30 rokov v cirkvi.

Diskusia o všetkom ostatnom.
on.off

30 rokov v cirkvi.

Neprečítaný príspevok od používateľa on.off »

Prišla som do cirkvi v 1994 v období NET 95. Cítla som obrovské nadšenie pre evanjelizáciu a NET 98 to ešte znásobil. Každý rok sa niekto nový dal pokrstiť a za niekoľko rokov mal zbor zrazu skoro dvojnásobný počet členov. Od roku 2001 zbor začal stagnovať ale počet členov neklesal ani nestúpal. V roku 2009 začal zbor chradnúť. Niekto zomrel niekto sa vydal alebo oženil a išiel preč do iného zboru alebo prestal chodiť do cirkvi. Stále som cítila že asi robíme niečo zle niečo spiatočnícky ale nevedela som čo. Cítila som túžbu po zmene ale žiadna zmena z ústredia neprišla

Teraz po 30 rokov v cirkvi vidím zmenu. Eavnjelizácie nefungujú ako by sme si predstavovali a nikto do zboru neprichádza. Počet členov na Sk aj Cz je už 15 rokov nemenná. Pijeme normálne kávu, máme vianočný stromček, už vieme že sojové karbanátky neni zdravá výživa, a v sobotu bežne cestujeme na dovolenku. Sama nie som tá čo pred 30 rokmi. Chcela som zmenu ale toto neni asi tá najlepšia zmena. Dnes mám pocit že všetko robíme tak nejako naučene, neni v tom žiaden zápal, ako keby sme prestali veriť v základnú správu kvôli ktorej sme prišli do cirkvi. Nikto nám neverí a do cirkvi nikto nový neprichádza, prečo? Mladí sa vzájomne neberú a vytvárajú necirkevné zväzky a následne prestanú chodiť do zboru. Demografia v našom zbore je katastrofálna. Samí dôchodca a podobne senilné sú aj sobotné úlohy.
Už je tomu 30 rokov čo som prišla do cirkvi. Ale nebola to táto cirkev. Bola to iná cirkev. Plná nadšených zapálených ludí ktorí robili pre iných zázraky. Dnes je problém nájsť niekoho kto bude evanjelizovať cez QR kód. Sme len kultúrno spoločenská organizácia ? čo s tým ?

Neregistrovaný

Re: 30 rokov v cirkvi.

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Stručne odpoviem. Pred tridsiatimi rokmi celý svet vyzeral inak.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný