Existuje Boh?

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Existuje Boh?

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

log napísal: 17 Apr 2018, 20:45 Su to pekne teorie a mam rad teoretizovanie, diskusie a vyklady - ako moju zalubu.

No v praktickom zivote musim jest chlieb a vodu pit. Preto ma netrapi, co je mozne, ale co je skutocne. Riadim sa kredom "Never nicomu co pocujes a len polovici z toho, co vidis.".

Pocul som hlas z horiaceho kra ? Nie.
Pocul som holubicu hovorit ? Nie.
Videl som mrtvych vstat z hrobu ? Nie.
Videl som chromych chodit ? Nie.

Tym je pre mna pripad uzavrety ::good::
Někteří lidé jsou v nebezpečí uvěřit spiritismu a okultismu podlehnout skutečným očima viditelným jevům. Jsou pak snadnou kořistí manipulace.
Uzavřený případ se odkládá do archivu, po letech se pak objeví nové skutečnosti........a čo s tým?

Šaňo

Neprečítaný príspevok od používateľa Šaňo »

Laco napísal: 14 Apr 2018, 06:51Viera v Boha nás robí lepšími. Nie je dôležite ako detailne teologicky ovládaš písmo, ak ťa viera spraví lepším človekom potom splnila účel.
Áno výstižné. 99% cirkví ide na to takto. Iba CASD ide na to opačne. Dôležite je striktné dodržiavanie, presné načasovanie,lebo ako hovorí môj priateľ Boh je pedantný, presný a neznesie šlendriánov. Sám však do zboru nikoho nepriviedol.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Je neměřitelný!

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Viděl jsem elektřinu? Neviděl.
Měl jsem možnost ji měřit a vidět její účinky dobré i zlé.
Podobně je to s neviditelnou frekvencí, vlněním, atd.
Ta možnost mít nástroje-přístroje k poměřování-dokazování je přínosná.
Neplatí však v jiné "dimenzi", proto ta logicky nelogická vyjádření vůči TOMU
kdo za tím stojí.
Logicky smyšlející jedinec by si přál "měřit" Neviditelného.
Jako snaha ovládnout a používat blesk, akumulovat a využít-zneužít.
Bez měření se v našem světě dnes už neobejdeme.
Člověk by rád tuto měřitelnost přenesl i tam, kde na to nemá a mít nebude.
"Energie", která přesahuje naše možnosti je pro nás "neskladovatelná".
Bůh je pro nás "neskladovatelný" a neuchopitelný. Nemůžeme s NIM disponovat i když se o to někteří hodně snaží.
Věda určitě postoupila dopředu, ale stále jsme jen na břehu nekonečného "oceánu" poznávání.

Host

Neprečítaný príspevok od používateľa Host »

log napísal: 17 Apr 2018, 18:04 Pre mna su dolezite dve otazky, kedze ma az tak nezaujima Boh, ale skor to, co hovori Biblia, lebo ta existuje.

1) Je Biblia logicky konzistentna a odpoveda mojej kazdej skusenosti? Musim povedat, nie.

2) Dokaze odpovedat Biblia na moje sucasne problemy alebo problemy ludstva ? Musim povedat, ze hoci iste v minulosti davala pre danu dobu a daneho cloveka niekedy dobru odpoved, co ciastocne plati I dnes, no na vacsinu dnesnych otazok nedava ziadnu odpoved v lepsom pripade, v horsom pripade nam radi uplne zle.
Ked tak sledujem seba a svojich priatelov musím konštatovať že máš pravdu. Biblia pred 2000 rokmi dala ludstvu návod ako žiť. Dnes je ten návod starý a všetci to cítime. Aj preto máme v zboroch tolko psychických problémov lebo naše vnútro cíti že to neni v poriadku ale nie sme schopný zakričať stop.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Žiaden upgrade nebude. Lebo aj keby anjel z neba zostúpil, tak je napísané, že to určite nebude od Boha.

Host

Neprečítaný príspevok od používateľa Host »

Obrázok

Zaujímavá kniha vyšla pred mesiacom od Štefana Hríba.

https://svetkrestanstva.postoj.sk/18730 ... urach-boha

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Boh sa nám predsa zjavil a to vo svojom Slove - v Kristu Ježišovi. Teda sa nám zjavil v absolútnej jednote osoby Otca, Syna a Svätého Ducha a teda, ako jeden a ten istý Boh.

Kresťania majú skúšať duchov a to skrz Svätého Ducha, ktorého dostali a ktorý im zjavuje pravý zmysel vo svojom Slove Písma, lebo On je ich autorom: 1Ján 4,1 Milovaní, neverte každému duchu, ale zkúšajte duchov, či sú z Boha, pretože mnohí falošní proroci vyšli do sveta.

Či existuje Boh?

Človeka, by takáto otázka, nemala ani len napadnúť. Skôr otázka, ktorý je ten pravý Boh, teda hľadať pravého Boha. No Boh sa dal nájsť mnohým národom po celom svete a to v Kristu Ježišovi a teda tým, ktorí ho nehľadali a nepýtali sa po ňom. Boh hovorí: “Dal som sa vyhľadať“
Iz 65,1 Dal som sa vyhľadať tým, ktorí sa nepýtali po mne; dal som sa najsť tým, ktorí ma nehľadali. Povedal som: Hľa, tu som, tu som! národu, ktorý sa nenazýval po mojom mene.

Otca vidíme iba v Kristu Ježišovi. Priamo Otca neuvidíme. Kristus bol v tele a prebýval medzi nami. Kto videl božskú podstatu Krista, tak videl podstatu Otca, plného lásky v jeho milosti. Sú jedno! Taktiež Otcovu lásku uvidíme jedine v Kristu Ježišovi a teda na skutkoch Otcovej lásky. Lebo prejavom lásky v Božej milosti, je sebazaprenie a obeť pre iného.

Taktiež vedomie osoby človeka priamo nevidíme. Je to duchovná schránka človeka – srdce, v ktorej sídli vedomie našej osoby. To môže byť v tele, ale môže existovať aj mimo tela, teda v Božích rukách, a následne byť Bohom odiate do duchovného tela a byť v spoločenstve s ním. Je to teda všetko v Božom večnom vedomí.

Už len existencia vedomia osoby človeka a to všetko stvorené prostredie, ktoré to vedomie vníma okolo seba, je dôkazom existencie večného vedomia Boha z ktorého to všetko pochádza.

Lásku v srdci taktiež priamo neuvidíme, ale ak existuje v srdci človeka, tak sa aj prejaví na skutkoch lásky – sebazapreniu a obetovaniu sa pre iného.
Teda to, že niekto argumentuje tým, že nikto nevidel a vedecky nedokázal Boha a preto v neho neverí, je absurdné, ak ani lásku priamo nevidel, nedokázal v skúmavke, ale aj tak pri prejavoch lásky vie, že existuje. Taktiež vedomie vlastnej osoby nikto vedecky nedokázal a ani priamo ho nevidí, no vie, že existuje. Potom z tohto pohľadu povedať, že Božie vedomie osoby neexistuje, lebo ho nevidí a nikto ho nedokázal, je číre bláznovstvo.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných