Aká veta sa adventistovi vyslovuje veľmi ťažko?
Aká veta sa adventistovi vyslovuje veľmi ťažko?
Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že toto sú pre adventistov ťažké slová :
"Cíť sa slobodne"
"Spasení sme len z Božej milosti" (bez ďalšieho ale...)
"Mám ťa rád takého, aký si"
Vedeli by ste si aj vy spomenúť na podobné výroky?
"Cíť sa slobodne"
Vedeli by ste si aj vy spomenúť na podobné výroky?
Re: Aká veta sa adventistovi vyslovuje veľmi ťažko?
,,Pravda není to nejdůležitější."
,,Nevím jak se to má dělat správně."
,,Bible je v tom nejednoznačná/nejasná"
,,Ellen Whiteová se mýlí(la)"
Nemám rád zevšeobecňování, já často zažil opak-tj. drtivá většina lidí tam, kde jsem věří v spasení z milosti, mají se rádi a mohou se cítit svobodně.Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že toto sú pre adventistov ťažké slová :
"Cíť sa slobodne"
V diskuzích v SŠ jsem často i zažil věty, bible to nevysvětluje, EGW se nepoužívala...díky Bohu za ty lidi okolo mne.,Pravda není to nejdůležitější."
Přesto bych něco přidal, některé další věty se některým mohou vyslovit špatně:
-můžeš mi odpustit?
-dlouhá léta jsem se v mnoha oblastech mýlil
-katolíci(CB..) pracují velmi dobře s dětmi, bezdomovci, Rómy
-jsem stejný hříšník jako lidi ve světě
Najtazsie zrealizovatelna veta, ktora sa adventistovi vyslovuje - "Neboj sa, zdôver sa mi, NIKOMU to nepoviem!" (Realita - do 24 hodin to vedia clenovia v okruhu 500 Km)
do 24h? Zbláznil jsi se?Hosť napísal:Najtazsie zrealizovatelna veta, ktora sa adventistovi vyslovuje - "Neboj sa, zdôver sa mi, NIKOMU to nepoviem!" (Realita - do 24 hodin to vedia clenovia v okruhu 500 Km)
Do hodiny!!!

"Človek môže byť spasený aj keď nesvätí sobotu."
"Desiatok môžeš použiť aj na iný vhodný účel."
"Požiadavka úplnej abstinencie nie je čisto biblická."
"Desiatok môžeš použiť aj na iný vhodný účel."
"Požiadavka úplnej abstinencie nie je čisto biblická."
-
- Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
- Kontaktovať používateľa:
S tymto ma urcite problem nielen vecsina veriacich CASD.
OTCE Jehovo milujem ta celym svojim srdcom, silou, myslou a celou dusou a som pripraveny nasledovat priklad a slova tvojho milovaneho Syna a nasho Pana a Krala Jezisa Krista.
"Dvaja hlavní zakladatelia CASD, Joseph Bates a James Whites, podobe ako Himes, boli členmi Christian Connection a odmietali učenie o trojici. James White napísal: „Môžeme spomenúť trojicu, ktorá ničí osobnosť Boha a jeho Syna Ježiša Krista.” Bates a White sa tak snažili zachovať oddelené osobnosti Otca a Syna. Medzi adventistov, ktorí vystupovali proti trojici alebo odmietali večné božstvo Krista patria J. B. Frisbie, J. N. Loughborough, R. F: Cottrell, J. N. Andrews, D. M: Canright, J. H. Waggoner a C. W. Stone.“ M. Burt ďalej spomína: „Približne v roku 1890 adventisti dospeli k viac - menej harmonickému postoju. Ježiša vnímali ako „splodeného”, alebo vytvoreného božského Syna Božieho. Pokladali ho za stvoriteľa spolu s Otcom. Prirodzenosť Ducha Svätého bola diskutovaná hoci sa všeobecne považoval za všadeprítomnú silu Otca, alebo Syna, ale nie za osobu.“ Po roku 1900 nastal vývoj, ktorý smeroval k postupnému zavedeniu trojice. Značne k tomu prispel aj postoj E. G. Whiteovej, ktorú dnes považujú adventisti za prorokyňu a jej diela za základ svojho učenia. Starší kazatelia u adventistov aj napriek takémuto vývoju stále proti trojici kázali a mnohí z nich zostali biblickému postoju verní až do smrti.
Viac tu: http://jedinyboh.webnode.sk/news/je-uce ... u-o-bohu-/"
OTCE Jehovo milujem ta celym svojim srdcom, silou, myslou a celou dusou a som pripraveny nasledovat priklad a slova tvojho milovaneho Syna a nasho Pana a Krala Jezisa Krista.
"Dvaja hlavní zakladatelia CASD, Joseph Bates a James Whites, podobe ako Himes, boli členmi Christian Connection a odmietali učenie o trojici. James White napísal: „Môžeme spomenúť trojicu, ktorá ničí osobnosť Boha a jeho Syna Ježiša Krista.” Bates a White sa tak snažili zachovať oddelené osobnosti Otca a Syna. Medzi adventistov, ktorí vystupovali proti trojici alebo odmietali večné božstvo Krista patria J. B. Frisbie, J. N. Loughborough, R. F: Cottrell, J. N. Andrews, D. M: Canright, J. H. Waggoner a C. W. Stone.“ M. Burt ďalej spomína: „Približne v roku 1890 adventisti dospeli k viac - menej harmonickému postoju. Ježiša vnímali ako „splodeného”, alebo vytvoreného božského Syna Božieho. Pokladali ho za stvoriteľa spolu s Otcom. Prirodzenosť Ducha Svätého bola diskutovaná hoci sa všeobecne považoval za všadeprítomnú silu Otca, alebo Syna, ale nie za osobu.“ Po roku 1900 nastal vývoj, ktorý smeroval k postupnému zavedeniu trojice. Značne k tomu prispel aj postoj E. G. Whiteovej, ktorú dnes považujú adventisti za prorokyňu a jej diela za základ svojho učenia. Starší kazatelia u adventistov aj napriek takémuto vývoju stále proti trojici kázali a mnohí z nich zostali biblickému postoju verní až do smrti.
Viac tu: http://jedinyboh.webnode.sk/news/je-uce ... u-o-bohu-/"
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Mám za to, že by bylo lepší sdělit se o to co tobě osobně dělá potíže a ne co komu jinému dělá potíže vyslovit. Mluvit o druhých je vždy jednodušší a pohodlnější.
Karol Schneider napsal:
). Stejně je to s vědomím, že stojíme na straně " stoprocentní pravdy" a ostatní se určitě mýlí.
Výše citovaný příspěvek však míří jiným směrem. Nastoluje závažné otázky, týkající se jádra křesťanské zvěsti. To je samozřejmě legitimní. Potíž je v tom, že je neklade jako otázky, ale jako hotový koncept, který má být předmětem vyznání.
Pokud sleduji diskuzi, o tom, která slova adventisté vyslovují jen velmi obtížně, jedná se vesměs o dvě oblasti-ego a specifická adventní "věrouka". Potíže s předimenzovaným sebevědomím mají všichni, někdo více, někdo méně (já tedy opravdu, ale opravdu ne...S tymto ma urcite problem nielen vecsina veriacich CASD.

Výše citovaný příspěvek však míří jiným směrem. Nastoluje závažné otázky, týkající se jádra křesťanské zvěsti. To je samozřejmě legitimní. Potíž je v tom, že je neklade jako otázky, ale jako hotový koncept, který má být předmětem vyznání.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní