Jak to bylo s existencí Ježíše Krista?

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Jak to bylo s existencí Ježíše Krista?

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Viktorrealita napísal: 12 Jan 2019, 16:42 Log

Ináč povedané nevieš, ktoré iné učenie takéto niečo zvestuje, ako je pravé evanjelium Ježiša Krista.
Neviem. To som predsa napisal. A je mi to jedno. To som napisal tiez. Nijak to nesuvisi s tym, ci je to pravda alebo omyl.

Tvoja teologia je pravdepodobne naozaj dost odlisna od vacsiny nabozenstiev, ma niektore prvky skor podobne s hinduizmom a nacizmom (kastovny system do ktoreho sa clovek rodi a vitazstvo jednej kasty) ci astrologiou (zivot cloveka dany pevne danym osudom)

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

log napísal: 12 Jan 2019, 16:52
Viktorrealita napísal: 12 Jan 2019, 16:42 Log

Ináč povedané nevieš, ktoré iné učenie takéto niečo zvestuje, ako je pravé evanjelium Ježiša Krista.
Neviem. To som predsa napisal. A je mi to jedno. To som napisal tiez. Nijak to nesuvisi s tym, ci je to pravda alebo omyl.

Tvoja teologia je pravdepodobne naozaj dost odlisna od vacsiny nabozenstiev, ma niektore prvky skor podobne s hinduizmom a nacizmom (kastovny system do ktoreho sa clovek rodi a vitazstvo jednej kasty) ci astrologiou (zivot cloveka dany pevne danym osudom)
Boh si volí a nie človek. Z nášho pohľadu zvestujem evanjelium každému, lebo chcem, aby každý došiel z spaseniu a teda nerozlišujem, komu áno a komu nie. No Boh si volí, komu dal uši na to aby počul, tak počuje porozumí a uverí. Komu nedal tak neuverí. Je to na Božom rozhodnutí. Komu pripravil zem v srdci, tak semeno Ducha - Slovo Božie zakorení, komu nepripravil, tak sa neujme. Boh zjavuje Pravdu komu chce a kedy chce.

Všetko mimo pravdy evanjelia stojí na zásluhách človeka - niečo za niečo, jedine evanjelium pôsobí v srdci človeka z Božej milosti a moci . Prečo je taká mocná moc evanjelia Ježiša Krista a schopná znovuzrodiť človeka z Boha - z Ducha? Lebo je to Pravda a táto pravda je od zvrchovaného Boha.

Ako som už písal. Ak človek vierou prijme do svojho srdca malinké semeno Ducha - Slovo Božie, ktoré vyrastie vo veľký strom a bude donášať dobré ovocie.

Tá informácia v tomto semene je iba v jednej vete: Spasenie je jedine z milosti skrze vieru v toho, ktorý sa obetoval za naše hriechy - Ježiša Krista a to bez zásluh a zdarma - je to dar.

To je všetko!

log
Kontaktovať používateľa:

No este si nam nepovedal jednu vec, Ty asi uz teraz nehresis ? Alebo stale hresis ?

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 12 Jan 2019, 18:08 No este si nam nepovedal jednu vec, Ty asi uz teraz nehresis ? Alebo stale hresis ?
Ale povedal , no problém máš s vnímanim.

Každý zhrešil. No prečo by som mal vedome hrešiť - žiť v hriechu?

Je totiž rozdiel zhrešiť a neustále hrešiť - žiť v hriechu a teda nečiniť pokánie. Vykúpený v Kristu takto už nezmýšľa - môžem hrešiť. Neustále je zdokonaľovaný a vyučovaný milosťou, no v istote spasenia v Kristu.

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 12 Jan 2019, 20:57
log napísal: 12 Jan 2019, 18:08 No este si nam nepovedal jednu vec, Ty asi uz teraz nehresis ? Alebo stale hresis ?
Ale povedal , no problém máš s vnímanim.

Každý zhrešil. No prečo by som mal vedome hrešiť - žiť v hriechu?

Je totiž rozdiel zhrešiť a neustále hrešiť - žiť v hriechu a teda nečiniť pokánie. Vykúpený v Kristu takto už nezmýšľa - môžem hrešiť. Neustále je zdokonaľovaný a vyučovaný milosťou, no v istote spasenia v Kristu.
Ak niekto nevie dat jednoduchu odpoved na jednoduchu otazku, niekedy to byva tym, ze nieco skryva. Zeby nie vsetko ovocie z Tvojho stromu bolo chutne a vyzivne ?
Viktorrealita napísal: 11 Jan 2019, 07:40
Niečo, čo bolo zasiaté vyrástlo v srdci a to zo semena Ducha - Slova Božieho - evanjelia Ježiša Krista - dobrý strom, ktorý už prirodzene donáša dobré ovocie - skutky viery a ovocie Ducha.

Mat 7:18 Dobrý strom nemôže rodiť zlé ovocie ani zlý strom rodiť dobré ovocie

Prečo tomu protirečíte?
Tak teda ako je to s Tvojim stromom ? Rodi len dobre ? Alebo aj zle ?

Alebo to cele nedava zmysel ? Mozno si to nespravne interpretoval ?

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Log

Ja seba nechválim. Aký som strom a aké nesiem ovocie posúdi Boh.

Ja ti Píšem o moci evanjelia znovuzrodiť a to hriešneho človeka z Boha, ktorý už nežije v hriechu, ale v Kristu na slávu Boha. Neustále je zdokonaľovaný milosťou Božou. Telo je slabé. To znamená, že nie je dokonalý a stane sa, že aj zhreší, ale činí pokánie a neustále sa ženie z moci a milosti Božej za dokonalosťou v Kristu. S falošným to ide opačne a navráti sa do predošlého skazeného a hriešneho spôsobu života.

Povedal som ti jasne, že každý zhrešil. Z toho sa dá vyrozumieť, že aj ja. No už nežijem v hriechu – nehreším. Ale pre teba, to je ťažké pochopiť?

Tu vidíš rozdiel medzi hrešiť – žiť vedome v hriechu a to pred tým ako človek uveril a zhrešiť:

1Ján 3:6 Nikto, kto zostáva v ňom, nehreší, a nikto, kto hreší, ho nevidel ani ho nepoznal.
1Ján 2:1 Moje dieťatká, toto vám píšem nato, abyste nezhrešili. A keby niekto zhrešil, máme prímluvcu u Otca, Ježiša Krista, spravedlivého.

To znamená, že aj vykúpený zhreší, ale činí pokánie a už nehreší.

Evanjelium Ježiša Krista je predsa na spásu hriešnikov, aby boli spasení, lebo všetci zhrešili. No keď uverí spasiteľnou vierou, tak už hriešnik činí pokánie zo svojich hriechov a je zdokonaľovaný tou istou milosťou Božou na slávu Boha. Už nezmýšľa, že môžem hrešiť.

Písmo jasne Píše, že keď povieme, že sme nikdy nehrešili, tak nečiníme ani pokánie zo svojich hriechov. Už to by bolo klamstvo a teda hriechom, keby som tvrdil, že som nikdy nezhrešil. Bol by som klamár, ktorý nečiní pokánie. Už to, že niekto neverí v meno Syna Božieho je odsúdený a urobil z Boha klamára.

1Ján 1:10 Keď povieme, že sme nehrešili, robíme ho lhárom, a niet v nás jeho slova.
1Ján 5:10 Ten, kto verí v Syna Božieho, má svedoctvo sám v sebe. Kto neverí Bohu, ten ho urobil lhárom, pretože neuveril svedoctvu, ktoré vysvedčil Bôh o svojom Synovi.
Ján 3:18 Kto verí v neho, nebude odsúdený, ale ten, kto neverí, už je odsúdený, lebo neuveril v meno jednorodeného Syna Božieho.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Viktorrealita napísal: 13 Jan 2019, 11:31 Log

Ja seba nechválim. Aký som strom a aké nesiem ovocie posúdi Boh.

Ja ti Píšem o moci evanjelia znovuzrodiť a to hriešneho človeka z Boha, ktorý už nežije v hriechu, ale v Kristu na slávu Boha. Neustále je zdokonaľovaný milosťou Božou. Telo je slabé. To znamená, že nie je dokonalý a stane sa, že aj zhreší, ale činí pokánie a neustále sa ženie z moci a milosti Božej za dokonalosťou v Kristu. S falošným to ide opačne a navráti sa do predošlého skazeného a hriešneho spôsobu života.

Povedal som ti jasne, že každý zhrešil. Z toho sa dá vyrozumieť, že aj ja. No už nežijem v hriechu – nehreším. Ale pre teba, to je ťažké pochopiť?

Tu vidíš rozdiel medzi hrešiť – žiť vedome v hriechu a to pred tým ako človek uveril a zhrešiť:

1Ján 3:6 Nikto, kto zostáva v ňom, nehreší, a nikto, kto hreší, ho nevidel ani ho nepoznal.
1Ján 2:1 Moje dieťatká, toto vám píšem nato, abyste nezhrešili. A keby niekto zhrešil, máme prímluvcu u Otca, Ježiša Krista, spravedlivého.

To znamená, že aj vykúpený zhreší, ale činí pokánie a už nehreší.

Evanjelium Ježiša Krista je predsa na spásu hriešnikov, aby boli spasení, lebo všetci zhrešili. No keď uverí spasiteľnou vierou, tak už hriešnik činí pokánie zo svojich hriechov a je zdokonaľovaný tou istou milosťou Božou na slávu Boha. Už nezmýšľa, že môžem hrešiť.

Písmo jasne Píše, že keď povieme, že sme nikdy nehrešili, tak nečiníme ani pokánie zo svojich hriechov. Už to by bolo klamstvo a teda hriechom, keby som tvrdil, že som nikdy nezhrešil. Bol by som klamár, ktorý nečiní pokánie. Už to, že niekto neverí v meno Syna Božieho je odsúdený a urobil z Boha klamára.

1Ján 1:10 Keď povieme, že sme nehrešili, robíme ho lhárom, a niet v nás jeho slova.
1Ján 5:10 Ten, kto verí v Syna Božieho, má svedoctvo sám v sebe. Kto neverí Bohu, ten ho urobil lhárom, pretože neuveril svedoctvu, ktoré vysvedčil Bôh o svojom Synovi.
Ján 3:18 Kto verí v neho, nebude odsúdený, ale ten, kto neverí, už je odsúdený, lebo neuveril v meno jednorodeného Syna Božieho.

Doufám, že když jsi přijal Pána Ježíše Krista a po přijetí milosti dodržuješ i všechna Boží přikázání vč. 4. přikázání o odpočinku v sobotu, pokud náhodou ne tak jsi Krista nikdy dodnes nepoznal.
1 Janův 3:4  Každý, kdo se dopouští hříchu, jedná i proti zákonu Božímu, neboť hřích je porušení zákona.
[CEP2001] Jk 2:10 Kdo by totiž zachoval celý zákon, a jen v jednom přikázání klopýtl, provinil se proti všem.

Zákon přináší také úžitek znovuzrozeným tak, že drží na uzdě jejich zkaženost tím, že zakazuje hřích.
[KB1613] Jk 2:11 Ten zajisté, kterýž řekl: Nesesmilníš, takéť řekl: Nezabiješ. Pakli bys nesesmilnil, ale zabil bys, učiněn jsi přestupníkem zákona.
[KB1613] Jk 2:12 Tak mluvte, a tak čiňte, jako ti, kteříž podlé zákona svobody souzeni býti máte.

Boží zákon (Desatero přikázání) je měřítkem pro občany jeho království a chování člověka k tomuto zákonu rozhoduje, bude-li Bohem přijat, anebo zavržen.

[KB1613] 2 P 2:21 Lépe by zajisté jim bylo nepoznávati cesty spravedlnosti, nežli po nabytí známosti odvrátiti se od vydaného jim svatého přikázaní.
[KB1613] 1 J 2:3 A po tomť známe, že jsme jej poznali, jestliže přikázaní jeho ostříháme.
[NBK] 1J 2:4 Kdo říká: "Znám ho," a nezachovává jeho přikázání, je lhář a není v něm pravda.
[CEP2001] 1 J 2:6 Kdo říká, že v něm zůstává, musí žít tak, jak žil on.
[KB1613] 1 J 2:7 Bratří, ne nějaké nové přikázaní píši vám, ale přikázaní staré, kteréž jste měli od počátku. A to přikázaní staré jestiť slovo to, kteréž jste slyšeli od počátku.
[KB1613] 1 J 5:3 Nebo toť je láska Boží, abychom přikázaní jeho ostříhali; a přikázaní jeho nejsou těžká.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

mikim napísal: 13 Jan 2019, 14:25 Doufám, že když jsi přijal Pána Ježíše Krista a po přijetí milosti dodržuješ i všechna Boží přikázání vč. 4. přikázání o odpočinku v sobotu, pokud náhodou ne tak jsi Krista nikdy dodnes nepoznal.
Adventisti , vy ani sami neviete vyjsť z toho, čo ste si uviazali na krk. Boh nám nijakého bremeno neuviazal a sme slobodní v Kristu! Ak chcete, tak si tú sobotu dodržujte podľa vlastných predstáv, no prečo tvrdíte, že ostatní porušujú prikázanie, ak majú na napĺňanie soboty taký názor, ako mal Kristus?

