Čo sa stalo 600 - 400 p.n.l

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
Jiří Kupka
Dátum registrácie: 24 Sep 2016, 21:26
Kontaktovať používateľa:

Re: Čo sa stalo 600 - 400 p.n.l

Neprečítaný príspevok od používateľa Jiří Kupka »

log napísal: 14 Apr 2020, 20:59
Jiří Kupka napísal: 14 Apr 2020, 20:48
Realista napísal: 14 Apr 2020, 18:31 Tak už je to jasné, žijeme na "včelí" planetě :) Linhart ten rozhodovací proces ve včelstvu interpretuje dle teorie sobeckého genu, tj. každý jedinec v úle sleduje pouze vlastní sobecký zájem a výsledná rovnováha se pak jeví jako harmonie včelího společenstva. Jenže co se tím vlastně vysvětluje? Nic podstatného. Pro zajímavost, mám i několik dvojmatečných včelstev.

Včely, termiti, mravenci mě přitahují. U nás v lužním lese si budují mravenci hnízda v obřích starých stromech. Je úžasné sledovat jejich organizaci práce. Z jejich činorodosti nakonec výrazně profitují i včely a včelař :)
Takže jo, “včelí planeta”... ::bye:: V lužních lesích mravenec lužní, viď? Zadečky se stříbřitými chloupky - jsou to děsně akční tvorečkové, teda i hodně kousaví.

Přeji Ti hezký zbytek večera, Realisto.
Tak ste sa nasli. Uz bol o vas aj film natoceny

https://youtu.be/VzsIEBP8uDU

:D
Divadlo Sklep :D

Ty jsi také v těch scénkách, viď ::shhh::

Jiří Kupka
Dátum registrácie: 24 Sep 2016, 21:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Jiří Kupka »

Realista napísal: 14 Apr 2020, 21:03 Někdy bych se rád vrátil o pár století (spíš tisíciletí) v čase zpět, abych mohl vidět tyto lesy neporušené.
Verova teorie středního lesa?

Realista
Dátum registrácie: 23 Sep 2016, 18:23
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Realista »

Nedávno jsem to s někým probíral. Shodli jsme se, že ty nížinné lužní lesy nebyly původně (co je původnost?) husté a neprostupné, ale díky velkým býložravcům a třeba i proklínaným bobrům pestré a mozaikovité, tak jak to "příroda" má ráda, než člověk zahnal ostatní velké tvory do horských refugií nebo je vybil. Ještě dnes lze v našem středoevropském prostoru na horním toku řeky San spatřit ukázku, jak to tehdy asi mohlo vypadat v údolích velkých řek.
Realista napísal: 14 Apr 2020, 21:03 Někdy bych se rád vrátil o pár století (spíš tisíciletí) v čase zpět, abych mohl vidět tyto lesy neporušené.
Nejlépe tak do let 600-400 př.n.l., ať nejsem OT. Sorry Rastislave :)

Rastislav

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

Nejlépe tak do let 600-400 př.n.l., ať nejsem OT. Sorry Rastislave
Velmi sa bavím.... a rozmýšlam nad vašimi myšlienkami, pomáha mi to.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Realista napísal: 13 Apr 2020, 20:32 A kde jsi milý Ambassadore zpochybnil nějaké mé pojetí? Můžeš mě navést k těm argumentům zpochybňujícím mé pojetí? Zatím jsem je nezaznamenal, ale třeba mi něco uniklo.

Mám to brát podle posledního příspěvku?

Proč jsi se tak hodně rozhorlil? = manipulace, podsouvání emoce, snaha vyvolat dojem, že podléhám nějaké emoci, nečestná diskuzní praktika

Když je tvoje jistota zpochybněna tím, že je ukázáno na blízké vztahy tvého myšlení z některým směrem nebo směry, také je to zpochybnění tvých myšlenkových jistot. = manipulace, konstatování vlastní domněnky o druhém jako faktu, absence snahy k porozumění psanému textu, kontextu diskuze (oponent už dříve vyjádřil svůj postoj k předmětným jistotám a nezávislost na konkrétním názorovém proudu nebo organizaci)

Máš podobné myšlenky, jako některé proudy. Hmmm, to máme asi všichni podobné myšlenky jako nějaké proudy. Jaký význam má konstatovat něco tak zjevného a přirozeného?

To nejsou tvoje vlastní myšlenky, také jsi je přijal, spíše vyčetl. = Opět argumentace k osobě a ne k věci. Snaha navodit dojem, že oponent nevytváří vlastní originální myšlenky, ale jen přejímá.

Pokud sám zpochybňuješ, pak by jsi měl unést zpochybnění tvého pojetí. Určitě, jsem připraven si to zpochybnění vyslechnout. Beru to tak, že dosavadní příspěvky byly takovou průzkumnou palbou a teď přijde to zpochybnění mého POJETÍ, ne mé osobnosti (dojmy, emoce, podsouvání, vytváření si teorií o druhém). Tento příspěvek píšu v upřímné naději,
že se zamyslíš nad tím, jakým způsobem diskutuješ a dojde tak konečně i na tu věcnou debatu.
Nemám zvláštní zájem zpochybňovat něčí teorii za každou cenu.
Více se zaměřuji na sdílení, jak co vidím, vnímám nebo jak jsem tomu porozuměl.
Osob se dotýkám spíše okrajově jen pokud je to nutné.
Proto, že jsem přijal do svého života jádro svědectví z Bible, tak se zaměřuji tímto směrem.
Zabývám se tím co kdo zpochybňuje a snažím se pochopit důvod toho jedince.
Takže se snažím rozpoznat pouhé rejpaly od upřimně hledajících.

Drtivá většina našich myšlenek je odvozená pomoci našich smyslů.

Rastislav

Pred 40 rokmi nám ako hlavných filozofov predhadzovali Marxizmus Leninizmus a aj sme sa podla tojo riadili.
Vo voľbách sa teraz na SK dostali do vlády kresťania a už vcera vyhlásili že podajú do parlamentu návrh na zákaz interupcií.
Striedajú sa tu dve hlúpe ideologie.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Rastislav napísal: 17 Máj 2020, 10:55 Pred 40 rokmi nám ako hlavných filozofov predhadzovali Marxizmus Leninizmus a aj sme sa podla tojo riadili.
Vo voľbách sa teraz na SK dostali do vlády kresťania a už vcera vyhlásili že podajú do parlamentu návrh na zákaz interupcií.
Poslednych 20 rokov nemame ani komunisticky ani krestansky vladny program, takze by som to tak cierne nevidel. Pokial ide o interupcie, su prejavom toho, ze niekto chce byt papezskejsi ako papez. V Biblii je o interupciach jedina zmienka a to ta, ze ich vo svojej klinike robil sam JHVH post12866.html#p12866
Priznam sa ze o interupciach vobec nic neviem. Rozhodovanie je iste vzdy tazke, ako si vybrat z dvoch zlych moznosti. Viac toho na vyber nie je.

Rastislav

Zabudol som na židovskú kultúru a zaujímavú knihu Job ktorá je tiež datovaná do obdobia cca 400 rokov p.nl.
Smutné je na tom to že podobné texty sú aj z Mezopotámie 2000 rokov p.n.l. Text o trpiacom spravodlivom je teda plagiát. Tak mi napadá čo neni plagiát. ???

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Rastislav napísal: 17 Máj 2020, 10:55 Pred 40 rokmi nám ako hlavných filozofov predhadzovali Marxizmus Leninizmus a aj sme sa podla tojo riadili.
Vždy nereaguji na každý výpad proti křesťanství nebo křesťanům nebo konkrétním jedincům (zvláště reagovala jsem-li předtím a člověk si nedá říci, anebo nechci poskytovat výživu cílenému trolení). Někdy je třeba zareagovat, ale je to ve vláknech rušivé.

Zaujalo mne však, že na Slovensku je veden mediální lynč proti slovenskému ministru zdravotnictví, kde je hlavním terčem jeho křesťanská víra. Věděla jsem, že někdo něco proti němu řekl, ale že je to až tak vážné, jsem netušila. Proto ministru zdravotnictví vyjadřuji podporu i zde a přeji mu uprostřed honu na čarodějnice Boží pokoj.

Je mi sympatické, když se politik nestydí za to, že je křesťan.

O politiku se zajímám tak občansky přiměřeně (pořád v tom neležím, ale neprovozuji ani totální nezájem), ale toto budu sledovat.

Na obranu pana ministra vznikla i petice, v současnosti má 11 211 podpisů. Pouze dodávám, že petice vznikla z iniciativy občanů, nikoli z jeho iniciativy. On sám útoky na svou víru trpělivě snáší a nevyjadřoval se k tomu, reagoval až na politická nařčení.

Toto se nestalo před 600 lety, ale je to "akce", která trvá asi již měsíc.

Jsem ráda za všechny, kteří se za to modlí.

host

Neprečítaný príspevok od používateľa host »

Obrázok

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní