Viktorrealita napísal: ↑13 Jan 2019, 17:00
mikim napísal: ↑13 Jan 2019, 14:25
Doufám, že když jsi přijal Pána Ježíše Krista a po přijetí milosti dodržuješ i všechna Boží přikázání vč. 4. přikázání o odpočinku v sobotu, pokud náhodou ne tak jsi Krista nikdy dodnes nepoznal.
Adventisti , vy ani sami neviete vyjsť z toho, čo ste si uviazali na krk. Boh nám nijakého bremeno neuviazal a sme slobodní v Kristu! Ak chcete, tak si tú sobotu dodržujte podľa vlastných predstáv, no prečo tvrdíte, že ostatní porušujú prikázanie, ak majú na napĺňanie soboty taký názor, ako mal Kristus?
U mňa je sobota siedmy deň v kalendári. To, že sa volá nedeľa, tak nič na tom nemení, že je to siedmy deň. Mám odpočinok, no keď mám urobil dobre, tak nepozerám, či je siedmy deň, alebo šiesty, alebo prvý. Povedz, čo všetko je dobré robiť a kedy zhreším? Porušil so zákon, keď to robím, alebo keď to nerobím?
Jak 4:17 Kto tedy vie dobre činiť a nečiní, má hriech.
Luk 6:9 Vtedy im povedal Ježiš: Pýtam sa vás: čo sa sluší v sobotu - dobre činiť a či zle činiť, život zachrániť a či zatratiť?
Takže sa môže aj v siedmy deň dobre činiť, že.
Cit: Mat12 12 ... Preto sa smie v sobotu dobré robiť.
No a teraz mi povedz, čo všetko je dobré činiť, aby som nečinil niečo, čo nie je dobre? Kto urobí súpis toho, čo je ešte dobré - prípustné a ktoré už nie je dobré? Preto je povedané:
Mat 12:8 Lebo Syn človeka je pánom i soboty.
Vymenuj to, čo môžem činiť v siedmy deň a nemám hriech a to keď už mám hriech. Dokážeš to a kto to dokáže v terajšej previazanej spoločnosti? Práve týmto hrešili zákonníci a farizeji proti Bohu, lebo svojím učením to doviedli do štádia, že nikto nesmel nič robiť, ani keď bolo potrebné robiť dobre. Dokonca aj kroky počítali.
Mat12 11A on im povedal: Kto z vás bude taký človek, ktorý, keď bude mať jednu ovcu, a keby mu spadla v sobotu do jamy, či jej azda nepochytí a nevytiahne? 12A o koľko viac je človek než ovca! Preto sa smie v sobotu dobré robiť.
Takže z napĺňania siedmeho dňa ste si vytvoriť nejaké kritériu pravosti cirkvi?
...U mňa je sobota siedmy deň v kalendári.
Pokud se řídíš Písmem, pak je sobota pro Tebe sedmým dnem, stejně jako byl Československý kalendář do roku+- 1950-1960 kdy to soudruzi o den posunuli. Většina anglicky mluvících zemí a i jiné vč. Izraele má dodnes sobotu jako sedmý den a neděli jako první den.
https://www.timeanddate.com/calendar/? ... &country=1
... No a teraz mi povedz, čo všetko je dobré činiť, aby som nečinil niečo, čo nie je dobre?
To si můžeš určit sám, co je dobré v sobotu činit, anebo se řídit tím, co dobrého v sobotu dělal Ježíš a co nedělal. Písmo znáš.
Projdi si SZ a NZ co Bůh nařídil nedělat a naopak dělat v sobotu a podle toho se řiď a také podle toho co dělali v sobotu apoštolové a Ježíš.
Který den je tedy tím sedmým v týdnu?
http://www.sedmydensobota.cz/ktery-den- ... m-v-tydnu/
I my dnes máme usilovat, abychom vešli do pravého sobotního odpočinutí! Boží odpočinutí trvá od chvíle, kdy stvořil svět! Do nového prostředí, které Bůh pro lidi připravuje, mohou vejít jen vnitřně proměnění lidé, kteří se rádi řídí Božím zákonem, kteří si zošklivili hřích a neposlušnost. Vždyť právě kvůli neposlušnosti člověk ztratil ráj a život a díky poslušnosti se může připravit pro život v Božím království. Teprve pak lidé vstoupí do zaslíbeného dokonalého "odpočinutí" (Žid 4,1-11). Toto odpočinutí nám však každý týden připomíná "odpočinutí" soboty, dne, který si pro sebe Bůh vyhradil.
[NBK] Žd 4:1 Ulekněme se tedy, aby se snad neukázalo, že se někdo z vás opozdil, zatímco trvá zaslíbení o vstupu do jeho odpočinku.
[CEP2001] Žd 4:3 Neboť do odpočinutí vcházíme jen my, kdo jsme uvěřili, jak bylo řečeno: ‚Přísahal jsem ve svém hněvu: Do mého odpočinutí nevejdou!‘ To řekl Bůh, ač jeho odpočinutí trvá od chvíle, kdy stvořil svět.
[KB1613] Žd 4:4 Nebo pověděl na jednom místě o sedmém dni takto: I odpočinul Bůh dne sedmého ode všech skutků svých.
[KB1613] Žd 4:5 A tuto zase: Že nevejdou v odpočinutí mé.
[NBK] Žd 4:6 Poněvadž tedy zůstává [pravdou], že někteří do něj [mají] vstoupit a ti, kterým byla dříve kázána radostná zvěst, [do něj]
nevstoupili kvůli neposlušnosti, (pozn. protože nedodržovali sobotu a Desatero)
[CEP2001] Žd 4:9
Tak má Boží lid pravý sobotní odpočinek teprve před sebou(l). (l) Tak musí Boží lid dosud slavit sobotu jako svátek odpočinutí.
[KB1613] Žd 4:10 Nebo kdožkoli všel v odpočinutí jeho, takéť i on odpočinul od skutků svých, jako i Bůh od svých.
[CEP2001] Žd 4:11
A tak usilujme, abychom vešli do toho odpočinutí a nikdo pro neposlušnost nepadl jako ti na poušti.
Dle těchto veršů je zcela bezpochybně neposlušný ten kdo nechce v sobotu odpočívat od skutků svých (čili běžné týdenní práce).