Nepochopil jsi. Nevadí, třeba časem.mikim napísal: ↑28 Jún 2019, 13:19...Nejdříve pomlouváš apoštola Pavla, a pak klidně cituješ jeho listy, když se Ti to hodí.Lída Rohalová napísal: ↑28 Jún 2019, 11:18Mikime, již Tě na fóru nenapomínám, protože posměvačům napomínání nesluší, ale musím přiznat, že toto mě pobavilo.mikim napísal:Sola sriptura vymyšlena některými protestanty je totální nesmysl:
Pouze Písmo svaté? Pětadvacet otázek k „sola scriptura“
https://www.tedeum.cz/2017/02/09/pouze- ... scriptura/
Nejdříve pomlouváš apoštola Pavla, a pak klidně cituješ jeho listy, když se Ti to hodí.
Pak cituješ apologetický katolický zdroj, když předtím označuješ katolíky za "římské psy".
To je neuvěřitelné.
Mikime, předvádíš názorný příklad "kráčení po katolické cestě" a zároveň jí opovrhuješ?
Jsem si vědoma, že spousta protestantů (samozřejmě i katolíků) by se s Tvým chováním zde neztotožnilo, proto musím podotknout, že historická reformace byla potřebná a že Tvé chování nemusí být chováním jiných, slušných, protestantů zde.
Zkus si, prosím Tě, dobře přečíst zdroj, ze kterého cituješ.
Já ho znám už dlouho, ale nejsem si jista, jestli jsi si úplně vědom, co a koho propaguješ.
Pak cituješ apologetický katolický zdroj, když předtím označuješ katolíky za "římské psy".
Ap. Pavel je apoštol, který se podle mne nikdy až na cestu do Damašku nesetkal s Kristem, a pokud napsal, že se s ním setkal tak už nenapsal kdy kde a vlastně žádnou podrobnost z tohoto setkání, což z něj dělá lháře. Na rozdíl od něj všichni ostatní kteří se s Ježíšem setkali vždy popsali, třeba ap. Jan, EGW řadu podrobností. samozvaný apoštol Pavel toho mnoho pochytal od ostatních apoštolů a křesťanských komunit, které kdy navštívil a odtud je jeho víra, která je v mnohém tak odlišná od té od Pána Ježíše a jeho apoštolů, kteří chodili s ním. Proto mu věřím jen v něčem, nikoliv ve všem co prý napsal on, to bych si nedovolil a dávám zásadně přednost tomu co učil Ježíš.
Jinak pokud na nějaký problém cituji jakýkoliv článek či zdroj z internetu nevadí mi to, že může být třeba i katolický nebo z jiné denominace, nikdy moc nezkoumám kdo je autor, pokud článek má smysl a říká pravdu, tím ale neberu v potaz jako pravdivé další učení dané denominace ze které je daný článek z něhož čerpám. Každý může mít v něčem pravdu. A katolíci tu pravdu v mnohém nemají jak jistě souhlasíš a v minulosti vraždili každého kdo věřil jinak než oni.
...Zkus si, prosím Tě, dobře přečíst zdroj, ze kterého cituješ.
Já ho znám už dlouho, ale nejsem si jista, jestli jsi si úplně vědom, co a koho propaguješ.
Já nepropaguji žádný zdroj jen uvádím vždy daný článek, pokud s něčím v článku nesouhlasíš, tak napiš s čím v daném článku nesouhlasíš to uděláš lépe než mi psát, že propaguji řkatolický zdroj. Říkáš, že ho znáš už dlouho, tak to ho asi dlouho narozdíl ode mne i čteš viď![]()
Bludiště omylů a chyb lidského myšlení.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
- Kontaktovať používateľa:
Re: Bludiště omylů a chyb lidského myšlení.
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Některým lidem se internet stal nějak asi tak, jako "sola internet". I když je internet jakýmsi komunikačním
a rychlým sdělovacím prostředkem, tak je také skladištěm konspiračních teorií. Nejlepším zdrojem byla a je nějaká kniha, která rozebírá konkrétní a celistvě dané téma.
a rychlým sdělovacím prostředkem, tak je také skladištěm konspiračních teorií. Nejlepším zdrojem byla a je nějaká kniha, která rozebírá konkrétní a celistvě dané téma.
-
Někteří jedinci se pro své sebepojetí vlastní vážnosti neumí ani zasmát. To pak pokládají za jediné správné křesťanství.
-
Sovětské kaťuše a diskuze
Někdy si jedinci pletou kánon Bible s kanonem a podle toho vypadá některý komentář jako série rychle vypálených sovětských obávaných kaťuší.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ka%C5%A5u ... raketomet)
Střepiny z "roztlučené" bible, střepiny v podobě veršíků nasypaných do nábojnic a vypálených z jejich rychlopalných komentářových kanonů ničí všechny zdánlivé nepřátele.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ka%C5%A5u ... raketomet)
Střepiny z "roztlučené" bible, střepiny v podobě veršíků nasypaných do nábojnic a vypálených z jejich rychlopalných komentářových kanonů ničí všechny zdánlivé nepřátele.
-
Dvojitý agent....
Pozice plná rozporů...
dva páni...dvě židle... dvě tváře....
Není možné sloužit dvěma pánům, jednoho z nich podvádíme......
Mt 6:24: „Nikdo nemůže být otrokem dvou pánů; buď bude totiž jednoho nenávidět a druhého milovat, nebo se k jednomu upne a druhým pohrdne. Nemůžete sloužit Bohu i mamonu.“
Parafráze: Nikdo nemůže být mluvčí za dva protichůdné názory, jeden názor bude
nenávidět a druhý milovat. K jednomu se upne a druhým pohrdne.
Aneb dvojitý agent se jednoho dne prozradí ......
dva páni...dvě židle... dvě tváře....
Není možné sloužit dvěma pánům, jednoho z nich podvádíme......
Mt 6:24: „Nikdo nemůže být otrokem dvou pánů; buď bude totiž jednoho nenávidět a druhého milovat, nebo se k jednomu upne a druhým pohrdne. Nemůžete sloužit Bohu i mamonu.“
Parafráze: Nikdo nemůže být mluvčí za dva protichůdné názory, jeden názor bude
nenávidět a druhý milovat. K jednomu se upne a druhým pohrdne.
Aneb dvojitý agent se jednoho dne prozradí ......
-
Kdo se směje naposled, ten se.........
Pýcha se snadno směje,
na rychlém voze jede.
Dvojitou hru hraje,
snadno podpichuje.
Výsměch je její zbraň,
každému vyměřuje krutou daň.
Na konci zůstává sama,
děravým měšcem mává.
na rychlém voze jede.
Dvojitou hru hraje,
snadno podpichuje.
Výsměch je její zbraň,
každému vyměřuje krutou daň.
Na konci zůstává sama,
děravým měšcem mává.
-
-
Mezi slovy víme a věříme je propastný rozdíl. Jsou však jedinci, kteří s oblibou používají
termín víme, místo toho, aby skromně vyjádřili své vlastní věřím.
termín víme, místo toho, aby skromně vyjádřili své vlastní věřím.
-
Některá naše vlastní slovní vyjádření zestárnou a potřebují znovu přeformulovat. V takovém případě je to namístě.
-
Důvěra se nedá klamat do nekonečna..
Jednou vám budou lidé věřit, možná podruhé, ale možná po třetí vás již nebudou brát vážně.
Kdysi dávno jsem slyšel příběh mladíka, který bydlel na pobřeží. Jednou se stalo, že volal o pomoc. Lidé se sbíhali, aby mu pomohli, na to on doplaval ke břehu a vysmál se jim. Za nějakou dobu to udělal zase. Znovu volal o pomoc a zase se lidé sbíhali, opět se jim vysmál.
Pak se stalo, že se opravdu topil. Volal o pomoc, ale nikdo ho už nebral vážně.
Samozřejmě i v diskuzi je dobrá určitá míra vzájemné důvěry. Jednou se dá "něco pochopit", ale podruhé, potřetí,............
Kdysi dávno jsem slyšel příběh mladíka, který bydlel na pobřeží. Jednou se stalo, že volal o pomoc. Lidé se sbíhali, aby mu pomohli, na to on doplaval ke břehu a vysmál se jim. Za nějakou dobu to udělal zase. Znovu volal o pomoc a zase se lidé sbíhali, opět se jim vysmál.
Pak se stalo, že se opravdu topil. Volal o pomoc, ale nikdo ho už nebral vážně.
Samozřejmě i v diskuzi je dobrá určitá míra vzájemné důvěry. Jednou se dá "něco pochopit", ale podruhé, potřetí,............
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní