Funkcionárske ambície B. Kerna

Diskusia o všetkom ostatnom.
Hosť

Funkcionárske ambície B. Kerna

Neprečítaný príspevok od používateľa Hosť »

B. Kern ma sklamal.
Už keď bol pred štyrmi rokmi zvolený za predsedu, vedel, že v jeho prípade ide o veľkú výnimku, pretože už bol na dôchodku. Bolo to prvý krát, čo bol za predsedu zvolený dôchodca. V čase zvolenia ani nemal platné kazateľské poverenie, ktoré sa muselo narýchlo dodatočne obnovovať. (Vtedy neúspešne navrhnutý K. Badinský sa chystal preto voľbu B. Kerna spochybniť, a možno by mu to na divízii prešlo, ale potom to nechal tak.)
B. Kern vedel, že jeho zvolenie je východisko z núdze, a jednou z jeho úloh malo byť vychovanie mladšej generácie budúcich vedúcich cirkvi. Žiadne také aktivity však nevyvíjal. Ku koncu jeho volebného obdobia bolo jasné, že mu funkcionárčenie v Bratislave zachutilo. Nechal sa počuť, že ak bude menovacím výborom opäť navrhnutý, bude to považovať za hlas Ducha a prijme to.
To sa (žiaľ) aj stalo. Menovací výbor ho po náročnom jednaní znovu navrhol a on to prijal. Už sa tešil na to, ako mu Duch zabezpečil ďalších 5 rokov vo funkcii predsedu.
No aké bolo jeho prekvapenie, keď delegáti konferencie jeho opätovné zvolenie nepodporili. No vynašiel sa, a pred plénom vyhlásil že svoje nezvolenie berie ako hlas Ducha, aby už nebol predsedom. Logická úvaha. No je očividné, že s jeho vyhováraním sa na Ducha niečo nie je v poriadku. Najprv ho Duch chcel za predsedu, no o desať minút ho už nechcel.
No B. Kern to nepochopil. Stále rozmýšľal, ako by mohol ďalej funkcionárčiť. A niečo aj vymyslel.
Dohodol sa s odstupujúcim riaditeľom Adry D. Kabom, že on by mohol po ňom túto funkciu prevziať. Dobrý nápad, ale ešte potreboval nejako ovplyvniť ľudí okolo seba, aby ho podporili. Tak to prezentoval tak, že Pán sa o neho postaral a zabezpečil mu funkciu v Adre. Dosť odvážne slová, akurát že to nebola pravda. Do funkcie riaditeľa Adry bol nakoniec zvolený odstupujúci pokladník S. Bielik.
Takže mu to opäť nevyšlo. No dá sa predpokladať, že príde s ďalšími nápadmi ako sa zabetónovať v Bratislave a v nejakej teplej funkcii. Samozrejme, ako vždy, bude to hlas Ducha a vôľa Pánova.

V priebehu niekoľkých týždňov B. Kern všetkým ukázal, o čo mu vlastne ide. Jeho vlastný prospech mu je prednejší ako perspektívny rozvoj cirkvi. A tiež sa ukázalo, ako manipulatívne argumentuje Božou vôľou, keď potrebuje presadiť svoje vlastné ambície.
Asi bolo chybou, že bol pred štyrmi rokmi zvolený za predsedu. Je totiž veľmi pravdepodobné, že charakter sa mu nepokazil až tesne pred voľbami.

V každom prípade, ako som napísal vyššie, B. Kern ma sklamal. A myslím, že aj mnohých iných, ktorí ho považovali za seriózneho človeka.

Laco
Dátum registrácie: 25 Jan 2017, 19:35
Kontaktovať používateľa:

Re: Funkcionárske ambície B. Kerna

Neprečítaný príspevok od používateľa Laco »

Hosť napísal: 17 Júl 2019, 21:38B. Kern ma sklamal
Mňa nesklamal. Ked som kedysi prvý krát počul jeho kázeň bol som nadšený. Postupom času som zistil že nech káže o čom kolvek vždy nezabudol zamontovať nejaký svoju skúsenosť ktorou pevne zdvihol svoje ego. Jeho manželka robila to isté na úlohách, pretláčala svoje skúsenosti a niekedy som mal pocit že úlohy vedie ona. B. Kern sa velmi rád opiera o ducha, ked mu niekedy pomôže dúfam že to zbadáme aj my nie len on.

John 3:16
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 18:54
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa John 3:16 »

Prečo by mal byť na odpis aj keď je v dôchodkovom veku? Ak máte niečo proti konkrétnej osobe neviem prečo to tu musíte riešiť verejne? Zbabelo anonymne.

Hosť

Neprečítaný príspevok od používateľa Hosť »

Ked ide firma dole vodou tak akcionári nečakajú zvolajú valnú hromadu a hlasujú. My hlasovať nemôžeme, aj ked sme pokrstený a teda akcionári. Lebo stále hlasujú len väčšinový akcionári ale oni su väčšinový podvodom. Chápeš brácho!

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

To, že se velmi různíme v iniciativě, je dáno vlastní potřebou jedince být nějak iniciativní.
Ani adventisté nejsou prosti různých iniciativ. Někdo má tzv. širší lokty, jiný je zdrženlivý.
Většinou se má za to, že silní vůdcové musí být hodně aktivní, ale není to úplná pravda.
Ono záleží na tom, jak dáváme najevo potřebu být účasten v adventismu, nebo také být viděn.
Důležitější je vidět než být viděn. Odepisovat někoho jen proto, že měl nějakou touho může být příliš
přízemní.
To jádro sporu může být také ve vnímání vedení Duchem Svatým, tedy co je vedení D.S. a co je
pouze naše vlastní iniciativa. Ono to bez iniciativy úplně nefunguje. Příliš snadno určujeme kdo je veden D.S. a kdo není.
Srovnávat církev s firmou je také na pováženou, určitě jsou však v církvi potřebné i nějaké firemní metody.
Považuji za nestandardní dávat rovnítko mezi členy církve a akcionáře. Demokracie není vysvobozením a nemusí být projevem vedení D.S.
Běžná firma funguje i bez Bible.
Bylo by velmi podivné domnívat se, že se v církvi nemůže projevovat naše lidskost. Na jedné straně hodnotit druhého a současně požadovat od druhých "dokonalost".
Ve své nedokonalosti se potřebujeme učit přijímat i nedokonalost těch druhých.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 5 neregistrovaných