Aká veta sa adventistovi vyslovuje veľmi ťažko?

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
zitka

Aká veta sa adventistovi vyslovuje veľmi ťažko?

Neprečítaný príspevok od používateľa zitka »

Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že toto sú pre adventistov ťažké slová :

"Cíť sa slobodne"
"Spasení sme len z Božej milosti" (bez ďalšieho ale...)
"Mám ťa rád takého, aký si"

Vedeli by ste si aj vy spomenúť na podobné výroky?

Tomáš Plechatý

Re: Aká veta sa adventistovi vyslovuje veľmi ťažko?

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatý »

,,Pravda není to nejdůležitější."
,,Nevím jak se to má dělat správně."
,,Bible je v tom nejednoznačná/nejasná"
,,Ellen Whiteová se mýlí(la)"

Guy
Dátum registrácie: 28 Jan 2016, 17:53
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Guy »

Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že toto sú pre adventistov ťažké slová :
"Cíť sa slobodne"
"Spasení sme len z Božej milosti" (bez ďalšieho ale...)
"Mám ťa rád takého, aký si"
Nemám rád zevšeobecňování, já často zažil opak-tj. drtivá většina lidí tam, kde jsem věří v spasení z milosti, mají se rádi a mohou se cítit svobodně.
,Pravda není to nejdůležitější."
,,Nevím jak se to má dělat správně."
,,Bible je v tom nejednoznačná/nejasná"
,,Ellen Whiteová se mýlí(la)"
V diskuzích v SŠ jsem často i zažil věty, bible to nevysvětluje, EGW se nepoužívala...díky Bohu za ty lidi okolo mne.
Přesto bych něco přidal, některé další věty se některým mohou vyslovit špatně:
-můžeš mi odpustit?
-dlouhá léta jsem se v mnoha oblastech mýlil
-katolíci(CB..) pracují velmi dobře s dětmi, bezdomovci, Rómy
-jsem stejný hříšník jako lidi ve světě

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Najtazsie zrealizovatelna veta, ktora sa adventistovi vyslovuje - "Neboj sa, zdôver sa mi, NIKOMU to nepoviem!" (Realita - do 24 hodin to vedia clenovia v okruhu 500 Km)

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Hosť napísal:Najtazsie zrealizovatelna veta, ktora sa adventistovi vyslovuje - "Neboj sa, zdôver sa mi, NIKOMU to nepoviem!" (Realita - do 24 hodin to vedia clenovia v okruhu 500 Km)
do 24h? Zbláznil jsi se?

Do hodiny!!! :)

Ref33

Neprečítaný príspevok od používateľa Ref33 »

"Človek môže byť spasený aj keď nesvätí sobotu."
"Desiatok môžeš použiť aj na iný vhodný účel."
"Požiadavka úplnej abstinencie nie je čisto biblická."

Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

S tymto ma urcite problem nielen vecsina veriacich CASD.

OTCE Jehovo milujem ta celym svojim srdcom, silou, myslou a celou dusou a som pripraveny nasledovat priklad a slova tvojho milovaneho Syna a nasho Pana a Krala Jezisa Krista.

"Dvaja hlavní zakladatelia CASD, Joseph Bates a James Whites, podobe ako Himes, boli členmi Christian Connection a odmietali učenie o trojici. James White napísal: „Môžeme spomenúť trojicu, ktorá ničí osobnosť Boha a jeho Syna Ježiša Krista.” Bates a White sa tak snažili zachovať oddelené osobnosti Otca a Syna. Medzi adventistov, ktorí vystupovali proti trojici alebo odmietali večné božstvo Krista patria J. B. Frisbie, J. N. Loughborough, R. F: Cottrell, J. N. Andrews, D. M: Canright, J. H. Waggoner a C. W. Stone.“ M. Burt ďalej spomína: „Približne v roku 1890 adventisti dospeli k viac - menej harmonickému postoju. Ježiša vnímali ako „splodeného”, alebo vytvoreného božského Syna Božieho. Pokladali ho za stvoriteľa spolu s Otcom. Prirodzenosť Ducha Svätého bola diskutovaná hoci sa všeobecne považoval za všadeprítomnú silu Otca, alebo Syna, ale nie za osobu.“ Po roku 1900 nastal vývoj, ktorý smeroval k postupnému zavedeniu trojice. Značne k tomu prispel aj postoj E. G. Whiteovej, ktorú dnes považujú adventisti za prorokyňu a jej diela za základ svojho učenia. Starší kazatelia u adventistov aj napriek takémuto vývoju stále proti trojici kázali a mnohí z nich zostali biblickému postoju verní až do smrti.

Viac tu: http://jedinyboh.webnode.sk/news/je-uce ... u-o-bohu-/"

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Mám za to, že by bylo lepší sdělit se o to co tobě osobně dělá potíže a ne co komu jinému dělá potíže vyslovit. Mluvit o druhých je vždy jednodušší a pohodlnější.

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Karol Schneider napsal:
S tymto ma urcite problem nielen vecsina veriacich CASD.
OTCE Jehovo milujem ta celym svojim srdcom, silou, myslou a celou dusou a som pripraveny nasledovat priklad a slova tvojho milovaneho Syna a nasho Pana a Krala Jezisa Krista.
Pokud sleduji diskuzi, o tom, která slova adventisté vyslovují jen velmi obtížně, jedná se vesměs o dvě oblasti-ego a specifická adventní "věrouka". Potíže s předimenzovaným sebevědomím mají všichni, někdo více, někdo méně (já tedy opravdu, ale opravdu ne... ::rolleyes:: ). Stejně je to s vědomím, že stojíme na straně " stoprocentní pravdy" a ostatní se určitě mýlí.
Výše citovaný příspěvek však míří jiným směrem. Nastoluje závažné otázky, týkající se jádra křesťanské zvěsti. To je samozřejmě legitimní. Potíž je v tom, že je neklade jako otázky, ale jako hotový koncept, který má být předmětem vyznání.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

"Panna Maria oroduj za nas hriesnikov."

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní