Sobotní škola

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Reforma

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Důvěra ve statiku naši teologické prorockomatematické stavby je tak obrovská mezi členy, že varování před nebezpečím zhroucení stavby vyznívá do prázdna. Lid se příliš spoléhá na konstrukční prvky.
Tak dlouho zaznívali hlasy proroků v Izraeli, že Bůh nakonec přikročil k razantnímu zásahu. "Pozval" cizí vojska, aby provedli soud nad Izraelem, Králem, ceremoniální bohoslužbou,...... Ti, kteří tento soud přijali, prožili reformaci svého vztahu s Bohem, která není založena na obrazech, konstrukcích a jiných církevních rekvizitách. O tom je kniha Daniel.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Re: Bible nebo dogmatika?

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

ambassador napísal: 05 Jan 2020, 15:57 Více mi jde o to, jak je možné zesouladit uvedené dvě další nová místa z Bible, která by také měla potvrzovat pravidlo den za rok.
Dvě nová místa z Bible údajně potvrzující princip den za rok jsem nepochopila a asi to už zas studovat nebudu.

P. Čík byl na semináři moc fajn, je to borec. Jednou jsme se ho na něco ptali a on vytáhl hebrejskou Bibli a začal z fleku číst a vykládat. To jsme fakt nečekali, takže úcta. Ale i tak lidsky úcta.

Ale v adventistickém počítání se již nevyznám (mám ty papíry kdesi ve skříni), Bůh po mně nebude chtít zkoušku z matematiky. Spíš Ho bude zajímat, jestli jsem činila pokání ze svých hříchů. V nebi nebudou zástupy brilantních matematiků (i když i matematici tam budou), ale zástupy omilostněných hříšníků :)

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Re: Sobotní škola

Snažím se zabývat obsahem, daným tématem Bible. Dnešní osoby nehodnotím, není na to žádný klíč, který by byl "spravedlivý".
Vzhledem k tom, že jsem stále členem casd a nesu nějakou dílčí odpovědnost (což nese každý člen církve), pak se musím zabývat tím co učíme.
Např. Tzv. délka prorockého roku je také stanovena na 360 dní. Což nelze doložit. Je to pouhá hra s textem Bible. Osobně nechci být hráčem takového stylu.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Do tohoto vlákna jsem se nechtěla zapojovat, protože SŠ nestuduji. Reagovala jsem na výzvu, která se mi zdála naléhavá.

Osoby většinou také nehodnotím. Na P. Č. jsem si zavzpomínala, ale to neznamená, že s videem ve všem souhlasím. Viděla jsem asi 3/4 videa.

Je dobré studovat věrouku své církve. Dělám to samé, jen jinde. Je poučné vidět, jak se k omylům církev staví.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Zapojit se může kdokoliv, jsem tomu rád.
SŠ je místo v kterém můžete prožít jakési duchovně uspávací klíma (nedostatek čerstvého vzduchu) v němž se utvrzujete, že je vše v pořádku. Snažím se zdravě probudit duchovní spáče ve třídě ať už mám úlohu "učitele" (spíše moderátora) a nebo jsem přítomen v roli žáka (spíše toho kdo se sdílí). Jak to dělám? Tak to je "tajemství" mého přístupu k Bibli. Samozřejmě, že jsou i takový co prožívají osobní nelibost, že jim zpochybňuji statiku jejich pohodlné jistoty víry v nepřerušenou námi tradičně podávanou církevní pravdu. Proto se mi někteří snaží nalepit na záda trvalé "nálepky" všeho druhu,
Není se sice čemu divit, protože člověk miluje svou vlastní sebejistotu a lidskou jistotu své církve. Vlastně se stále účastním naši sš. Jsem i na řadě inter. diskuzích a reakce jednotlivců jsou inspirující zvláště, když jim narušíte "řečiště" jejich pravdy.
A pokud položíte otázku (v našem prostředí), která nepodporuje tradiční přístup, pak nastane troubení na poplach proti třídnímu nepříteli v našich církevních řadách.

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

ambassador napísal: 07 Jan 2020, 06:54 Zapojit se může kdokoliv, jsem tomu rád.
SŠ je místo v kterém můžete prožít jakési duchovně uspávací klíma (nedostatek čerstvého vzduchu) v němž se utvrzujete, že je vše v pořádku. Snažím se zdravě probudit duchovní spáče ve třídě ať už mám úlohu "učitele" (spíše moderátora) a nebo jsem přítomen v roli žáka (spíše toho kdo se sdílí). Jak to dělám? Tak to je "tajemství" mého přístupu k Bibli. Samozřejmě, že jsou i takový co prožívají osobní nelibost, že jim zpochybňuji statiku jejich pohodlné jistoty víry v nepřerušenou námi tradičně podávanou církevní pravdu. Proto se mi někteří snaží nalepit na záda trvalé "nálepky" všeho druhu,
Není se sice čemu divit, protože člověk miluje svou vlastní sebejistotu a lidskou jistotu své církve. Vlastně se stále účastním naši sš. Jsem i na řadě inter. diskuzích a reakce jednotlivců jsou inspirující zvláště, když jim narušíte "řečiště" jejich pravdy.
A pokud položíte otázku (v našem prostředí), která nepodporuje tradiční přístup, pak nastane troubení na poplach proti třídnímu nepříteli v našich církevních řadách.
Amen

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Tomáš Plechatýý napísal: 07 Jan 2020, 20:54
ambassador napísal: 07 Jan 2020, 06:54 Zapojit se může kdokoliv, jsem tomu rád.
Amen
Tak to jsi se s tak dlouhou odpovědí odpovědí fakt překonal ;)

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Zásada číslo jedna: Učitel sš není "kompresor", který to "něco" má do členu "nafoukat".

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Zásada číslo dvě: učitel sleduje přednostně to, co je v Bibli než v dispozici materiálu pro sš.

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Mám za to, že studium i příprava má být přínosná v první řadě pro studujícího. Diskuze pak může sloužit nejen k "poučování" druhých, ale také k vystavení se kritice, odlišnému pohledu a tím možnosti utvrdit, rozšířit nebo přehodnotit svůj pohled.
Praktikujete setkávání učitelů mimo vlastní sobotní školu? Jaká je tam atmosféra? Jak "pracuje" vedoucí sobotní školy, případně kazatel s učiteli? Co jim nabízí, jak je podporuje, vzdělává, motivuje? ::scratch:: ::rtfm:: ::Cherna:: ::ireful:: ::reead:: ::noo::

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní