?:
http://tn.nova.cz/clanek/policie-nasla ... orgie.html
Třetí nejvyšší muž kardinál ve Vatikánu je pedofil:
http://tn.nova.cz/clanek/vatikan-celi-o ... -deti.html
Církev plná pedofilů? Vyšetřování odhalilo šokující čísla!
http://tn.nova.cz/clanek/cirkev-plna-pe ... cisla.html
Vraždy křesťanů ř. katolíky v Srbsku, Chorvatsku, Bosně apod.
http://www.granosalis.cz/modules.php?na ... id=2470551
http://www.granosalis.cz/modules.php?na ... id=2470553
Chorvatská mše za fašistu:
http://www.granosalis.cz/modules.php?na ... id=2470560
Jen slepý a hluchý člověk by mohl chtít směřovat církev adventistů vstříc římsko-katolické podobě církve!!!
Nesouhlasím s desátky, křestním listem, který byl zaveden až někdy v 80 letech, do té doby ho nikdo nikdy z našich rodičů či prarodičů nedostal a nikdy nepodepsal, nesouhlasím s falešným učením trojice, kterou casd přijala od řkatolíků někdy v roce 1930, to vše bych změnil, ostatní z 28 článků bych ponechal a naopak by se církev měla navrátit k původnímu učení zakladatelů církve a nevymýšlet cipoviny a přijímat bludy jiných církví vč. toho, aby ženy byly kazatelky. Ženy jako kazatelky nebudou mít nikdy žádnou autoritu u normálních mužů, proto kazatelky vč. křtů, svateb, pohřbů a večeří Páně dělat nemohou,nemají žádnou autoritu. Běžná kázání ať si klidně dělají stejně jako je měla EGW, která také nebyla nikdy vysvěcenou kazatelkou.
Tož tak.
No a kdo by se měl míchat do změn v církvi, když ne ti bývalí asd? Vždyť odešli většinou kvůli tomu, že došli k rozporům v učení casd.Největší blbost je, když se do změn v církvi začínají zde míchat samí bývalí adventisté,..to je trošku postavené z jejich strany na hlavu![]()
Proto mají připomínky. Proč jsi dál člen církve, když nesouhlasíš s desátky, trojicí atd.?
Myslím, že jsi neporozumněl problému, o co jde v tezích Kneighta. Tvrdí, že "bible je jediným zdrojem věrouky a praxe". Není to tedy GK.Co se týče G. Kneighta a jeho 9.5 názorů, jsou to samé nepodstatné církevní věci, které chce řešit, nevidím tam nic podstatného co by se týkalo přímo naši spásy, jen organizační věci.
Ordinace= vysvěcení, v bibli nejsou důvody proti vysvěcení žen, GK hlasovala proti, tedy proti Písmu.
Ano, nic podstatného, co se týče spasení, tam není(zatím), ovšem doba, kdy se jasně tvrdilo, že na " zachovávání" záleží spása, není tak vzdálená.
Četl jsem si rozhovory s absolventy TS, které jsou v starém Adventu. Všichni svorně tvrdili, že vnímali Boží povolání do služby. Po letech ale slouží sotva pětina z nich, někteří ani do služby nenastoupili. Někdy je potřeba k rozpoznání trochu času a ukáže se, že se sám dotyčný nebo církev mýlila. Jak jsem už psal, chybí mi odezva ze strany sborů, který by měl kazatele pravidelně hodnotit, ať ty dlouhosloužící nebo nováčky.Jen by mně zajímalo, jak církev pozná, že toho či onoho pastora povolal sám Bůh, to si církev jen myslí podle toho jak ten dotyčný věří a leze jim do zadku, že ho povolává Bůh, ve skutečnosti a přesně to nikdo z církve vedení neví, to jen všichni hrají jedno velké divadlo , které nakonec končí vkládáním rukou, které nemá sebemenší význam a je to jen pro ostatní členy jedna velká "komedie svatě se tvářící", jakoby v těch rukou žehnajících kazatelů byla nějaká nadpřirozená síla, kterou oni mají od Boha. Jenže ve skutečnosti nemají nic a na mne to vkládání rukou a žehnání z jejich strany třeba na konci večeře Páně působí opravdu jako jedna velká a ještě navíc trapná komedie.
Jsi horká hlava Mikime, to je zřejmé z Tvých dnešních, ale i dřívějších příspěvků. Netvrdí Knight právě opak, tj. to, že chybnými rozhodnutími GK se casd může vyvíjet k modelu římskokatolické církve? Před tím varuje.Kneight se musel asi nadobro zbláznit ne? On chce, aby se celosvětová církev adventistů vyvíjela směrem k největší sektě a římskokatolickým pedofilům v jednom na světě?
Už jenom, že takto vůbec uvažuje by měl být z církve okamžitě vyloučen nebo dán minimálně do kázně .
Mikime, nevyčítej tedy jiným, že s něčím nesouhlasí, na jedné straně se biješ jako lev za dogmata, na druhé straně je popíráš, to je docela schizofrenie, ne?Nesouhlasím s desátky, křestním listem, který byl zaveden až někdy v 80 letech, do té doby ho nikdo nikdy z našich rodičů či prarodičů nedostal a nikdy nepodepsal, nesouhlasím s falešným učením trojice, kterou casd přijala od řkatolíků někdy v roce 1930, to vše bych změnil, ostatní z 28 článků bych ponechal a naopak by se církev měla navrátit k původnímu učení zakladatelů církve
-
mikim napísal:Největší blbost je, když se do změn v církvi začínají zde míchat samí bývalí adventisté,..to je trošku postavené z jejich strany na hlavu
Pobavila jsem se.Lída Rohalová napísal:Můj čas zde není neomezený. Jednou se dočkáš....
Jinak já se necítím jako nějaký reformátor. Jsou zde jiní, kteří tu provádějí mnohem záslužnější práci ohledně nějakých změn v církvi. Těch si moc a moc vážím, i když je neglorifikuji. Každý zde plní ten svůj úkol. Můj úkol je trochu jiný.
Již brzy, Mikime

Naposledy upravil/-a Lída Rohalová v 02 Feb 2021, 10:00, upravené celkom 1 krát.
mikim napsal:
Trocha osvěty z církevních předpisů pro mikima: Starší sboru mohou pro svůj sbor kázat, sloužit při Večeři Páně, při pohřbech a dokonce, při dodržení určitého postupu i křtít. Nemohou oddávat, což má, mimo jiné, důvody v právním řádu ČR. Rozdíl mezi staršími a kazateli je v tom, že působnost starších je ohraničena obdobím jejich mandátu, o kterém se rozhoduje volbami, a jejich sborem. V ČS Unii mohou být ženy, stejně jako muži, ke službě starších odděleny a vysvěceny. Chudáci muži v jejich sborech, kteří tento diktát většiny musí strpět. Prostě Sodoma-Gomora…
Obtíže společenství CASD nespočívají v bizarnosti argumentace, zažitých vzorcích myšlení a mužském egu. Obtíže jsou v tom, že jim přitakává nezanedbatelné množství lidí a v jiné, sofistikovanější formě, je prezentují i někteří kazatelé. Nepodezírám jejich nositele z toho, že by byli podlí, ve skutečnosti věřili něčemu jinému a tuto notu používali jako nástroj na cestě k „moci a slávě“. Nebezpečí je v tom, že jsou o své „pravdě“ tak skálopevně přesvědčeni, že ji potřebují vztáhnout na celou církev.Ženy jako kazatelky nebudou mít nikdy žádnou autoritu u normálních mužů, proto kazatelky vč. křtů, svateb, pohřbů a večeří Páně dělat nemohou,nemají žádnou autoritu. Běžná kázání ať si klidně dělají stejně jako je měla EGW, která také nebyla nikdy vysvěcenou kazatelkou.
Na jiném místě: Unie, které chtějí vysvěcovat kazatelky se asi úplně pomátli a nebo nemají pořádné chlapy kazatele. Nejdříve si vysvětí ženy kazatelky a potom bude následovat, jak je i v jiných církvích, ženy lesby kazatelky a muže homosexuály jako kazatele, kterých je plná řkcírkev.
Trocha osvěty z církevních předpisů pro mikima: Starší sboru mohou pro svůj sbor kázat, sloužit při Večeři Páně, při pohřbech a dokonce, při dodržení určitého postupu i křtít. Nemohou oddávat, což má, mimo jiné, důvody v právním řádu ČR. Rozdíl mezi staršími a kazateli je v tom, že působnost starších je ohraničena obdobím jejich mandátu, o kterém se rozhoduje volbami, a jejich sborem. V ČS Unii mohou být ženy, stejně jako muži, ke službě starších odděleny a vysvěceny. Chudáci muži v jejich sborech, kteří tento diktát většiny musí strpět. Prostě Sodoma-Gomora…

Guy napísal:No a kdo by se měl míchat do změn v církvi, když ne ti bývalí asd? Vždyť odešli většinou kvůli tomu, že došli k rozporům v učení casd.Největší blbost je, když se do změn v církvi začínají zde míchat samí bývalí adventisté,..to je trošku postavené z jejich strany na hlavu![]()
Proto mají připomínky. Proč jsi dál člen církve, když nesouhlasíš s desátky, trojicí atd.?Myslím, že jsi neporozumněl problému, o co jde v tezích Kneighta. Tvrdí, že "bible je jediným zdrojem věrouky a praxe". Není to tedy GK.Co se týče G. Kneighta a jeho 9.5 názorů, jsou to samé nepodstatné církevní věci, které chce řešit, nevidím tam nic podstatného co by se týkalo přímo naši spásy, jen organizační věci.
Ordinace= vysvěcení, v bibli nejsou důvody proti vysvěcení žen, GK hlasovala proti, tedy proti Písmu.
Ano, nic podstatného, co se týče spasení, tam není(zatím), ovšem doba, kdy se jasně tvrdilo, že na " zachovávání" záleží spása, není tak vzdálená.Četl jsem si rozhovory s absolventy TS, které jsou v starém Adventu. Všichni svorně tvrdili, že vnímali Boží povolání do služby. Po letech ale slouží sotva pětina z nich, někteří ani do služby nenastoupili. Někdy je potřeba k rozpoznání trochu času a ukáže se, že se sám dotyčný nebo církev mýlila. Jak jsem už psal, chybí mi odezva ze strany sborů, který by měl kazatele pravidelně hodnotit, ať ty dlouhosloužící nebo nováčky.Jen by mně zajímalo, jak církev pozná, že toho či onoho pastora povolal sám Bůh, to si církev jen myslí podle toho jak ten dotyčný věří a leze jim do zadku, že ho povolává Bůh, ve skutečnosti a přesně to nikdo z církve vedení neví, to jen všichni hrají jedno velké divadlo , které nakonec končí vkládáním rukou, které nemá sebemenší význam a je to jen pro ostatní členy jedna velká "komedie svatě se tvářící", jakoby v těch rukou žehnajících kazatelů byla nějaká nadpřirozená síla, kterou oni mají od Boha. Jenže ve skutečnosti nemají nic a na mne to vkládání rukou a žehnání z jejich strany třeba na konci večeře Páně působí opravdu jako jedna velká a ještě navíc trapná komedie.Jsi horká hlava Mikime, to je zřejmé z Tvých dnešních, ale i dřívějších příspěvků. Netvrdí Knight právě opak, tj. to, že chybnými rozhodnutími GK se casd může vyvíjet k modelu římskokatolické církve? Před tím varuje.Kneight se musel asi nadobro zbláznit ne? On chce, aby se celosvětová církev adventistů vyvíjela směrem k největší sektě a římskokatolickým pedofilům v jednom na světě?
Už jenom, že takto vůbec uvažuje by měl být z církve okamžitě vyloučen nebo dán minimálně do kázně .Mikime, nevyčítej tedy jiným, že s něčím nesouhlasí, na jedné straně se biješ jako lev za dogmata, na druhé straně je popíráš, to je docela schizofrenie, ne?Nesouhlasím s desátky, křestním listem, který byl zaveden až někdy v 80 letech, do té doby ho nikdo nikdy z našich rodičů či prarodičů nedostal a nikdy nepodepsal, nesouhlasím s falešným učením trojice, kterou casd přijala od řkatolíků někdy v roce 1930, to vše bych změnil, ostatní z 28 článků bych ponechal a naopak by se církev měla navrátit k původnímu učení zakladatelů církve
...No a kdo by se měl míchat do změn v církvi, když ne ti bývalí asd? Vždyť odešli většinou kvůli tomu, že došli k rozporům v učení casd.
míchat by se snad měli především nejdříve sami členové co se jim nelíbí na učení církve, nečlenové mají sotva šanci něco někdy změnit nebo i jen navrhnout a je to od nich jen výkřik do větru...
...Myslím, že jsi neporozumněl problému, o co jde v tezích Kneighta. Tvrdí, že "bible je jediným zdrojem věrouky a praxe". Není to tedy GK.
Kde se v Písmu píše, že by ženy měly být ordinovány jako kazatelky? Vždyť Písmo nezná ani pojem kazatel!!! To je zcela církevní výmysl. V době apoštolů žádní kazatelé nebyli. Sbory vedli jen a pouze starší.
Ordinace žen - Bibický pohled, hlavně od strany 47 čtěte názor D. Batchelora známého kazatele, který byl i několikrát u nás:
http://www.zrajedoraje.cz/templates/raj ... riloha.pdf
...Jsi horká hlava Mikime, to je zřejmé z Tvých dnešních, ale i dřívějších příspěvků. Netvrdí Knight právě opak, tj. to, že chybnými rozhodnutími GK se casd může vyvíjet k modelu římskokatolické církve? Před tím varuje.
Jsem a píši ještě velmi mírně

Takže podle Tebe návrat k původní pravdě, kterou zastávali naši pionýři a zakladatelé církve a o které mluví T. Wilson aj. normální kazatelé je podle Tebe vyvíjení se k modelu římskokatolické církve? Nepochopil jsi to přesně naopak? Není to právě Knight, který mluví o nebiblické ordinaci žen, kterou zavádějí mnohé odpadlé protestantské církve a chystá se k tomu i řkc? Není to právě Knight, který se snaží zavést římsko-katolický model?
Neznáš historii knězek a biskupek a leseb?
Je to docela nechutné...
http://www.orthodoxia.cz/srovn/zenske-knezstvi.htm
Co je podle Tebe chybné rozhodnutí GK, které vede k římskokatolickému modelu?
...Mikime, nevyčítej tedy jiným, že s něčím nesouhlasí, na jedné straně se biješ jako lev za dogmata, na druhé straně je popíráš, to je docela schizofrenie, ne?[/quote]
Nebiji se za všech 28 článků víry casd, to ani omylem, a pokud se mi nějaký nelíbí tak se zvu, i když vím, že stejně nic nevyřeším, ale alespoň trošku rozvlním stojaté církevní vody, na to snad má každý křesťan právo.
-
Zajímavé je, že zde tvrdíš, že Písmo nezná pojem kazatel, ale Dušanovi jsi tvrdil pravý opak! To mě zaujalo. Které tvoje prohlášení mám brát vážně?mikim napísal:Kde se v Písmu píše, že by ženy měly být ordinovány jako kazatelky? Vždyť Písmo nezná ani pojem kazatel!!! To je zcela církevní výmysl. V době apoštolů žádní kazatelé nebyli. Sbory vedli jen a pouze starší.
Tvůj příspěvek 7. Máj 2017 Sedem najpodivnejších argumentov na podporu učenia CASD
mikim napísal:Zvěstovatel, hlasatel = kazatel
Tichý:
κηρυσσοντος
hlasatel, zvěstovatel [3]
Greek lexicon:
1) a herald or messenger vested with public authority, who conveyed the official messages of kings, magistrates, princes, military commanders, or who gave a public summons or demand, and performed various other duties. In the NT God's ambassador, and the herald or proclaimer of the divine word.
1) hlásák nebo posel, kterému byla svěřena veřejná moc, který předal oficiální poselství králů, soudců, knížat, vojenských velitelů, nebo který předvolal veřejnou výzvu nebo požadoval a vykonával různé jiné povinnosti. V ND Boží velvyslanec a hlásák nebo hlásák božského slova.
Revised Webseters Greek Lexicon:
preacher (kazatel), 1Ti.2:7, 2Ti.1:11, 2Pe.2:5
Kromě několika laiků v našich sborech by asi tak kázal kdo? Pokaždé třeba Ty a zadarmo? Nevěřím! Jako důchodce bys to možná zvládl, ale běžně zaměstnaný člověk by každou sobotu zvládal velice obtížně kázat. Dneska jsou už všichni kazatelé tak trochu leniví. Za komančů ale chodili do práce a v sobotu měli za příplatek od církve kázání a tak by to mělo být i dnes. To bychom pak neměli celkem 107 placených kazatelů, ale možná jen 20, kteří by to dělali s láskou a ne za peníze. Ap. Pavel raději šil stany, než aby ždímal křesťany a jejich těžce vydělané peníze, ale u něj nevěřím, že pracoval 6 dní v týdnu, protože i hodně cestoval.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní