Kam směřuje ateismus?

Diskusia o všetkom ostatnom.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Kam směřuje ateismus?

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Neregistrovaný napísal: 31 Dec 2023, 13:40 Já bych ještě dodal že ve Viktorově shrnutí je i Bůh který dopředu věděl že všichni zhřeší a taky věděl že jim zahraje divadlo na to že jim jako všem nabízí záchranu v něj, ale že dopředu věděl kteří nemají šanci uvěřit protože je k sobě nepřivede a ty ke své slávě nechá hořet v pekle a jiné k sobě pak přitáhne aby k jeho slávě je zachránil.
Ako som už písal

Človek stvorený na obraz Boží, je človek stvorený v Kristu Ježišovi – na obraz Ježiša Krista a stáva sa takto dieťaťom Božím. Boh, ktorý sa stal aj človekom, týmto dokončil stvoriteľske dielo s človekom, aby sa človek sformoval na obraz Boží.

Boh vedel, že pri stvorení človeka na obraz Boží, bude potrebovať aj plán spásy a tak to zahŕňalo všetko to, až po obeť Ježiša Krista za naše hriechy. Spása je teda jedine dielom Boha a to z milosti skrze vieru v Ježiša Krista. Týmto dokončil svoje dokonalé dielo milosti.

Skús si predstaviť seba namiesto Boha, ako zíjdeš dole a staneš sa človekom v smrteľnom tele - tele bolesti a hráš si divadlo. Necháš sa pribiť na kríž, aby si zjavil svoje meno a zachránil tých, ktorí ťa na ten kríž pribíjajú a to zo svojej nesmiernej lásky k ním. Urobil by si to všetko z lásky k ním, aby si stvoril bytosť na svoj obraz? Podstúpil by si to všetko a zostúpil by si do tej špiny plnej zla. Ak nie, tak nehovor o divadle. Ježiš učí milovať aj svojich nepriateľov, lebo tými nepriateľmi voči Bohu sme boli aj my.

Ak je tam Božia láska, tak to nie je divadlo, lebo Zvrchovaný Boh sám zišiel zo svojich výšin – z neba, aby sa stal človekom a urobil to, že sa obetoval za naše hriechy a to z lásky k nám, aby sme mohli žiť a to vo večnosti s ním, ako stvorenie stvorené na obraz Boží.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Viktorrealita napísal: 03 Jan 2024, 10:19
Neregistrovaný napísal: 31 Dec 2023, 13:40 Já bych ještě dodal že ve Viktorově shrnutí je i Bůh který dopředu věděl že všichni zhřeší a taky věděl že jim zahraje divadlo na to že jim jako všem nabízí záchranu v něj, ale že dopředu věděl kteří nemají šanci uvěřit protože je k sobě nepřivede a ty ke své slávě nechá hořet v pekle a jiné k sobě pak přitáhne aby k jeho slávě je zachránil.
Ako som už písal

Človek stvorený na obraz Boží, je človek stvorený v Kristu Ježišovi – na obraz Ježiša Krista a stáva sa takto dieťaťom Božím. Boh, ktorý sa stal aj človekom, týmto dokončil stvoriteľske dielo s človekom, aby sa človek sformoval na obraz Boží.

Boh vedel, že pri stvorení človeka na obraz Boží, bude potrebovať aj plán spásy a tak to zahŕňalo všetko to, až po obeť Ježiša Krista za naše hriechy. Spása je teda jedine dielom Boha a to z milosti skrze vieru v Ježiša Krista. Týmto dokončil svoje dokonalé dielo milosti.

Skús si predstaviť seba namiesto Boha, ako zíjdeš dole a staneš sa človekom v smrteľnom tele - tele bolesti a hráš si divadlo. Necháš sa pribiť na kríž, aby si zjavil svoje meno a zachránil tých, ktorí ťa na ten kríž pribíjajú a to zo svojej nesmiernej lásky k ním. Urobil by si to všetko z lásky k ním, aby si stvoril bytosť na svoj obraz? Podstúpil by si to všetko a zostúpil by si do tej špiny plnej zla. Ak nie, tak nehovor o divadle. Ježiš učí milovať aj svojich nepriateľov, lebo tými nepriateľmi voči Bohu sme boli aj my.

Ak je tam Božia láska, tak to nie je divadlo, lebo Zvrchovaný Boh sám zišiel zo svojich výšin – z neba, aby sa stal človekom a urobil to, že sa obetoval za naše hriechy a to z lásky k nám, aby sme mohli žiť a to vo večnosti s ním, ako stvorenie stvorené na obraz Boží.
Vyznání si tu piš jaké chceš - to ti já zakázat nemůžu.

Ale když se snažíš používat nějaké argumenty nebo logiku, tak je mi to k smíchu.
Ty používáš argumentační klamy, argumenty v kruhu, důkazy které přesvědčí akorát tebe samotného a nikoho dalšího.
Tohle ti prostě nejde. Stejně jako přiznání chyby nebo projevení emocí.
Takže si klidně dál piš a obhajuj co chceš a jak chceš - psi štěkají a karavana jede dál.

Schválně se zkus na fóru zeptat, kdo tě tu ještě bere vážně.

Neregistrovaný

Viktorrealita napísal: 03 Jan 2024, 10:19
Ako som už písal

Vyznání si tu piš jaké chceš - to ti já zakázat nemůžu.

Ale když se snažíš používat nějaké argumenty nebo logiku, tak je mi to k smíchu.
Ty používáš argumentační klamy, argumenty v kruhu, důkazy které přesvědčí akorát tebe samotného a nikoho dalšího.
Tohle ti prostě nejde. Stejně jako přiznání chyby nebo projevení emocí.
Takže si klidně dál piš a obhajuj co chceš a jak chceš - psi štěkají a karavana jede dál.

Schválně se zkus na fóru zeptat, kdo tě tu ještě bere vážně.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Neregistrovaný napísal: 03 Jan 2024, 13:58 Schválně se zkus na fóru zeptat, kdo tě tu ještě bere vážně.
Ja neprispôsobujem Písmo tak, aby s tým súhlasilo, čo najviac ľudí. Takto zneužíva Písmo náboženstvo a vykladá Písmo tak, aby pritiahlo, čo najviac ľudí a teda učí to, čo chcú ľudia počuť.

Ja to ani nepotrebujem vedieť, kto so mnou súhlasí. Ak by som písal tak, aby som sa zapáčil čo najviac ľuďom, či to bude v súlade s Božím Slovom? Určite nie! Málo ľudí chce počuť niečo o sebazaprení.

Ale to je práve podmienkou pri nasledovaní Krista.

Komu sa chce v terajšej dobe počúvať niečo o zapretí samého seba a povýšiť Božie Slovo - Boha vo svojom srdci, nad mamon? Alebo - nech som ničím, aby Božie Slovo - Boh, bol pre mňa všetkým. Potom sú už jasné odpovede na otázky - ja som si vyvolil Boha, alebo Boh si vyvolil mňa? Je moja vôľa prvotnou príčinou, ktorá oživuje, alebo jedine Boh oživuje? Čo predchádza spasiteľnej viere?

Kto chce počúvať o znovuzrodení z Boha a čo to znamená.

No a kto ma usvedčí Písmom, že nepíšem v Duchu Písma?

Ro ert

Neprečítaný príspevok od používateľa Ro ert »

Viktorrealita napísal: 03 Jan 2024, 23:08Ja neprispôsobujem Písmo tak, aby s tým súhlasilo, čo najviac ľudí. Takto zneužíva Písmo náboženstvo a vykladá Písmo tak, aby pritiahlo, čo najviac ľudí a teda učí to, čo chcú ľudia počuť.

Ja to ani nepotrebujem vedieť, kto so mnou súhlasí. Ak by som písal tak, aby som sa zapáčil čo najviac ľuďom, či to bude v súlade s Božím Slovom? Určite nie! Málo ľudí chce počuť niečo o sebazaprení.

Ale to je práve podmienkou pri nasledovaní Krista.

Komu sa chce v terajšej dobe počúvať niečo o zapretí samého seba a povýšiť Božie Slovo - Boha vo svojom srdci, nad mamon? Alebo - nech som ničím, aby Božie Slovo - Boh, bol pre mňa všetkým. Potom sú už jasné odpovede na otázky - ja som si vyvolil Boha, alebo Boh si vyvolil mňa? Je moja vôľa prvotnou príčinou, ktorá oživuje, alebo jedine Boh oživuje? Čo predchádza spasiteľnej viere?

Kto chce počúvať o znovuzrodení z Boha a čo to znamená.

No a kto ma usvedčí Písmom, že nepíšem v Duchu Písma?
Nikto ťa nesvedčí. Lebo ľudský mozog neni stvorený na hľadanie pravdy. Je preň jednoduchšie presviedčať ostatných že ju má.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Ro ert napísal: 06 Jan 2024, 19:35 Nikto ťa nesvedčí. Lebo ľudský mozog neni stvorený na hľadanie pravdy. Je preň jednoduchšie presviedčať ostatných že ju má.
Čo s tým má ľudský mozog. Ide predsa o duchovnú rovinu

Rim 8, 28 A vieme, že tým, ktorí milujú Boha, všetko spolu pôsobí na dobré, tým, ktorí sú povolaní podľa preduloženia. 29 Lebo ktorých predzvedel, tých aj predurčil za súpodobných obrazu svojho Syna, aby on bol prvorodeným medzi mnohými bratmi. 30 A ktorých predurčil, tých aj povolal, a ktorých povolal, tých aj ospravedlnil, a ktorých ospravedlnil, tých aj oslávil.

Spôsob, ako Boh vykúpeného formuje na obraz Ježiša Krista – Boha, tak Pavol tu postupnosť opisuje: Rim8 30 A ktorých predurčil, tých aj povolal, a ktorých povolal, tých aj ospravedlnil, a ktorých ospravedlnil, tých aj oslávil.
List Efezanom 2:10 Lebo sme jeho dielom, stvorení v Kristu Ježišovi nato, aby sme konali dobré skutky, ktoré Bôh vopred prihotovil, aby sme v nich chodili.

To je práve to nové stvorenie v Kristu Ježišovi – človek stvorený na obraz Boží.

Obraz vykúpeného, stvorený a formovaný po znovuzrodení z Boha, nie je obnovou nejakého strateného obrazu človeka, pri páde človeka do hriechu, ale je to všetko súčasťou stvorenia človeka na Boží obraz a zahŕňal všetko a to až po semeno ženy – Ježiša Krista. Následne to nové stvorenie v Kristu Ježišovi, bude oblečené do osláveného tela, pri druhom príchode Krista. Teda je to ten istý obraz Boha v Starom Zákone, ako aj v Novom Zákone. Rim8, 29 Lebo ktorých predzvedel, tých aj predurčil za súpodobných obrazu svojho Syna, aby on bol prvorodeným medzi mnohými bratmi.

Teda Pavol tu nerobí žiadny rozdiel medzi pripodobňovaním sa Kristovmu obrazu a pripodobňovaním sa na obraz Boží.

Pri znovuzrodení sú vykúpení zdokonaľovaní milosťou Božou a to na Boží obraz v Kristu Ježišovi. Byť dieťaťom Božím skrze znovuzrodenie z Boha, je byť formovaný na Boží obraz, skrze Krista a to súčasne znamená mať účasť na jeho sláve, poznaní, spravodlivosti a svätosti. Znamená to stať sa ako on. Ježiš je obrazom a plnosťou Boha.

host

Neprečítaný príspevok od používateľa host »

Viktorrealita napísal: 08 Jan 2024, 10:33
Ro ert napísal: 06 Jan 2024, 19:35 Nikto ťa nesvedčí. Lebo ľudský mozog neni stvorený na hľadanie pravdy. Je preň jednoduchšie presviedčať ostatných že ju má.
Čo s tým má ľudský mozog. Ide predsa o duchovnú rovinu

Rim 8, 28 A vieme, že tým, ktorí milujú Boha, všetko spolu pôsobí na dobré, tým, ktorí sú povolaní podľa preduloženia. 29 Lebo ktorých predzvedel, tých aj predurčil za súpodobných obrazu svojho Syna, aby on bol prvorodeným medzi mnohými bratmi. 30 A ktorých predurčil, tých aj povolal, a ktorých povolal, tých aj ospravedlnil, a ktorých ospravedlnil, tých aj oslávil.

Spôsob, ako Boh vykúpeného formuje na obraz Ježiša Krista – Boha, tak Pavol tu postupnosť opisuje: Rim8 30 A ktorých predurčil, tých aj povolal, a ktorých povolal, tých aj ospravedlnil, a ktorých ospravedlnil, tých aj oslávil.
List Efezanom 2:10 Lebo sme jeho dielom, stvorení v Kristu Ježišovi nato, aby sme konali dobré skutky, ktoré Bôh vopred prihotovil, aby sme v nich chodili.

To je práve to nové stvorenie v Kristu Ježišovi – človek stvorený na obraz Boží.

Obraz vykúpeného, stvorený a formovaný po znovuzrodení z Boha, nie je obnovou nejakého strateného obrazu človeka, pri páde človeka do hriechu, ale je to všetko súčasťou stvorenia človeka na Boží obraz a zahŕňal všetko a to až po semeno ženy – Ježiša Krista. Následne to nové stvorenie v Kristu Ježišovi, bude oblečené do osláveného tela, pri druhom príchode Krista. Teda je to ten istý obraz Boha v Starom Zákone, ako aj v Novom Zákone. Rim8, 29 Lebo ktorých predzvedel, tých aj predurčil za súpodobných obrazu svojho Syna, aby on bol prvorodeným medzi mnohými bratmi.

Teda Pavol tu nerobí žiadny rozdiel medzi pripodobňovaním sa Kristovmu obrazu a pripodobňovaním sa na obraz Boží.

Pri znovuzrodení sú vykúpení zdokonaľovaní milosťou Božou a to na Boží obraz v Kristu Ježišovi. Byť dieťaťom Božím skrze znovuzrodenie z Boha, je byť formovaný na Boží obraz, skrze Krista a to súčasne znamená mať účasť na jeho sláve, poznaní, spravodlivosti a svätosti. Znamená to stať sa ako on. Ježiš je obrazom a plnosťou Boha.
Fanatismus jde hlava nehlava, téma vlákna je nezajímá.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Je zrejme kam smeruje človek zo semena diabla a k akému obrazu dospeje. No a ja píšem, k akému obrazu dospeje človek, narodený zo semena Ducha Svätého. Od počiatku až doteraz, je nepriateľstvo medzi satanovým semenom a semenom ženy - Ježišom Kristom a ostatnými narodenými zo Svätého Ducha.

Zj12 17 A drak sa rozhneval na ženu a odišiel bojovať s ostatnými z jej semena, ktorí zachovávajú prikázania Božie a majú svedoctvo Ježiša Krista.

No a kde smeruje ateizmus a kde sa podeje, keď príde Pán:

2. list Solúnčanom 2:8 A potom bude zjavený ten bezzákonný bezbožník, ktorého Pán Ježiš zabije duchom svojich úst a zkazí zjavením svojho príchodu,

Neregistrovaný

Viktorrealita napísal: 08 Jan 2024, 10:33 Čo s tým má ľudský mozog. Ide predsa o duchovnú rovinu
No právě Viktore no právě.

To, že to nechápeš je právě ten rozdíl.

Většina lidí si myslí, že mozek a jeho používání pro náš život má význam a užitek.

Obrázok

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Neregistrovaný napísal: 08 Jan 2024, 14:58
Viktorrealita napísal: 08 Jan 2024, 10:33 Čo s tým má ľudský mozog. Ide predsa o duchovnú rovinu
No právě Viktore no právě.

To, že to nechápeš je právě ten rozdíl.

Většina lidí si myslí, že mozek a jeho používání pro náš život má význam a užitek.

Obrázok
Presne tak, keby to dokázali odstrániť, tak nezostane tam nič – len hmota, smrť, tma a prázdnota, lebo iba Slovo Božie dáva život. O tom samozrejme, títo doktori nevedia a nevedia, ako to odstrániť. Mozog, ako nástroj vedomia osoby síce vidia , ale im uniká podstata toho, čo je to vedomie osoby človeka. Nech si rozdelia prácu - jeden bude hľadať v mozgu vedomie osoby toho človeka, druhý vieru v Slovo Božie a tretí nech hľadá lásku. Keby to dokázali odstrániť, tak neostane nič, len hmota.

Kde je múdrosť bezbožníkov, ak v bezbožnosti nie je život a na konci je len smrť, tma a prázdnota?

Mozog a teda telo síce zomiera a premení sa v prach! Čo teda zostáva, aby to zase žilo a oslavovalo Boha a to vo večnosti s Ním? Jedine vedomie osoby ostáva, jedine ono je zodpovedné pred Bohom a nič iné. Práve tá osoba človeka bude po smrti súdená, alebo omilostená Bohom v Kristu Ježišovi. Práve to vedomie osoby vykúpeného sa zobudí v oslávenom tele. Všetko existuje jedine vo večnom vedomí Boha a to všetko smeruje k jedinému cieľu – aby sa oslávil Boh v novom stvorení, ktoré je stvorené v Kristu Ježišovi.

V čom je teda múdrosť? V tom, čoho výsledkom je smrť, alebo v tom, čoho výsledkom je život? Čo je múdrosťou a čo je bláznovstvom? Je múdry ten, ktorý si povie v srdci – niet Boha, alebo je to bláznovstvo si to povedať? Prečo vzdelaní si práve toto v srdci hovoria?

V znovuzrodenom srdci z Boha sa rodí múdrosť a to v novom a večnom vedomí života v Kristu. To nové vedomie je vyučované a zdokonaľované Svätým Duchom. Ako vidíme Svätý Duch vyučuje a uvádza do každej Pravdy a aj keď nemá mozog. Jedine v tomto vedomí, je Bohom daná múdrosť a to pre život na oslavu Boha. Všetka ta múdrosť sveta, ktorého výsledkom je smrť je u Boha bláznovstvom!

1Kor 2:6 A múdrosť hovoríme medzi dokonalými, ale nie múdrosť tohoto sveta ani kniežat tohoto sveta, ktoré hynú; 1Kor 3:19 Pretože múdrosť tohoto sveta je bláznovstvom u Boha. Lebo je napísané: Ktorý lapá múdrych v ich chytráctve.

Niekto si myslí, že vzdelanie je múdrosťou. Múdrosťou je rozumne používať svoje vzdelanie, a to pre slávu Božiu. Na aké školy chodil Ježiš, aby jeho slová boli plné múdrosti a naplnili celý svet? Mozog človeka je nástrojom a nie je to niečo, čo je nezávislé na vedomí osoby človeka. Jedine Boží Duch oživuje vedomie osoby človeka, aby už dokázalo vnímať Pravdu Božieho Slova. Telo - vzdelanie, inteligencia, rozum, pôvod, postavenie v spoločnosti atd. nič neosoží, čo sa týka duchovného oživenia.

Jána 6:63 Duch je, ktorý oživuje; telo nič neosoží. Slová, ktoré vám ja hovorím, sú duch a sú život.

Je telesný život – duševný- zmyselný - dočasný, je aj duchovný život v srdci - večný, keď sa človek znova narodí v Boha. Mozog je teda nástrojom vedomia osoby človeka. Duchovná schránka človeka sa nazýva srdcom človeka. Ako srdce z mäsa, pumpuje krv a dáva duševný život celému zmyselnému telu, tak aj v duchovnej schránke človeka, kde sídli vedomie jeho osoby, dáva tomu vedomiu duchovný život, ak je srdce znovuzrodené z Ducha – z Boha.

To sú známe pravdy, čo sa týka srdca človeka:

Príslovia 4:23 Nado všetko, čo treba strážiť, strež svoje srdce, lebo z neho pochádza život. Rim 10:10 Lebo srdcom sa verí na spravedlivosť, a ústami sa vyznáva na spasenie. Príslovia 18:12 Pred skrúšením povyšuje sa srdce človeka, a pred slávou ide pokora

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 6 neregistrovaných