Dinosaurus

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Dinosaurus

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Neregistrovaný napísal: 08 Jan 2025, 10:40
Viktorrealita napísal: 08 Jan 2025, 09:31 Kto ma usvedčí Písmom, že nepíšem v Duchu Písma?
já - nepíšeš
Tvoje konštatovanie nie je podložené Písmom. Je to iba tvoje konštatovanie a nič viac.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Viktorrealita napísal: 11 Jan 2025, 06:09
Neregistrovaný napísal: 08 Jan 2025, 10:40
Viktorrealita napísal: 08 Jan 2025, 09:31 Kto ma usvedčí Písmom, že nepíšem v Duchu Písma?
já - nepíšeš
Tvoje konštatovanie nie je podložené Písmom. Je to iba tvoje konštatovanie a nič viac.
Usvědčil jsem tě tu již vícekrát, ale ty dál žiješ a budeš ve svém přesvědčení. Asi prostě nemáš uši k slyšení.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Neregistrovaný napísal: 11 Jan 2025, 08:46 Usvědčil jsem tě tu již vícekrát, ale ty dál žiješ a budeš ve svém přesvědčení. Asi prostě nemáš uši k slyšení.
Pre argumentáciu použiť copy - paste, alebo odkaz, nie je až taká namáhavá vec, že. Len málo na tomto fóre vidím argumentáciu v štýle - tak toto si napísal a toto je v Písme. Vyzerá to, že mnohí tu na fóre, nepovažujú Písmo za autoritatívne a teda hodné toho, aby argumentovali Písmom. Skôr uplatňujú svoju vlastnú dojmológiu a nejakú pocitovú argumentáciu.

host

Neprečítaný príspevok od používateľa host »

Duch Písma neexistuje. Je len duch. To že si k tomu rôzne náboženstvá priradili svoje prívlastky "duch Písma " je ich problém. Duch nemá nikdy nemal a nikdy nebude mať žiadnu konfesiu.

Neregistrovaný

Realita, usvedčiť niekoho Písmom je nemožné, pretože Písmo rozporuje seba same. Kresťania neuznávajú starý zákon pretože im odporuje a Židia neuznávajú nový zákon, pretože im odporuje a tak ďalej, to je iba najhrubsi príklad, že Písmo je rozporuplné. Písmom sa dá dokázať skoro všetko a rovnako skoro všetko sa dá Písmom vyvrátiť. Kto Písmo pozná do hĺbky, ten to vie. Písmom argumentuje Putin (Ján 15:3), nosí ho pri sebe vraj v lietadle, Trump prísaha na Pismo a argumentuje tiež (2 Kor 3:17). Preto je mi úplne jedno či niekto cituje Písmo alebo nie. Každý si tam niečo dokáže vybrať.
Ja by som ťa preto nechcel usvedčoval Písmom, ale vedomostami. Opýtam sa ťa po lopate. Existovali pred sto miliónmi rokov na Zemi dinosaury alebo nie ?

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

host napísal: 11 Jan 2025, 11:23 Duch Písma neexistuje. Je len duch. To že si k tomu rôzne náboženstvá priradili svoje prívlastky "duch Písma " je ich problém. Duch nemá nikdy nemal a nikdy nebude mať žiadnu konfesiu.
V Duchu Písma, sa myslí v tom Duchu, v akom bolo Písmo napísané, teda bolo vdychnuté Bohom. Je to súčasťou Biblie a má sa chápat v celom jej kontexte. Biblia bola skompletovaná z Božej moci a aj to, čo je v nej zjavené je dostatočné pre vyučovanie, naprávanie, karhanie, na výchovné káznenie v spravedlivosti. Teda je dostatočné pre spasenie človeka a to skrze vieru v Kristu Ježišovi. To všetko, čo nám Boh zjavil vo svojom Slove sa da chapat iba v tom istom Duchu, v ktorom bolo napísané.

2Tim 3, 16 Každé písmo, vdýchnuté Bohom, je aj užitočné na vynaučovanie, karhanie, naprávanie, na výchovné káznenie v spravedlivosti, 17 aby bol človek Boží dokonalý, ku každému dobrému skutku pripravený.

Neregistrovaný

Argument Ducha Písma je úplne prázdny. Tým sa zastupuje Viktor Realita aj pápež František. A jeden tvrdí opak druhého. Preto je to nezaujímavý argument.Lepsie je argumentovať otvorenými očami a vedomosťami.

Neregistrovaný

Môžem Viktorovi argumentovať aj písomnosťami a výrokmi Ellen White. Veď písala "v pravde". Bola inšpirovaná Duchom. Ako opakovane tvrdila, mala duchovného sprievodcu.
Preto ak niekto toto tvrdí, že hovorí v Duchu, číta a rozumie v Duchu a podobné bláboly,
nemôžeme ho brať vážne. Potom ten Duch musí byť schizofrenik.
Znova opakujem, že z Biblie si vyberám iba to čo sa mi hodí. Ak niekto tvrdí, že Biblia sa má brať komplexne, tak nevie čo hovorí.

Neregistrovaný

Viktorrealita napísal: 11 Jan 2025, 11:10
Neregistrovaný napísal: 11 Jan 2025, 08:46 Usvědčil jsem tě tu již vícekrát, ale ty dál žiješ a budeš ve svém přesvědčení. Asi prostě nemáš uši k slyšení.
Pre argumentáciu použiť copy - paste, alebo odkaz, nie je až taká namáhavá vec, že. Len málo na tomto fóre vidím argumentáciu v štýle - tak toto si napísal a toto je v Písme. Vyzerá to, že mnohí tu na fóre, nepovažujú Písmo za autoritatívne a teda hodné toho, aby argumentovali Písmom. Skôr uplatňujú svoju vlastnú dojmológiu a nejakú pocitovú argumentáciu.
Myslím si, že tobě stejně je úplně jedno, co vidíš málo a co hodně.
Ty jsi dostal několikrát to, co tu popisuješ - ukázku toho, co píšeš a, že v písmu je to jinak i s citací. Ale ty to nereflektuješ, nic druhým, ani sobě, nepřiznáš a dále žiješ v přesvědčení, že jsi ,,v souladu s Duchem písma" a dále se tu tím holedbáš, že tě z toho nikdo neusvědčí.
Diskuse má význam tam, kde obě strany přistupují k tomu druhému s ochotou naslouchat a možná se něco nového dozvědět a možná i přiznat svou chybu.

U tebe je to jednostranná nalejvárna a snaha za každou stranu přivést druhou stranu k tomu aby, přešla na tvé stanovisko.
V tomto je jedno jakou máš teologii, ale podoba tu je se svědky Jehovovými, Kalvinisty nebo Mikimem jakožto zákoníkem, nebo možná i středověkou inkvizicí ŘKC. Ti všichni také v diskusi nedávají druhé straně žádnou šanci a jedině hledají způsob jak protlačit svou vlastní pravdu.

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci.“ — Jan Werich
„Nikdy se nehádejte s hloupými lidmi, stáhnou vás dolů na svou úroveň a pak vás porazí zkušenostmi.“ — Mark Twain
,,Hloupým sporům o rodokmeny, rozbrojům a hádkám o Zákon (předurčení, sobotu, pravé Boží jméno, pravou církev atd.) se vyhýbej. Jsou zbytečné a k ničemu. Sektáře jednou nebo dvakrát napomeň a pak se ho zřekni." - Pavel (Titovi 3,9-10)

Já ze sebe blbce v tomto udělal mnohokrát!
Díky za poučení.

Pokud to jde předat vám ostatním:

!!!
Poučte se z chyb druhých, nesnažte se s takovými lidmi bavit nebo je dokonce o něčem přesvědčovat. Jen předstírají, že vám nějak naslouchají, nebo, že pokládají otázky, na které by snad opravdu chtěli znát odpověď, nebo váš názor. Předstírají, že pro ně má váš vlastní názor nějakou byť mizivou hodnotu. Nemá!! Jsou to jen nástroje a způsoby jak dále dosahovat svých cílů agitace případně získávat uspokojení z toho, že dále dobře plním svou misi a ,,nikdo mne neporazí".
Myslím si, že to jsou lidé zranění na duši, nebo možná i psychopaté.
A již v antice si Sokrates všiml filosofů, kteří používali svou logiku a rétoriku tak jako dnešní právníci - eristicky - jen vyhrát i za cenu , že použiji nečestných argumentačních či psychologických klamů a neobhájím pravdu, ale svůj pohled na věc, či toho, kdo mne najal.
A ano Viktore - Tebe mezi ně počítám.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Neregistrovaný napísal: 12 Jan 2025, 12:54 A již v antice si Sokrates všiml filosofů, kteří používali svou logiku a rétoriku tak jako dnešní právníci - eristicky - jen vyhrát i za cenu , že použiji nečestných argumentačních či psychologických klamů a neobhájím pravdu, ale svůj pohled na věc, či toho, kdo mne najal.
A ano Viktore - Tebe mezi ně počítám.
Skôr by som povedal, že nemáš nič, s čím by si mohol bojovať. Nedržíš v ruke meč Ducha – Slovo Božie, aby si bojoval. Pravda Božia je zjavená v Písme a môžeš ju uchopiť, no neurobíš to. Nebudujeme bez základu, ale ten základ je Kristus - Slovo Božie. To je to jediné kritériu Pravdy. Ja nebojujem nečestne, ale používam meč Ducha – Slovo Božie. Nebojujem za svoju pravdu, ale za Pravdu Kristovu.

Nepretlačujem vlastnú pravdu, ale píšem pravdu Kristovu. Ak píšem, že jedine Otec zjavuje v srdci človeka pravého Krista a jeho evanjelium, tak som si vedomý, že ja nedokážem nikoho presvedčiť. To predsa hovorí Ježiš, že iba Otec dáva zo sveta ľudí Kristu a skrze Krista prichádzajú k Otcu. Ja som ničím a píšem iba to, čo je v Písme už zjavené a teda nič zo seba. Ak niekoho Otec oživí a zjaví mu v srdci Krista, tak uverí. Čo máš proti tejto zvrchovanosti a právu Božiemu? Súčasne si to, čo píšem každý môže overiť v Písme. Ak niekto tomu, čo píšem protirečí, tak nech argumentuje Písmom. Žiadny iný argument sa nedá použiť, ale iba Písmo. Humanistické argumenty, kde sa vyzdvihuje človek a jeho vôľa, nepokladám za argumenty, lebo to nemá základ v Písme. Teda žiadnou ľudskou dojmológiou, alebo nejakými humanistickými bludmi sa nedá argumentovať .

No a zdôrazňovanie a vyzdvihovanie zvrchovanosti Božej v celom diele spásy, nemôže predsa ísť proti Bohu, že. Ak nič nemáme, čo by sme nedostali od Boha, tak kde bude chvála človeka? Naopak, zdôrazňovanie zvrchovanosti Božej dáva Bohu všetku slávu a nič z nej neuberá, lebo všetka chvála za našu spásu patrí jedine Bohu. To je jadrom evanjelia Ježiša Krista, aby sme za všetko dali chválu a slávu jedine Bohu.

Ak ja zvrchovanosť Božiu zdôrazňujem a vyzdvihujem a to v celom diele spásy človeka, aby sa teda dala sláva za našu spásu jedine Bohu, tak v čom idem proti Bohu? čo odradzuje od Krista ak vyzdvihujem Božiu zvrchovanosť v celom diele spásy. Iba vtedy, ak si to človek uvedomí, čo všetko Boh urobil pre jeho spásu, tak iba vtedy môže dať Bohu chválu za všetko.

Koho tým vyzdvihuje Ježiš, ak povie, že nikto nepríde ku mne, ak by mu to nebolo dané a teda ak by ho nepritiahol Otec na nebesiach: Ján6 65A vravel: Preto som vám povedal, že nikto nemôže prijsť ku mne, keby mu to nebolo dané od môjho Otca. Ján 6:37 Všetko, čo mi dáva Otec, prijde ku mne, a toho, kto prijde ku mne, nevyženiem von.“ Ján 6:44 Nikto nemôže prijsť ku mne, keby ho nepritiahol Otec, ktorý ma poslal, a ja ho vzkriesim v posledný deň

Mnohé verš majú jeden a ten istý význam - k pravému Kristu neprichádzame sami zo seba, ale oživujúcim zásahom Otca na nebesiach.
Čo predchádza počúvaniu na slová Božie: Ján 8 47 Ten, kto je z Boha, počúva slová Božie; vy preto nepočúvate, pretože nie ste z Boha.
Ten, ktorý je z Boha – teda ten, ktorý sa narodil z Boha, tak počúva na slová Božie – má uši od Otca na to aby počul, lebo je Božím dieťaťom. Najprv je teda narodenie z Boha a až následne je počúvanie – chodenie a teda prinášanie ovocia Ducha a skutkov viery.

Ako vidíme, tak niekomu Boh nedá takéto oči a uši: Rim 11:8 Zrovna jako je napísané: Bôh im dal ducha hlbokého spánku. Oči, aby nevideli, a uši aby nepočuli, až do dnešného dňa.

Oživeniu a viere predchádza vyvolenie Bohom – kto je jeho ovca: Ján 10:26 ale vy neveríte, pretože nie ste z mojich oviec, ako som vám už povedal.
Otec dáva ľudí zo sveta Kristu: Ján 17:6 Zjavil som tvoje meno ľuďom, ktorých si mi dal zo sveta. Tvoji boli, a dal si ich mne, a zachovali tvoje slovo.
Pavol píše, že sa neradil s telom a krvou. Ako vidíme nepoužil kritické myslenie a píše: Gal1 16 zjaviť vo mne svojeho Syna, aby som ho zvestoval medzi pohanmi, hneď som urobil tak, že som sa neporadil s telom a krvou

Petrovi Ježiš hovorí: Matúša 16:17 A Ježiš odpovedal a riekol mu: Blahoslavený si Šimone, synu Jonášov, lebo telo a krv ti toho nezjavily, ale môj Otec, ktorý je v nebesiach.

Ako učeníci, prišli ku Kristu? Evanjelium podľa Jána 15:16 Nie vy ste si mňa vyvolili, ale ja som si vás vyvolil a ustanovil som vás, aby ste vy išli a niesli ovocie, a vaše ovocie aby zostávalo, aby, za čokoľvek by ste prosili Otca v mojom mene, dal vám.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných