Jistý bratr Josef, který se hlásí k adventistům má webové stránky podle něj jak píše s informacemi od Boha pro nás.
Popisuje zde i vlastní vidění nebo vytržení do nebe.
Kdo čteš rozsuzuj.
https://proroctvi.7x.cz/rubriky/sdeleni
Nový český CASD prorok?
Re: Nový český CASD prorok?
Mozme mu len pogratulovat.
Snad mu Boh zjavi aj cisla na jackpot v lote.
Snad mu Boh zjavi aj cisla na jackpot v lote.
V odkazech, když se člověk prokliká jeho webem, je celé jeho jméno a dokonce i telefon, na který se mu dá zavolat. Dá se vyhledat i na FB.
Myslím, že bychom ho neměli dehonestovat, ale biblicky prověřovat, nakonec prorocký dar nebyl omezen pouze na E.Whiteovou.
Už jsem nějaké "proroky" v církvi zažil, někteří zmizeli v čase, u dalších se projevilo, že jde o duševní rozpoložení až nemoc.
Ovšem slyšel jsem i vyprávět sny lidí, které se později naplnily, nebo opravdu intimní zážitky u naprosto duševně zdravých a zralých křesťanů. Nepochybuji, že byly od Pána.
Pán proroky ustanovuje (1 Kor 12:28) ,o prorocký dar máme usilovat (1.Kor 14:1),za proroky lze považovat mnoho lidí v církvi, jen je pojetí tohoto daru dost deformováno a zúženo na EGW.
A nakonec - Joel 3:1 se podle mne v EGW nenaplnilo a lze očekávat jeho naplnění v budoucnosti.
I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši budou mít prorocká vidění.
Myslím, že bychom ho neměli dehonestovat, ale biblicky prověřovat, nakonec prorocký dar nebyl omezen pouze na E.Whiteovou.
Už jsem nějaké "proroky" v církvi zažil, někteří zmizeli v čase, u dalších se projevilo, že jde o duševní rozpoložení až nemoc.
Ovšem slyšel jsem i vyprávět sny lidí, které se později naplnily, nebo opravdu intimní zážitky u naprosto duševně zdravých a zralých křesťanů. Nepochybuji, že byly od Pána.
Pán proroky ustanovuje (1 Kor 12:28) ,o prorocký dar máme usilovat (1.Kor 14:1),za proroky lze považovat mnoho lidí v církvi, jen je pojetí tohoto daru dost deformováno a zúženo na EGW.
A nakonec - Joel 3:1 se podle mne v EGW nenaplnilo a lze očekávat jeho naplnění v budoucnosti.
I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši budou mít prorocká vidění.
Ano, to bude nejaka fuzia casd a goscha, sympaticky pan.
https://youtu.be/5sj1RQWdEOs
Podobne ako kedysi Pavol skrizil zidovstvo s rimskym panteonom a tiez tvrdil, ze to ma zjavene od Boha.
Proroci sa objavuju “stale“, vacsinou im nikto neveri, vacsina ich povazuje za trochu vysinutych, ale v principe neskodnych az uzitocnych. Su to ludia s urcitou zaujimavou mentalnou vybavou. Nastastie sme dnes vacsinou tak racionalni a opatrni, ze ani samotnemu Jezisovi by sme uz nic neverili, keby sa niekde znovu nejakej panne (kde ju najst) narodil.
https://youtu.be/5sj1RQWdEOs
Podobne ako kedysi Pavol skrizil zidovstvo s rimskym panteonom a tiez tvrdil, ze to ma zjavene od Boha.
Proroci sa objavuju “stale“, vacsinou im nikto neveri, vacsina ich povazuje za trochu vysinutych, ale v principe neskodnych az uzitocnych. Su to ludia s urcitou zaujimavou mentalnou vybavou. Nastastie sme dnes vacsinou tak racionalni a opatrni, ze ani samotnemu Jezisovi by sme uz nic neverili, keby sa niekde znovu nejakej panne (kde ju najst) narodil.
U něho nevím, ale u Tebe jsem si s tím jist.Dostal kamenem do hlavy když prorokuje ?
No, kdo z asd by si troufnul jít mezi "gosha" lidi? A hodně prvků je společných se zdravým způsobem života (zdravá strava, bez chemie, souvislost ducha a těla).Ano, to bude nejaka fuzia casd a goscha, sympaticky pan.
Naopak, skvělým způsobem vyznal Pána Boha a moudře mluvil.
Když jsem byl nedávno nemocný, lidi z církve mi radili brát antibiotika namísto přírodní léčby, naštěstí jsem je neposlechl.
O fúzi se nejedná, spíš opravdu naplňuje biblické pojetí proroka, které je v casd okleštěno, to se ale do budoucna více ukáže.
No tak jsem si proklepnul jeho stránky a na nic nového co bych ještě neznal jsem nenarazil, vše co píše je v Písmu i u EGW, vč. návštěvy 3. nebe, kde se potkal s Ježíšem, který se tam procházel a ten mu ukázal Boží Slávu, a pak hned zpět, takže tam vlastně jen byl pá minut, no a nejvíce mě na tom udivilo toto:Tomáš Plechatýý napísal: ↑01 Mar 2019, 12:00 Jistý bratr Josef, který se hlásí k adventistům má webové stránky podle něj jak píše s informacemi od Boha pro nás.
Popisuje zde i vlastní vidění nebo vytržení do nebe.
Kdo čteš rozsuzuj.
https://proroctvi.7x.cz/rubriky/sdeleni
"Náhle mi kdosi něco říká: "Pojď, ukáži Ti krátce to, co viděl apoštol Pavel. Ukáži Ti 3.nebe, abys věděl, co Pavel prožíval."
Byl to duch Svatý, který ho tam zanesl do 3. nebe a řekl mu, že tam byl ap.Pavel.
1. duch Svatý není osobě, ale síla a moc vycházející z Boha Otce a z Ježíše Krista, kteří tuto sílu a moc posílají, takže velmi pochybuji, že by síla a moc mohly jen tak někoho provázet až do 3 nebe a mluvit s ním. EGW např. do nebe vždy provázel anděl a ne nějaký duch.
2. Ap. Pavel neříkal, že by to byl on sám kdo byl ve třetím nebi (ledaže by to chtěl zakrýt a nechlubit se)...2 Korintským 12:2 Znám člověka v Kristu před lety čtrnácti, (v těle-li, nevím, čili krom těla, nevím, Bůhť ví,) kterýž byl vtržen až do třetího nebe.
3. Po cestě viděl anděly a Ježíše, nic bližšího k nim nenapsal, jak jsou velcí, jak vypadají, jak to vypadalo ve třetím nebi apod. Nejde si přeci nevšimnout, že andělé mají v průměru 4 metry a Pán Ježíš je ještě vyšší, kdyby tam opravdu byl, musel by celou dobu mluvit o obrech!!! Musel by mluvit o detailech co viděl a ne o tom, že už musí jít...

Takže za mne ho zatím nelze považovat za proroka, čas ukáže. Prorok musí přinést vždy něco nového a neopakovat jen to co je v Písmu nebo u EGW, jinak to není prorok.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 5 neregistrovaných