Kam směřuje ateismus?

Diskusia o všetkom ostatnom.
Sasko Jasko

Re: Kam směřuje ateismus?

Neprečítaný príspevok od používateľa Sasko Jasko »

Viktorrealita napísal: 03 Dec 2023, 17:23 U ateistov vôbec nevidím zmysel ich argumentácie, ak teda spochybňujú Boha – jeho Slovo v Písme – Bibliu. Načo ju vlastne spochybňovať, ak veria, že smrť je konečná?
Načo ? Niektorí ľudia túžia po poznaní. Jednoducho pre poznanie samotné. Bez ďalšieho cieľa. Smrť s tým nemá nič spoločné.

Sasko Jasko

Viktorrealita napísal: 03 Dec 2023, 17:23 No a vynára sa ďalšia otázka. Čo robí ateistu lepšieho od veriaceho v Krista, teda toho, kto nasleduje slová Ježiša Krista, aby mohol týmto argumentovať? Miluje aj svojich nepriateľov? .
Neviem prečo milovat svojich nepriateľov malo by byť znakom niečoho dobrého. Má to svoje výhody aj nevýhody. Ale za znak "dobra" by som to jednoznačne nepovažoval.

Sasko Jasko

Viktorrealita napísal: 03 Dec 2023, 17:23 Nejaké druhy existencializmu, sú nič iné, len evanjelia smrti, tmy a prázdnoty. Nie je to nič radostné, čo by vypôsobilo v srdci človeka pokoj a ktoré by dávalo človeku nádej na večný život v spoločenstve s Bohom.
A prečo vlastne Ty o tom toľko hovoríš ? Ako kalvinista predsa veríš, že nikto si nemôže vybrať čomu verí. Ale ja viem prečo o Tom stále hovoris. Ty totiž sám tomu už dávno neveríš. Len chces aby Ti iní prízvukovali že je to blbosť. Potrebuješ to počuť deň čo deň. Tak ja Ti to poviem zase aj keď to už vieš. Tvoja viera je totálna blbosť.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

"Ak by prišiel apoštol Pavol a povedal by zabudnite na to čo povedal Jahve a Jezis, Boh nikoho neuprednostnuje. Uveril by si v Pavlovho Boha ?"

Chcel som poukázať na to, že v Biblii sú značné rozpory. Pavol píše, že už niet rozdielu medzi Židmi a pohanmi. Keby som sa mal držať len Pavlovho učenia, tak stačí iba uveriť. To ostatné v Biblii je navyše.

Sasko Jasko

Neregistrovaný napísal: 03 Dec 2023, 19:12 "Ak by prišiel apoštol Pavol a povedal by zabudnite na to čo povedal Jahve a Jezis, Boh nikoho neuprednostnuje. Uveril by si v Pavlovho Boha ?"

Chcel som poukázať na to, že v Biblii sú značné rozpory. Pavol píše, že už niet rozdielu medzi Židmi a pohanmi. Keby som sa mal držať len Pavlovho učenia, tak stačí iba uveriť. To ostatné v Biblii je navyše.
O rozporoch viem. Ale vyhol si sa mojej otázke.

Sasko Jasko

Neregistrovaný napísal: 03 Dec 2023, 12:00 51 Myslíte si, že som prišiel darovať na zemi pokoj? Nie, hovorím vám, ale rozdelenie. 52 Lebo odteraz sa päť ľudí v jednom dome rozdelí: traja proti dvom a dvaja proti trom. 53 Rozdelia sa otec proti synovi a syn proti otcovi, matka proti dcére a dcéra proti matke, svokra proti neveste a nevesta proti svokre.

Vyššie uvedené zjavne nepasuje na označenie "Knieža pokoja".
Good Point. Evidentne nemôže byť Ježiš knieža pokoja ak prišiel dať namiesto pokoja rozdelenie.

Neregistrovaný

Sasko Jasko napísal: 03 Dec 2023, 19:27
Neregistrovaný napísal: 03 Dec 2023, 19:12 "Ak by prišiel apoštol Pavol a povedal by zabudnite na to čo povedal Jahve a Jezis, Boh nikoho neuprednostnuje. Uveril by si v Pavlovho Boha ?"

Pavol v 21.storočí? Alebo Pavol v 1.storočí? Keby prišiel v súčasnej dobe, ťažko povedať čo by kázal. Možno by mal najbližšie k charizmatikom.

Sasko Jasko

Neregistrovaný napísal: 03 Dec 2023, 21:01
Sasko Jasko napísal: 03 Dec 2023, 19:27

Pavol v 21.storočí? Alebo Pavol v 1.storočí? Keby prišiel v súčasnej dobe, ťažko povedať čo by kázal. Možno by mal najbližšie k charizmatikom.
Pisal si ze odmietas Jahveho a Jezisa ako ich popisuje Biblia, kedze stranili iba jednemu narodu.

Ja sa pytam teda, ci odmietas aj tohto Boha Pavlovho:

Boh odplatí každému podľa jeho skutkov: večným životom tým, ktorí sa vytrvalosťou v dobrom konaní usilujú o slávu, česť a nepominuteľnosť, 8ale hnevom a rozhorčením tým, ktorí zo sebectva neposlúchajú pravdu a oddávajú sa neprávosti. Súženie a úzkosť doľahne na každú dušu človeka, ktorý koná zlo — najprv Žida, ale aj Gréka, no sláva, česť a pokoj sa dostane každému, kto koná dobro — najprv Židovi, ale aj Grékovi; lebo Boh neuprednostňuje nikoho.

Neregistrovaný

Problém je v tom, že Biblia mi nedáva odpovede, ktoré potrebujem. Ježiš povedal, že príde skoro. Pavel a ďalší verili, že sa dožijú druhého príchodu. Nik akosi nerátal s tým, že uplynie dve tisíc rokov. Nedá sa porovnávať terajšia doba s dobou apoštolov. Preto je taký zmätok medzi veriacimi. Každý ti povie niečo iné.

Sasko Jasko

Neregistrovaný napísal: 04 Dec 2023, 11:49 Problém je v tom, že Biblia mi nedáva odpovede, ktoré potrebujem.
Mal som take podozrenie. Skus wikipediu. To je dnesna Biblia.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 4 neregistrovaní