Lebo pýcha prináša so sebou skazu a veľký nepokoj. Záhaľka zasa biedu a nedostatok, lebo záhaľka je matkou hladu.
Zase vyborne rady, zase nie lahke. Zial ciastocne trpim na obidva neduhy, pychu i zahalku, ale uz sa mi podarilo ich zredukovat na zdravu mieru.
Ake dobre rady pre dnesneho cloveka su v Biblii / cirkvi ?
Re: Ake dobre rady pre dnesneho cloveka su v Biblii / cirkvi ?
Dalej pracujem i na zredukovani alkoholu, tu som sa este uplne k zdravej miere nedostal.
Nepi nikdy víno do opitosti, aby sa ti opitosť nestala družkou života.
Tato druzka ma este par dni do tyzdna navstivi.
Nepi nikdy víno do opitosti, aby sa ti opitosť nestala družkou života.
Tato druzka ma este par dni do tyzdna navstivi.
Tak pokracujem vo vyhladavani dobrych biblickych rad. Po tazkych veciach ako bol alkoholizmus, pycha, lenivost, chamtivost, som narazil na este dolezitejsiu ale este tazsiu vec. Ide o to, naucit sa vychadzat so vsetkymi. Umenie diplomacie je nepochybne klucom k lepsiemu zivotu. V sucasnosti sa snazim na tejto mojej slabine zapracovat. Myslim, ze klucom je i pokora vo vztahu k inym. Peter pise:
Veď kto chce milovať život a vidieť dobré dni, nech zdržiava svoj jazyk od zlého a svoje pery od reči úlisnej, nech sa vyhýba zlu a robí dobre, nech hľadá pokoj a usiluje sa oň.
Pavol ide este dalej, takpovediac az budhistickym smerom:
Akákoľvek zatrpknutosť, hnev, rozhorčenie, krik a rúhanie aj každá iná zloba nech sú ďaleko od vás
Ide teda o to, ako sa zbavit hnevu a nahradit ho pokojom. Hnev nas pomaly zoziera. Pokoj robi zivot lepsim.
Veď kto chce milovať život a vidieť dobré dni, nech zdržiava svoj jazyk od zlého a svoje pery od reči úlisnej, nech sa vyhýba zlu a robí dobre, nech hľadá pokoj a usiluje sa oň.
Pavol ide este dalej, takpovediac az budhistickym smerom:
Akákoľvek zatrpknutosť, hnev, rozhorčenie, krik a rúhanie aj každá iná zloba nech sú ďaleko od vás
Ide teda o to, ako sa zbavit hnevu a nahradit ho pokojom. Hnev nas pomaly zoziera. Pokoj robi zivot lepsim.
......Ide o to, naucit sa vychadzat so vsetkymi. Umenie diplomacie je nepochybne klucom k lepsiemu zivotu.....
Poviem pravdu že neznášam diplomaciu. V mojom ponímaní je diplomacia hovoriť niečo a myslieť si niečo iné. Diplomat dokáže z danej situácie vydolovať maximum pre dosiahnutie svojho ciela. Obdivujem ľudí ktorí majú pokoj na tele, na duši, aj na jazyku v kazdej chvíli. Poznám jedného už má 90 rokov a dokázal zachovať chladnú hlavu aj pri rodinnom nešťastí.
Poviem pravdu že neznášam diplomaciu. V mojom ponímaní je diplomacia hovoriť niečo a myslieť si niečo iné. Diplomat dokáže z danej situácie vydolovať maximum pre dosiahnutie svojho ciela. Obdivujem ľudí ktorí majú pokoj na tele, na duši, aj na jazyku v kazdej chvíli. Poznám jedného už má 90 rokov a dokázal zachovať chladnú hlavu aj pri rodinnom nešťastí.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných