Bludiště omylů a chyb lidského myšlení.

Diskusia o všetkom ostatnom.
Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Re: Bludiště omylů a chyb lidského myšlení.

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Ne mocí, ani silou, nýbrž mým Duchem...

Nezdá se vám někdy, že jsme ten výrok obrátili? Tedy ne Duchem, ale vlastními silami a schopnostmi?

Snažíme se o "evangelizaci", o to, aby do sboru přicházeli noví lidé. A tak děláme akce, programy. Do jejich středu jsme postavili člověka - zaměříme se na jeho potřebu zdraví, dobrých rodinných a přátelských vztahů. Stojí to hromadu úsilí a času. Výsledkem jsou mnohdy zklamaní a frustrovaní křesťané, neboť křivka růstu sboru se nijak dramaticky nezvýšila. A tak si řekneme, že jsme udělali, co jsme mohli, ale lidé nemají zájem a "nepřijímají poselství".

Ptali jsme se někdy sami sebe, co jim ve skutečnosti nabízíme?

Má odpověď je taková, že jim ve skutečnosti nenabízíme nic, co by už dávno neměli. Radu o zdraví, o vztazích najdou dnes na internetu, u psychologů nebo doktorů.

Kde najdou Boha, který mění lidské životy?

V církvi? A není dnes církev (často) jen o člověku? Ještě jsme se nepoučili, že zaměření na člověka nefunguje?

Koná-li Bůh ve tvém životě, vypravuj o tom svému okolí. Pokud je to skutečně tak, možná že se tě začnou ptát lidé sami... Lidé potřebují slyšet o "skutcích Božích", aby byl jejich zrak obrácen vzhůru. Nahradíme-li svědeckou výpověd "rozumným intelektualismem", pouze zvyšujeme pravděpodobnost pozdějšího zklamání.

Církev roste pouze tehdy, rosteme-li my sami.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Zaneřádit každé vlákno pomyslným zachováváním zákona je pouze znakem slepoty.
Slepý slepého povede oba do jámy upadnou.

Zákon patří do rukou toho kdo zákon vydal. Je-li tedy řeč o Božím Zákoně, tak ten nepatří do "lidských rukou."

Největší přestupníci Božího Zákona jsou ti co ho nejvíce propagují, ale přesto nežijí v lásce s lidmi, dokonce ani ve svém úzkém společenství.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

ambassador napísal: 22 Mar 2018, 19:42 Zaneřádit každé vlákno pomyslným zachováváním zákona je pouze znakem slepoty.

Zákon patří do rukou toho kdo zákon vydal. Je-li tedy řeč o Božím Zákoně, tak ten nepatří do "lidských rukou."

Největší přestupníci Božího Zákona jsou ti co ho nejvíce propagují, ale přesto nežijí v lásce s lidmi, dokonce ani ve svém úzkém společenství.
...Zákon patří do rukou toho kdo zákon vydal. Je-li tedy řeč o Božím Zákoně, tak ten nepatří do "lidských rukou."

Ty musíš být vážně cvok! A to myslím zcela vážně!

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Chceme-li bojovat s druhými, vstupme do strany. Křesťanství je o boji sama se sebou.

Realista
Dátum registrácie: 23 Sep 2016, 18:23
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Realista »

mikim napísal: 23 Mar 2018, 10:32 Ty musíš být vážně cvok! A to myslím zcela vážně!
Ty jsi na drogach mikime? Vis, ze je to poruseni cirkevniho radu? Uklidni se.

S ambassadorem jsem se setkal osobne a mohu si ho vazit. U tebe mi staci "virtualni" projev, par slov a je hned jasne s kym mam tu "cest". Bylo by dobre (pro tebe), kdyby sis misto pokrikovani na ambasadora vzal jeho slova (k tobe) k srdci a zamyslel se. Neocekavam, ze tak ucinis, ale bylo by predcasne nad tebou lamat hul. I ty mas moznost nalezt pokoj s lidmi a se svetem.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Realista napísal: 23 Mar 2018, 18:38
mikim napísal: 23 Mar 2018, 10:32 Ty musíš být vážně cvok! A to myslím zcela vážně!
Ty jsi na drogach mikime? Vis, ze je to poruseni cirkevniho radu? Uklidni se.

S ambassadorem jsem se setkal osobne a mohu si ho vazit. U tebe mi staci "virtualni" projev, par slov a je hned jasne s kym mam tu "cest". Bylo by dobre (pro tebe), kdyby sis misto pokrikovani na ambasadora vzal jeho slova (k tobe) k srdci a zamyslel se. Neocekavam, ze tak ucinis, ale bylo by predcasne nad tebou lamat hul. I ty mas moznost nalezt pokoj s lidmi a se svetem.
Já na drogách na rozdíl od Tebe určitě nejsem já nepíšu takové nesmysly jako píšeš např. Ty:
Realista píše: ↑
21 Dec 2017, 19:04
Nezamenoval bych principy uceni konkretni osoby (Jesua/Jezis) s krestanstvim. Jezis zadne krestanstvi nezalozil. Jeho nasledovnici jej zneuzili pro svuj "autoritarsky rezim" jako posluhovace svych idealu. Vytvorili kolem jeho osobnosti kult sveho vlivu a moci. Sve nazory predkladali jako absolutni Pravdu, kterou ucil ten, okolo jehoz jmena vytvorili kult osobnosti a vysplhali po nem nahoru.

nebo Ambassador:
Poslaťod ambassador » 22 Mar 2018, 19:42
Zaneřádit každé vlákno pomyslným zachováváním zákona je pouze znakem slepoty.

Jak napsal Ambassador, na Vás dva platí zcela jistě: Slepý slepého povede oba do jámy upadnou.

...S ambassadorem jsem se setkal osobne a mohu si ho vazit.
Jo, když se dva co se sejdou sjednotí na společné lži, tak ti rozumím...

...Bylo by dobre (pro tebe), kdyby sis misto pokrikovani na ambasadora vzal jeho slova (k tobe) k srdci a zamyslel se. Neocekavam, ze tak ucinis, ale bylo by predcasne nad tebou lamat hul. I ty mas moznost nalezt pokoj s lidmi a se svetem.

Já na něj nepokřikuji, já mu píši jen svůj (a nejen svůj-viz odkazy) názor na to co píše špatně a nemá to hlavu ani patu a nedokázal mi dosud na mé otázky ani správně biblicky odpovědět, což si může každý ověřit v komentářích tak jak jsou za sebou.
Řídím se Ježíšem a ten nepřišel nám dát na zemi jen pokoj:
ČEP:
Matouš 10:32  Každý, kdo se ke mně přizná před lidmi, k tomu se i já přiznám před svým Otcem v nebi;
33  kdo mně však zapře před lidmi, toho i já zapřu před svým Otcem v nebi.
34  Nemyslete si, že jsem přišel na zem uvést pokoj; nepřišel jsem uvést pokoj, ale meč.
35  Neboť jsem přišel postavit syna proti otci, dceru proti matce, snachu proti tchyni;
36  a `nepřítelem člověka bude jeho vlastní rodina´.
37  Kdo miluje otce a matku více nežli mne, není mne hoden.
38  Kdo nenese svůj kříž a nenásleduje mne, není mne hoden.
39  Kdo nalezne svůj život, ztratí jej; kdo ztratí svůj život pro mne, nalezne jej.
40  Kdo vás přijímá, přijímá mne; a kdo přijímá mne, přijímá toho, který mne poslal.
41  Kdo přijme proroka, protože je to prorok, obdrží odměnu proroka; kdo přijme spravedlivého, protože je to spravedlivý, obdrží odměnu spravedlivého.
42  A kdo by napojil třebas jen číší studené vody jednoho z těchto nepatrných, protože je to učedník, amen, pravím vám, nepřijde o svou odměnu."

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Nesnášenlivost se ukryla pod roušku boje za pravdu. Zavěsila si "třásně, dala čelenku," aby dokázala svou pravověrnost. Pečeť na čelo nepotřebuje, protože si ji dala vlastním snažením. Ježíš na tento životní styl reagoval v jedné pasáži osmkrát - "Běda vám, učitelé Zákona a farizeové,.."
Jen v jednom případě z těch osmi řekl jinou variantu: „Běda vám, slepí vůdcové!"

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Naše církev může být užitečná svému okolí, když opustí svou soběstřednost a povýšenost. Ještě to není ztraceno, záleží na jednotlivcích.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Každý kdo byl někdy adventista je nějak poznamenán věroukou. Je jedno jestli zůstal a nebo odešel.
Jediné vymanění je uvěřit hlasu Ducha Svatého v tom, že Pravda není informace, ale Osoba.
Kristus... "Já jsem ta Pravda, Cesta i Život........"
Adventismus si svou soběstředností přivlastnil atributy, které náleží pouze Kristu. Vymanit se z tohoto vlivu je závislé na Duchu Svatém, bez něho lehce sklouzneš do nevěry ateismu.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Extrémní postoje.

Extrémy v pohledu na druhé lidi se projevují i v nadměrném chválení nebo nadměrném hanění.
Uznání je jiný, lepší projev ocenění člověka. Nesouhlas se dá projevit i slušně.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 4 neregistrovaní