Otázky od SJ pro CASD a obráceně

Diskusia o všetkom ostatnom.
log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Otázky od SJ pro CASD a obráceně

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Karol Schneider napísal: 27 Máj 2018, 11:34 Skus radsej miesto tychto hlupych komentarov a prazdnych obvineni reagovat na to, co uz som ti napisal vyssie.
Nemam na co reagovat, len popisujes svoju vieru. Aj keby si veril na Martanov, to je jedno. Tu nejde o to, comu veris, ale o to ako niekto systematicky a umyselne pri preklade manipuluje text - vymiena slovicka, pridava slovicka, ubera slovicka a tym prevracia cely obsah. Je to zaskodnicka utajena cinnost prekladatelov"noveho sveta" o ktorej vacsina SJ vobec netusi.

Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

log napísal: 27 Máj 2018, 13:05
Karol Schneider napísal: 27 Máj 2018, 11:34 Skus radsej miesto tychto hlupych komentarov a prazdnych obvineni reagovat na to, co uz som ti napisal vyssie.
Nemam na co reagovat, len popisujes svoju vieru. Aj keby si veril na Martanov, to je jedno. Tu nejde o to, comu veris, ale o to ako niekto systematicky a umyselne pri preklade manipuluje text - vymiena slovicka, pridava slovicka, ubera slovicka a tym prevracia cely obsah. Je to zaskodnicka utajena cinnost prekladatelov"noveho sveta" o ktorej vacsina SJ vobec netusi.
Mas na co reagovat, ale dobrovolne zostavas slepym. Nauc sa teda vecne reagovat na to, co ti pisem a prestan dalej spekulovat a pokrytecky sa vykrucat. So slovickami sa tu hlupo hrajes prave ty sam ! Vedome ignorujes aj dalsie Biblicke texty, kde takyto priestor na nejaku manipulaciu a hranie sa so slovickami nemas a kde jasne vidis, ze to co tvrdim je FAKTOM a usvedcuje ta to z tvojho KLAMSTVA a hlupeho spravania.

Za takychto okolnosti az takto mienis pokracovat aj dalej sa nemam s tebou o com bavit. Si vychytraly spekulant a jedine na co sa zmozes je LZIVE ohovaranie inych ludi. Mozes sa len hanbit a spytovat si vlastne svedomie.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Karol Schneider napísal: 27 Máj 2018, 14:37 Nauc sa teda vecne reagovat na to, co ti pisem a prestan dalej spekulovat a pokrytecky sa vykrucat.
Pises stale to iste dookola. Vsimni si, ze ucenici boli 12ti a apostoli mnohi. Jan nie je Pavol a Pavol nie je Jan. Prekvapenie ? Kazdy z nich pisal vlastne veci. Moja otazka na SJ bola ohladom Jana a ked som poukazal na systematicke falsovanie Jana zo strany utajenych prekladatelov z radov svedkov, snazis sa temu presmerovat na ine knihy. No ja sa presmerovat nenecham, pretoze tema, ktoru som otvoril a ktora ma zaujala su falosne preklady evanjelia a epistol Jana. Nebavi ma vsak travit cas hladanim vsetkych manipulacii prekladu Jana, vyssie uvedene ukazky su pre mna dostatocnou ilustraciou aby som si urobil nazor na tzv. Preklad noveho sveta. Ukazalo sa mi, ze je nedoveryhodny a zmanipulovany a nemam uz dalej chut sa nim dalej zaoberat alebo ho citat. Taktiez som vyjadril, ze som pochopil odkial sa berie skalopevna teologia svedkov, totiz ma podporu v tomto osobitnom preklade, ktory na cetnych miestach meni a doslova preveacia povodny text najdenych rukopisov. Poctivy preklad vychadza z textu a kontexty originalu, nepoctive preklady vychadzaju zo zaujatych teologii a text bezohladne prepisuju na vlastny obraz.

Stivn Let

Neprečítaný príspevok od používateľa Stivn Let »

Karol Schneider napísal: 05 Máj 2018, 12:25 Podivej si treba 1:24:25 o tom stanovovani datumu a dokonce i presneho dne co SJ nikdy neudelali[, ze by stanovovali i presny den prichodu KRISTA.
Ospravedlnujem sa za reakciu na starsi prispevok, ale na klamstvo musim zareagovat.
Priamo stranka jw.org obsahuje nesplnenu predpoved o 20. storoci:
Shortly, within our twentieth century, the “battle in the day of Jehovah” will begin against the modern antitype of Jerusalem, Christendom. The ancient “soil of Israel” pictures the realm in which Christendom has operated. It pictures the standing and relationship that Christendom has claimed to occupy with God by means of his “new covenant” of which Jesus Christ is the mediator. Now is no time for anyone in Christendom to rely on any righteousness on the basis of his own merits and to boast of his own self-righteousness. Jehovah’s “sword” of warfare will cut off from this position that Christendom’s clergy claim for her all religionists who depend upon her having an acceptable standing with God.
Zdroj: https://wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/1101971012

Rovnako tak v roku 1914 a 1925 boli velmi konkretne predpovede, ktore sa nesplnili. Rok 1975 - pred tymto rokom vychdzali clanky, ze Armagedon pride za niekolko rokov. Atd. Atd.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

Stivn Let napísal: 31 Máj 2018, 21:26
Karol Schneider napísal: 05 Máj 2018, 12:25 Podivej si treba 1:24:25 o tom stanovovani datumu a dokonce i presneho dne co SJ nikdy neudelali[, ze by stanovovali i presny den prichodu KRISTA.
Ospravedlnujem sa za reakciu na starsi prispevok, ale na klamstvo musim zareagovat.
Priamo stranka jw.org obsahuje nesplnenu predpoved o 20. storoci:
Shortly, within our twentieth century, the “battle in the day of Jehovah” will begin against the modern antitype of Jerusalem, Christendom. The ancient “soil of Israel” pictures the realm in which Christendom has operated. It pictures the standing and relationship that Christendom has claimed to occupy with God by means of his “new covenant” of which Jesus Christ is the mediator. Now is no time for anyone in Christendom to rely on any righteousness on the basis of his own merits and to boast of his own self-righteousness. Jehovah’s “sword” of warfare will cut off from this position that Christendom’s clergy claim for her all religionists who depend upon her having an acceptable standing with God.
Zdroj: https://wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/1101971012

Rovnako tak v roku 1914 a 1925 boli velmi konkretne predpovede, ktore sa nesplnili. Rok 1975 - pred tymto rokom vychdzali clanky, ze Armagedon pride za niekolko rokov. Atd. Atd.
Co oznacujes za klamstvo. Ze SJ nikdy nestanovovali PRESNY DEN 2 prichodu KRISTA ako to urobil napriklad aj jeden zo zakladatelov CASD Muller ? Ty snad niekde u SJ v ich rozumnom ocakavani 2 prichodu Jezisa Krista vidis stanoveny nejaky konkretny DEN a presny DATUM ? Ja vidim len rok.

"36 O tom dni a hodine nevie nikto, ani nebeskí anjeli, ani Syn, iba Otec." (KRISTOVE prorocke slova ev. Matusa 24 kap.)

Od roku 1975 uz SJ nestanovili ani ziaden rok v ktorom by ocakavali 2 prichod Krista hoci ho stale ocakavaju a pripravuju nan ludi po celom svete rovnako ako v jeho 2 prichod veria aj dalsi veriaci, ktori nie su v spojeni s krestanskym zborom SJ.

"...pretože vzrastie nezákonnosť, ochladne láska mnohých. 13 Ale kto vytrvá až do konca, bude zachránený. 14 A toto dobré posolstvo o kráľovstve sa bude zvestovať po celej obývanej zemi na svedectvo všetkým národom; a potom príde koniec." (Kristove prorocke slova ev. Matusa 24 kap.)

Este aj dnes tu mame vela roznych ludi, mimo zboru SJ, ktory sa stale snazia urcit dokonca aj presny DEN prichodu KRISTA hoci Bozi Syn Jezis Kristus jasne povedal, ze o tom dni nevie ani on sam a pozna ho len OTEC - NAJVYSSI a VSEMOHUCI BOH JeHoVaH.

Stivn Let preco pozorne necitas, co iny ludia pisu a hned ides s predsudkami u inych ludi hladat nejaky podvod a klamstvo. Opakovane ti vravim spytuj si radsej vlastne svedomie, lebo pri 2 prichode Krista budes podla svojich vlastnych sudov, co robis nad inymi ludmi sudeny aj ty sam.

"Na svojom strážnom mieste ja budem stále stáť a zostávať na bašte; a budem na stráži, aby som videl, čo bude hovoriť mojím prostredníctvom a čo odvetím na svoje pokarhanie.
2 A Jehova mi odpovedal a riekol: „Zapíš videnie a jasne [ho] predlož na tabuľkách, aby ten, kto z neho bude nahlas čítať, mohol [čítať] plynule. 3 Lebo videnie je ešte na ustanovený čas a ťažko oddychujúc speje ku koncu a nepovie lož. Aj keby sa zdržalo, stále ho očakávaj; lebo sa celkom určite splní. Neoneskorí sa.
4 Hľa, jeho duša sa nadula; nie je priama v ňom. Ale spravodlivý, ten zostane nažive svojou vernosťou." (Habakuk 2 kap.)

Stivn Let

Karol Schneider napísal: 01 Jún 2018, 12:51 Co oznacujes za klamstvo. Ze SJ nikdy nestanovovali PRESNY DEN 2 prichodu KRISTA ako to urobil napriklad aj jeden zo zakladatelov CASD Muller ? Ty snad niekde u SJ v ich rozumnom ocakavani 2 prichodu Jezisa Krista vidis stanoveny nejaky konkretny DEN a presny DATUM ? Ja vidim len rok.
V odkazovanom clanku JS tvrdili, ze Bozi zasah pride este pocas 20. storocia. Ano, mozes argumentovat, ze nepovedali presny den.
Podla mna tvrdenie o tom, ze sa nieco stane v ramci 20. storocia, stanovenim dna je!
Od roku 1975 uz SJ nestanovili ani ziaden rok v ktorom by ocakavali 2 prichod Krista hoci ho stale ocakavaju a pripravuju nan ludi po celom svete rovnako ako v jeho 2 prichod veria aj dalsi veriaci, ktori nie su v spojeni s krestanskym zborom SJ.
Nie, potom uz len tvrdili, ze generacia ktora zazila rok 1914 nezomrie kym nepride Armagedon. V roku 1995 to museli zmenit, lebo ti ludia boli uz dost stari.
Stivn Let preco pozorne necitas, co iny ludia pisu a hned ides s predsudkami u inych ludi hladat nejaky podvod a klamstvo. Opakovane ti vravim spytuj si radsej vlastne svedomie, lebo pri 2 prichode Krista budes podla svojich vlastnych sudov, co robis nad inymi ludmi sudeny aj ty sam.
Ked niekto tvrdi, ze JS nikdy nepovedali presny datum a pritom priamo na ich strankach najdes tvrdenie, ze mal Boh zasiahnut v 20. storoci, tak je to klamstvo. Spytuj svoje svedomie - Zjav. 21:8.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

Stivn Let napísal: 01 Jún 2018, 13:12
Karol Schneider napísal: 01 Jún 2018, 12:51 Co oznacujes za klamstvo. Ze SJ nikdy nestanovovali PRESNY DEN 2 prichodu KRISTA ako to urobil napriklad aj jeden zo zakladatelov CASD Muller ? Ty snad niekde u SJ v ich rozumnom ocakavani 2 prichodu Jezisa Krista vidis stanoveny nejaky konkretny DEN a presny DATUM ? Ja vidim len rok.
V odkazovanom clanku JS tvrdili, ze Bozi zasah pride este pocas 20. storocia. Ano, mozes argumentovat, ze nepovedali presny den.
Podla mna tvrdenie o tom, ze sa nieco stane v ramci 20. storocia, stanovenim dna je!
Nie, potom uz len tvrdili, ze generacia ktora zazila rok 1914 nezomrie kym nepride Armagedon. V roku 1995 to museli zmenit, lebo ti ludia boli uz dost stari.
Ked niekto tvrdi, ze JS nikdy nepovedali presny datum a pritom priamo na ich strankach najdes tvrdenie, ze mal Boh zasiahnut v 20. storoci, tak je to klamstvo. Spytuj svoje svedomie - Zjav. 21:8.
Stivne ja si skutocne nemam preco v danej veci spytovat svedomie, lebo som sam nikdy ziaden datum Kristovho 2 prichodu nestanovoval a ti co ho ocakavali v urcitom obdobi ho vecsina z nich ocakava aj dalej. V com teda vidis nejaky problem. V tom, ze sa nenaplnili ocakavania urciteho casu 2 prichodu Krista ? To ze SJ nikdy nestanovovali presny den prichodu Krista je pravda. Pravdou je aj to, ze zakladatel CASD Muller takyto presny den jeho prichodu stanovil. Je vsak rozumne, ze ludia tento jeho prichod aj nadalej ocakavaju a usiluju sa na neho pripravit a zaroven tuto spravu o Kristovom 2 prichode oznamit aj co najvecsiemu poctu ludi zijucich na tejto zemi.

Stivn Let

Karol Schneider napísal: 08 Jún 2018, 05:22 Stivne ja si skutocne nemam preco v danej veci spytovat svedomie, lebo som sam nikdy ziaden datum Kristovho 2 prichodu nestanovoval a ti co ho ocakavali v urcitom obdobi ho vecsina z nich ocakava aj dalej.
Svedomie si spytuj v tom, ze tu tvrdis nezmysly o Jehovovych svedkoch ako napriklad:
To ze SJ nikdy nestanovovali presny den prichodu Krista je pravda.
Napriklad oktober 1914 bol velmi konkretne svedkami urceny ako koniec. Nestalo sa nic.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

Stivn Let napísal: 08 Jún 2018, 07:50
Karol Schneider napísal: 08 Jún 2018, 05:22 Stivne ja si skutocne nemam preco v danej veci spytovat svedomie, lebo som sam nikdy ziaden datum Kristovho 2 prichodu nestanovoval a ti co ho ocakavali v urcitom obdobi ho vecsina z nich ocakava aj dalej.
Svedomie si spytuj v tom, ze tu tvrdis nezmysly o Jehovovych svedkoch ako napriklad:
To ze SJ nikdy nestanovovali presny den prichodu Krista je pravda.
Napriklad oktober 1914 bol velmi konkretne svedkami urceny ako koniec. Nestalo sa nic.
Neviem ci bol urceny v ocakavani nejaky mesiac, ale den urcite urceny SJ nebol. To viem iste a je zrejme, ze tuto skutocnost si uvedomujes aj ty sam :-).

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

Kdysi přistižený prezident USA při orálním sexu se stážistkou také zarytě tvrdil, že technicky vzato orální sex není soulož a že tedy nebyl nevěrný.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných