log napísal: ↑08 Feb 2019, 10:43
New Start.
Ako je to u vas, ztotoznujete sa s tymto programom a zijete ho ?
Ztotožňuji se s principy programu NEW START, ale neztotožňuji se již s pojetím výkladu některých principů.
Když jsme objížděli vesnice a města s knihami o tomto programu, bylo vše instantní. Ten program nerozlišoval, že každý organismus může reagovat jinak na některou potravinu. Např. vegetariánství bylo paušální záležitostí, takže jsme lidi přesvědčovali, aby se stali vegatariány. Tehdy jsme si ještě nedali do souvislosti problémy v rodině důsledkem nadměrné konzumace sóji.
Dnes mi stačí jít do obchodu se zdravou výživou a podívat se na složení např. "zdravých sušenek", "zdravých mlík" a bylo to na mě tak silné kafe, že jsem řekla, že ani omylem.
Myslím si, že zdraví je velmi důležitá věc, to oceníme, až když ho ztrácíme. Pokud se mu církev věnuje cíleně, nemám nic proti tomu. Avšak dnes už je NEW START v pojetí adventismu jen jednou z variant. Znám lidi, kteří nejsou křesťané, a žijí daleko zdravěji a o svou tělesnou schránku se starají s velkou péčí. Dnes bych nedokázala používat NEW START jako zástěrku k tomu, abych se u lidí dostávala k hlásání evangelia.
Pokud se snaží žít zdravě i lidé v církvi, nic proti tomu, někomu se opravdu zdraví zlepší a cítí se pak lépe. Znám spoustu vegatariánů v církvi. Někteří jsou vegetariány z etických důvodů.
Takže pokud by ses chtěl do programu NEW START pustit, tak bych Ti to doporučila, nějak se začít musí. Já už to mám trochu jinak, jsem už mimo církev a o NEW START se nezajímám, ale zajímám se o zdravý životní styl. Podařilo se mi zhubnout 17 kilo a pokračuji dál, až se ručička zastaví na čísle, které si představuji. Vždy jsem cvičila, s váhou jsem problém neměla, ale později už to nešlo tak lehce, přibývaly stresy, méně pohybu...atd. Teď jsem se k tomu zase vrátila, ale chce to pevnou vůli a nepovolovat si, max. jednou za týden v rámci "lehkého hříchu".
A mimochodem, Tvé příspěvky, kde se trochu sdílíš i s osobním životem, jako tento, nebo někde, kde jsi mluvil, že ses chtěl zabít, jsou zajímavé. Do dalšího života přeji pevné odhodlání a radost. A pokud se Ti to podaří s NEW STARTEM, tak amen.