New Start
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Re: New Start
NEW STAR - není vynález adventistů. Adventistický lékař Vernon W. Foster to jen zarámoval. Následně to vstoupilo do mostových programů církve. Tam na začátku to byla akce pro zdravé město, tak jsem to tehdy u nás zaregistroval. Pak nastoupil vznik "klubů zdraví". No a nasledovala lavina receptu. Pokud bych měl všechny recepty vyzkoušet, pak bych zřejmě strávil jednostranný "receptový" život. Jsou však oblasti, kde to funguje střízlivě.
Když začínali adventisté působit v naších oblastech, tak kazatele zvěstovali většinou jen čisté a nečisté.
Nejsme jediní propagátoři zdravého životního stylu a nebyli jsme ani prvními průkopníky tohoto stylu.
Náhodně vybraný příklad: V Číně existuje hnutí Fa-lun-kung které v zásadě žije zdravě, nekouří, nepijí a kladou důraz na hodnoty pravdivosti, soucitu a snášenlivosti.
Těch příkladů by se dalo najít více. Životní styl je od krajiny odlišný a přitom může být dobrý.
Některé hnutí mají celkem dobrý životní styl, jen to nejsou křesťané.
Když začínali adventisté působit v naších oblastech, tak kazatele zvěstovali většinou jen čisté a nečisté.
Nejsme jediní propagátoři zdravého životního stylu a nebyli jsme ani prvními průkopníky tohoto stylu.
Náhodně vybraný příklad: V Číně existuje hnutí Fa-lun-kung které v zásadě žije zdravě, nekouří, nepijí a kladou důraz na hodnoty pravdivosti, soucitu a snášenlivosti.
Těch příkladů by se dalo najít více. Životní styl je od krajiny odlišný a přitom může být dobrý.
Některé hnutí mají celkem dobrý životní styl, jen to nejsou křesťané.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Re: Modré zóny
Zajímavé video.Rastislav napísal: ↑09 Feb 2019, 08:17 Miesta na zemi kde sa ludia dožívajú 100 rokov.
https://www.youtube.com/watch?v=bE5kkFGpMvY
Ja by som sa nechcel dožiť 100 rokov. Je to o trápení, chorobách, bolesti a väčšinou aj s demenciou.
Sice to bylo dáno do souvislosti jinak, ale cukr snižuje obranyschopnost organismu a podílí se na zubním kazu. Být vegetariánem, ale cpát se sladkostmi asi není to pravé.Někdy děti z rodin měli sladkostmi zkažené zuby, sladkosti jsou obecně asi problémem.
Toto isté sme v tedy zborovo tvrdili a dnes zase stomatologovia vravia že to bol velký omyl a že zubný kaz je vždy bakteriálneho pôvodu a nie zo sladkostí. Ten cukor tomu síce výrazne pomáha ale neni príčina.
Proč "musel" opustit Boha? Jakou to má souvislost s Tvou nemocí? Spíš by člověk čekal, že v této závažné nemoci bude člověk Boha více hledat. Píšeš ho také s malým "b", to by křesťan asi nenapsal...zdá se mi tedy, že fabuluješ.Také jsem byl na dně, dostal jsem rakovinu, následně jsem musel opustit boha i sbor.
Zásady stále zůstávají, ale New Start nezanikl, úspěšně ho praktikují v Institutu pro zdraví a rodinu na Moravě, v centru Eden v Čechách, na přednáškách KZ, letos jsou 4 ozdravné pobyty New Start od společnosti Život a zdraví, která vydává časopis Prameny zdraví.Informácie o zdravej strave sa za 20 rokov trochu zmenili a preto zanikol aj New Start
Net je ale plný zaručených "nových" objevů, ale ve výsledku se většinou ukazují jako útok na naši peněženku. New Start jistě přežije další desítky let, jen bude možná aktualizován. Před 150 lety byli lidé na čerstvém vzduchu a na sluníčku, pracovali a chodili brzy spát, střídmě jedli, měli čistou vodu ve studni, důvěřovali Bohu. Měli asi problémy s infekčními nemocemi, hygienou,ale většinu zásad New Startu dělali, aniž by si to uvědomovali.
Moderní člověk je často většinu času uzavřený doma, působí na něho různá záření, ve stravě má pesticidy, málo se hýbe, ponocuje, je zřejmě méně odolný duševně, tomu je třeba zásady zdraví připomínat, protože nejsou již samozřejmé, New Start je skvělý program.
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Někteří propagátoři institutu životního stylu jsou všehoschopní, aby se dostali do povědomí okolí. Dokonce podávali pacientům "čistící prostředky" vnitřně.Hosť napísal: ↑09 Feb 2019, 15:50 Zásady stále zůstávají, ale New Start nezanikl, úspěšně ho praktikují v Institutu pro zdraví a rodinu na Moravě, ......
Krátce po diagnostice jsem absolovval doporučenou psychoterapii kde jsem postupně pojmenoval "situace" které mě za posledních 10 let trápily a zůstaly nevypořádané. Mezi těmi věcmi byl i Bůh a moje církev. Nechci o tom více mluvit. Zvážil jsem své možnosti přežít. Těch co nepřežili a vytrvale se za ně bratři a sestry modlili měli převahu. Z církve jsem ze dne na den odešel. Ještě dlouho jsem byl v emailovém kontaktu s bratry a sestrami i ze Slovenska mi psala jedna sestra. Dnes se jen sporadicky setkáváme v supermarketu a na pláži v Chorvatsku. Proto jsem překvapen že tady píší hlavně ti co z církve odešli.Hosť napísal: ↑09 Feb 2019, 15:50Proč "musel" opustit Boha? Jakou to má souvislost s Tvou nemocí? Spíš by člověk čekal, že v této závažné nemoci bude člověk Boha více hledat.
Sice tomu stále nerozumím, ale respektuji přání o tom více nemluvit. Mne pouze zaujalo tvrzení, že kvůli nemoci bylo řešením odejít od Boha.Hosť píše: ↑
Dnes, 15:50
Proč "musel" opustit Boha? Jakou to má souvislost s Tvou nemocí? Spíš by člověk čekal, že v této závažné nemoci bude člověk Boha více hledat.
Krátce po diagnostice jsem absolovval doporučenou psychoterapii kde jsem postupně pojmenoval "situace" které mě za posledních 10 let trápily a zůstaly nevypořádané. Mezi těmi věcmi byl i Bůh a moje církev. Nechci o tom více mluvit. Zvážil jsem své možnosti přežít. Těch co nepřežili a vytrvale se za ně bratři a sestry modlili měli převahu. Z církve jsem ze dne na den odešel. Ještě dlouho jsem byl v emailovém kontaktu s bratry a sestrami i ze Slovenska mi psala jedna sestra. Dnes se jen sporadicky setkáváme v supermarketu a na pláži v Chorvatsku. Proto jsem překvapen že tady píší hlavně ti co z církve odešli.
Zda zde píší hlavně ti, co odešli z církve, není vůbec jisté. Řekl bych, že je to tak půl na půl, ale ani to nemusí být pravda.
Prečítal som si teraz na webe o hnutí Fa-lun-kung a musím uznať že to majú premakané a velmi ma zaujala jedna veta citujem : Zakladatel Fa-lun-kungu zakázal vybírat poplatky za výuku cvičení, a účast na cvičení a kultivaci, literatura je bezplatně ke stažení na webových stránkách.ambassador napísal: ↑09 Feb 2019, 06:01V Číně existuje hnutí Fa-lun-kung které v zásadě žije zdravě, nekouří, nepijí a kladou důraz na hodnoty pravdivosti, soucitu a snášenlivosti.

Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 4 neregistrovaní