EVANIELIUM ŽIDOM
-
- Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
- Kontaktovať používateľa:
EVANIELIUM ŽIDOM
Vážení ACOSTYMÁCI, otváram tému, ktorá sa
temer
vo všetkých krajinách
vo všetkých denomináciách
vo všetkých spoločenstvách
a aj vo všetkých fórach
obchádza, respektíve sa na ňu zabúda.
Je to NESENIE EVANJELIA ŽIDOM.
Táto téma by mala objasniť
na čo zabúdame - a nemali by sme
čo obchádzame - a nemali by sme
a čo by sme už konečne mali začať.
V tejto téme by sa malo vykryštalizovať,
čo je čo
od čoho sa dištancovať
a čoho sa chytiť.
Tak to skúsme.
(Nie na základe židovskej tradície, ani nie na základe židovských zvykov, ale na základe BIBLIE.)
temer
vo všetkých krajinách
a aj vo všetkých fórach
čo je čo
od čoho sa dištancovať
a čoho sa chytiť.
Tak to skúsme.
(Nie na základe židovskej tradície, ani nie na základe židovských zvykov, ale na základe BIBLIE.)
-
Re: EVANIELIUM ŽIDOM
Vážení ACOSTYMÁCI, otváram tému, ktorá sa
temer
vo všetkých krajinách
a aj vo všetkých fórach
čo je čo
od čoho sa dištancovať
a čoho sa chytiť.
Tak to skúsme.
temer
vo všetkých krajinách
a aj vo všetkých fórach
čo je čo
od čoho sa dištancovať
a čoho sa chytiť.
Tak to skúsme.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
V současné době je otevřená doba pro nesení evangelia Židům.
Před nějakým časem jsem se dozvěděla o službě žen skrze křesťanskou službu Aglow. Tato služba žen je mezinárodní a různorodá. Měla jsem velkou čest a výsadu osobně poznat prezidentku Aglow na Slovensku (a mně drahou sestru v Ježíši Kristu) a o službě Židům se dozvědět více. Kdo máte zájem, otevřete si odkaz a prohlédněte si zvláště sekci Mandáty Aglow, je to na konci stránky.
http://www.aglow.sk/6-aglow-pre-teba
Před nějakým časem jsem se dozvěděla o službě žen skrze křesťanskou službu Aglow. Tato služba žen je mezinárodní a různorodá. Měla jsem velkou čest a výsadu osobně poznat prezidentku Aglow na Slovensku (a mně drahou sestru v Ježíši Kristu) a o službě Židům se dozvědět více. Kdo máte zájem, otevřete si odkaz a prohlédněte si zvláště sekci Mandáty Aglow, je to na konci stránky.
http://www.aglow.sk/6-aglow-pre-teba
-
Áno. Ale sama vidíš, že sa do toho nikomu nechce. Som veľmi rád, že si sa ozvala ako prvá.Lída Rohalová napísal:V současné době je otevřená doba pro nesení evangelia Židům.
Ale pobolieva ma (trochu), že iba ty.
Hmm... Sú to milé, srdečné, radostiplné stretnutia, väčšinou konferenčného typu.Rohalová napísal:Před nějakým časem jsem se dozvěděla o službě žen skrze křesťanskou službu Aglow. Tato služba žen je mezinárodní a různorodá. Měla jsem velkou čest a výsadu osobně poznat prezidentku Aglow na Slovensku (a mně drahou sestru v Ježíši Kristu) a o službě Židům se dozvědět více. Kdo máte zájem, otevřete si odkaz a prohlédněte si zvláště sekci Mandáty Aglow, je to na konci stránky.
Sestry si vypočujú prednášky, kde dominujú vždy preslovy požehnanej sestry (najradšej z Ameriky) a účastníčky idú domov rozradostnené z chutnej duchovnej potravy.
A čo ďalej?
To nie je len o Aglow.
Nepoznám spoločenstvo, ktoré by pripravovalo svojich členov AKO NIESŤ EVANJELIUM ŽIDOM.
(Ale ak také nie je, nič to - od zajtra môže byť. Len treba začať.)
A doporučujem výbornú príručku
Harrison-Wilson: Ako niesť evanjelium
Z pohledu pravoverneho zida je predstava o bohocloveku ryze pohanska a zcela neprijatelna.
To bu sranda, až se vrhne stovka žen na jednoho slovenského žida, pokud nějakého najdouposluchac napísal:A kde by ste na Slovensku tych Zidov chceli najst ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

-
- Dátum registrácie: 14 Jún 2017, 08:11
A proč zrovna Židům proč ne třeba Albáncům? Myslím si že tyhle aktivity jsou postaveny na romantických představách o současných Židech a chybné exegezi.
-
Pod mým komentářem ze včerejška už jsou další, takže už zde máš lidi na diskusi. Já jsem se ozvala proto, že jsem chtěla dát do povědomí, že pro Židy se přece jen něco dělá i skrze seskupení Aglow. Ale to není jen o Izraeli a Židech. Věřím, že Aglow může nějakou ženu na tomto webu oslovit, pomoci jí, a povolat do služby - jakékoli.Dušan Seberíni napísal:Som veľmi rád, že si sa ozvala ako prvá. Ale pobolieva ma (trochu), že iba ty.
A čo ďalej? Například služba žen v ženských věznicích, radost z obrácených vězenkyň, modlitby ve Slovenském parlamentu za vládu a národ, nesení evangelia rodinám, přátelům, krajině, zemi, Židům (zde je zajímavé Boží působení, který dává ženám zmocnění navazovat přátelství se Židy a umožňuje jim i vstup do synagog s poselstvím! V současnosti jsou dveře milosti otevřeny dokořán, některá zasetá semínka začínají klíčit... Dějí se zvlášní věci, ale víc o tom nebudu mluvit, protože nechci, aby konkrétní lidé zde byli cílem některých hloupých komentářů. Pokud chceš vědět víc, napiš na Aglow, myslím si, že ti rádi odpovědí.Dušan Seberíni napísal:Sestry si vypočujú prednášky, kde dominujú vždy preslovy požehnanej sestry (najradšej z Ameriky) a účastníčky idú domov rozradostnené z chutnej duchovnej potravy.
A čo ďalej?
To nie je len o Aglow.
Ano, není to jen o Aglow. Ale je to I o Aglow.
Já také ne. Vzhledem k tomu, že neumíme nést evangelium ani vlastní zemi, tak se málokdo pohrne do zvěstování evangelia Židům. No ale navzdory na první pohled beznadějně vypadající situaci si Bůh i tak povolal pár vzácných lidí... Znám například člověka, který působí ve vietnamské komunitě. Je tam vážený a uznávaný, což je zázrak, protože Vietnamci si jen tak někoho mezi sebe nepustí.Dušan Seberíni napísal:Nepoznám spoločenstvo, ktoré by pripravovalo svojich členov AKO NIESŤ EVANJELIUM ŽIDOM.
(Ale ak také nie je, nič to - od zajtra môže byť. Len treba začať.)
Naše babička se za izraelský národ modlívala pravidelně a tím pádem měla i možnost přijít do styku s nějakými Židy a zasévat semínka...
Díky. Myslím, Dušane, že jsi otevřel potřebné téma. Já nemám zkušenost s nesením evangelia Židům. Ty nějakou máš?Dušan Seberíni napísal:A doporučujem výbornú príručku
Harrison-Wilson: Ako niesť evanjelium
-
Když ti Bůh vloží na srdce touhu nést evagelium Židům, půjdeš k Židům. Když ti vloží na srdce touhu nést evangelium Albáncům, půjdeš k Albáncům.Daniel Pszczolka napísal:A proč zrovna Židům proč ne třeba Albáncům? Myslím si že tyhle aktivity jsou postaveny na romantických představách o současných Židech a chybné exegezi.
Ti, kteří mezi Židy slouží, zcela jistě romantické představy nemají a znají skutečný stav věci.
Chybná exegeze způsobuje mezi Židy misijní aktivity, kdežto správná exegeze by měla Židy vyloučit z naděje evangelia? Rozumím tomu správně? Jestli ano, tak by mě ta správná exegeze docela zajímala.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 5 neregistrovaných