Proč věříme v kánon?

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
Rastislav

Re: Proč věříme v kánon?

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

Viktorrealita napísal: 23 Aug 2019, 08:27Ak napr. mládenec napíše svojej milovanej správu - dopis, že ju miluje a ona tomu uverí a teda príjme to, tak v jej srdci sa všetko mení a je plné radosti. Jeho láska účinkuje v jej srdci

Všetko je len chémia. Pri pocitoch lásky, závislosti, ked jeme čokoládu, športujeme, sme na masáži, bozkoch, príjemný večer s partiou a všetkých tých príjemných veciach po ktorých nemôžeme zaspať, sa nám vyplavujú do mozgu neurotrasmitery, rôzny dopamín, serotonín, oxitocín, Zažívame eufóriu, blaženosť. Také hlúposti ako "jeho láska účinkuje v jej srdci" existuje iba v červenej knižnici.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Rastislav napísal: 23 Aug 2019, 22:34
Viktorrealita napísal: 23 Aug 2019, 08:27Ak napr. mládenec napíše svojej milovanej správu - dopis, že ju miluje a ona tomu uverí a teda príjme to, tak v jej srdci sa všetko mení a je plné radosti. Jeho láska účinkuje v jej srdci

Všetko je len chémia. Pri pocitoch lásky, závislosti, ked jeme čokoládu, športujeme, sme na masáži, bozkoch, príjemný večer s partiou a všetkých tých príjemných veciach po ktorých nemôžeme zaspať, sa nám vyplavujú do mozgu neurotrasmitery, rôzny dopamín, serotonín, oxitocín, Zažívame eufóriu, blaženosť. Také hlúposti ako "jeho láska účinkuje v jej srdci" existuje iba v červenej knižnici.
Potom aj to ,čo si napísal - pardon vyprodukoval je len produkt hmoty a nie tvojej osoby? Komunikujem snáď s hmotou a výsledkom jej elektrochemickej reakcie je tvoj príspevok ? Ten - TVOJ, by som potom vylúčil, lebo hmota nie je osobná, že. To snaď nie. Máš nick, no a hmote je načo nejaké meno? .

Hmota totiž nie je zodpovedná za nič, no osoba človeka, áno. Potom ti tu niečo nesedí, že. Pred sudcom sa sotva niekto ospravedlní, tým, že to bola len reakcia mozgu na nejaký hormón, drogu atd. Ak sme len hmota, tak prečo nie?

Zabudol si na vedomie osoby človeka, ktoré je duchovnej podstaty, tak ako aj láska. Ak by si nemal vedomie vlastnej osoby, tak nič pre teba ani nemôže existovať, lebo by chýbalo to tvoje JA a teda žiadné pre pre teba by neexistovalo.

Tvoje JA je spojené s zmyselným telom a preto na to všetko reaguje, ale aj nemusí. Človek môže pociťovať eufóriu z drog, no súčasne jeho JA sa trápi závislosťou. Telo sa môže trápiť hladom, smädom, no súčasne sa človek v srdci raduje v Kristu. Mnohí obetujú svoj život pre nejakú ideu. Načo by to hmota robila, že.

Duchovne mŕtvy nema vedomie života v Bohu. Preto, že existuje večné vedomie osoby Boha, tak aj preto existuje aj naše vedomie vlastnej osoby. No a zmysel toho je v tom, aby sa oslávil Boh v novom stvorení v Kristu Ježišovi. No a práve to nové vedomie v Kristu, už z nekonečnej vďačnosti a z lasky naveky oslavuje jedine Boha.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Viktor vcera si nam chcel predstavit evanjelium o Bozej laske. Treti krat sa Ta pytam, mozes odpovedat na mojich 6 otazok o Bozej laske? Dakujem. Alebo napis. aspon, ze nevies, ak teda nevies toto evanjelium vysvetlit. To nie je hanba. Ani mne to zo ziadnej strany nedava zmysel, ani Tebe?

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 24 Aug 2019, 18:12 Viktor vcera si nam chcel predstavit evanjelium o Bozej laske. Treti krat sa Ta pytam, mozes odpovedat na mojich 6 otazok o Bozej laske? Dakujem. Alebo napis. aspon, ze nevies, ak teda nevies toto evanjelium vysvetlit. To nie je hanba. Ani mne to zo ziadnej strany nedava zmysel, ani Tebe?
Možno som to niekde prehliadol. Kde je tých 6 otázok?

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 25 Aug 2019, 10:50
Ty uz sa nepamatas, ako sme sa bavili o povahe Bozej lasky a Ty si sa pokusil zmenit temu na sexualny vztah dvoch ludi, co mna ale vobec nezaujimalo a ja som bol potom nestastny, lebo si nas najprv nalakal na nejake evanjelium Bozej lasky, ale potom zmenil temy a doplnujuce otazky odignoroval. Uz som si skoro myslel, ze neodpovedas programovo, ako Milan ci ambassador a dalsi ale asi islo naozaj iba o nepozornost. Tak teda po stvrty krat,odkaz na moje otazky.

clanky-f9/proc-verime-v-kanon-t612-70.html#p12603

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 25 Aug 2019, 12:43
Viktorrealita napísal: 25 Aug 2019, 10:50
Ty uz sa nepamatas, ako sme sa bavili o povahe Bozej lasky a Ty si sa pokusil zmenit temu na sexualny vztah dvoch ludi, co mna ale vobec nezaujimalo a ja som bol potom nestastny, lebo si nas najprv nalakal na nejake evanjelium Bozej lasky, ale potom zmenil temy a doplnujuce otazky odignoroval. Uz som si skoro myslel, ze neodpovedas programovo, ako Milan ci ambassador a dalsi ale asi islo naozaj iba o nepozornost. Tak teda po stvrty krat,odkaz na moje otazky.

clanky-f9/proc-verime-v-kanon-t612-70.html#p12603
Kde som písal o sexuálnom vzťahu dvoch ĺudí. Odcituj! To, že nerozlišuješ rozdiel medzi laskou a sexom je už tvoj problém.

Ak Ježiš je prirovnávaný k ženíchovi a jeho cirkev je ako jeho nevesta, tak sa týmto myslí na sex? No kto to chce prekrútiť a znevážiť, tak je schopný to použiť.

No a odpovede na svoje otázky máš v mojích mnohých predošlých príspevkoch.

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 25 Aug 2019, 14:28 No a odpovede na svoje otázky máš v mojích mnohých predošlých príspevkoch.
Beriem to teda ako jedno velke NEVIEM z Tvojej strany. Nevadi, nie si prvy ani posledny, co nevie sformulovat svoje presvedcenie. Len skoda ze zneuzivas pojmy ako "evanjelium" na nieco, co nevies vysvetlit ani sam sebe, nie to este pred inymi. Evanjelizovanie zjavne nie je Tvojim darom.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Svet sú všetci ĺudia. Aj to je prejav Božej milosti, že Boh zachránil svet, lebo v tomto svete je jeho ĺud - jeho cirkev a jeho cirkev je súcasťou jeho kráĺovstva. To, že Kristus prelial svoju krv za svoj ĺud, tak tá milosť sa vyliala aj všade naokolo, aby svet nezahynul . No jeho kráĺovstvo nie je z tohoto sveta, ale je aj na tomto svete. Je to totiž radosť a pokoj v Duchu Svätom, ktorú svet nepozná. Takto Boh kráĺuje v srdciach svojho ĺudu. Kto všetko je súčasťou tohoto kráĺovstva vie jedine Boh a nikto nepovie , že to kráĺovstvo je tu, alebo tam hen. Boh je Duch a preto aj to kráĺovanie Boha - Božieho Slova v srdciach vykúpených - svojho ĺudu je duchovné. Tak, ako královstvo Božie je vo Svätom Duchu a nikto nepovie, že je tu, alebo tam hen, tak aj cirkev Kristová, ktorá je súčasťou tohoto kráĺovstva je vo Svätom Duchu a nikto nepovie, že je presne tu, alebo tam hen.

To všetko je z lásky Božej v jeho milosti.

Božia láska sa prejavila v jeho milosti, aby sa Syn Boží obetoval za naše hriechy. To všetko - kto je to Ježiš a čo všetko sa udialo na kríži, prijímame do srdca vierou v túto radostnú správu o hotovom spasení vybojovanemu samotným Bohom. Kto uverí vo vzkrieseného Krista, tak už vie o prejavenej láske Božej v jeho milosti a táto láska v jeho milosti aj pôsobí v srdci veriaceho. To sa prejaví na novom živote v Kristu a to z lásky k Bohu.

log
Kontaktovať používateľa:

Viktor skoda ze len papagajujes to iste dookola. Sam najlepsie vies, ze skutocny dovod pre ktory sa vyhybas diskusii su vnutorne zavady Tvojej nauky, ktore sa snazis uchovat zakryte pred citatelmi. Sest jednoduchych otazok a cele ucenie sa Ti rozsypalo na prach.

Rastislav

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

Nemyslím že sa Viktorovi niečo rozsypalo. Jeho viera je jednoduchá a všetky otázky má zodpovedané svojím videnim. Pred pár tyždnami ked si opisoval svoj odchod od Casd si napísal že si im nechcel brať ich vieru. Neber vieru ani Viktorovi, má svoju vieru, realitu a tá mu v živote pomáha a to je to dobré.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných