Jak to bylo s existencí Ježíše Krista?

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Jak to bylo s existencí Ježíše Krista?

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Rastislav napísal: 12 Jan 2019, 11:43 Viktor a mikim by boli dobrí moslimovia. Keby ste sa narodili na blízkom východe v moslimskej komunite určite by ste nepresadzovali svoju vieru takto umiernene. Vyrazili by ste do boja a vsetkych inak zmýšľajúcich by ste zničili. Na vás dvoch je vidieť ako fungujú rôzne denomnácie.
Nezmysel, nevieš nič o učení Ježiša Krista a teda o pravom kresťanstve

Boh rozhoduje a nie to, kde sme sa narodili. Oživuje a zjavuje Pravdu komu chce a kedy chce.

Milovať svojho Boha nado všetko je milovať jeho Slovo nado všetko skrze vieru, lebo Boh sa identifikuje vo svojom Slove a skutkoch a to Slovo prijímame do srdca vierou. Ak teda ten, kto miluje Božie Slovo nado všetko, tak miluje toho Boha z ktorého to Slovo vyšlo, toho Boha, ktorý povedal - nezabiješ, toho Boha, ktorý povedal - neodplácaj zlým za zlé, ktorý povedal – mne pomsta, ja odplatím, ktorý povedal - miluj svojho blížneho ako seba samého a dokonca, ktorý povedal miluj aj svojho nepriateľa.

No a znovuzrodený v Kristu sa identifikuje práve tým, že to Slovo Božie, ktoré je zapísané v Písme a ktoré prijal vierou do srdca v neho vypôsobí myslenie a konanie plné lásky k Bohu, teda ho nasleduje. Falošný kresťan činí pravý opak toho, čo učil Kristus a teda v mene toho Boha, ktorý povedal - miluj aj svojho nepriateľa, tak berie meč a ide zničiť nepriateľa. V mene toho Boha, ktorý povedal nezabiješ, tak ide zabíjať.

Učenie islamu je v ostrom kontraste s učením Ježiša Krista, ktorý učí o milovaní Boha nado všetko a to práve toho Boha, ktorý hovorí o milovaní svojho blížneho, ako seba samého a dokonca aj nepriateľa.

Naopak korán doslovne píše o zabíjaní nepriateľov a najmä keď si prečítame verš meča

Ak by som dôsledne nasledoval korán, pretože iba tak by som bol pravý veriaci moslim a najmä "verš meča", tak by som mal chuť pozabíjať všetkých neveriacich, ak by neprijali pravý islam.

Ak dôsledne nasledujem učenie Ježiša Krista, ktoré je zapísané v Biblii, lebo iba tak som skutočným kresťanom, tak mám milovať aj svojho nepriateľa, neodplácať zlým za zlé, lebo Boh povedal – mne pomsta, ja odplatím a Boh je predsa spravodlivý.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Viktorrealita napísal: 12 Jan 2019, 12:47
Rastislav napísal: 12 Jan 2019, 11:43 Viktor a mikim by boli dobrí moslimovia. Keby ste sa narodili na blízkom východe v moslimskej komunite určite by ste nepresadzovali svoju vieru takto umiernene. Vyrazili by ste do boja a vsetkych inak zmýšľajúcich by ste zničili. Na vás dvoch je vidieť ako fungujú rôzne denomnácie.
Ak by som dôsledne nasledoval korán, pretože iba tak by som bol pravý veriaci moslim a najmä "verš meča", tak by som mal chuť pozabíjať všetkých neveriacich, ak by neprijali pravý islam.
Myslim ze presne to chcel Rastislav naznacit. Takto to moze dopadnut ak niekto nekriticky veri nejakej ideologii (islam, krestanstvo, nacizmus, komunizmus).

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 12 Jan 2019, 12:47
Ak dôsledne nasledujem učenie Ježiša Krista, ktoré je zapísané v Biblii, lebo iba tak som skutočným kresťanom, tak mám milovať aj svojho nepriateľa, neodplácať zlým za zlé, lebo Boh povedal – mne pomsta, ja odplatím a Boh je predsa spravodlivý.
Ano cast krestanov v dnesnej dobe ( v historii tomu tak vzdy nebolo) veri tak, ze “clovek si nema spinit ruky“ ale ak pomstu vykona Boh, tak “proti tomu v principe nic nemaju“. Je to taka pasivna agresivita. Ja to nesudim, tiez ma vela ludi vytaca a nic dobre im v zasade neprajem.

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 12 Jan 2019, 10:31 Pavol predsa často vyučuje a ukazuje všeobecne na človeka nevyslobodeného spod zákona hriechu a vyslobodeného v Kristu a to tým spôsobom, že to vzťahuje ako keby na seba. To je štýl vysvetľovania a nie že Pavol je telesný a žije v hriechu.

Rim7 15Lebo čo robím, neuznávam; lebo nerobím toho, čo chcem, ale činím to, čo nenávidím.
Neprestava ma fascinovat ake sialene klucky je clovek este schopny vymysliet, aby nemusel priznat, ze sa zmylil. Takze Pavpl ked pisal o sebe, tak vlastne tym myslel niekoho ineho ? No uz stacilo...

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Kristus nezaložil žiadne náboženstvo, ale svoju cirkev

Kto všetko tvorí cirkev Ježiša Krista vidí jedine Boh. To nie je žiadna viditeľná inštitúcia pod nejakým názvom XY.

Aký je rozdiel medzi náboženstvom a učením Ježiša Krista?

Náboženstvo učí, čo všetko má človek urobiť, aby bol spasený. Náboženstvo teda podmieňuje spasenie záslužnými skutkami a vlastnými nariadeniami, aby vo svojej podobe mohlo existovať. Naopak Písmo učí o istote spasenia v Kristu a teda spasenie jedine z milosti skrze vieru bez zásluh a zdarma. Nový život už vychádza z nového človeka narodeného z Ducha - z Boha. Teda spasenie nie je z našej moci, ale z Božej moci a milosti. Ef2 8Lebo ste milosťou spasení skrze vieru, a to nie zo seba, je to dar Boží, 9nie zo skutkov, aby sa niekto nechválil. Rim 11:6 Ale ak milosťou, vtedy už nie zo skutkov, pretože milosť by už nebola milosťou. A jestli zo skutkov, nie je to už milosť...

V tom je priepastný rozdiel aj od islamu a ostatných náboženstiev, ktoré nepoznajú tú najradostnejšiu správu, akú kedy človek dostal od Boha – je to evanjelium Ježiša Krista.

V učení Ježiša Krista už nie je žiadne miesto pre praktiky akými je odčinenie hriechu vlastnými skutkami, pretože za náš hriech, už bolo zaplatené a to preliatou krvou Ježiša Krista na kríži. Nie je žiadne miesto pre praktizovanie náboženstva, ani pre vznik inštitúcii, ktoré sú živené hriechmi ľudí ako to vidíme v katolicizme a ako sa to zvrhlo v prenasledovaní, upaľovaní a kňazi často posväcovali skutky križiakov, inkvizície a sľubovali im nebo, lebo vraj bojovali za cirkev, za Boha a to v mene toho Boha, ktorý povedal nezabiješ a ktorý povedal miluj svojho blížneho, ako seba samého a dokonca - miluj aj svojho nepriateľa. No náboženstvo činí presný opak toho, čo učil Kristus a tak potupuje Boha.

V prípade islamu je to napr. džihád a teda zomrieť ako bojovník za islam v mene Allaha a takto si odčiniť vlastné hriechy a dostať sa do raja. No a takto to funguje. Náboženstvo teda ponúka spasenia za zásluhy, čo sa vždy zvrhne. To je základ pre ovládanie más, aby celý systém mohol fungovať a takto náboženstvá vplývajú na celý svet. No pravé kresťanstvo nie je náboženstvo, pretože učí, že Boh už urobil všetko pre naše spasenie a dokončil to dokonalé dielo milosti a povedal – dokonané je! Spasenie človeka je teda hotové Bohom a nie zásluhami človeka a tak tu už nie je žiadny priestor pre fungovanie takého niečoho akým je náboženstvo, ktoré je zmesou klamstva, márnych tradícii, rôznych ustanovení človeka a nespravodlivého súdu.

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 12 Jan 2019, 13:32 Náboženstvo teda ponúka spasenia za zásluhy, čo sa vždy zvrhne. To je základ pre ovládanie más, aby celý systém mohol fungovať a takto náboženstvá vplývajú na celý svet.
Nabozenstva maju mnoho podob. Niektore poznaju zivot po smrti, ine nie, niektore zdoraznuju moralku, ine poznanie, dalsie vieru. Spaja ich viera v neviditelne. Co prezentujes Ty je iba jeden, nastastie nie velmi rozsireny, druh nabozenstva. Ma totiz prvky nepopularneho nacizmu - vieru, ze ludia sa rodia do dvoch kast a jedna z kast jedneho dna ovladne Zem. Uz tu cosi podobne bolo, ale ukazalo sa to ako omyl.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 12 Jan 2019, 13:20
Viktorrealita napísal: 12 Jan 2019, 10:31 Pavol predsa často vyučuje a ukazuje všeobecne na človeka nevyslobodeného spod zákona hriechu a vyslobodeného v Kristu a to tým spôsobom, že to vzťahuje ako keby na seba. To je štýl vysvetľovania a nie že Pavol je telesný a žije v hriechu.

Rim7 15Lebo čo robím, neuznávam; lebo nerobím toho, čo chcem, ale činím to, čo nenávidím.
Neprestava ma fascinovat ake sialene klucky je clovek este schopny vymysliet, aby nemusel priznat, ze sa zmylil. Takze Pavpl ked pisal o sebe, tak vlastne tym myslel niekoho ineho ? No uz stacilo...
Kto to vidí v kontexte, tak vie o čom Pavol učí. Kto to nevidí, tak nevie rozlišovať.

Tak mi teda oznám, čo týmto chcel Pavol naznačiť? Keď tomu nerozumieš, tak čo už.

Rim3 7Lebo ak pravda Božia rozhojnila sa mojou lžou na jeho slávu, prečo som potom ešte i ja súdený jako hriešnik? 8A či potom nemáme radšej robiť zlé, jako sa nám rúhajú, a jako niektorí vravia o nás, že hovoríme, robme vraj zlé, aby prišlo dobré? Ktorých odsúdenie je spravedlivé.

Tak sa ukáž!

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 12 Jan 2019, 15:12 Nabozenstva maju mnoho podob.
No všetky náboženstvá fungujú na tom istom princípe, spásu podmieňujú plnením ich vlastných nariadení a tradícii, teda spása zo skutkov, za zásluhy človeka.

Pravé kresťanstvo nie je náboženstvo

Jedine evanjelium Ježiša Krista je tou najradostnejšou správou od Boha. Zvestuje spásu jedine z milosti skrze vieru v toho, ktorý sa obetoval za naše hriechy - Ježiša Krista a to bez zásluh a zdarma - je to dar. Preto je to tá najradostnejšia správa, akú kedy človek počas celej svojej existencie počul.

Žiadne náboženstvo takéto niečo neponúka. Ak o nejakom takom vieš, tak mi to oznám.

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 12 Jan 2019, 15:46
log napísal: 12 Jan 2019, 15:12 Nabozenstva maju mnoho podob.
No všetky náboženstvá fungujú na tom istom princípe, spásu podmieňujú plnením ich vlastných nariadení a tradícii, teda spása zo skutkov, za zásluhy človeka.

Pravé kresťanstvo nie je náboženstvo

Jedine evanjelium Ježiša Krista je tou najradostnejšou správou od Boha. Zvestuje spásu jedine z milosti skrze vieru v toho, ktorý sa obetoval za naše hriechy - Ježiša Krista a to bez zásluh a zdarma - je to dar. Preto je to tá najradostnejšia správa, akú kedy človek počas celej svojej existencie počul.

Žiadne náboženstvo takéto niečo neponúka. Ak o nejakom takom vieš, tak mi to oznám.
Je to len hra slov. Nabozenstvo nenabozenstvo. Mozes to volat kludne hapamaziburqqwx a tvrdit, ze krestanstvo je ci nie je hapamaziburqqwx. Co to na tom zmeni ? Co ponukaju ine nabozenstva, to neviem. Je mi jedno, ci je Tvoja viera hapamaziburqqwx alebo nie je hapamaziburqqwx a ci je nabozenstvo ci nie je nabozenstvo alebo ci ma nieco podobne s inou vierou alebo vobec nic. Nic z toho nesuvisi s tym, ci je to pravda alebo nie.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Log

Ináč povedané nevieš, ktoré iné učenie takéto niečo zvestuje, ako je pravé evanjelium Ježiša Krista.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných