To je zlozita otazka, na ktoru nechcem a neviem odpovedat. Chapem, ze Ta to zaujima, ale necham to bez odpovede, je to sukromna vec.
Kam směřuje ateismus?
Re: Proč v tomto vlákně?
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Já jsem ho nepropagoval, bylo to dáno na zamyšlení k lidské aroganci. Podívej se do zrcadla svých komentářů koho to vlastně propaguješ. Dokaž mi, že v mých komentářích je psáno o pomstychtivém Bohu?log napísal: ↑25 Apr 2019, 07:14Boh terorista nie je obrazom mojho myslenia. Je obrazom Tvojho myslenia. Alebo si uz zabudol, ze to Ty si tu propagoval clanok o Bohu, ktory z pomsty dava rakovinu, aids, potapa lode a podpaluje auta?ambassador napísal: ↑25 Apr 2019, 07:07 Vysvětluješ si to po svém. Na tomto světě hynou i věřící lidé, občas se stane, že auto misionářů najede na minu. Hledáš odpověď v takovém Bohu, který je obrazem tvého myšlení.
Jen ty máš neutuchající potřebu převracet myšlenky v komentářích.
-
Moji soukromou věci je zase, že přes bolest, kterou také prožívám v osobním životě je Bůh Bohem lásky a milosrdenství. "Seděl" jsem u lužka své umírající manželky ve skrývaných slzách, ale také s důvěrou Bohu, že ON ví...
Rad sa skryvas za dvojzmysly, neurcite vyjadrenia, vyhybas sa vzdy priamym odpovediam na priame otazky. Nepotrebujem Ti nic dokazovat. Kazdy si sam moze utvorit svoj nazor na nazory, ktore siris.ambassador napísal: ↑25 Apr 2019, 07:20Já jsem ho nepropagoval, bylo to dáno na zamyšlení k lidské aroganci. Podívej se do zrcadla svých komentářů koho to vlastně propaguješ. Dokaž mi, že v mých komentářích je psáno o pomstychtivém Bohu?log napísal: ↑25 Apr 2019, 07:14Boh terorista nie je obrazom mojho myslenia. Je obrazom Tvojho myslenia. Alebo si uz zabudol, ze to Ty si tu propagoval clanok o Bohu, ktory z pomsty dava rakovinu, aids, potapa lode a podpaluje auta?ambassador napísal: ↑25 Apr 2019, 07:07 Vysvětluješ si to po svém. Na tomto světě hynou i věřící lidé, občas se stane, že auto misionářů najede na minu. Hledáš odpověď v takovém Bohu, který je obrazem tvého myšlení.
-
S tebou to je jak? Myslíš si že z tvých komentářů si ti ostatní neudělají také obraz toho co ty šíříš? Myslíš si, že šíříš pravdu?log napísal: ↑25 Apr 2019, 07:28Rad sa skryvas za dvojzmysly, neurcite vyjadrenia, vyhybas sa vzdy priamym odpovediam na priame otazky. Nepotrebujem Ti nic dokazovat. Kazdy si sam moze utvorit svoj nazor na nazory, ktore siris.ambassador napísal: ↑25 Apr 2019, 07:20Já jsem ho nepropagoval, bylo to dáno na zamyšlení k lidské aroganci. Podívej se do zrcadla svých komentářů koho to vlastně propaguješ. Dokaž mi, že v mých komentářích je psáno o pomstychtivém Bohu?log napísal: ↑25 Apr 2019, 07:14Boh terorista nie je obrazom mojho myslenia. Je obrazom Tvojho myslenia. Alebo si uz zabudol, ze to Ty si tu propagoval clanok o Bohu, ktory z pomsty dava rakovinu, aids, potapa lode a podpaluje auta?ambassador napísal: ↑25 Apr 2019, 07:07 Vysvětluješ si to po svém. Na tomto světě hynou i věřící lidé, občas se stane, že auto misionářů najede na minu. Hledáš odpověď v takovém Bohu, který je obrazem tvého myšlení.
Nedávám odpověď na to co neznám.
Ukaž mi konkrétní dvojsmysl, je-li to skutečně dvojsmysl a nebo je to tvá chabá zbraň?
Prekonat strach
Jedna z najtazsich veci, a mozno najtazsia, na ceste od adventizmu ci inej krestanskej vierouky ku ateizmu je prekonat strach z Boha. Strach z Bozieho trestu, pomsty, pekla je tak silno zakoreneny v krestanstve, ze treba vyvinut vedomu snahu sa tohto strachu zbavit. Cloveka casto prenasleduju myslienky, ze za zle veci, ktore sa mu deju v zivote, moze Bozia intervencia. Mnohi preto nosime amulety alebo koname magicke obrady, modlitby, atd. Ked vsak prijmeme poznanie, ze ide iba o suhru okolnosti a nie o cielovedomu nicitelsku snahu neviditelnej bytosti, moze sa nam lepsie dychat.
-
Falešní proroci v ateismu.
Zřejmě bych takto nadepsal stránky, které zaznamenávají namyšlené ateistické předpovědi nebo výpovědi. Nedával bych tam vůbec text z Bible. Důvod je v tom, že i v náboženském světě se objevují namyšlené předpovědi a výpovědi, křesťanství nevyjímaje.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Re: Kam směřuje ateismus?
Toto není můj způsob přemýšlení.log napísal: ↑25 Apr 2019, 07:05Naznacujes, ze ked Boh prave nepodpaluje auta a neinfikuje africke deti virom HIV, venuje sa vydavatelskemu biznisu?Lída Rohalová napísal: ↑24 Apr 2019, 20:51 Voltaire prý prohlásil, že za 100 let už nebude Bible existovat. Pak se v jeho bytě tiskly Bible. Náhoda, nebo záměr?
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Re: Falešní proroci v ateismu.
Zcela jistě existuje skupina ateistů (ale pro pořádek spíše antiteistů), která cíleně zesměšňuje křesťanství či jeho vyznavače. Prostě mají tu potřebu. Stejně tak ale existuje řada ateistů, kteří jsou fajn, jsou tolerantní k jiným náboženstvím i ke křesťanství, jen si nepřejí být přesvědčováni na "víru".ambassador napísal: ↑26 Apr 2019, 16:05 Zřejmě bych takto nadepsal stránky, které zaznamenávají namyšlené ateistické předpovědi nebo výpovědi. Nedával bych tam vůbec text z Bible. Důvod je v tom, že i v náboženském světě se objevují namyšlené předpovědi a výpovědi, křesťanství nevyjímaje.
Domnívám se, že křesťanství v Evropě nepotřebuje ateisty na to, aby bylo "potíráno". Ono se likviduje samo tím, jak se jednotlivé skupiny fundamentalisticky smýšlejících křesťanů navzájem "pronásledují". Nepohrdám těmito křesťany, správný fundamentalismus je ve skutečnosti návrat k základu, to už jsem na fóru několikrát zmiňovala. Ani nemám problém s odlišným prožíváním víry a následných jejích projevů, pokud to není jev, který by ubližoval někomu jinému nebo to není vyloženě heretický jev. Ovšem pod pojmem "fundamentalisticky smýšlející křesťan" zde myslím lidi, kteří za správný návrat k základu - Bibli - považují svůj teologický systém, a nejsou schopni normálně komunikovat, protože ten svůj systém je jejich "božstvo". To "božstvo" zpravidla neumožňuje širší rozhled.
Chápu, že se církve musí vyrovnávat s novými či staronovými herezemi, je to potřebné. Ale jakmile žiji v systému "pravověří" (rozuměj toho mého), začne potírání "pravověří" toho druhého, které nezůstává u potírání pravověří, ale končí u potírání osobnosti člověka a jeho následné dehonestace. Odtud nebývá daleko k "upalování čarodějnic" (ale upalovali se i "čarodějové").
Nejvážnější překážkou k přijetí Pána jako Spasitele a Vykupitele není otázka zla a dobra, ale otázka "Proč je tolik církví?" A znovu říkám, že pokud se k sobě ty církve chovají s respektem, nevidím problém v odlišné spiritualitě a odlišným řešením nepodstatných záležitostí. Problém nastal proto, že se křesťanstvo naučilo poukazovat na nedostatky jiných církví, aby tu svou vyvýšilo. V současné době pouze sklízíme, co jsme zaseli. Naše žeň je připravena ke "sběru".
Řešení existuje a jmenuje se "pokání" a "modlitba". Nic jiného křesťanství v Evropě nepomůže.
Jak chce rozdělená církev oslovovat společnost? Nejprve se musíme umět domluvit mezi sebou.
Jak chce církev učit společnost dobrým manželstvím, když je rozvod (už) běžnou záležitostí církví?
Církev káže o morálce? A má na to opravdu morální právo?
Církev hlásá Boha a pak naříká, že to nikdo neposlouchá? Oni totiž lidé nechtějí Boha, jakého jim církev představuje. To je celé. V ČR je spousta "necírkevních lidí", ale není pravda, že by všichni lidé byli nevěřící. Dost lidí věří na "nadpřirozeno", ale nechtějí se "organizovat" do nějakého seskupení.
Jinak "křesťanskou Evropu" válcuje ateismus. V zemích, kde je pronásledování, je křesťanství na vzestupu, to je velmi zajímavý jev.
Kdo občas debatuje v osobním životě s ateisty, tak ví, že se mladí lidé nespokojí s "hloupými" odpvěďmi. Opět na nikoho nenarážím, je to všeobecný jev. Když je křesťanstvo příliš dlouho uzavřeno ve své bublině, nedokáže s okolím efektivně komunikovat. Já to píšu proto, že když se vžiju zpět do své pozice ateisty, každá "předžvýkaná" odpověď vyvolávala další otázky. Nechci říct, že uvěření ateisty je vždy závislé na naších odpovědích. To jistě není, protože tu práci osobního obrácení dělá Duch Svatý, není naší prací někoho "obracet". Ale i tu odpověď si Duch Svatý může použít. Dnes je potřeba kazatelů a členů, kteří dokážou hovořit se skeptiky, kteří nejsou jen "venku", ale už i v církvi.
Dnešní církev už nemusí být ani srozumitelná pro okolí. Ptal se jeden kněz (vyprávěli mi příběh) lidí, co znamená "rozhřešení". Nějaký mladík, nevím, či věřící či nevěřící, odpověděl, že to asi znamená hřešení, že člověk tak hřeší, až se rozhřeší...
Podobné případy by se daly najít v každé církvi. Když je někdo adventista, bývá často z nevědomosti označen jako jehovista. To není vůči SJ hanlivé vyjádření, to je popis, jak to lidé berou. Když jsme chodili dům od domu, museli jsme v některých místech chodit po jednom, ne po dvou, protože si lidi mysleli, že jsme SJ a nechtěli nás pustit.
Osobně si myslím, že církev se nepotřebuje ateistům podbízet a za každou cenu se jim přizpůsobovat. Co ale potřebujeme, tak je "pokání" a "modlitba", protože mít rádi lidi se nenaučíme sami do sebe, ale tu lásku dává Pán skrze svého Ducha. Kde funguje pokání, dějou se zázraky. Nebudu se o tom vypisovat, protože by se zde rozpoznali konkrétní lidé. Kde je pokání, ubývá arogantních vyhlášení a vlastníků "pravd".
Do Božího království nelze vstoupit jinak než skrze osobní pokání - to jsou otevřené dveře evangelia. Lze si jistě myslet, že v Božím království žijeme, když dostatečně veršíkujeme, či o něm mluvíme. Nebo když aspoň v každé větě (minimálně 3x) zmíníme slovo "Bůh", "Pán", "Ježíš" a dále. Méně je někdy více. Pokud ale člověk neprožívá opakovaně pokání, na dveře do Božího království se bude pouze dívat. A lidem, kteří jsou ještě před dveřmi, bude zabraňovat do Božího království vejít. A to je pak falešný prorok.
A protože jsme na webu adventistů, termín "zavřené a otevřené dveře" by měl být dostatečně znám

-
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných