Falošní proroci
Falošní proroci
Všetci v cirkvi vieme ako bude prebiehať zmŕtvychvstanie, spása a večný život. Ale čo ak to tak nebude ? U koho to budem môcť reklamovať ? U kazateľa ktorý ma krstil a vyučoval ?
Lebo keď si dáte inštalatérovi spraviť kúrenie a tečie vám tak ho zavoláte aby chybu napravil. Lebo ste zaplatili veľa peňazí a chcete predsa aby dodal to čo slúbil.
Ako ale vyreklamujem spásu keď už budem dávno po smrti. To neni fér. Koho by som teoreticky mal brať na zodpovednosť kolportéra ktorý mi ako prvý doniesol knihu Veľký spor vekov ? kazateľa ktorý ma vyučoval ?, predsedu združenia ? predsedu Generálnej konferencie ? E. G. Whiteovú ?
Lebo do cirkvi som za tie roky priniesol veľa peňazí a uvedomil som si že záruku mi nikto nedáva. Čo ak sme falošní proroci ?
Lebo keď si dáte inštalatérovi spraviť kúrenie a tečie vám tak ho zavoláte aby chybu napravil. Lebo ste zaplatili veľa peňazí a chcete predsa aby dodal to čo slúbil.
Ako ale vyreklamujem spásu keď už budem dávno po smrti. To neni fér. Koho by som teoreticky mal brať na zodpovednosť kolportéra ktorý mi ako prvý doniesol knihu Veľký spor vekov ? kazateľa ktorý ma vyučoval ?, predsedu združenia ? predsedu Generálnej konferencie ? E. G. Whiteovú ?
Lebo do cirkvi som za tie roky priniesol veľa peňazí a uvedomil som si že záruku mi nikto nedáva. Čo ak sme falošní proroci ?
Re: Falošní proroci
Aj Ježiš v tom mal jasno: "Nezhromažďujte si poklady na zemi, ale v Nebi. Kde je váš poklad tam je vaše srdce."
Cirkev od začiatku funguje na sľuboch. Tento život je príprava na večnosť. V dnešnej terminológii sa jedná o "lietadlo". Kým ju členovia financujú, tak lietadlo letí. Ty financuješ administratívnych pracovníkov, kazateľov, GK, oni ti na oplátku dávajú uistenie že to robíš správne.
Cirkev od začiatku funguje na sľuboch. Tento život je príprava na večnosť. V dnešnej terminológii sa jedná o "lietadlo". Kým ju členovia financujú, tak lietadlo letí. Ty financuješ administratívnych pracovníkov, kazateľov, GK, oni ti na oplátku dávajú uistenie že to robíš správne.
Ak to bude inak ako sľubovala cirkev. Rôzne denominácie vysvetľujú existenciu po smrti rôzne. Ak to bude tak ako to hlása katolícka cirkev tak sa cítim oklamaný a chcem aspoň ospravedlnenie. Peniaze nechcem ide mi o princíp.
Ja ponúkam tovar v nejakej kvalite a ak nedodržím zmluvu zákazník sa bude domáhať vyrovnania súdnou cestou.
Aj cirkev ponúka tovar. Tovar je nehmotný ale stále je v ponuke na stránke cirkvi.
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Všetci sme hodní odsúdenia a smrti a nikoho nevykúpia peniaze, ale krv Ježiša Krista, ktorá sa vyliala za nás. Či snáď milosť Božia sa kupuje, ako nejaký tovar? Zdá sa, že žiješ v nejakom skutkárstve, ako katolíci. Čo má toto spoločné s kresťanstvom?Hosť napísal: ↑26 Jan 2025, 22:34 Všetci v cirkvi vieme ako bude prebiehať zmŕtvychvstanie, spása a večný život. Ale čo ak to tak nebude ? U koho to budem môcť reklamovať ? U kazateľa ktorý ma krstil a vyučoval ?
Milosť Božia sa prijíma spasiteľnou vierou v Krista – to Otcove Slovo a v tom je istota. Spása je jedine z milosti skrze vieru. To je všetko. Až vtedy môže nastať proces zdokonaľovania v Kristu u vykúpeného a až vtedy nasledujú skutky viery a ovocie ducha, ale už v istote spasenia v Kristu. Teda vykúpený, sa už nespolieha na seba – že sa spasí vlastnými skutkami, lebo už je spasený, ale je si cele istý toho, že to, čo Boh prisľúbil, aj vykoná v Kristu Ježišovi.
Bez istoty spásy v Kristu, niet pokoja, ani radosti v srdci človeka a takýto človek, ešte srdcom nevstúpil, do tohto predivného kráľovstva spravodlivosti, pokoja a radosti v Duchu Svätom – Božieho Kráľovstva.
Nemať istotu spasenia je neveriť Kristu – zasľúbeniu Božiemu, ale spoliehať sa na vlastné skutky a na nejakú cirkev, ktorá podmieňuje večný život členstvom a svojími vlastnými nariadeniami a tradíciami. Práve z toho vychádza neistota – dosť som toho dal pre svoju spásu, alebo je to ešte málo? Koľko je dosť a kto to garantuje, že je to dosť? To je úplná nedôvera Božiemu zasľúbeniu. V katolicizme je to podobné, no tam majú ešte poistku – očistec. Takže tak, či tak, KC katolíkovi dáva nádej, že sa dostane do neba a to skrze pomyselný očistec – dočasné peklo.
To, čo vieme, ako to bude po smrti, je z Písma. Teda veríme slovám Ježiša Krista. Večný život v spoločenstve s Bohom a je jadrom evanjelia Ježiša Krista. Ak cirkev učí to, čo učil Kristus, tak veríme Kristu a nie v cirkev. Predsa cirkev Ježiša Krista, zvestuje slová Ježiša Krista, lebo ju tvoria tí, ktorí uverili Kristu. Teda, aby sme vedeli – mali istotu, že máme večný život : 1. Jánov list 5:13 To som napísal vám veriacim v meno Syna Božieho nato, aby ste vedeli, že máte večný život a aby ste verili v meno Syna Božieho.
Ale ak niektorá cirkev si nabalila do svojho učenia niečo naviac a to množstvo nariadení, márnych tradícii, čo Kristus neučil a dokonca skutkami podmieňuje spásu, tak veriť takejto cirkvi je neveriť Kristu.
Myslím že tu došlo k omylu. Tie peniaze sa volajú dary. Pretože keď darujes, tak za to nič nečakás. Takže nemáš čo reklamovať. Aj keď chápem že to bol vtip.
Z určitého uhla pohľadu más pravdu. Desiatok nie je dar lebo je skôr povinnosťou ako dobrovoľným činom. Na druhej strane nič konkrétne si za to nárokovať nemôžeš, z tohto pohľadu je teda podobný ako dar. Nič nekupujes.
Ale inak ak si platil desiatky a máš na to dôkaz a cítiš sa podvedený, môžes skúsiť dať žalobu na súd. Niečo v zmysle zaplatil som toľko a toľko pretože mi to bolo predostrene ako pravá pravda, no teraz žiadam dôkaz že je to vsetko pravda ináč žiadam vrátenie desiatkov. Sam by som bol zvedavý na ako by s tým nejaký súd naložil.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných