Nezmysel, nevieš nič o učení Ježiša Krista a teda o pravom kresťanstveRastislav napísal: ↑12 Jan 2019, 11:43 Viktor a mikim by boli dobrí moslimovia. Keby ste sa narodili na blízkom východe v moslimskej komunite určite by ste nepresadzovali svoju vieru takto umiernene. Vyrazili by ste do boja a vsetkych inak zmýšľajúcich by ste zničili. Na vás dvoch je vidieť ako fungujú rôzne denomnácie.
Boh rozhoduje a nie to, kde sme sa narodili. Oživuje a zjavuje Pravdu komu chce a kedy chce.
Milovať svojho Boha nado všetko je milovať jeho Slovo nado všetko skrze vieru, lebo Boh sa identifikuje vo svojom Slove a skutkoch a to Slovo prijímame do srdca vierou. Ak teda ten, kto miluje Božie Slovo nado všetko, tak miluje toho Boha z ktorého to Slovo vyšlo, toho Boha, ktorý povedal - nezabiješ, toho Boha, ktorý povedal - neodplácaj zlým za zlé, ktorý povedal – mne pomsta, ja odplatím, ktorý povedal - miluj svojho blížneho ako seba samého a dokonca, ktorý povedal miluj aj svojho nepriateľa.
No a znovuzrodený v Kristu sa identifikuje práve tým, že to Slovo Božie, ktoré je zapísané v Písme a ktoré prijal vierou do srdca v neho vypôsobí myslenie a konanie plné lásky k Bohu, teda ho nasleduje. Falošný kresťan činí pravý opak toho, čo učil Kristus a teda v mene toho Boha, ktorý povedal - miluj aj svojho nepriateľa, tak berie meč a ide zničiť nepriateľa. V mene toho Boha, ktorý povedal nezabiješ, tak ide zabíjať.
Učenie islamu je v ostrom kontraste s učením Ježiša Krista, ktorý učí o milovaní Boha nado všetko a to práve toho Boha, ktorý hovorí o milovaní svojho blížneho, ako seba samého a dokonca aj nepriateľa.
Naopak korán doslovne píše o zabíjaní nepriateľov a najmä keď si prečítame verš meča
Ak by som dôsledne nasledoval korán, pretože iba tak by som bol pravý veriaci moslim a najmä "verš meča", tak by som mal chuť pozabíjať všetkých neveriacich, ak by neprijali pravý islam.
Ak dôsledne nasledujem učenie Ježiša Krista, ktoré je zapísané v Biblii, lebo iba tak som skutočným kresťanom, tak mám milovať aj svojho nepriateľa, neodplácať zlým za zlé, lebo Boh povedal – mne pomsta, ja odplatím a Boh je predsa spravodlivý.