Dusanovi Seberinimu som zcela opravnene vycital jeho velmi zaujate posudky prekladu NS. Tvoje jednostranne hodnotenie nie je o nic hodnotnejsie.Guy napísal:Opravdu? Zkusme si porovnat pár překladů z několika hledisek:Karol Schneider píše:
Preklad SJ je zcela jiste jeden z nejlepsich prekladu, ktery ... dava opravdu smysl ...
Kralická bible:
-z původních jazyků : ano
-kolektivní překlad : SZ ano, NZ Blahoslav
-znalost biblických jazyků u autorů : ano
-použitelnost : široká, v protestantismu i katolíky
-srozumitelnost : v tehdejší době ano, dnes zastaralá
-známost autorů : autoři jsou známí (Blahoslav, Strejc...)
Ekumenická bible:
-z původních jazyků: ano
-kolektivní překlad : ano
-znalost biblických jazyků autory : ano, vynikající
-použitelnost : široká, v protestantismu i katolictví
-srozumitelnost : ano, soudobá čeština
-známost autorů : ano, vyjmenováni v úvodu (Heller, Bič, Molnár...)
Překlad NSSJ:
-z původních jazyků : ne
-kolektivní překlad : není známo
-znalost biblických jazyků autory : zřejmě ne, není znám jediný SJ, který by ovládal biblické jazyky
-použitelnost : používán pouze mezi SJ, všemi křesťanskými církvemi odmítnut.
-srozumitelnost : krkolomná čeština
-známost autorů : ne
Překlad je odmítnut odborníky na biblické jazyky, ve filmu o SJ je zmínka o zneužití jména odborníka na řečtinu organizací a to, že již první president organizace Russell údajně přeložil bibli, aniž by znal původní jazyky.
Závěr ani není třeba, je to zřetelné.
Tam, kde chybí argumenty, je třeba zvýšit hlas anebo zaplnit fórum příspěvky, že Karol? Vyzývám Tě v příspěvcích na souboj, za CASD nastoupí Daniel Laufersweiler
Na to co si teraz napisal sa tedy velmi hodia prave tieto slova.
"„Je to zlé, zlé!“ hovorí kupujúci a ide svojou cestou. Potom sa chváli sám sebou." Prislovia 20:14
"Jesť príliš veľa medu nie je dobré; a je to sláva, keď ľudia vyhľadávajú svoju vlastnú slávu?" (Príslovia 25:27)
"23 Toto povedal Jehova: „Nech sa múdry muž nepýši svojou múdrosťou a silný muž nech sa nepýši svojou mocou. Nech sa boháč nepýši svojím bohatstvom.“
24 „Ale ten, kto sa pýši, nech sa pýši práve preto, že má pochopenie a že ma pozná, že som Jehova, Ten, kto prejavuje milujúcu láskavosť, právo a spravodlivosť na zemi; veď v týchto veciach mám potešenie,“ je Jehovov výrok." (Jeremiáš 9:23,24)
"Lebo nie je schválený ten, kto sa sám odporúča, ale ten, koho odporúča Jehova." (2. Korinťanom 10:18)
"8 ‚Ako môžete hovoriť: „Sme múdri a je s nami Jehovov zákon“? Falošné rydlo tajomníkov určite pracovalo celkom falošne. 9 Múdri boli zahanbení. Zhrozili sa a budú chytení. Hľa, zavrhli samotné Jehovovo slovo, a akú teda majú múdrosť?" (Jeremiáš 8:8)
"Počiatkom múdrosti je bázeň pred Jehovom a poznanie Najsvätejšieho je porozumenie." (Príslovia 9:10)
Ti co vymazavaju Bozie svate meno JHVH z textu Bozieho slova mozu mat aj 10 titulov a stale to budu podvodnici, ktori meno skutocneho autora vymazavaju a svoje "slavne" mena sa neboja k tekemuto podvodu pripojit a podpisat sa este pod to. A nerobia len toto.
ZAMYSLI SA NAD TYM.
V tejto veci mimo prekladatelov SJ za jedineho cestneho cloveka povazujem Dusana Seberiniho hoci som sa sam dnes kriticky vyjadril k jeho nerozumnym poznamkam smerujucim k SJ. Mal by aj on, ale aj kazdy z vas uvedomit, ze v pripade Bozieho slova nejde o oslavu mena nejakeho cloveka, ale tu ide o oslavu BOZIEHO SVATEHO MENA JHVH, ktory je skutocnym autorom a jeho duch je ovela dolezitejsi pre porozumenie tychto jeho slov nez znalosti z vysokych skol, kde su titlovany ludia vedeni k podvodom a lziam.
Viac vsetci mozeme pochopit, kde si pozriete tieto slova Dusana Seberiniho.
BOŽIE MENO 1 časť - Dušan Seberíni uvadza 4 hlavne klamstva mnou vyssie spominanych prekladatelov Biblie a s tym co povedal v tomto svojom dokumente sa s tym aj ja sam plne stotoznujem, lebo v danem veci odvazne povedal Pravdu oslavujucu meno NAJVYSSIHO BOHA JeHoVaHa
https://www.youtube.com/watch?v=VLE3Pi4n6do