Prvá sekunda vesmíru
Prvá sekunda vesmíru
Jiřího Grygara som vždy hltal. Veríte mu ? Od 20 munúty. https://youtu.be/dkoriLH_5-o?t=19m
Re: Prvá sekunda vesmíru
Laco,
kdysi jsem ho taky uznával. Nemůže ale na jedné straně být katolíkem, k čemuž se přiznal až v době, když už nic nehrozilo, věřit v evoluci a zároveň v Boha. Jeho kosmologie je založena na velkém třesku.
Video se podívám až doma, ale já osobně už hledám jinde. Tím nechci říci, že nemám otázky.
kdysi jsem ho taky uznával. Nemůže ale na jedné straně být katolíkem, k čemuž se přiznal až v době, když už nic nehrozilo, věřit v evoluci a zároveň v Boha. Jeho kosmologie je založena na velkém třesku.
Video se podívám až doma, ale já osobně už hledám jinde. Tím nechci říci, že nemám otázky.
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Jsou tam zajímavá vysvětlení, myšlenkové teorie
Video jsem poslouchal a postupně jsem si všiml častému, opakujícímu konstatování: "Nevíme", "nevím", "nic o tom nevíme", atp. v různých podobách. Objevuje se myšlenka "teorie".
Dále velký třesk není velký výbuch, ale spíše velký začátek, který je nepřístupny fyzice.
Tam fyzika končí....
Buď a nebo....
Strejda musí říct: "Já nevím".
Největší chyba.
Nikdo není schopen říci, jak je to doopravdy.
To jsou jen některé myšlenky.
Jinak to popisuje (ten začátek), jakoby by tam byl účasten. Přesto všechno si ho vážím a rad si ho vyslechnu, když mám možnost.
Video jsem poslouchal a postupně jsem si všiml častému, opakujícímu konstatování: "Nevíme", "nevím", "nic o tom nevíme", atp. v různých podobách. Objevuje se myšlenka "teorie".
Dále velký třesk není velký výbuch, ale spíše velký začátek, který je nepřístupny fyzice.
Tam fyzika končí....
Buď a nebo....
Strejda musí říct: "Já nevím".
Největší chyba.
Nikdo není schopen říci, jak je to doopravdy.
To jsou jen některé myšlenky.
Jinak to popisuje (ten začátek), jakoby by tam byl účasten. Přesto všechno si ho vážím a rad si ho vyslechnu, když mám možnost.
-
- Dátum registrácie: 11 Jan 2016, 19:46
- Zbor: kdysi Havirov Sucha
Potřebuje člověk vůbec vědu, když je pravda v Bibli? (spoiler alert) Potřebuje, jak jinak by věděl co znamenají termíny jako "na počátku", "nebe", "země" ...Laco napísal:Jiřího Grygara som vždy hltal. Veríte mu ? Od 20 munúty. https://youtu.be/dkoriLH_5-o?t=19m
Jiří Grygar tady jenom říká, k čemu došla věda. To není o tom věřit jemu, ale vědě obecně. Malinko jsem do těch teorií nahlédl a přijdou mi srozumitelné a v podstatě hrozně jednoduché. Vychází z toho co dnes pozorujeme a dedukce "velkého třesku" se sama nabízí, a jednoduše vysvětluje vše, co kolem sebe vidím. Věřící člověk by naopak měj jásat, že věda dosud nedokáže vysvětlit příčinu všeho, a že existují věřící vědci.
Nicméně existuje studie (kterou nemůžu dohledat), kolik je mezi vědci věřících lidí. Od "obyčejných" k "elitním" vědcům se podíl věřících snižuje. Ale stále to není nula.
Fundamentalisté, kteří věří Bibli doslovně, mají smůlu. Kreacionismus ani stvoření před 6 000 lety nemůže věda nijak podpořit.
Uvítal bych, kdyby se diskuze vedly přímo o problému, ne o tom že se nám "strejda" nezdá a o jeho morálním profilu. To by tu pak nemohl nikdo nic napsat

-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
To, že Jiří Grygar dost často odpovídá: "Nevim. nevíme, to nikdo neví..." tak to si u něho velmi cením a za to si ho vážím.Karel napísal: Uvítal bych, kdyby se diskuze vedly přímo o problému, ne o tom že se nám "strejda" nezdá a o jeho morálním profilu. To by tu pak nemohl nikdo nic napsat.
A toho "strejdu" , tak to jsou jeho vlastní slova, (okolo 55 min.)
Zřejmě bych na tebe Karle nereagoval nebýt toho "strejdy", trochu jsi to kompiloval.
Mimochodem jaký problém chceš řešit?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní