Falešné proroctví

Diskusia o všetkom ostatnom.
Guy
Dátum registrácie: 28 Jan 2016, 17:53
Kontaktovať používateľa:

Falešné proroctví

Neprečítaný príspevok od používateľa Guy »

Volba nového amerického prezidenta mne přivedla k vzpomínce na volby minulé, kdy byl zvolen Obama. Někteří v tom viděli naplnění proroctví a čekali příchod Krista.
Zde je odkaz :
http://www.znamenicasu.cz/usa-stale-vic ... eni-selmy/

Z článku vyjímám:
Zajímavý sen...
Někdy po roku 1980, bratr Jack Darnall, známý adventistický kazatel z konzervativních kruhů, vedoucí školícího střediska End-time Training Center, zaměřeného na přípravu lidí pro události doby konce. Ve svém domě měl modlitební setkání a když lidé odcházeli, zavolal jednoho muže stranou a řekl mu, že má nutkání říci mu svůj působivý sen. Měl sen o příchodu Pána Ježíše, když se vrátil v moci a slávě veliké. V té době měla Amerika černošského prezidenta (něco takového bylo před 30 lety nemyslitelné). Byl vysoký a hubený, měl krátké vlasy a velké uši. Když byl zvolen, nejdřív se těšil mezi lidmi velké oblibě, ale později se z něj stal hrozný diktátor. Byl to ovšem jenom sen, ale zvláštní. Povahu věcí vystihuje tak, že se podobá současnosti. Tím nechceme říci, že zmíněný kazatel byl prorok. A vůbec, nemluví Pán, že v poslední době, „starci budou mít sny?“ Čas ukáže, zda tento sen zapadá do této kategorie. Uložte si jej proto do přihrádky vašeho mozku a vzpomeňte si na něj, když budete vidět první dění „velice oblíbeného“. (Převzato z „Cherith Chronicle“ November – December,2008 - V české verzi převzato z časopisu Zrajedoraje.cz)
Komentář:
Každý musí uznat, že sen, který měl Jack Darnall více jak před 30 lety se naplňuje. Popis věrohodně odpovídá současnému prezidentu USA. Na počátku velmi oblíbený nyní začíná být všemi nenáviděný diktátor. Každý ať si posoudí a udělá z tohoto snu závěr sám. V každém případě svět je v pohybu a všechna Biblická proroctví se nám odehrávají přímo před očima. Věřím, že svět je na samotném závěru svých dějin a že pán Ježíš brzy přijde ve své slávě pro svůj věrný lid.
Éra prezidenta Obamy je pryč, jistě bude jeho vláda nějak zhodnocena, ale podle mne nevybočoval z řady běžných amerických politiků. O diktátorství nic nevím, ale některé jeho kroky mohly být nepopulární. O tom, že byl na začátku velice populární a na konci hrozný lze jistě pochybovat, nic tomu nenasvědčuje...
Vzpomenul jsem si na obraz z Jeremjáše, kdy píše přesídlencům do Babylónu(Jer 29:8.9.):
Toto praví Hospodin zástupů, Bůh Izraele: Nedejte se podvádět svými proroky, kteří jsou uprostřed vás, ani svými věštci. Neposlouchejte své sny, které míváte. Prorokují vám klam v mém jménu, já jsem je neposlal, je výrok Hospodinův.
Sny mohou klamat, promítají se do nich naše touhy, pocity a kdoví co ještě. Je lehké podlehnout, nevyčítám to pastorovi Darnallovi. Co je zajímavé, že zpráva o tomto snu nebyla publikována před 30-ti lety, měla by skutečně váhu, když by se stal černoch v USA prezidentem, ale až uprostřed vlády Obamy...třeba se ale naplní na jiném černošském prezidentovi, kdo ví ? Zatím ale musím tento sen přijmout jako falešné proroctví, klamný sen.
Vracím se tedy k bibli(1Pe 1:20.21)
Toho si buďte především vědomi, že žádné proroctví v Písmu nevzniká z vlastního pochopení skutečnosti. Nikdy totiž nebylo vyřčeno proroctví z lidské vůle, nýbrž z popudu Ducha svatého mluvili lidé, poslaní od Boha.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Re: Falešné proroctví

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Guy napísal:Volba nového amerického prezidenta mne přivedla k vzpomínce na volby minulé, kdy byl zvolen Obama. Někteří v tom viděli naplnění proroctví a čekali příchod Krista.
Zde je odkaz :
http://www.znamenicasu.cz/usa-stale-vic ... eni-selmy/

Z článku vyjímám:
Zajímavý sen...
Někdy po roku 1980, bratr Jack Darnall, známý adventistický kazatel z konzervativních kruhů, vedoucí školícího střediska End-time Training Center, zaměřeného na přípravu lidí pro události doby konce. Ve svém domě měl modlitební setkání a když lidé odcházeli, zavolal jednoho muže stranou a řekl mu, že má nutkání říci mu svůj působivý sen. Měl sen o příchodu Pána Ježíše, když se vrátil v moci a slávě veliké. V té době měla Amerika černošského prezidenta (něco takového bylo před 30 lety nemyslitelné). Byl vysoký a hubený, měl krátké vlasy a velké uši. Když byl zvolen, nejdřív se těšil mezi lidmi velké oblibě, ale později se z něj stal hrozný diktátor. Byl to ovšem jenom sen, ale zvláštní. Povahu věcí vystihuje tak, že se podobá současnosti. Tím nechceme říci, že zmíněný kazatel byl prorok. A vůbec, nemluví Pán, že v poslední době, „starci budou mít sny?“ Čas ukáže, zda tento sen zapadá do této kategorie. Uložte si jej proto do přihrádky vašeho mozku a vzpomeňte si na něj, když budete vidět první dění „velice oblíbeného“. (Převzato z „Cherith Chronicle“ November – December,2008 - V české verzi převzato z časopisu Zrajedoraje.cz)
Komentář:
Každý musí uznat, že sen, který měl Jack Darnall více jak před 30 lety se naplňuje. Popis věrohodně odpovídá současnému prezidentu USA. Na počátku velmi oblíbený nyní začíná být všemi nenáviděný diktátor. Každý ať si posoudí a udělá z tohoto snu závěr sám. V každém případě svět je v pohybu a všechna Biblická proroctví se nám odehrávají přímo před očima. Věřím, že svět je na samotném závěru svých dějin a že pán Ježíš brzy přijde ve své slávě pro svůj věrný lid.
Éra prezidenta Obamy je pryč, jistě bude jeho vláda nějak zhodnocena, ale podle mne nevybočoval z řady běžných amerických politiků. O diktátorství nic nevím, ale některé jeho kroky mohly být nepopulární. O tom, že byl na začátku velice populární a na konci hrozný lze jistě pochybovat, nic tomu nenasvědčuje...
Vzpomenul jsem si na obraz z Jeremjáše, kdy píše přesídlencům do Babylónu(Jer 29:8.9.):
Toto praví Hospodin zástupů, Bůh Izraele: Nedejte se podvádět svými proroky, kteří jsou uprostřed vás, ani svými věštci. Neposlouchejte své sny, které míváte. Prorokují vám klam v mém jménu, já jsem je neposlal, je výrok Hospodinův.
Sny mohou klamat, promítají se do nich naše touhy, pocity a kdoví co ještě. Je lehké podlehnout, nevyčítám to pastorovi Darnallovi. Co je zajímavé, že zpráva o tomto snu nebyla publikována před 30-ti lety, měla by skutečně váhu, když by se stal černoch v USA prezidentem, ale až uprostřed vlády Obamy...třeba se ale naplní na jiném černošském prezidentovi, kdo ví ? Zatím ale musím tento sen přijmout jako falešné proroctví, klamný sen.
Vracím se tedy k bibli(1Pe 1:20.21)
Toho si buďte především vědomi, že žádné proroctví v Písmu nevzniká z vlastního pochopení skutečnosti. Nikdy totiž nebylo vyřčeno proroctví z lidské vůle, nýbrž z popudu Ducha svatého mluvili lidé, poslaní od Boha.
Trump ještě není oficiálně prezidentem a i baba Vanga řekla, že vůbec nebude a možná na něho někdo udělá ještě předtím atentát.
http://promuze.blesk.cz/clanek/pro-muz ... povi.html

http://www.topky.sk/cl/100301/1588117/A ... auguraciou

A pokud by Ježíš mezi tím přišel, pak by se to vyplnilo, že Obama bude fungovat jen 2 funkční období a na konci druhého příjde i Ježíš, a že po obamovi už nebude žádný další prezident USA...

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

BLÍŽÍCÍ SE NEDĚLNÍ ZÁKON BUDE ZNAMENÍM ŠELMY A ZNAMENÍM K ÚTĚKU

Věta je opsaná z citovaného webu. Je to umělé poskládané, cíleně dle vlastního chápání pisatelů, Není tam propojení s dobou ve které žijeme.
Utíkat dnes? Kam? V době, kdy technické prostředky poskytují možnost rychlého sledování a vyhledávání osob?
Je to jen setrvávání v možnostech 19 stol. Ukazuje to na spoléhání se na vlastní záchranu.
Skutečné prorokování není konspirační skládanka puzzlí.

Guy
Dátum registrácie: 28 Jan 2016, 17:53
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Guy »

Měl sen o příchodu Pána Ježíše, když se vrátil v moci a slávě veliké. V té době měla Amerika černošského prezidenta (něco takového bylo před 30 lety nemyslitelné). Byl vysoký a hubený, měl krátké vlasy a velké uši. Když byl zvolen, nejdřív se těšil mezi lidmi velké oblibě, ale později se z něj stal hrozný diktátor.
Každý musí uznat, že sen, který měl Jack Darnall více jak před 30 lety se naplňuje. Popis věrohodně odpovídá současnému prezidentu USA. Na počátku velmi oblíbený nyní začíná být všemi nenáviděný diktátor.
Myslím, že se sen nenaplňuje a mám pochybnosti i o snu jako takovém. Všechny odkazy, které jsem našel o tomto snu na internetu jsou až z období mandátu Obamy, ne předtím. Třeba se ale mýlím.
Obama byl pouze jeden z řady prezidentů, podle mne nijak zvlášť nevybočoval. O "hrozném diktátorství" nemůže být řeč, co by pak autor snu napsal o Hitlerovi nebo Stalinovi?
Problém spíše vidím ve vydávání přání za skutečnost, není to věc nová, prožívali to i lidé v bibli, taky se jim zdály sny a mysleli, že od Boha.
Prorok jim jasně řekl, že se nemají nechat sebou podvést:
Toto praví Hospodin zástupů, Bůh Izraele: Nedejte se podvádět svými proroky, kteří jsou uprostřed vás, ani svými věštci. Neposlouchejte své sny, které míváte. Jer 29:8
Myslím, že na pořadu dne není ani nedělní zákon, ani pronásledování za sobotu.
Spíše mne zneklidňuje to, co se děje v církvi než to, co je ve světě. Formalismus, centralismus, úbytek lásky, honba za hmotnými věcmi, individualismus, bez evangelizace,rozpad rodin, bezradnost.
Znamení příchodu je komplex věcí, mnohé mi chybí a jeden sen to nezvrátí. Proto nevěřím v advent bezprostředně po mandátu Obamy, ať se stane prezidentem Trump nebo ne.

Layman
Dátum registrácie: 10 Mar 2015, 20:48
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Layman »

Nedávno som v Knihe Adventisti s.d. veria, v kapitole 17 Dar proroctva, narazil na podľa mňa nelogické tvrdenie:
"Napokon, Kristus sa zmieňuje o príchode falošných prorokov ako o jednom zo znamení, že jeho príchod je blízko. (Mat 24,11.24 Povstane aj mnoho falošných prorokov a zvedú mnohých. Lebo vystúpia falošní mesiáši a falošní proroci a budú robiť veľké znamenia a zázraky...) Keby sa v čase konca nemali objaviť nijakí praví proroci, Kristus by bol varoval svojich pred každým, kto by sa vydával za proroka. Jeho varovanie proti falošným prorokom však naznačuje, že prídu aj praví proroci."

Myslím si, že toto nie je pravda. Aj keby už nemali prísť žiadni praví proroci, Ježišova výstraha by pokojne mohla znieť takto isto ako aj znela (veď každý, kto by sa vydával za proroka, by súčasne bol aj falošný prorok, takže použitý výraz je „falošný prorok“ je v každom prípade v poriadku).
Chcem teda povedať, že Ježišov výrok nie je ani z gramatického, ani z logického hľadiska dôkazom toho, že určite prídu praví proroci.
To, že sa autori knihy uchýlili k takémuto „rádoby“ dôkazu, je pre mňa dôkazom, že mali veľký problém potvrdiť štatút EGW ako pravého proroka (čo je účel celej tej kapitoly).

hosť

Neprečítaný príspevok od používateľa hosť »

Keď v roku 2003 zacala vojna v Iraku v zbore istý brat prorokoval. Chlapi ja tomu dávam tak 2 až 3 roky a bude koniec sveta, znel jeho výrok na úlohach. Dnes brata v zbore niet. Dostal rakovinu a prestal chodiť do spoločenstva. Alebo prestal chodiť a dostal rakovinu ? Neviem. Asi to bolo tak kontinuálne. Celý Adventizmus zle pochopil...

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných