Bludiště omylů a chyb lidského myšlení.
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
-
Re: Bludiště omylů a chyb lidského myšlení.
Když jsi dotázán na nějaký text z Bible o které opíráš svá tvrzení, pak to není o znalosti, známosti nebo neznalosti.
Je to proto, aby diskuze měla zřejmý podklad.
Tázající potřebuje většinou čas k vyjádření.
Je to proto, aby diskuze měla zřejmý podklad.
Tázající potřebuje většinou čas k vyjádření.
-
Na facebooku jsem četl myšlenku, stojí za to o tom popřemýšlet:
"....Jak se říká, nemáme znásilňovat dobrem, to už pak není dobré,..."
To je pravda. Zrejme sa tym myslia tie pedofilne kauzy niektorych duchovnych ci pedagogov. Inak si to neviem vylozit. Je to taky citat, ale co presne znamena znasilnovat dobrom? Museli by sme si uviest nejake priklady. No mna ziaden nenapada. Daj nejaky.ambassador napísal: ↑30 Apr 2020, 19:07 Na facebooku jsem četl myšlenku, stojí za to o tom popřemýšlet:
Co to znamená? Třeba i slovně cpát pořád někomu nějaké dobře míněné rady, zvěsti a varování přesto, že dal(a) najevo, že o ně nestojí.log napísal: ↑30 Apr 2020, 19:27To je pravda. Zrejme sa tym myslia tie pedofilne kauzy niektorych duchovnych ci pedagogov. Inak si to neviem vylozit. Je to taky citat, ale co presne znamena znasilnovat dobrom? Museli by sme si uviest nejake priklady. No mna ziaden nenapada. Daj nejaky.ambassador napísal: ↑30 Apr 2020, 19:07 Na facebooku jsem četl myšlenku, stojí za to o tom popřemýšlet:
No je to osemetne. Moja skusenost je ze trva vacsinou niekolko rokov nez je clovek ochotny opustit svoje omyly a prijat iny nazor. Osobne myslim ze neskodi druhemu hovorit svoje nazory aj ked o ne nestoji. Je to ako horcicne zrno. Dnes ho zasejes a ked ho budes opatrovat, tak z neho za par rokov nieco vyrastie.Tomáš Plechatýý napísal: ↑30 Apr 2020, 19:39Co to znamená? Třeba i slovně cpát pořád někomu nějaké dobře míněné rady, zvěsti a varování přesto, že dal(a) najevo, že o ně nestojí.log napísal: ↑30 Apr 2020, 19:27To je pravda. Zrejme sa tym myslia tie pedofilne kauzy niektorych duchovnych ci pedagogov. Inak si to neviem vylozit. Je to taky citat, ale co presne znamena znasilnovat dobrom? Museli by sme si uviest nejake priklady. No mna ziaden nenapada. Daj nejaky.ambassador napísal: ↑30 Apr 2020, 19:07 Na facebooku jsem četl myšlenku, stojí za to o tom popřemýšlet:
-
Někteří lidé se zavěsí na nějaký pojem a s tím chápáním toho pro ně vrcholového pojmu, následně pro svou stavbu snášejí slámu, smetí a podobné materiály nezaručující stabilitu. V podstatě žijí svou vlastní iluzí postavenou na křehkém základu.
-
Logické uvažování v kruhu .
Protože jsem to neviděl, tak to není pravda.
Pravda je jen to co vidím.
Všechna dokazatelná tvrzení jsou pravdivá.
Všechna pravdivá tvrzení jsou dokazatelná.
Protože jsem to neviděl, tak to není pravda.
Pravda je jen to co vidím.
Všechna dokazatelná tvrzení jsou pravdivá.
Všechna pravdivá tvrzení jsou dokazatelná.
Neexistuje jediná cirkev, ktorá by si mohla nárokovať, že má úplnú čistotu učenia. Je to vidieť aj ako sú teológovia v koncoch, čo sa týka knihy Zjavenia. Pravá cirkev by mala mať ducha pravdy, ducha proroctva, uzdravovanie chorých.
Doteraz som takú nenašiel. Duchovní mi pripadajú skôr ako iluzionisti alebo mentálni koučovia.
Doteraz som takú nenašiel. Duchovní mi pripadajú skôr ako iluzionisti alebo mentálni koučovia.
Taku ani nenajdes.Hosť napísal: ↑24 Máj 2020, 11:03 Pravá cirkev by mala mať ducha pravdy, ducha proroctva, uzdravovanie chorých.
Doteraz som takú nenašiel..
Neviem co je prava ci neprava cirkev. Je to vecou nazoru. Kazdy od toho moze cakat nieco ine. Ty vyzadujes pravdu, proroctvo a uzdravovanie. To nikde nenajdes. Pre niekoho moze byt prava cirkev taka, kde si v sobotu popoludni moze zajest, popit a porozpravat s bratmi a sestrami o zivote. Napriklad. Takto nastaveny clovek ma vacsiu sancu najst pravu cirkev.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 4 neregistrovaní