Zde je odkaz :
http://www.znamenicasu.cz/usa-stale-vic ... eni-selmy/
Z článku vyjímám:
Éra prezidenta Obamy je pryč, jistě bude jeho vláda nějak zhodnocena, ale podle mne nevybočoval z řady běžných amerických politiků. O diktátorství nic nevím, ale některé jeho kroky mohly být nepopulární. O tom, že byl na začátku velice populární a na konci hrozný lze jistě pochybovat, nic tomu nenasvědčuje...Zajímavý sen...
Někdy po roku 1980, bratr Jack Darnall, známý adventistický kazatel z konzervativních kruhů, vedoucí školícího střediska End-time Training Center, zaměřeného na přípravu lidí pro události doby konce. Ve svém domě měl modlitební setkání a když lidé odcházeli, zavolal jednoho muže stranou a řekl mu, že má nutkání říci mu svůj působivý sen. Měl sen o příchodu Pána Ježíše, když se vrátil v moci a slávě veliké. V té době měla Amerika černošského prezidenta (něco takového bylo před 30 lety nemyslitelné). Byl vysoký a hubený, měl krátké vlasy a velké uši. Když byl zvolen, nejdřív se těšil mezi lidmi velké oblibě, ale později se z něj stal hrozný diktátor. Byl to ovšem jenom sen, ale zvláštní. Povahu věcí vystihuje tak, že se podobá současnosti. Tím nechceme říci, že zmíněný kazatel byl prorok. A vůbec, nemluví Pán, že v poslední době, „starci budou mít sny?“ Čas ukáže, zda tento sen zapadá do této kategorie. Uložte si jej proto do přihrádky vašeho mozku a vzpomeňte si na něj, když budete vidět první dění „velice oblíbeného“. (Převzato z „Cherith Chronicle“ November – December,2008 - V české verzi převzato z časopisu Zrajedoraje.cz)
Komentář:
Každý musí uznat, že sen, který měl Jack Darnall více jak před 30 lety se naplňuje. Popis věrohodně odpovídá současnému prezidentu USA. Na počátku velmi oblíbený nyní začíná být všemi nenáviděný diktátor. Každý ať si posoudí a udělá z tohoto snu závěr sám. V každém případě svět je v pohybu a všechna Biblická proroctví se nám odehrávají přímo před očima. Věřím, že svět je na samotném závěru svých dějin a že pán Ježíš brzy přijde ve své slávě pro svůj věrný lid.
Vzpomenul jsem si na obraz z Jeremjáše, kdy píše přesídlencům do Babylónu(Jer 29:8.9.):
Toto praví Hospodin zástupů, Bůh Izraele: Nedejte se podvádět svými proroky, kteří jsou uprostřed vás, ani svými věštci. Neposlouchejte své sny, které míváte. Prorokují vám klam v mém jménu, já jsem je neposlal, je výrok Hospodinův.
Sny mohou klamat, promítají se do nich naše touhy, pocity a kdoví co ještě. Je lehké podlehnout, nevyčítám to pastorovi Darnallovi. Co je zajímavé, že zpráva o tomto snu nebyla publikována před 30-ti lety, měla by skutečně váhu, když by se stal černoch v USA prezidentem, ale až uprostřed vlády Obamy...třeba se ale naplní na jiném černošském prezidentovi, kdo ví ? Zatím ale musím tento sen přijmout jako falešné proroctví, klamný sen.
Vracím se tedy k bibli(1Pe 1:20.21)
Toho si buďte především vědomi, že žádné proroctví v Písmu nevzniká z vlastního pochopení skutečnosti. Nikdy totiž nebylo vyřčeno proroctví z lidské vůle, nýbrž z popudu Ducha svatého mluvili lidé, poslaní od Boha.