Stolčeková evanjelizácia a knihobudky
Stolčeková evanjelizácia a knihobudky
V roku 2018 prišli v ASI-CS, z.s. z nápadom stolčekovej evanjelizácie. Hovorili že majú výborne spracovanú metodiku bezplatnej distribúcie duchovnej a zdravotnej literatúry a nechali vytlačiť duchovnú literatúru v malom formáte A5. Na Slovensku sa tomuto spôsobu evanjelizácie zatial venovalo niekolko zborov ako to prebieha v CZ neviem.
Ked som pred 30 rokmi prišiel do cirkvi bol prirodzený spôsob evanjelizácie osobný kontakt s človekom ktorému som mohol zvestovať evanjelium Ježiša Krista. Dnes sa cirkev dostala až do takej zúfalej situácie že musíme stáť na rohu ulice ako Svedkovia Jehovovi alebo Mormóni a čakať kedy sa pri našom plážovom stolčeku niekto zastaví. Vždy sme to chceli robiť inak ako Svedkovia a Mormóni a nakoniec to robíme presne ako Svedkovia a Mormóni. Ako vnímate tento spôsob evanjelizácie ?
Ked som pred 30 rokmi prišiel do cirkvi bol prirodzený spôsob evanjelizácie osobný kontakt s človekom ktorému som mohol zvestovať evanjelium Ježiša Krista. Dnes sa cirkev dostala až do takej zúfalej situácie že musíme stáť na rohu ulice ako Svedkovia Jehovovi alebo Mormóni a čakať kedy sa pri našom plážovom stolčeku niekto zastaví. Vždy sme to chceli robiť inak ako Svedkovia a Mormóni a nakoniec to robíme presne ako Svedkovia a Mormóni. Ako vnímate tento spôsob evanjelizácie ?
Re: Stolčeková evanjelizácia a knihobudky
Cirkev by mala vyjsť zo svojej bubliny a začať pomáhať. Literatúra by mala byť až na poslednom mieste.
Jak pomáhat v čem ještě pomáhat? Je nějaká oblast kde církev ještě nepomáhá tak jak to po ní chce Bůh?Neregistrovaný napísal: ↑17 Sep 2023, 08:20 Cirkev by mala vyjsť zo svojej bubliny a začať pomáhať. Literatúra by mala byť až na poslednom mieste.
Vnucovať knižky a brožúry mimo zboru alebo cirkevných akcií je TRÁPNE. Ešte v deväťdesiatkach sa to dalo pochopiť. Ale tá doba je dávno preč.
Naopak každá církev, která dělá evangelizaci někde ve městě nabízí přitom své knížky a často i zdarma a co je zdarma o zo je vždy zájem
. Přijde mi to naprosto normální. Vy jste na tom Slovensku naozaj nějací divní. To bude těma volbama tak snad se tam všichni hromadně nepoperete
.

Vedenie cirkvi si vybralo tieto spôsoby a treba to rešpektovať. Ešte je jeden podobný spôsob ktorí cirkev robí a to je meranie krvného tlaku, telesného, podkožného a viscerálneho tuku, meranie BMI a podobné veci. Adventisti hladajú ako sa zoznámiť s inými ludmi bez toho aby ich oslovovali. Hladajú chorých bezradných čo si nevedia dať rady zo svojim zdravím. Ponúknu mu riešenie, nadviažu priatelský vzťah a ostatné už poznáte.... a potom sú v zboroch chorí, bezradní a zranitelní ludia.host 01 napísal: ↑17 Sep 2023, 07:53 V roku 2018 prišli v ASI-CS, z.s. z nápadom stolčekovej evanjelizácie. Hovorili že majú výborne spracovanú metodiku bezplatnej distribúcie duchovnej a zdravotnej literatúry a nechali vytlačiť duchovnú literatúru v malom formáte A5. Na Slovensku sa tomuto spôsobu evanjelizácie zatial venovalo niekolko zborov ako to prebieha v CZ neviem.
Tak si rozdávaj tie brožúrky, keď si myslíš, že to niekoho osloví. Ja ti poviem, kde skončili tie krásne ilustrované brožúrky od Svedkov. V lepšom prípade v zbere papiera alebo rovno v koši. Tieto skončia rovnako.mikim napísal: ↑17 Sep 2023, 20:27 Naopak každá církev, která dělá evangelizaci někde ve městě nabízí přitom své knížky a často i zdarma a co je zdarma o zo je vždy zájem. Přijde mi to naprosto normální. Vy jste na tom Slovensku naozaj nějací divní. To bude těma volbama tak snad se tam všichni hromadně nepoperete
.
Hlavne, že ty si úplne normálny

Mikim není staromódní, CASD se od něj má co učitNeregistrovaný napísal: ↑17 Sep 2023, 20:52Tak si rozdávaj tie brožúrky, keď si myslíš, že to niekoho osloví. Ja ti poviem, kde skončili tie krásne ilustrované brožúrky od Svedkov. V lepšom prípade v zbere papiera alebo rovno v koši. Tieto skončia rovnako.mikim napísal: ↑17 Sep 2023, 20:27 Naopak každá církev, která dělá evangelizaci někde ve městě nabízí přitom své knížky a často i zdarma a co je zdarma o zo je vždy zájem. Přijde mi to naprosto normální. Vy jste na tom Slovensku naozaj nějací divní. To bude těma volbama tak snad se tam všichni hromadně nepoperete
.
Hlavne, že ty si úplne normálny![]()

Elektronické materiály RULEEZ

Osobně jsem k metodě stolečkové evangelizace skeptický a není to můj šálek čaje. Spíše než způsob distribuce mi nesedí obsah nabízené literatury.
Na druhou stranu to není povinné-na rozdíl od SJ.
Některým lidem tento způsob komunikace může vyhovovat (zejména na maloměstech a na venkově, kde k sobě lidé mají blíž).
Jeden můj známý mi vyprávěl neuvěřitelnou příhodu: V rámci relaxu jezdí na kole a při tom občas dává vybrané knihy o víře z provenience CASD do knihobudek. Když od jedné odjížděl, zastavilo luxusní auto, vystoupila upravená dáma, vrátila pár knížek, jiné si zase vzala a odjela. Byly to ty, které tam můj známý umisťoval....
Zájmy lidí a "cesty Boží" jsou nevyzpytatelné...
Záměrem ASi je podpořit vybrané projekty-tzn. podpořit iniciativu zdola. To, že někteří lidé nejsou kreativní neznamená, že jejich způsoby svědectví jsou špatné a už vůbec ne, že to je povinné.
Kritizovat je snadné, zvlášť když se k tomu některé "terče" přímo nabízí. Přijít s jiným řešením, a osobně se angažovat je daleko náročnější a na netu se za to lajky obvykle nedávají...
Na druhou stranu to není povinné-na rozdíl od SJ.
Některým lidem tento způsob komunikace může vyhovovat (zejména na maloměstech a na venkově, kde k sobě lidé mají blíž).
Jeden můj známý mi vyprávěl neuvěřitelnou příhodu: V rámci relaxu jezdí na kole a při tom občas dává vybrané knihy o víře z provenience CASD do knihobudek. Když od jedné odjížděl, zastavilo luxusní auto, vystoupila upravená dáma, vrátila pár knížek, jiné si zase vzala a odjela. Byly to ty, které tam můj známý umisťoval....
Zájmy lidí a "cesty Boží" jsou nevyzpytatelné...
Záměrem ASi je podpořit vybrané projekty-tzn. podpořit iniciativu zdola. To, že někteří lidé nejsou kreativní neznamená, že jejich způsoby svědectví jsou špatné a už vůbec ne, že to je povinné.
Kritizovat je snadné, zvlášť když se k tomu některé "terče" přímo nabízí. Přijít s jiným řešením, a osobně se angažovat je daleko náročnější a na netu se za to lajky obvykle nedávají...
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní