https://youtu.be/DQO15iE6_mY?si=aIjaxtYA2IP8ZxS3
A tak sme debatovali ako vlastne evanjelizáciou prispievame ako veriaci k rozdeleniu tohoto sveta namiesto toho aby sme ho pomáhali spájať. Čo tým vlastne hovorím ked niekomu poviem o svojom Bohu o svojej cikvi? Alebo ked niekomu darujem Veľký spor vekov? Pomáham tomuto svetu?
Celá reklama telekomu je o tom rozbiť tú svoju bublinu v ktorej žijem. Lenže evanjelizáciou sa len snažím priviesť do svojej bubliny ďalších ľudí ktorý žijú zase vo svojích bublinách a tak im vlastne hovorím moja bublina je lepšia ako tvoja. Ak niekto ku mne príde a povie “tvoja bublina sa mi páči povedz mi niečo o nej” Áno vtedy mám právo a povinosť zvestovať Ježišovu spásu. Ak ma niekto požiada lebo vidí že sa mu páči ako harmonicky s Bohom žijem že chce počuť niečo o “mojom” bohu rád mu o ňom budem rozprávať celé hodiny. Lebo väčšina konfliktov na svete vzniká tým že dvaja ludia, alebo dva národy si vytvoria svoje bubliny, uzavrú sa v nich a snažia sa presvedčiť svojich ľudí že práve táto bublina je tá jediná pravá. A tak sú na svete tisíce bublín a my sme v jednej z nich. Máš odvahu rozbiť svoju bublinu?