New Start

Diskusia o všetkom ostatnom.
log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

New Start

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

New Start.

Funguje to este ? Ako je to u vas ? Je to zborova tema ? Je to vasa osobna tema ?

V nasom meste to bolo kedysi na programe pravidelne sobotne odpoludnia. Pamatam si, ze kazda rodina mala doma knihy New Start. Dnes ma mrzi, ze som to ako nerozvazny mladik ignoroval a zosmiesnoval. Viazal som sa na metafyzicke uvahy a telesne veci ma nezaujimali. Doraz na zdravie je u vacsiny biblickych autorov nepritomny a u niektorych dokonca pohrdavy a toto som ja takto prebral. Napriek tomu, ze preto chyba biblicka motivacia, povazujem temu zdravia za druhu najdolezitejsiu temu adventistov (prva je sobota) a myslim, ze so mnou budete suhlasit. Je velkym paradoxom, ze ak clovek strati vieru v metafyziku, telesne veci sa stanu velmi dolezite a program New Start sa zacne javit ako vyborna zalezitost. Obzvlast niektore jeho body su vynikajuce a ak by som mal vyzdvihnut, potom Excercise, Temperance, Rest a Nutrition. Tieto temy hraju v mojom zivote urcitu ulohu, mam s nimi dost problem a casto o nich premyslam. No premyslat tu nestaci, ale je potrebne i tak zit.

Mozno, ak by New Start nahradil 28 vieroucnych bodov, vznikla by velmi pritazliva cirkev. Je vsak i pravda, ze niektori to vzali dost drasticky a prepadli roznym tvrdym experimentom v otazkach zivotospravy, ktore mozno narobili viac skody ako uzitku a z dnesneho pohladu ich vidime ako skodlive. To boli ti, co zacali jest len oriesky, alebo len soju, alebo raw atd... Tito mi to myslim dost znechutili.

Ako je to u vas, ztotoznujete sa s tymto programom a zijete ho ?

Neregistrovaný

Re: New Start

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

New Start. Funguje to este ? Ako je to u vas ? Je to zborova tema ? Je to vasa osobna tema ?
V nasom meste to bolo kedysi na programe pravidelne sobotne odpoludnia. Pamatam si, ze kazda rodina mala doma knihy New Start. Dnes ma mrzi, ze som to ako nerozvazny mladik ignoroval a zosmiesnoval. Viazal som sa na metafyzicke uvahy a telesne veci ma nezaujimali. Doraz na zdravie je u vacsiny biblickych autorov nepritomny a u niektorych dokonca pohrdavy a toto som ja takto prebral. Napriek tomu, ze preto chyba biblicka motivacia, povazujem temu zdravia za druhu najdolezitejsiu temu adventistov (prva je sobota) a myslim, ze so mnou budete suhlasit. Je velkym paradoxom, ze ak clovek strati vieru v metafyziku, telesne veci sa stanu velmi dolezite a program New Start sa zacne javit ako vyborna zalezitost. Obzvlast niektore jeho body su vynikajuce a ak by som mal vyzdvihnut, potom Excercise, Temperance, Rest a Nutrition. Tieto temy hraju v mojom zivote urcitu ulohu, mam s nimi dost problem a casto o nich premyslam. No premyslat tu nestaci, ale je potrebne i tak zit.Mozno, ak by New Start nahradil 28 vieroucnych bodov, vznikla by velmi pritazliva cirkev. Je vsak i pravda, ze niektori to vzali dost drasticky a prepadli roznym tvrdym experimentom v otazkach zivotospravy, ktore mozno narobili viac skody ako uzitku a z dnesneho pohladu ich vidime ako skodlive. To boli ti, co zacali jest len oriesky, alebo len soju, alebo raw atd... Tito mi to myslim dost znechutili.Ako je to u vas, ztotoznujete sa s tymto programom a zijete ho ?
Musím Loga ocenit za jeho vyznání a myšlenky, což je proti jiným tvrdým diskusím velmi občerstvující. :)
Něco přidám - tak trochu díky New Startu jsem se seznámil s manželkou a mám k zásadám taky pozitivní vztah. Co mi dříve vadilo, byla nevyváženost - hlavně vegetariánství a nekonečné diskuse o jídle a jídle a jídle, ale málo cvičení, pobytu na čerstvém vzduchu i špatný pitný režim. Někdy děti z rodin měli sladkostmi zkažené zuby, sladkosti jsou obecně asi problémem. Někteří zastánci New Startu taky dost ponocovali a aby to "vydrželi", tak pili kávu.
Vážím si lidí, kteří toho moc nenapovídali, ale udržovali správnou tělesnou hmotnost, nebyl jim cizí skoro žádný sport, vyráželi často do přírody a dělali vše tak nějak přirozeně. Nic nevnucovali, nepoukazovali na sebe, jak už jsou dokonalí a přitom byli spokojení a šťastní.
Zažil jsem i pár extrémistů, kteří četli stále návody na potravinách, mluvili o tom, co oni už nejí a nepoužívají a byli v takové křeči. Extrém v této věci šel ruku v ruce s extrémem v duchovních věcech, to je jasné.
I když New Start přináší členům církve užitek, jako podmínku křtu (slib skoncovat s vepřovým, kávou a kouřením) bych ho nedával a nechal to pouze jako doporučení, v tom vnímám, že církev chybuje. Jinak vnímám ale program jako užitečný a pokud se najde někdo, kdo těmito zásadami slouží druhým, je to velmi přínosné.

log
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 08 Feb 2019, 17:28 Co mi dříve vadilo, byla nevyváženost - hlavně vegetariánství a nekonečné diskuse o jídle a jídle a jídle, ale málo cvičení, pobytu na čerstvém vzduchu i špatný pitný režim.
A teraz Ti to uz nevadi lebo si si zvykol alebo preto ze sa to zmenilo ? Ano to bol problem, ze vacsina zaujmu isla vzdy na vyzivu, to boli caste sobotne zdravotne prispevky, ktora potravina co obsahuje. Ale o dolezitosti cvicenia, svaloveho vyvinu, vplyvu aerobnych sportov na srdce a cievny system, strecingu, sme sa vela nedozvedeli. Lenze clovek moze mat hocijake jedlo, ak telo sa neudrziava, je to zle.

Laco
Dátum registrácie: 25 Jan 2017, 19:35
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Laco »

Je vsak i pravda, ze niektori to vzali dost drasticky a prepadli roznym tvrdym experimentom v otazkach zivotospravy, ktore mozno narobili viac skody ako uzitku a z dnesneho pohladu ich vidime ako skodlive.
V tom čase mali tvorcovia New Startu nejaké informácie a z nich vychádzali. Pametám ako sme doma varili zo sojového mäsa rôzne jedlá, pili sme sojové mlieko a nechutnalo. Ale boli som nadopovaný že tak je to správne. Dnes zase aj tí najtvrdší vegoši vedia že sôju môže jesť max dva krát za týžden hlavne muži. Naozaj zdravý a spokojný život nie je len jedlo a pohyb je to zložitejšie. Informácie o zdravej strave sa za 20 rokov trochu zmenili a preto zanikol aj New Start. Prichádzajú nové a nové informácie a na to aby som zdravo žili dnes už nepotrebujem knihu New Start. Zazlievam ale tvorcom že sa málo venovali poslednému bodu tohoto programu Trust / Dôvera. Strčili to jedného vreca (viera v Boha) Pritom duševný stav človeka je top téma ktorrou by sme sa mali zapodievať.

Dovolím si tvrdiť že 50 % dospelej populácie v CASD trpia poruchami spánku, sú unavení, smutní a zažívajú život plný strastí a sklamaní. Je smutné že viera v ktorú veria im viditelne nepomáha.

Laco
Dátum registrácie: 25 Jan 2017, 19:35
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Laco »

Hosť napísal: 08 Feb 2019, 17:28Co Někdy děti z rodin měli sladkostmi zkažené zuby, sladkosti jsou obecně asi problémem.
Toto isté sme v tedy zborovo tvrdili a dnes zase stomatologovia vravia že to bol velký omyl a že zubný kaz je vždy bakteriálneho pôvodu a nie zo sladkostí. Ten cukor tomu síce výrazne pomáha ale neni príčina. škoda keby sa takto jednoducho dalo meniť aj 28 vieroučných bodov ked sa príde na niečo nové.

log
Kontaktovať používateľa:

Laco napísal: 08 Feb 2019, 20:51 . Zazlievam ale tvorcom že sa málo venovali poslednému bodu tohoto programu Trust / Dôvera. Strčili to jedného vreca (viera v Boha) Pritom duševný stav človeka je top téma ktorrou by sme sa mali zapodievať.
Ano psychicke zdravie tiez nedostalo vela podpory. Aj ked niekedy zaznievala napr tema pozitivneho myslenia. To som sa dodnes nenaucil a pritom sa tak velmi snazim. Aj pozitivne myslenie som spociatku ignoroval, dnes uz vidim ake je dolezite, ale tazke zaroven.

fan

Neprečítaný príspevok od používateľa fan »

Také jsem byl na dně, dostal jsem rakovinu, následně jsem musel opustit boha i sbor. Kdybych neměl dobrou manželku, dobrý syny, našel jsem si nové kamarády, Každý víkend jdeme celá rodina od pátku do neděle na chalupu, našel jsem nový smysl života, sázím stříhám pleju pěstuji a výsledky se pomalu ale jistě stále lepší. Zapomeň na toto fórum a vem život do vlastních rukou. (Víš o mně víc než já o tobě.) :D

log
Kontaktovať používateľa:

fan napísal: 08 Feb 2019, 22:17 Také jsem byl na dně, dostal jsem rakovinu, následně jsem musel opustit boha i sbor. Kdybych neměl dobrou manželku, dobrý syny, našel jsem si nové kamarády, Každý víkend jdeme celá rodina od pátku do neděle na chalupu, našel jsem nový smysl života, sázím stříhám pleju pěstuji a výsledky se pomalu ale jistě stále lepší.
::good::

log
Kontaktovať používateľa:

Laco napísal: 08 Feb 2019, 20:51 Informácie o zdravej strave sa za 20 rokov trochu zmenili a preto zanikol aj New Start. Prichádzajú nové a nové informácie a na to aby som zdravo žili dnes už nepotrebujem knihu New Start.
On tak uplne nezanikol, niekde to stale bezi. Ale je pravda, ze kedysi nebol internet, knihy a informacie nebolo moc z coho cerpat. Dnes je naozaj velmi vela informacii a tazko si vybrat.

Chcel som len povedat, ze starostlivost o telo ako program cirkve nie je zla vec. Je to atypicke, sotva biblicke, ale uzitocne.

Niekde som sa docital, ze polovicac uspechu spociva uz v tom, nefajcit a nepit. Kto vraj tieto dve veci zanecha, uz 50% splnil.

Osobne som masozravec a na programoch ako New Start mi nevyhovuje vegetarianstvo. Mam velke pochybnosti, ze je to aj dostatocne vedecky podchytene. Iste, jeme vela masa a malo zeleininy, to je fakt. Ale do zakazov masa by som nesiel, v mase clovek prijima vela veci, ktore sa inde nevyskytuju a hlavne chuti tak vynikajuco.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 5 neregistrovaných