Bludiště omylů a chyb lidského myšlení.

Diskusia o všetkom ostatnom.
mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Re: "Jednopytelníci"

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

ambassador napísal: 24 Jún 2019, 06:29 "Jednopytelníci" jsou samospravedliví jednotlivci, kteří ke každému jevu v jakékoliv společnosti přistupují s řešením jednoho pytle.
Všechny a všechno co odporuje jejich myšlenkovému světu házejí do jednoho pytle s patřičným vítězným pokřikem úklidové firmy "a je to".
Občas jim ten pytel praskne, proto do nové situace přicházejí s nově ušitým a pomalovaným pytlem bojovníku za pravdu.
Zbrklostí a unáhleností se jim převrátila jedna důležitá myšlenka v pravidlu "Dvakrát měř a jednou řež" na jim vlastní zásadu "Dvakrát řež a jednou měř".
Tom píšeš o sobě? :)

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Bludiště omylů a chyb lidského myšlení.

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Zajímavá pasáž, která má otázku a Kristovu velmi dobrou odpověď pro toho, koho se to týká.

Mat. 26 23 - 25 "On odpověděl: „Kdo se mnou namočil ruku v míse, ten mě zradí. Syn člověka sice odchází, jak je o něm napsáno, ale běda tomu člověku, skrze něhož bude Syn člověka zrazen. Pro toho by bylo lépe, kdyby se nenarodil! Juda, který ho zrazoval, na to řekl: „Jsem to snad já, Rabbi?“ Ježíš mu odpověděl: „Tys to řekl."

Otázkou může dnes být: "Jak je možné dnes zradit Krista?"

mikim

ambassador napísal: 25 Jún 2019, 06:26 Zajímavá pasáž, která má otázku a Kristovu velmi dobrou odpověď pro toho, koho se to týká.

Mat. 26 23 - 25 "On odpověděl: „Kdo se mnou namočil ruku v míse, ten mě zradí. Syn člověka sice odchází, jak je o něm napsáno, ale běda tomu člověku, skrze něhož bude Syn člověka zrazen. Pro toho by bylo lépe, kdyby se nenarodil! Juda, který ho zrazoval, na to řekl: „Jsem to snad já, Rabbi?“ Ježíš mu odpověděl: „Tys to řekl."

Ano Ty Krista zrazuješ neustále, když pomlouváš EGW ("vyhaslá hvězda" apod.) a vysmíváš se ji neustále.

„V noci ke mně přišel Pán a vyslovil cenná slova povzbuzení pro mé dílo, tím že mi zopakoval ono poselství, které mi už dříve vícekrát předal. S pohledem upřeným na ty, kteří se odvrátili od světla, které jim bylo posláno, řekl: „Když si nebudou vážit svědectví, které jsem ti dal proto, abys jim je předávala dál, potom to nejsi ty, koho ignorují, ale znevážili mě, tvého Pána.“ (5T 688.2)

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

mikim napísal: 25 Jún 2019, 10:56
ambassador napísal: 25 Jún 2019, 06:26 Zajímavá pasáž, která má otázku a Kristovu velmi dobrou odpověď pro toho, koho se to týká.

Ano Ty Krista zrazuješ neustále, když pomlouváš EGW ("vyhaslá hvězda" apod.) a vysmíváš se ji neustále.

„V noci ke mně přišel Pán a vyslovil cenná slova povzbuzení pro mé dílo, tím že mi zopakoval ono poselství, které mi už dříve vícekrát předal. S pohledem upřeným na ty, kteří se odvrátili od světla, které jim bylo posláno, řekl: „Když si nebudou vážit svědectví, které jsem ti dal proto, abys jim je předávala dál, potom to nejsi ty, koho ignorují, ale znevážili mě, tvého Pána.“ (5T 688.2)
Třeba i to o desátcích viď mikime

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Mikim

Biblia je dostatočná vo všetkom podstatnom pre spásu človeka a na vyučovanie milosťou. Lebo ak je tam evanjelium života, tak je tam všetko.

Ak niekto príde, ako tá žena EGW a povie, že má niečo naviac od Boha , ako to, čo je už zjavené v Biblii, tak v podstate nepriamo tvrdí, že Biblia je nedostatočná a akoby dokonalý a múdry Boh niečo podstatné prehliadol a nedal to, ako súčasť Biblie. No a objavuje sa na scéne nejaká žena, ktorá tvrdí, že jej bolo zjavené niečo naviac, ako to, čo je v Biblii. Predsa logicky, ak by tvrdila, že jej nebolo zjavené nič naviac, ako to, čo je v Biblii, tak by len citovala Bibliu a bola by len jedna z mnohých, ktorí zvestovali Slovo evanjelia z Biblie. No ona sa chcela ukázať, že je niečo viac a ukázala sa ako jedna z mnohých falošných prorokov. Lebo to, čo je naviac je od zlého, pretože Boh je dokonalý a presne vedel, čo má byť súčasťou Biblie, aby bola dostatočná vo všetkom podstatnom.

A tak tí, ktorí nasledujú namiesto Krista falošných prorokov, budú odsúdení spolu s nimi.

John 3:16
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 18:54
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa John 3:16 »

Ellen G. White bola istotne obdivuhodná žena. Na to aké mala vzdelanie a hendikep dosiahla pozoruhodné postavenie a vážnosť. V dobe kedy ženy nemali ani volebné právo!

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Katolíci majú pĺno posolstiev a to vraj od Márie a adventisti od EGW.

V obidvoch prípadoch to vyznieva, ako keby to, čo povedal Kristus a je zapísané v Biblii, bolo nedostatočné.

Lenže to, čo povedal Ježiš je dostatočné a to vo všetkom podstatnom .

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Domnívat se, že když jsem prost poselství od Marie a nebo od EGW, tak jsem na tom dobře, může být ošidné. Stačí se povyšovat nad ostatní křesťany a hned je něco špatně.
Křesťanská nad církevní vzájemná láska může být dobrým svědectvím přináležitosti ke Kristu.
V celém širokém křesťanství vedeme zápas o sejití se v Kristu. Každý snad také vedeme zápas sama se sebou.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal: 27 Jún 2019, 05:27 Domnívat se, že když jsem prost poselství od Marie a nebo od EGW, tak jsem na tom dobře, může být ošidné. Stačí se povyšovat nad ostatní křesťany a hned je něco špatně.
Křesťanská nad církevní vzájemná láska může být dobrým svědectvím přináležitosti ke Kristu.
V celém širokém křesťanství vedeme zápas o sejití se v Kristu. Každý snad také vedeme zápas sama se sebou.
Klamstvami je obmotaná celá Zem. Tu nejde len o falošné zjavenia a posolstvá. Ide o iné evanjélium, ktoré sa zvestuje a relativizovanie Boha - jeho Slovo.

Veď aj preto katolíkom zvestujem evanjélium života - evanjelium Ježiša Krista, lebo nechcem, aby zahynuli v tej prevrátenej KC. To nie je povyšovanie sa, ale prejavom lásky k nim, aby boli aj z katolíkov spasení a to tí, ktorým Otec na nebesiach otvorí srdcia, aby porozumeli a uverili v pravého Krista a nie v padlú cirkev a jej prevrátené učenie.

Ak by som im hovoril vo zmysle - to nevadí, že veríte vo falošného zástupcu Krista - Boha na Zemi, to nevadí, že sa klaniate sochám a uctievate obrazy a rôzné predmety, to nevadí, že sa spoliehate na očistec, to nevadí, že veríte v iné evanjelium, len sa milujte, verte v čokoľvek a tak sa zídeme spolu s Kristom? Bolo by to z mojej strany klamstvom a nie prejavom lásky ku katolíkom.

Relativizovať učenie a Boha je metóda antikrista, ako odpútať pozornosť od pravého Krista a od pravého evanjélia.

Ak by som niekomu povedal - to je jedno v čo veríš, len buď dobrým človekom, milujte sa a budete spasení, tak načo evanjelizovať? Predsa iba Slovo života, ktoré človek prijme vierou v pravého Krista a v pravé evanjelium vypôsobí nový život a to na slávu Boha. Tak načo apoštoli zvestovali evanjélium života a to Židom aj pohanom, ak spása by vychádzala z viery v hocičo? Povyšovali sa snáď týmto? Predsa zvestovali im evanjelium preto, aby už neverili demonským učeniam a pohanským bohom, ale aby uverili v Krista - Slovo života a boli spasení. A to je predsa prejavom Božej lásky k nim.

No a prečo by som mal mať lásku ku KC a jej učeniu, ak viem, že vedie ľudí do zahynutia? Prečo by som nemal poukázať na falošnosť učenia a nevystríhal ostatných pred smrteľným jedom jej učenia?

mikim

Viktorrealita napísal: 26 Jún 2019, 13:04 Mikim

Biblia je dostatočná vo všetkom podstatnom pre spásu človeka a na vyučovanie milosťou. Lebo ak je tam evanjelium života, tak je tam všetko.

Ak niekto príde, ako tá žena EGW a povie, že má niečo naviac od Boha , ako to, čo je už zjavené v Biblii, tak v podstate nepriamo tvrdí, že Biblia je nedostatočná a akoby dokonalý a múdry Boh niečo podstatné prehliadol a nedal to, ako súčasť Biblie. No a objavuje sa na scéne nejaká žena, ktorá tvrdí, že jej bolo zjavené niečo naviac, ako to, čo je v Biblii. Predsa logicky, ak by tvrdila, že jej nebolo zjavené nič naviac, ako to, čo je v Biblii, tak by len citovala Bibliu a bola by len jedna z mnohých, ktorí zvestovali Slovo evanjelia z Biblie. No ona sa chcela ukázať, že je niečo viac a ukázala sa ako jedna z mnohých falošných prorokov. Lebo to, čo je naviac je od zlého, pretože Boh je dokonalý a presne vedel, čo má byť súčasťou Biblie, aby bola dostatočná vo všetkom podstatnom.

A tak tí, ktorí nasledujú namiesto Krista falošných prorokov, budú odsúdení spolu s nimi.
...Biblia je dostatočná vo všetkom podstatnom pre spásu človeka a na vyučovanie milosťou. Lebo ak je tam evanjelium života, tak je tam všetko.

No nemáš 100% pravdu a je to zase jen tvá "rozprávka"a bajka v jednom. V bibli určitě není všechno a je tam ve skutečnosti jen zlomek, i když pro naši spásu to stačí, pokud si z toho zlomu vybereme správně (nikoliv všechno v Písmu uvedené musí být pravda). Sola Scriptura, jak začínám celkový studiem zjišťovat je ve skutečnosti nesmysl a bludné učení. Ježíš toho řekl mnohem více i zde na zemi než je jen vybráno a zařazeno do Písma římskou šelmou ve 4 století, která vytvořila kanón, nebyl to tedy Bůh kdo ho vytvořil, ale císař Konstantin, který do toho hodně mluvila a pravděpodobně i mnoho důležitého učení Ježíše tam záměrně nezařadil, protože by to vadilo pohanským bajkám, kterým souběžně věřil:

Pokud jde o dějiny Bible, je nutné konstatovat, že nepochází z doby Ježíšovy. Teprve ve 3. století se v Římě začalo vybírat ze stovek záznamů o životě a učení Ježíšově jednotné standardní dílo.1251 Výběr vhodných spisů byl v neposlední řadě podroben značnému vlivu císaře Konstantina (285-337 po Kr.), který chtěl učinit křesťanství římským státním náboženstvím.

Konstantin však nebyl právě příkladným vzorem křesťanské lásky k bližnímu. Své protivníky nechal krutě pronásledovat a sám vedl velmi zhýralý život. A aby na tom nemusel nic měnit, byly mnohé dokumenty o Ježíšově životě již předem odvrženy jako nevhodné.

Tak bylo pro Bibli vybráno pouze 27 záznamů, které byly pořízeny mezi lety 60 a 150 po Kr. Pojmové definice a interpretace různých autorů -vzájemně se silně lišící -však vyžadovaly obsáhlé přepracování, protože texty měly vytvořit jednotné dílo. „Korektoři“ jmenovaní pro toto přepracování měli dbát o to, aby obsah písemností odpovídal názorům církevních a státních hodnostářů. Tak byla většina pokynů týkajících se vegetariánského stravování odstraněna dříve, než dostal Nový Zákon své formální uznání papežem Damasem roku 382 po Kr.

Na pozdějších koncilech, jako např. na koncilu v Konstantinopoli roku 533 po Kr. bylo rozhodnuto provést další pronikavé změny ve svatém Písmu.

...Ak niekto príde, ako tá žena EGW a povie, že má niečo naviac od Boha , ako to, čo je už zjavené v Biblii, tak v podstate nepriamo tvrdí, že Biblia je nedostatočná a akoby dokonalý a múdry Boh niečo podstatné prehliadol a nedal to, ako súčasť Biblie.

Ty to zatím vůbec nechápeš a proto píšeš úplně nesmysly, které se snad ani nedají číst. Bůh může dát vidění komukoliv z nás aby nám sdělil nové věci nad to co je v Písmu, pro dnešní dobu díky rozvoji a poznání se dá říct, že je Bible pro dnešní dobu v mnohém již nedostatečná. Proto dává Bůh vidění nová nebo vysvětluje podrobněji to co je v Písmu tak jak to dělal skrze EGW.

...No a objavuje sa na scéne nejaká žena, ktorá tvrdí, že jej bolo zjavené niečo naviac, ako to, čo je v Biblii. Predsa logicky, ak by tvrdila, že jej nebolo zjavené nič naviac, ako to, čo je v Biblii, tak by len citovala Bibliu a bola by len jedna z mnohých, ktorí zvestovali Slovo evanjelia z Biblie.

Nejdříve si vybral Bůh dva inteligentní muže, kterým dal vidění a chtěl, aby je předávali dále, ale oni řekli, že na to nemají apod., tak se asi naštval a vybral si úplně obyčejnou ženu (čímž ty muže musel pěkně nas.rat), která dokončila jen 3 třídu ZŠ a kvůli úrazu nemohla pokračovat dále, ale Bůh s ní pracoval a dal ji více než 2000 vidění a mohla napsat desítky obsáhlých knih, což by nikdo z nás nezvládl napsat ani dnes, v tom muselo být silné vedení duchem Svatým.
Ano napsal jsi to správně, kdyby dostávala zjevení od Boha, které by jen kopíroval Bibli a psala by jen o tom co je Bibli tak by to bylo úplně na dvě věci :) a nic nového bychom se od Boha nedozvěděli.
Bůh vždy nejdříve dává vidění dle Písma svým prorokům (v každé době) takže i dnes si může někoho najít komu bude dávat vidění potřebná pro nás v době konce a on pak je bude předávat dále.

...No ona sa chcela ukázať, že je niečo viac a ukázala sa ako jedna z mnohých falošných prorokov. Lebo to, čo je naviac je od zlého, pretože Boh je dokonalý a presne vedel, čo má byť súčasťou Biblie, aby bola dostatočná vo všetkom podstatnom.

Naprostá Viktorova lež a bajka v jednom jak už jsme u Viktora zvyklí :)
Větší p.čovinu jsem ještě o EGW nikdy neslyšel.

...A tak tí, ktorí nasledujú namiesto Krista falošných prorokov, budú odsúdení spolu s nimi.
Ano ti, kteří poslouchají ty, kteří pomlouvají a vysmívají se EGW, která přivedla k Ježíši miliony lidí a souhlasí s nimi (s těmi, kteří nepřivedli ke Kristu téměř nikoho) budou zcela jistě jednou zařazeni mezi kozly.

I když nemusím s EGW ve všem souhlasit nebo ji nerozumím, nevysmívám se ji a cíleně ji nepomlouvám, to dělají jen ubožáci, kteří nikdy nikoho ke Kristu nepřivedli narozdíl od ní.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 4 neregistrovaní