Jak to bylo s existencí Ježíše Krista?

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
Neregistrovaný

Re: Jak to bylo s existencí Ježíše Krista?

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Ked porovnám propagačné videá od CASD napr otvorte oči tak tam je za pol roka 53 videní.
Otvorte oči není od casd, je to pouze soukromá iniciativa člena.
Kupodivu funguje s tichým souhlasem casd. Kdo z vedení si dovolí veřejného konkrétního nesouhlasu a distancování? Nejvíce oveček přivádějí do casd tyto iniciativy.
Tak to není-nefunguje s tichým souhlasem casd. Ta má svoje oficiální weby a nedává žádné odkazy na "otevřte oči, dobu konce, neuvěřitelná odhalení atd.". Ba naopak, na konferenci o extrémismu se církev jasně od těchto snah distancovala.
Není ani pravda, že nejvíce oveček přivádí tyto iniciativy, víra je o vztahu,křesťanství o službě, ne o strašení, zalhcování informacemi.
Takže Ty i slovenský bratr jste vedle - nejedná se o propagační videa a asd s tím nemá nic společného. Je to medvědí služba některých jedinců, snad členů církve, i když někdy o tom dost pochybuji.

Neregistrovaný

Hosť napísal: 03 Jan 2019, 12:28
Ked porovnám propagačné videá od CASD napr otvorte oči tak tam je za pol roka 53 videní.
Otvorte oči není od casd, je to pouze soukromá iniciativa člena.
Kupodivu funguje s tichým souhlasem casd. Kdo z vedení si dovolí veřejného konkrétního nesouhlasu a distancování? Nejvíce oveček přivádějí do casd tyto iniciativy.
Tak to není-nefunguje s tichým souhlasem casd. Ta má svoje oficiální weby a nedává žádné odkazy na "otevřte oči, dobu konce, neuvěřitelná odhalení atd.". Ba naopak, na konferenci o extrémismu se církev jasně od těchto snah distancovala.
Není ani pravda, že nejvíce oveček přivádí tyto iniciativy, víra je o vztahu,křesťanství o službě, ne o strašení, zalhcování informacemi.
Takže Ty i slovenský bratr jste vedle - nejedná se o propagační videa a asd s tím nemá nic společného. Je to medvědí služba některých jedinců, snad členů církve, i když někdy o tom dost pochybuji.
Můžeš dát odkaz, kde se od toho casd konkrétně veřejně distancuje? Nenapsal jsem to v tom smyslu, že bych s tím souzněl.
Jestli s tím má casd něco společného nebo nemá, tak to žel nerozhoduje tvůj komentář. Rozhoduje o tom účast kazatelů na těchto stránkách. Je jedno jestli tam spolupracují a nebo jsou k tomu ticho. Publikace šířené touto iniciativou jsou již veřejně šířené ve sborech.
Jistě jsou to dvě odlišné věci. Internet a knižní publikace. S tím se nedá nic dělat. Kdyby se casd veřejně k tomu postavila, tak se začne
štěpit. Nevěřím tomu, že by jim to bylo jedno - to štěpení.
Dej prosím odkaz na tu konferenci o extremismu.

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

Můžeš dát odkaz, kde se od toho casd konkrétně veřejně distancuje? Nenapsal jsem to v tom smyslu, že bych s tím souzněl.
Jestli s tím má casd něco společného nebo nemá, tak to žel nerozhoduje tvůj komentář. Rozhoduje o tom účast kazatelů na těchto stránkách. Je jedno jestli tam spolupracují a nebo jsou k tomu ticho. Publikace šířené touto iniciativou jsou již veřejně šířené ve sborech.
Jistě jsou to dvě odlišné věci. Internet a knižní publikace. S tím se nedá nic dělat. Kdyby se casd veřejně k tomu postavila, tak se začne
Ta konference už proběhla v roce 2012

toto byla pozvánka:

http://www.casd.cz/wp-content/uploads/o ... emismu.pdf

A zde hodnocení od Mikuláše Pavlíka.

http://mpavlik.casd.cz/2012/12/18/teolo ... nt-page-1/

Byla natáčena na kameru, ovšem na stránkách Hope TV jsem ji v archivu nenašel - škoda byla velice zajímavá (byl jsem tam jako posluchač, tehdy ještě jako student TS).
Zvláštní je, že v archivu HopeTV
http://www.hopetv.cz/porady
Když si zadáte vyhledat teologická, tak vám vyjedou záznamy teologických konferencí jak před rokem 2012 tak i po, ale tuto z roku 2012 o extrémismu ne.

Také vím, že minimálně jeden řečník - Roman Mach si nepřál aby jeho vystoupení nebylo nahráváno.

Jednotlivé příspěvky řečníků měli být k dispozici písemně ve sborníku TS - Koinonia.

http://ati.casd.cz/2017/10/koinonia-4_2013/

Jednotlivé Koinonie lze stáhnout ze Stránek Adventistického teologického institutu - ATI (dříve teologický seminář - TS)

Některé příspěvky lze najít v tomto čísle:

http://ati.casd.cz/wp-content/uploads/2 ... 13_web.pdf

V dalších číslech ale už jsou příspěvky z další konference.

Distanc na který se zde naráželo měl být myslím v příspěvku Tomáše Kábrta tehdy myslím vedoucího oddělení komunikace.

Ten zde občas přispívá, třeba bude mít ještě svůj projev k dispozici.

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

http://www.hopetv.cz/porady/vsechny-kat ... l-hornicar

Tento příspěvek jsem našel v Archivu Hope TV a je z té konference, ale byl to co si pamatuji jeden z těch akademičtějších.
Jiné jsem nenašel.

Neregistrovaný

Děkuji Tomášovi, který má encyklopedické zásoby odkazů.Na konferenci o extrémismu jsem tehdy byl a myslím, že právě br.Kábrt ukazoval na některé "adventistické" weby, zaměřením zcela excentrické.
Můj komentář nerozhoduje o tom, zda má s nimi něco casd společného, reagoval jsem na Tvoji domněnku, kdy jsi napsal: "Kupodivu funguje s tichým souhlasem casd. Kdo z vedení si dovolí veřejného konkrétního nesouhlasu a distancování? Nejvíce oveček přivádějí do casd tyto iniciativy."
To je dle mne zjevná nepravda, jak zjišťuješ účast kazatelů na stránkách, máš nějaké důkazy, že se na stránkách účastní? O jakých publikacích z těchto iniciativ píšeš?
Vše souvisí se vším, určitě by se dala najít souvislost mezi casd a nakupujícími v Kauflandu, jen podle mne přisuzuješ chybně souvislosti.
Odpověď myslím, jsi v odkazech dostal a navíc se můžeš oficiálně zeptat vedení, zda církev spolupracuje s těmito iniciativami-zcela evidentně ne.

Neregistrovaný

Církev se nemůže radikálně distancovat od toho co zasela. Koukol a pšenice je jiné téma.
Domnívám se, to nemá nic společného s iniciativou "soukromníků".
Příkladem může být výklad proroctví se svým obrazným "zápisem". Církev učila nové adepty do svých řad číselný výklad 666. Dodnes to učí žáci těchto učitelů. Konají přednášky ve velkém.
Myslíte si, že si církev může dovolit napsat, že se v některých výkladových myšlenkách mýlila i když tu výkladovou "pravdu opírala" o texty Bible?

Jiný příklad soukromé iniciativy je 3AN. Pokud je to soukromá iniciativa co tam dělá ta podpora kazatele? ¨¨¨

V podstatě to funguje takto: "Zanecháváme za sebou výkladový guláš a na každém je aby si vybral co mu lépe sedí."
Teologické konference jsou dobré a přínosné, ale většinu to nezajímá. Oni dostali při vyučování pravdu a víc je nezajímá.
Další podstatná záležitost spočívá v tom, že církev se nemůže uchýlit od dávno předem stanovených bodů víry = Pilířů. To se nestane, aby v církvi zazněl jasný hlas o omylech v přístupu k Bibli.
Církev vlastně nemůže nic, jen setrvačně jet dál, ono to nějak dopadne.
Někde se místně vzpamatují a začnou čist Bibli bez církevních dioptrií. Jinde pojedou dál ve starých kolejí.

Neregistrovaný

http://www.casd.cz/jezis-tva-nadeje/

https://www.tvanadeje.cz/

Výňatek z obhajoby přednášek: "Poselství přednášek je pochopitelně stále stejné, jako se neměnní neměnné slovo Boží "

Jana

Neprečítaný príspevok od používateľa Jana »

Hosť napísal: 03 Jan 2019, 11:20Nejvíce oveček přivádějí do casd tyto iniciativy.
Někdy mě vytáčí srovnání člověka s ovcí ale prý nejsou až tak sprosté a hloupé, jak se dříve myslelo.

Pamatují si tváře ovcí i lidí a zvládají psychotesty, kterými nedokázaly projít ani opice.

Vědkyně ovce podrobovaly psychologickým pokusům podobným těm, které se provádějí s lidmi trpícími Huntingtonovou chorobou. Před ovce postavily různobarevné kbelíky naplněné žrádlem. Pak potravu přesypávaly z nádoby do nádoby, měnily tvar nádob. Vědkyně zjistily, že ovce se jen málokdy nechaly napálit a poznaly, který kbelík obsahuje jejich pamlsky.

"Toto dokáží jen lidé a primáti, běžná zvířata by měla s podobnou zkouškou problém," tvrdily v časopise New Scientist.

Poté, co se chování zvířat zkoumá hlavně na opicích, je podle Jennifer Mortonové odhalení ovčích schopností překvapivé. "Jsme u nich zvyklí na stádní způsob jednání, kdy to funguje podobně jako když se lidé nechají manipulovat davem a ztrácejí vlastní osobnost. Přitom při individuálním jednání reagují úplně jinak,".

Neregistrovaný

Církev se nemůže radikálně distancovat od toho co zasela.
Souhlasím, to jsem prožil. Sám jsem zažil, když kazatelé učili, že to co dopadlo na Židy v historii (šoa) je následek odmítnutí Ježíše Krista a když pak měla sestra Vesecká problém při katechezi na školách za tento názor, tak od ní dalo vedení ruce pryč.
A to nemluvím o názorech Andreasena, které zde prezentuje Mikim..byly zasety skutečně chybné věci.
Příkladem může být výklad proroctví se svým obrazným "zápisem". Církev učila nové adepty do svých řad číselný výklad 666. Dodnes to učí žáci těchto učitelů
Ano, Uriah Smith to převzal od protestantů středověku - doslovistický výklad je asi chyba, ale smysl pasáže je podle mne jasný. Dnes to seriózní vykladači neučí.
Myslíte si, že si církev může dovolit napsat, že se v některých výkladových myšlenkách mýlila i když tu výkladovou "pravdu opírala" o texty Bible?
Může, už se to i stalo - např. v roce 1888, známý problém v Mineapolis. V preambuli článků víry je věta, že se jedná o výklad, který církev zastává "dnes", ale ten se může změnit. Žel, i adventismus se stal rigidním a za 150 let moc neprogresoval, i když některé věcí doslova už "křičí" o změnu.I o tom je toto fórum.
Další podstatná záležitost spočívá v tom, že církev se nemůže uchýlit od dávno předem stanovených bodů víry = Pilířů. To se nestane, aby v církvi zazněl jasný hlas o omylech v přístupu k Bibli.
Církev vlastně nemůže nic, jen setrvačně jet dál, ono to nějak dopadne.
Někde se místně vzpamatují a začnou čist Bibli bez církevních dioptrií. Jinde pojedou dál ve starých kolejí.
Možná, že jako církev se skutečně nepohne z místa. Ale zažil jsem pár lidí, kteří na základě studia bible přehodnotili, odešli a jsou radostnými křesťany. To je taky cesta - nezahořknout ze zklamání, jít za Kristem a najít si svoje místo v životě víry.

kubo

Neprečítaný príspevok od používateľa kubo »

Hosť napísal: 04 Jan 2019, 18:02Někde se místně vzpamatují a začnou čist Bibli Ale zažil jsem pár lidí, kteří na základě studia bible přehodnotili, odešli a jsou radostnými křesťany
Robím 20 rokov v stredne veľkej firme. Všetci vedia kto som, akú cirkev a kde navštevujem. Ked náš zbor poriadal akcie pre verejnosť pozval som aj kolegov. Logo CASD hrdo nosím na tričku. Rozdávam CD a knižky pre deti z našeho vydavateľstva. Ked odídem časom sa to dozvedia, čo im poviem. Že tá cirkev sa zmenila ja som zdupkal ? Zostanem ako somár. (možno už som somár)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní