Bible......?
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Re: Bible......?
Bohatství Bible se mě začalo otevírat, až jsem se seznámil s několika důležitými vhledy na tuto knihu.
Hospodinovu přímou řeč, příběhy, mudrosloví a postupně jsem nacházel Boha, který tam je, ale je také skrytý v hebrejských jménech. Naše myšlení je ovlivněno řeckým pohledem. Je potřeba se seznamovat s významem hebrejských jmen. To může být pomocí k pochopení jednotlivých knih. Samotný název knihy ve významu hebrejských jmen nás nasměruje správným směrem. Zacílí nás na Hospodina a na Jeho konání. Je však také pravdou, že náš původní pocit vlastnění pravdy vezme za své.
Hospodinovu přímou řeč, příběhy, mudrosloví a postupně jsem nacházel Boha, který tam je, ale je také skrytý v hebrejských jménech. Naše myšlení je ovlivněno řeckým pohledem. Je potřeba se seznamovat s významem hebrejských jmen. To může být pomocí k pochopení jednotlivých knih. Samotný název knihy ve významu hebrejských jmen nás nasměruje správným směrem. Zacílí nás na Hospodina a na Jeho konání. Je však také pravdou, že náš původní pocit vlastnění pravdy vezme za své.
-
Rozdíl mezi českým překladem kralické Bible a anglickým překladem krále Jakuba je zřejmý.
Podle dostupných informaci běžnému člověku, vycházeli překladatelé kralické Bible z původních jazyků, ale překlad krále Jakuba vycházel z jiných překladů.
Oba překlady stárnou vlivem archaických slovních výrazů, ale to zřejmě akceptuje většina čtenářů Bible.
Zajímavé informace v následujících odkazech. Chcete to však přečíst celé, zápory i klady.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bible_kralick%C3%A1
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bible_kr%C3%A1le_Jakuba
Podle dostupných informaci běžnému člověku, vycházeli překladatelé kralické Bible z původních jazyků, ale překlad krále Jakuba vycházel z jiných překladů.
Oba překlady stárnou vlivem archaických slovních výrazů, ale to zřejmě akceptuje většina čtenářů Bible.
Zajímavé informace v následujících odkazech. Chcete to však přečíst celé, zápory i klady.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bible_kralick%C3%A1
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bible_kr%C3%A1le_Jakuba
-
Lexikon ....?
Bible není církevní lexikon k vyhledávání pro mě potřebných důkazů k dokázání církevních dogmat, ale ani vlastních dogmat jedince.
-
Setkání s Kristem.....
41 Potom dí i těm, kteříž na levici budou: Jděte ode mne zlořečení do ohně věčného, kterýž jest připraven ďáblu i andělům jeho.
42 Neboť jsem lačněl, dali jste mi bičem; žíznil jsem, podali jste mi prázdný pohár;
43 Hostem jsem byl, pořádně jste si do mě kopli; nahý jsem byl, ale vy jste mě vystavili na pranýř ; nemocen jsem byl, ale vy jste mě předhazovali mou hříšnost, v žaláři jsem byl, ale vy jste z návštěvy udělali farizejskou přednášku.
44 Tedy odpovědí jemu i oni, řkouce: Pane, kdy jsme tebe vídali lačného, neb žíznivého, aneb hostě, nebo nahého, neb nemocného, aneb v žaláři, a neposloužili jsme tobě?
45 Tedy odpoví jim, řka: Amen pravím vám: když jste se posmívali, nadávali a odpírali Mé království těm nejmenším, mně jste to učinili.
46 I půjdou tito do trápení věčného, ale spravedliví do života věčného.
(Parafrázovaný text Bible.)
42 Neboť jsem lačněl, dali jste mi bičem; žíznil jsem, podali jste mi prázdný pohár;
43 Hostem jsem byl, pořádně jste si do mě kopli; nahý jsem byl, ale vy jste mě vystavili na pranýř ; nemocen jsem byl, ale vy jste mě předhazovali mou hříšnost, v žaláři jsem byl, ale vy jste z návštěvy udělali farizejskou přednášku.
44 Tedy odpovědí jemu i oni, řkouce: Pane, kdy jsme tebe vídali lačného, neb žíznivého, aneb hostě, nebo nahého, neb nemocného, aneb v žaláři, a neposloužili jsme tobě?
45 Tedy odpoví jim, řka: Amen pravím vám: když jste se posmívali, nadávali a odpírali Mé království těm nejmenším, mně jste to učinili.
46 I půjdou tito do trápení věčného, ale spravedliví do života věčného.
(Parafrázovaný text Bible.)
-
Bible je kniha, která má různorodý literární žánr. Na jejich stránkách vás osloví vypravěči (na které se často zapomíná).. Může nás oslovit různý literární způsob, který není jednotný, jednotvárný.
Nejhorší co může čtenář udělat spočívá v tom, že každé slovo v Bibli vloží do úst Bohu. To je něco co způsobuje takový zbytečně velký rozptyl pochopení Bible a tím se stává Bible nedůvěryhodná. Jiný způsob je tzv. veršování, tam verš z jednoho "šuplíku" další z jiného, až se vyhledá patřičný počet veršů a hned je hotová teorie "pravdy".
Nejhorší co může čtenář udělat spočívá v tom, že každé slovo v Bibli vloží do úst Bohu. To je něco co způsobuje takový zbytečně velký rozptyl pochopení Bible a tím se stává Bible nedůvěryhodná. Jiný způsob je tzv. veršování, tam verš z jednoho "šuplíku" další z jiného, až se vyhledá patřičný počet veršů a hned je hotová teorie "pravdy".
Dnes s Tebou vo vsetkom suhlasim)ambassador napísal: ↑25 Apr 2019, 20:15 Bible je kniha, která má různorodý literární žánr. Na jejich stránkách vás osloví vypravěči (na které se často zapomíná).. Může nás oslovit různý literární způsob, který není jednotný, jednotvárný.
Nejhorší co může čtenář udělat spočívá v tom, že každé slovo v Bibli vloží do úst Bohu.
-
Bible, která se až mnohem později "zveršovala" se stala pro velký počet veršů pouhým skladištěm materiálu pro vytváření různých konstrukcí, ale tak se Bible neměla a nemá používat.
Číslování stránek, dělení na kapitoly, další dělení na verše mělo být pomůckou, svérázným přístupem se z pomůcky stál nástroj na vytváření různých učení.
Číslování stránek, dělení na kapitoly, další dělení na verše mělo být pomůckou, svérázným přístupem se z pomůcky stál nástroj na vytváření různých učení.
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Boh si dal svoje Slovo zapísať do jednej knihy, no a tá kniha sa volá Biblia. Je to ucelené a napísané v jednom Duchu, aby sa následne dal porovnávať výklad a zmysel slov, aby to bolo taktež v tom istom Duchu. V Biblii je toho veľa aj vyložené. Otázka je, kto to číta a v akom duchu to posudzuje.ambassador napísal: ↑27 Apr 2019, 18:54 Bible, která se až mnohem později "zveršovala" se stala pro velký počet veršů pouhým skladištěm materiálu pro vytváření různých konstrukcí, ale tak se Bible neměla a nemá používat.
Rôzne učenia boli a budú aj falošné výklady. No nemalo by sa zabúdať na to podstatné, že ten, kto uvádza do pravdy Božieho Slova je Svätý Duch a nie rozum človeka.
Biblia sa už nedá zničiť, ani jej pravdu. Pre ducha antikrista ostava len ju spochybniť, prekrútiť, alebo nahradiť slovom človeka.
Učenie by som prirovnal k metru, alebo miery kilogramu.
Ak váha neváži presne, alebo ak chceme zistiť, či váži presne, tak musíme mať presný kilogram, s ktorým to porovnáme.
Taký kilogram je rovný hmotnosti medzinárodného prototypu kilogramu uloženého v Medzinárodnom úrade pre váhy a miery.
No a to je aj Slovo Biblie a v tom istom Duchu v ktorom bola napísaná porovnávam aj všetko ostatné.
Ak je to tak, potom preco si sa vyhol odpovedi na jednoduchu otazku?Viktorrealita napísal: ↑27 Apr 2019, 20:07 Je to ucelené a napísané v jednom Duchu, aby sa následne dal porovnávať výklad a zmysel slov, aby to bolo taktež v tom istom Duchu...
Učenie by som prirovnal k metru, alebo miery kilogramu.
post10857.html#p10857
Co hovori meter?
-
"Dokázal jsem ti z Písma, protože jsem to tak sestavil já "sestavitel"."
Písmo není na sestavování důkazů, je to mylný vstup do textu Bible.
Dokazování je ztracený čas.
To, čemu věříš se nedokazuje, můžeš se to snažit pouze rozumně sdílet.
Tam kde Kristus vyslovuje: "Budete mi svědkové..."
Termín svědek je vzat ze soudní oblasti.
Svědek měl jedinou úlohu, vyjádřit-popsat u soudu to, co viděl, slyšel a zažil.
Úkol svědka není v dokazování, rozhodování, ani v konečném verdiktu.
Písmo není na sestavování důkazů, je to mylný vstup do textu Bible.
Dokazování je ztracený čas.
To, čemu věříš se nedokazuje, můžeš se to snažit pouze rozumně sdílet.
Tam kde Kristus vyslovuje: "Budete mi svědkové..."
Termín svědek je vzat ze soudní oblasti.
Svědek měl jedinou úlohu, vyjádřit-popsat u soudu to, co viděl, slyšel a zažil.
Úkol svědka není v dokazování, rozhodování, ani v konečném verdiktu.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 3 neregistrovaní