To by mne tedy nenapadlo, že by zaměstnanci církve chtěli církvi uškoditNejde jistě o to, že by zaměstnanci církve jí snad chtěli nějak úmyslně škodit.

To je dobrý postřeh, skutečně zastoupení není úměrné. Možná ti, kteří kdysi tvořili jednací řády si ani neuvědomili, že nastavují mechanismy které vlastně ani nedovolí prosazení návrhů proti zaměstnancům církve.hlasují v naprosté většině bez jakéhokoli demokratického mandátu členů a v zastoupení, které rozhodně není „úměrné“, jak stanoví jednací řád.
Trochu mi to připomíná starou dobu, kdy byly volby kandidátů Národní fronty. Bylo nemyslitelné, aby se k nějaké funkci dostal nezávislý kandidát, volby tak byly nastaveny.
Nejde mi o nějakou revoluci, ale spíš o to, aby se jednalo transparentně a férově.
Je to prakticky nemyslitelné, tito lidé by byli ostrakizováni. V našem prostředí církve jsem tedy petici žádnou nezažil a ani si nedovedu představit, že by měla nějakou váhu. Opravdu pravomoc výboru unie sahá k změně jednacího řádu? Že by zaměstnanci církve dobrovolně "složili mandát" a dali prostor laikům ? Co ale kdyby laici rozhodli, že nebude potřeba tolik admintrátorů, peníze šly na jiné účely a prosadili i některé změny v CŘ nebo teologii?Ti, kterým tento trend není lhostejný, by se měli spojit a například formou petic požadovat na členech výboru unie obnovení a uplatnění zásad skutečné zastupitelské demokracie a úměrného zastoupení při rozhodování v církvi, přípravě a vedení konferencí v zájmu obnovy rovnosti práv všech členů zaručenou Písmem i církevní ústavou. Jak řečeno, v roce 2019 se v Česku a na Slovensku uskuteční konference všech tří sdružení sborů i unie. Záleží na každém z nás, v čí budou režii a zda budou mít smysl. Anonymní výkřiky na internetu stačit nebudou.
Docela se divím, že tuto věc navrhuješ Ty, který jsi jakýsi mluvčí církve a jsi tedy zřejmě i administrátor, alespoň na částečný úvazek.
Pokud to není nějaká léčka, můžeš se přece petice zhostit sám. Nebo udělat třeba anonymní průzkum názorů na sborech.