U mňa je sobota siedmy deň v kalendári. To, že sa volá nedeľa, tak nič na tom nemení, že je to siedmy deň. Mám odpočinok, no keď mám urobil dobre, tak nepozerám, či je siedmy deň, alebo šiesty, alebo prvý. Povedz, čo všetko je dobré robiť a kedy zhreším? Porušil so zákon, keď to robím, alebo keď to nerobím?Jak 4:17 Kto tedy vie dobre činiť a nečiní, má hriech.

Luk 6:9 Vtedy im povedal Ježiš: Pýtam sa vás: čo sa sluší v sobotu - dobre činiť a či zle činiť, život zachrániť a či zatratiť?

Takže sa môže aj v siedmy deň dobre činiť, že. Cit: Mat12 12 ... Preto sa smie v sobotu dobré robiť.

No a teraz mi povedz, čo všetko je dobré činiť, aby som nečinil niečo, čo nie je dobre? Kto urobí súpis toho, čo je ešte dobré - prípustné a ktoré už nie je dobré? Preto je povedané: Mat 12:8 Lebo Syn človeka je pánom i soboty.

Vymenuj to, čo môžem činiť v siedmy deň a nemám hriech a to keď už mám hriech. Dokážeš to a kto to dokáže v terajšej previazanej spoločnosti? Práve týmto hrešili zákonníci a farizeji proti Bohu, lebo svojím učením to doviedli do štádia, že nikto nesmel nič robiť, ani keď bolo potrebné robiť dobre. Dokonca aj kroky počítali.

Mat12 11A on im povedal: Kto z vás bude taký človek, ktorý, keď bude mať jednu ovcu, a keby mu spadla v sobotu do jamy, či jej azda nepochytí a nevytiahne? 12A o koľko viac je človek než ovca! Preto sa smie v sobotu dobré robiť.

Takže z napĺňania siedmeho dňa ste si vytvoriť nejaké kritériu pravosti cirkvi?

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 13 Jan 2019, 11:31 Ja seba nechválim. Aký som strom a aké nesiem ovocie posúdi Boh.
Ja som Ta ale nevyzyval, aby si sa chvalil, prave naopak, aby si sa pokritizoval. Ja som sa pytal, ci este stale hresis po tom co si uveril v Jezisa.
Viktorrealita napísal: 13 Jan 2019, 11:31 No už nežijem v hriechu – nehreším. Ale pre teba, to je ťažké pochopiť?
No vidis, tak nakoniec si sa predsa len musel pochvalit, ze ziadne zle jablcka uz nerodis, len same krasne chutne, sladke, plne vitaminov.
::good::

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Viktorrealita napísal: 13 Jan 2019, 17:00
mikim napísal: 13 Jan 2019, 14:25 Doufám, že když jsi přijal Pána Ježíše Krista a po přijetí milosti dodržuješ i všechna Boží přikázání vč. 4. přikázání o odpočinku v sobotu, pokud náhodou ne tak jsi Krista nikdy dodnes nepoznal.
Adventisti , vy ani sami neviete vyjsť z toho, čo ste si uviazali na krk. Boh nám nijakého bremeno neuviazal a sme slobodní v Kristu! Ak chcete, tak si tú sobotu dodržujte podľa vlastných predstáv, no prečo tvrdíte, že ostatní porušujú prikázanie, ak majú na napĺňanie soboty taký názor, ako mal Kristus?

U mňa je sobota siedmy deň v kalendári. To, že sa volá nedeľa, tak nič na tom nemení, že je to siedmy deň. Mám odpočinok, no keď mám urobil dobre, tak nepozerám, či je siedmy deň, alebo šiesty, alebo prvý. Povedz, čo všetko je dobré robiť a kedy zhreším? Porušil so zákon, keď to robím, alebo keď to nerobím?Jak 4:17 Kto tedy vie dobre činiť a nečiní, má hriech.

Luk 6:9 Vtedy im povedal Ježiš: Pýtam sa vás: čo sa sluší v sobotu - dobre činiť a či zle činiť, život zachrániť a či zatratiť?

Takže sa môže aj v siedmy deň dobre činiť, že. Cit: Mat12 12 ... Preto sa smie v sobotu dobré robiť.

No a teraz mi povedz, čo všetko je dobré činiť, aby som nečinil niečo, čo nie je dobre? Kto urobí súpis toho, čo je ešte dobré - prípustné a ktoré už nie je dobré? Preto je povedané: Mat 12:8 Lebo Syn človeka je pánom i soboty.

Vymenuj to, čo môžem činiť v siedmy deň a nemám hriech a to keď už mám hriech. Dokážeš to a kto to dokáže v terajšej previazanej spoločnosti? Práve týmto hrešili zákonníci a farizeji proti Bohu, lebo svojím učením to doviedli do štádia, že nikto nesmel nič robiť, ani keď bolo potrebné robiť dobre. Dokonca aj kroky počítali.

Mat12 11A on im povedal: Kto z vás bude taký človek, ktorý, keď bude mať jednu ovcu, a keby mu spadla v sobotu do jamy, či jej azda nepochytí a nevytiahne? 12A o koľko viac je človek než ovca! Preto sa smie v sobotu dobré robiť.

Takže z napĺňania siedmeho dňa ste si vytvoriť nejaké kritériu pravosti cirkvi?

...U mňa je sobota siedmy deň v kalendári.
Pokud se řídíš Písmem, pak je sobota pro Tebe sedmým dnem, stejně jako byl Československý kalendář do roku+- 1950-1960 kdy to soudruzi o den posunuli. Většina anglicky mluvících zemí a i jiné vč. Izraele má dodnes sobotu jako sedmý den a neděli jako první den.
https://www.timeanddate.com/calendar/? ... &country=1

... No a teraz mi povedz, čo všetko je dobré činiť, aby som nečinil niečo, čo nie je dobre?

To si můžeš určit sám, co je dobré v sobotu činit, anebo se řídit tím, co dobrého v sobotu dělal Ježíš a co nedělal. Písmo znáš.
Projdi si SZ a NZ co Bůh nařídil nedělat a naopak dělat v sobotu a podle toho se řiď a také podle toho co dělali v sobotu apoštolové a Ježíš.

Který den je tedy tím sedmým v týdnu?
http://www.sedmydensobota.cz/ktery-den- ... m-v-tydnu/

I my dnes máme usilovat, abychom vešli do pravého sobotního odpočinutí! Boží odpočinutí trvá od chvíle, kdy stvořil svět! Do nového prostředí, které Bůh pro lidi připravuje, mohou vejít jen vnitřně proměnění lidé, kteří se rádi řídí Božím zákonem, kteří si zošklivili hřích a neposlušnost. Vždyť právě kvůli neposlušnosti člověk ztratil ráj a život a díky poslušnosti se může připravit pro život v Božím království. Teprve pak lidé vstoupí do zaslíbeného dokonalého "odpočinutí" (Žid 4,1-11). Toto odpočinutí nám však každý týden připomíná "odpočinutí" soboty, dne, který si pro sebe Bůh vyhradil.
[NBK] Žd 4:1 Ulekněme se tedy, aby se snad neukázalo, že se někdo z vás opozdil, zatímco trvá zaslíbení o vstupu do jeho odpočinku.
[CEP2001] Žd 4:3 Neboť do odpočinutí vcházíme jen my, kdo jsme uvěřili, jak bylo řečeno: ‚Přísahal jsem ve svém hněvu: Do mého odpočinutí nevejdou!‘ To řekl Bůh, ač jeho odpočinutí trvá od chvíle, kdy stvořil svět.
[KB1613] Žd 4:4 Nebo pověděl na jednom místě o sedmém dni takto: I odpočinul Bůh dne sedmého ode všech skutků svých.
[KB1613] Žd 4:5 A tuto zase: Že nevejdou v odpočinutí mé.
[NBK] Žd 4:6 Poněvadž tedy zůstává [pravdou], že někteří do něj [mají] vstoupit a ti, kterým byla dříve kázána radostná zvěst, [do něj] nevstoupili kvůli neposlušnosti, (pozn. protože nedodržovali sobotu a Desatero)
[CEP2001] Žd 4:9 Tak má Boží lid pravý sobotní odpočinek teprve před sebou(l). (l) Tak musí Boží lid dosud slavit sobotu jako svátek odpočinutí.
[KB1613] Žd 4:10 Nebo kdožkoli všel v odpočinutí jeho, takéť i on odpočinul od skutků svých, jako i Bůh od svých.
[CEP2001] Žd 4:11 A tak usilujme, abychom vešli do toho odpočinutí a nikdo pro neposlušnost nepadl jako ti na poušti.

Dle těchto veršů je zcela bezpochybně neposlušný ten kdo nechce v sobotu odpočívat od skutků svých (čili běžné týdenní práce).

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných