Prečo je dôležité mať pravdu ?

Diskusia o všetkom ostatnom.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Prečo je dôležité mať pravdu ?

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Neregistrovaný napísal: Včera, 07:47 Mikim chtěl důkaz, kde se to píše. Ten nemáš! Přesto se hádáš. Usvědčený jsi tím, že vynucuješ u druhých co se tam nepíše. V bibli se nemůže psát ,,Viktor se plete." Bible žádného Viktora nezná, protože jsi v té době nežil. Jsi tedy nebiblický. Tvá výzva že tě nikdo neusvědčil je jen další (sebe)klam. To co žádáš není možné a ty tím jen sebe utvrzuješ, že jsi v pořádku. Stal jsi se vlastním měřitkem pro seve rozsuzování. Přesně to co tu odsuzuješ. Ničí jiný výklad (písma) než svůj nepřijímáš.
A to som mu dal málo dôkazov z Písma? Písmo potvrdzuje to, že Ježiš je Bohom. Kritériom Pravdy je - Slovo Božie. Dám tu časť z toho, že Ježiš je pre nás Bohom a má meno Silný Boh - Otec Večnosti. Všetko je v Písme, no niekto to chce poprieť.

Neviem o čom to tu píšeš a dokáž Písmom, že som nebiblický. Potom to bude fér. Mikim sa o to trošku snažil na rozdiel od teba. Ak odmietaš uctievať Krista, ako Boha, tak to napíš, aby som vedel odkiaľ vietor fúka.

Mikimu som toho dosť odcitoval z Písma, aby vedel, že Kristus je to stelesnené Slovo Božie – Boh a kto uctieva Krista, ako Boha, tak súčasne uctieva aj Otca. Sú jedno! Kde v Písme je miera uctievania Krista, kedy by to bolo na spasenie a kedy už na zatratenie? Nikto to tam nenájde.

Ale je v Písme toho dosť, čo potvrdzuje to, že osoba Otca, Syna a Ducha Svätého je pre nás jedným a tým istým Bohom. Teda Kristus je Bohom.

Väčšia časť mojej komunikácie s Mikim je o Božstve Ježiša Krista, čo mikim odmieta a považuje to za modlárstvo. Odcitoval som mu z Písma dosť veršov, aby vedel, kto je to Ježiš Kristus. Tvrdiť, že Ježiš je iba stvorenie – iba človekom, je z ducha antikrista.

Boh sa stal aj človekom - Ježišom Kristom. Preto sa Boh stal aj človekom, aby doniesol dokonalú obeť za naše hriechy a to raz a navždy.

Ján1 1 Na počiatku bolo Slovo a to Slovo bolo u Boha a to Slovo bol Bôh. 2 Ten, to Slovo bolo na počiatku u Boha. 3 Všetko povstalo skrze neho, a bez neho nepovstalo ani jedno z toho, čo povstalo. 4 V ňom bol život, a ten život bol svetlom ľudí, 5 a to svetlo svieti vo tme, a tma ho nezadržala.

14 A on, to Slovo sa stalo telom a stánilo medzi nami, a hľadeli sme na jeho slávu, na slávu jako jednorodeného od Otca a bol plný milosti a pravdy

Prečo ignorovať to, čo je v Písme, kto je to Ježiš Kristus? Mikim popieral túto Pravdu! Tak skúsim tu niečo dať, čo potvrdzuje Božstvo Ježiša Krista:

Ježiš svedčil o sebe, že je Synom Božím a o tom svedčí aj celé Písmo. Vyhlasovať to, kto je, je vyhlasovať, že je Bohom. Svedčíl o tom pred Židmi a práve z toho ho obviňovali, že sa robí Bohom. No Ježiš sa nerobil Bohom, On bol Bohom. Jána 8:58 Ježiš im povedal: Ameň, ameň vám hovorím, že prv než bol Abrahám, som ja.

Ježiša v podstate nechceli kameňovať za skutky a ani ho neukrižovali za skutky, ale za to, čo svedčíl o sebe, čo považovali za rúhanie. Svoju identitu o ktorej svedčil, tak to nikdy nepoprel, ani nevyvrátil. Pokladali to, za priznanie a jasné rúhanie, lebo Židia tomu rozumeli, čo o sebe hovorí a Ježiš mal príležitosť im to vysvetliť, ak to nebola pravda, aby teda neboli v omyle. No Ježiš to nikdy neurobil, ani keď sa mu klaňali, ale naopak, utvrdzoval ich v tom - Jána 14:1 Nech sa neľaká vaše srdce! Veríte v Boha, verte aj vo mňa. Je to vo zmyslu to isté, ako keby povedal - verte vo mňa, som Boh.

Teda celé Písmo svedčí, kto je to Ježiš Kristus a povedať , ja som – alfa a obega – prvý a posledný, sú jednoznačne Božie atribúty: Kto to hovorí, ak nie Ježiš Kristus: "Ja som prvý a posledný 18a ten Živý. A bol som mŕtvy, ale hľa, som živý na veky vekov. "

ZJ1 17A keď som ho uvidel, padol som k jeho nohám ako mŕtvy, a položil na mňa svoju pravú ruku a povedal mi: Neboj sa! Ja som prvý a posledný 18a ten Živý. A bol som mŕtvy, ale hľa, som živý na veky vekov. Ameň. A mám kľúče pekla i smrti. 19A tedy napíš, čo si videl a čo je a čo sa má diať po tomto.
Kto sa v Písme ešte identifikuje, ako prvý a posledný?
Izaiáša 44:6 Takto hovorí Hospodin, Kráľ Izraelov, a jeho vykupiteľ, Hospodin Zástupov: Ja som prvý a ja som i posledný, a krome mňa niet Boha

Čo o sebe svedčí Ježiš?

Zjv 22, 13 Ja som Alfa i Omega, počiatok i koniec, prvý i posledný. 14 Blahoslavení, ktorí (perú svoje rúcha a) činia jeho prikázania, aby mali právo k drevu života a aby vošli bránami do mesta. 15 A vonku budú psi a čarodejníci a smilníci a vrahovia a modlári a každý, kto má rád a činí lož. 16 Ja, Ježiš, som poslal svojho anjela, aby vám toto svedčil po sboroch. Ja som koreň a rod Dávidov, hviezda, jasná a ranná.

Ján uvidel Ježiša, ktorý položil na neho pravú ruku a povedal - "Neboj sa! Ja som prvý a posledný 18 a ten Živý. A bol som mŕtvy, ale hľa, som živý na veky vekov. Ameň."

Zj1 12 A obrátil som sa, aby som videl hlas, ktorý hovoril so mnou. A keď som sa obrátil, videl som sedem zlatých svietnikov 13 a v prostredku medzi siedmimi svietnikmi som videl podobného Synovi človeka, oblečeného v dlhom rúchu až po nohy a prepásaného na prsiach zlatým pásom. 14 A jeho hlava a jeho vlasy boly biele jako biela vlna, jako sneh, a jeho oči boly jako plameň ohňa, 15 a jeho nohy boly podobné mosadzi, jako rozžeravenej v peci, a jeho hlas bol ako hlas mnohých vôd. 16 A vo svojej pravej ruke mal sedem hviezd, a z jeho úst vychádzal ostrý dvojsečný meč, a jeho tvár bola jako slnko, keď svieti vo svojej moci. 17 A keď som ho uvidel, padol som k jeho nohám ako mŕtvy, a položil na mňa svoju pravú ruku a povedal mi: Neboj sa! Ja som prvý a posledný 18 a ten Živý. A bol som mŕtvy, ale hľa, som živý na veky vekov. Ameň. A mám kľúče pekla i smrti. 19 A tedy napíš, čo si videl a čo je a čo sa má diať po tomto. 20 Tajomstvo siedmich hviezd, ktoré si videl na mojej pravici, a sedem zlatých svietnikov je toto: Sedem hviezd sú anjeli siedmich sborov, a sedem svietnikov, ktoré si videl, je sedem sborov.

Teda presne vieme o koho sa jedná – o Ježiša Krista! Z jeho úst vychádza ostrý dvojsečný meč.

Zj2 12 A anjelovi sboru v Pergame napíš: Toto hovorí ten, ktorý má ten dvojsečný meč ostrý.

Kto sedí na bielom koni a jeho meno je – Slovo Božie. Je to Ježiš!

Zj19 11 A videl som nebo otvorené a hľa, zjavil sa biely kôň, a ten, ktorý sedel na ňom, volal sa Verný a Pravdivý a v spravedlivosti súdi i bojuje. 12 A jeho oči boly jako plameň ohňa a na jeho hlave mnoho diadémov, a mal napísané meno, ktorého nikto nevie, iba on sám. 13 A bol oblečený v rúchu, pokropenom krvou, a jeho meno sa zovie: Slovo Božie. 14 A vojská, ktoré sú na nebi, išly za ním na bielych koňoch, odiati kmentom, bielym a čistým. 15 A z jeho úst vychádzal ostrý meč, aby ním bil národy. A on ich bude pásť železným prútom a on bude šliapať lis vína prchlivosti a hnevu všemohúceho Boha. 16 A na svojom rúchu a na svojich bedrách má napísané meno: Kráľ kráľov a Pán pánov.

Ak by bol Ježiš Kristus, iba človekom, tak ako môže niečo také človek o sebe tvrdiť, že je - prvým a posledným? Taktiež Ježiš nikdy nepovedal, že potrebuje vieru v Otca, ale hovorí, že Otec je v ňom – Ja a Otec sme jedno. To by taktiež bolo rúhanie, ak by to nebola pravda. My potrebujeme vieru v Ježiša, lebo iba skrz Ježiša prichádzame k Otcu. Bez tejto absolútnej jednoty Otca a Syna by to nebolo možné!

Pozrime sa, čo hovorí ten, ktorý je - Alfa i Omega, počiatok i koniec, prvý i posledný – Ježiš Kristus. Ide o vodu života, ktorú Ježiš dáva tomu, kto žízni a to zadarmo! To je ten istý Ježiš, ktorý to hovorí aj v Zjavení Jána.

Zj21 6 A riekol mi: Stalo sa. Ja som Alfa i Omega, počiatok i koniec. Ja dám tomu, kto žízni, z prameňa vody života zadarmo. 7 Kto víťazí, zdedí všetko, a budem mu Bohom, a on mi bude synom.

A budem mu Bohom!

No a kto dáva tu Vodu Života : Ján7 37 Potom v posledný, v ten veliký deň sviatku stál Ježiš a volal: Ak niekto žízni, nech prijde ku mne a pije!

Ján4 14 ale kto sa napije z vody, ktorú mu ja dám, ten nebude žízniť na veky; ale voda, ktorú mu dám, obráti sa v ňom na prameň vody, vyvierajúcej do večného života.

Je to ten istý, kto hovorí: Zj21 6 A riekol mi: Stalo sa. Ja som Alfa i Omega, počiatok i koniec. Ja dám tomu, kto žízni, z prameňa vody života zadarmo. 7 Kto víťazí, zdedí všetko, a budem mu Bohom, a on mi bude synom.

Môže mi tu niekto úprimne odpovedať, kto tu hovorí: "budem mu Bohom, a on mi bude synom."

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Viktore reaguješ stále stejně. Na otázky neodpovídáš a posouváš téma do hádek podle vlastních kritérií kde v začarovaném kruhu sám sebe obhajuješ.
Zbývá ještě abys řekl, že to AI - stroj - je duchovně slepý protože nemá živé slovo pravdy a bude to komplet.
Vlastně jsi samospravedlivý svévolník.
Takže jak by řekli hodní pánové v bílých pláštích, co by se usmívali a blížili - ano ano, máte ve všem úplnou pravdu, pojďte prosím s námi.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Neregistrovaný napísal: Včera, 10:35 Viktore reaguješ stále stejně. Na otázky neodpovídáš a posouváš téma do hádek podle vlastních kritérií kde v začarovaném kruhu sám sebe obhajuješ.
Zbývá ještě abys řekl, že to AI - stroj - je duchovně slepý protože nemá živé slovo pravdy a bude to komplet.
Vlastně jsi samospravedlivý svévolník.
Takže jak by řekli hodní pánové v bílých pláštích, co by se usmívali a blížili - ano ano, máte ve všem úplnou pravdu, pojďte prosím s námi.
Som samospravedlivý svojvoľník? Z akých mojich príspevkov to tak vyznieva, ak píšem o spáse jedine z milosti a to skrze vieru v Krista a nie zo skutkov. Ak píšem, že nech som ničím, aby Slovo Božie - Boh bol pre mňa všetkým. Ak zdôrazňujem zvrchovanosť Božiu v celom diele spásy človeka. Tak odcituje nejaký môj príspevok, kde by to takto vyznievalo, že som samospravodlivý svojvoľník. Áno, útočím Písmom, na učenia falošných cirkví, ktorí zišli z cesty Pravdy, ktorou je Kristus. Slovo Božie je mojím mečom a som vyzbrojený celou zbraňou. Nie sú to moje zbrane, ale som ich dostal:

Ef6 11 Oblečte si celú zbraň Božiu, aby ste mohli obstáť proti taktike a úskočnosti diablovej. 12 Lebo nie je nám zápasiť s krvou a s telom, ale s kniežatstvami, mocnosťami, so svetovládcami temnosti tohoto veku, s duchovnými mocami zlosti v ponebeských oblastiach. 13 Preto vezmite na seba celú zbraň Božiu, aby ste mohli odolať v ten zlý deň a vykonajúc všetko stáť. 14 Tedy stojte majúc svoje bedrá opásané pravdou a súc oblečení v pancier spravedlivosti 15 a majúc nohy obuté v hotovosti evanjelia pokoja. 16 A pritom pri všetkom vezmite štít viery, ktorým budete môcť uhasiť všetky ohnivé šípy toho zlého. 17 A vezmite aj prilbu spasenia i meč Ducha, ktorým je slovo Božie,

Píšem to, čo je pravda a táto pravda je zjavená v Písme. Nemám to zo seba, ale som uveril tejto pravde. To je kritérium, podľa čoho porovnávam všetko ostatné. Nie je to moje vlastné kritérium, ale je to – Slovo Božie, ktoré nám tu Pravdu zjavuje v Písme a aj vykladá. Nikto nemôže budovať na inom základe a ten základ je Slovo Božie - Kristus. Kto stavia na pozmenenom základe, tak takáto budova sa zrúti.

Každý, kto prečíta moje príspevky sa dozvie všetky odpovede na podstatné otázky, čo sa týka osoby Otca, osoby Syna a osoby Ducha Svätého, ako jedného a toho istého Boha a teda o spáse človeka na slávu zvrchovaného Boha. Teda píšem tak, aby sa oslávil jedine Zvrchovaný Boh a nie človek, ktorý nič nemá, čo by nedostal od Boha. Ja sám seba nechválim a som ničím, aby Slovo Božie – Boh bol pre mňa všetkým. Chválim sa jedine Kristom - Bohom.

To, že každý sa dozvie moje odpovede na tieto podstatné otázky, ktoré nie sú moje, ale z Písma, tak na druhej strane, mám problém dozvedieť sa vierovyznanie ostatných s výnimkou pár jedincov. No a z tejto skrytej pozície začnete na mňa útočiť? No neútočíte na mňa, ale na evanjelium, ktoré nám vo Svätom Duchu bolo zjavené a v tom istom Duchu sa aj vykladá. Útočíte v podstate na Bibliu a nepovažujete Slová Písma za jedinú autoritu, nadradenú nad všetko.

Ak ja zdôrazňujem predovšetkým zvrchovanosť Boha v celom diele spásy človeka, tak mnohí tu vnášajú humanistické a arminiánizmom poznačené bludy, ktoré odoberajú chválu a slávu Bohu a dávajú ju človeku a jeho hriechom zotročenej vôli. Mnohí sú tu, ako tuláci nevediac, akým smerom ísť a často prezentujú vlastné bezbožné evanjelium smrti, tmy a prázdnoty - nejaký druh beznádejného existencializmu a snažia sa ho zo svojej vlastnej vyvýšenej a vraj nezávisle pozície vykresľovať, ako nejaké svetlo, ktoré by malo ako keby prevyšovať evanjelium Ježiša Krista – tú radostnú správu od Boha. V čom ho prevyšuje, ak na konci je smrť, tma a prázdnota?

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Kdo si chce opravdu zjistit, co učí bible - tak se nejde ptát sem a to nikoho. Prostě si ji otevře a přečte.

Ale každý kdo si ji přečte tak ji pochopí jinak a proto lidé mezi sebou tyto názory sdílejí a přesvědčují se.

Diskuse a dialog měl být názor k pochopení druhého, a ke vzájemnému obohacení a prospěchu - na konci dva ví víc než jeden, každý může od druhého přijmout co sám nevěděl, nebo ustoupit z omylů na které ho upozornil druhý a sám si je neuvědomoval. Oba pak odchází obohaceni s více znalostmi a zkušenostmi. Poučeni z chyb svých i z chyb druhého.
Aby to fungovalo tak ale musí oba považovat druhého za sobě rovného. Dospělý za dospělého.

Různá náboženství ideologie sekty či lidé zranění či snažící se získat moc a ovládat druhé ale přestanou sebe pokládat za rovné druhým.

Buď si připadají horší a méněcenní a pak při hledání pocitu bezpečí raději najdou sebevědomého jedince / církev / ideologii, na kterého se upnou aby on odpovídal na jejich otázky, tišil jejich zmatek a převzal zodpovědnost za jejich rozhodování a život.
Nebo si připadají naopak lepší, chytřejší a důležitější než druzí. Pak pro jejich záchranu potřebují všechny poučovat a řídit, ale sami si od druhých radit či se nechat poučit nedají.

U prvních se motivem strach, že sám nezvládnu svůj život a rozhodování se v něm, že na to nejsem dost dobrý.
U druhých je motivem strach, že když zkusím zvládat jen svůj vlastní život a rozhodování se v něm, že nebudu dost dobrý. Nebo že ti druzí nebudou dost dobří, aby si beze mne poradili. A kdyby si poradili beze mne a nepotřebovali mne, jaká by pak byla moje hodnota?

Moje hodnota je odvozena od toho co si o mne druzí myslí a jak mne hodnotí?
Moje hodnota je odvozena od toho jak moc mne druzí potřebují a jak moc jsou na mne závislí?
ne
ne

Naslouchám pokud jsem schopen a ochoten. Ale nemusím.
Sdílím a radím, pokud je zájem, ale nevnucuji.
Ptám se nechám si vysvětlovat, ale nevěřím všemu, rozhoduji se sám, co přijmu.
A dovoluji ten luxus i tomu druhému.
Druhý mi může naslouchat, ale nemusí - může si zacpat uši.
Může mi radit, ale nevnucuje mi - nenechám si to vnutit.
Může se mne ptát a naslouchat, ale nemusím mu odpovídat a on zase nemusí souhlasit se vším vlastně s ničím co řeknu a je zcela na něm co si z toho odnese.

Žít a nechat žít.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných