...1) Kde nacházíš podporu v bibli, pro tvrzení, že neznalost (ohledně soboty) omlouváTomáš Plechatýý napísal:stačí - už chápu tu logiku, že v minulosti to omlouvalo ale po poznání soboty už ne.
Ale vyvstávají mi dvě nové otázky.
1) Kde nacházíš podporu v bibli, pro tvrzení, že neznalost (ohledně soboty) omlouvá
2) Proč ty sám pravdu o sobotě hlásáš a casd v tom podporuješ, když víš/věříš, že potom už její nedodržování u nich povede ke ztrátě spasení.
To ty ostatní křesťany nemáš rád a nechceš, aby byli spaseni ve své nevědomosti?
určitě jsem nikde nepsal jsem že něco takového nacházím zrovna v Bibli, věřím ve spravedlnost Boží a v to, že Bůh chce abychom poznali Jeho pravdu, jejíž součástí je i dodržování Desatera...
1 Timoteovi 2:1 Napomínámť pak, aby především činěny bývaly pokorné modlitby, prosby, svaté žádosti a díků činění za všelijaké lidi,
2 Za krále i za všecky v moci postavené, abychom tichý a pokojný život vedli ve vší zbožnosti a šlechetnosti.
3 Nebo toť jest dobré a vzácné před spasitelem naším Bohem,
4 Kterýž chce, aby všelijací lidé spaseni byli a k známosti pravdy přišli.
1 Janův 2:4 Dí-liť kdo: Znám jej, a přikázání jeho neostříhá, lhářť jest, a pravdy v něm není.
...2) Proč ty sám pravdu o sobotě hlásáš a casd v tom podporuješ, když víš/věříš, že potom už její nedodržování u nich povede ke ztrátě spasení.
Otázku nechápu, proč by mělo věřícího křesťana adventistu něco vést k nedodržování soboty a dalších přikázání Desatera, aby kvůli tomu ztratil spasení? Zásadového adventistu, který je spojen s Bohem nic zlého jen tak neovlivní.
...To ty ostatní křesťany nemáš rád a nechceš, aby byli spaseni ve své nevědomosti?[/quote]
V nevědomosti mohou být (nikoliv, že musí být) milostí spasení jen ti křesťané, kteří neměli přístup k celému Písmu a neznali celou pravdu, tak, jak ji známe my v poslední době. Celé Písmo měl k dispozici málo kdo a neznal všechny Pravd v ní obsažené. Církev po 2000 let Písmo nerozšiřovala mezi lidi a dokonce ho zakazovala číst. Dnes nikdo obrácený v nevědomosti není a nebude takto spasen a nebude se moct vymlouvat u soudu, že to či ono v Písmu nečetl. např. o zachovávání soboty a dalších přikázání.
Mám rád všechny upřímné křesťany, kteří to s Bohem a Jeho Pravdou v Písmu myslí vážně.
Do nebe nevejde nic hříšného.
1 Petrův 4:18 A poněvadž spravedlivý sotva k spasení přichází, bezbožný a hříšník kde se ukáže?