Jak Tvůj příspěvek souvisí s uzdravením adventismu? Můžeš to jasně a stručně konkretizovat?Napíšem to trošku obšírnejšie, ako to teda vidím
Jednota, alebo nejednota kresťanov?
V úvode je potrebné si uvedomiť dôležitú vec, že existujú dva pohľady a teda aj uvedomovanie si jednoty kresťanov. V jednote sú jedine tí, ktorí chodia srdcom v Duchu a Pravde Božieho Slova. Kto všetko túto jednotu tvorí, tak to dokonale vidí jedine Boh.
Prvý pohľad je Božím dokonalým a zvrchovaným pohľadom, ktorý vidí túto jednotu všetkých vykúpených a to vykúpených drahou krvou svojho Syna – Ježiša Krista, pretože jedine Boh pozná iba tých, ktorí boli, sú a ešte len budú zrodení z jeho semena Ducha – Slova Božieho. Z Božieho pohľadu Jednota kresťanov vždy existovala a existuje a bude existovať naveky, pretože iba Boh vie, kto všetko túto jednotu tvorí – kto všetko tvorí cirkev Ježiša Krista.
Vierou v Slovo Pravdy evanjelia Ježiša Krista prijímame Ducha Svätého, lebo tie Božie slová, ktoré prijímame vierou do svojho srdca sú Duch a sú život! Skrze vieru v Slovo Božie, ktoré je semenom Ducha Božieho sa rodíme znova – z Ducha - z Boha a to do kráľovstva pokoja - Božieho kráľovstva v istote spasenia v Kristu a teda sme v radosti a v pokoji v Kristu. Ak mám pokoj a radosť vo Svätom Duchu, tak som v Kráľovstve pokoja a radosti - Božom Kráľovstve, tak na ten istý spôsob som aj v Cirkvi Kristovej. Tak, ako je Kráľovstvo Božie vo Svätom Duchu, tak je aj Cirkev Kristova vo Svätom Duchu a je súčasťou tohto Kráľovstva a nikto nepovie: Hľa, tu! alebo: Tam hen! Je to Duchovné kráľovstvo – Božie kráľovstvo, ktorého súčasťou sú všetci vykúpení v Kristu počas celého času milosti.
Z pohľadu človeka v terajšom čase milosti sa túto jednotu, ktorú vidí jedine Boh nedá vidieť a nikto nepovie hľa tu, alebo tam hen. Je to jednota v Pravde Božieho Slova v Duchu Svätom. Túto jednotu v Duchu a Pravde Božieho Slova tvoria jednotliví vykúpení z celého času milosti a nie konkrétne cirkevné inštitúcie, spoločenstvá a zbory s názvami XY. V každom takomto zbore, alebo cirkví sa môžu nachádzať aj falošní kresťania. Títo ale z Božieho pohľadu, nikdy neboli súčasťou neviditeľnej cirkvi Kristovej, ktorú vidí jedine Boh.
Boh presne vie, kto je jeho dieťaťom. Boží pohľad nie je všeobecný, ale konkrétny. Vidí a pozná každého v ktorom srdci kraľuje svojím Slovom - Duchom a udrží ho. Pozná všetkých, ktorí uverili a pozná aj tých, ktorí ešte len uveria a privedie ich ku Kristu. Z nedokonalého pohľadu človeka, nie je možné v terajšom čase milosti túto celú jednotu v Duchu a Pravde vidieť. Tvoria ju totiž všetci vykúpení počas celého času milosti a to až do druhého Pánovho príchodu. Túto celú jednotu uvidí naše oko až pri druhom príchode Pána, kedy Boh zo svojho dokonalého pohľadu oddelí ovce od kozlov. A až vtedy sa ukáže jeho pravá nevesta – cirkev Ježiša Krista čistá a bez poškvrny pripravená svojmu ženíchovi.
Ak pozeráme na cirkev z nášho nedokonalého a všeobecného pohľadu, tak áno, vidíme mnohých kresťanov v rôznych cirkvách, zboroch a cirkevných spoločenstvách aj mimo nich a často to vnímame ako nejakú nejednotu, rozdrobenosť a pod. Zabúda sa pritom na Boží pohľad a zabúda sa aj na to, kto uvádza do každej Pravdy a to kedy chce a koho chce.
Následky ignorovania moci Svätého Ducha uvádzať do každej Pravdy
Ak sa ignoruje moc Svätého Ducha uvádzať do Pravdy, tak vystupuje nakoniec vlastná snaha človeka to všetko zjednotiť a zastrešiť to, pod nejakú obrovskú inštitúciu, ktorá má zase náchylnosť byť závislá na zdrojoch peňazí, štátnej moci a nakoniec sa opája vo vlastnej moci. V záujme udržania si tohoto všetkého je už len otázka času, kedy si prispôsobí aj Kristove učenie. Na takéto niečo antikristi len čakajú. No a pýcha predchádza pádu. Zvod pri obrovských cirkevných inštitúciách je náramný, ako je to v prípade malých cirkví, cirkvičiek a zborov. Vznikajú a zanikajú podľa napĺňania Božieho ľudu a teda pôsobenia Svätého Ducha. Nie sú tak závislé na zdrojoch peňazí a štátnej moci. Vidíme ako dopadla KC a jej podobní a je vidieť, ako prispôsobila Kristove učenie, aby vo svojej podobe mohla existovať a to závislá na zdrojoch peňazí a moci. Týmto zaprela moc Svätého Ducha.
To všetko ale nič nemení na skutočnosti, že z Božieho pohľadu vždy dochádza k napĺňaniu počtu Božieho ľudu zo zostatkov počas celého času milosti, ktoré vidí jedine Boh a to či už je ich v nejakom čase veľa, alebo málo. Ak prichádza generácia, ktorá postupne prestáva veriť Božiemu Slovu, tak je to znak, že napĺňanie sa už dokončuje zo zostatkov a dokončuje sa napĺňanie Božieho ľudu z pohanov, ktorí majú ešte uveriť a to počas celého času milosti. S tým nikto nič nenarobí a je zbytočne lamentovať, lebo toto predpovedá samotné Písmo a je to aj jeden zo znakov blížiaceho sa konca a príchodu Pána.
No a z druhej strany si položme otázku, čo ak Boh chce túto rozdrobenosť na menšie zbory a nie to zastrešovať pod obrovské cirkevné inštitúcie pod názvom XY, ktoré budú vykrikovať do sveta, že to jedine oni sú tie jediné pravé? Nech sa to teda kryštalizuje a každého pritiahne to, čo ho pritiahne a to podľa svojho srdca. Boh má vždy svoje zostatky a nikto nepríde ku Kristu ak by ho nepritiahol Otec na nebesiach. Pri malých spoločenstvách veriacich je lepšia možnosť zachovania Pravdy Božieho Slova, lebo malé zbory nie sú až tak závislé na zdrojoch peňazí a moci. Hoci aj tam prenikli falošní kazatelia a rôzne prúdy, tak mnohé zbory si zachovávajú zdravé učenie a držia sa Písma. Vieme si ale predstaviť preniknutie antikrista do veľkej cirkevnej inštitúcie, ktorou zvedie stovky miliónov ľudí. Ak by to bolo možné, tak by zviedol aj vyvolených. No nie je to možné.
Často som si kladol otázku, prečo Boh necháva mnohé obrovské antikristové náboženstvá a nezničí tie ich učenia. No a Písmo aj na to dáva odpoveď.
Teda sú to ako keby magnety zostavené z falošných učení, ktoré pritiahnu ľudí s falošným srdcom. Takto sa to sčasti vytriedi a oddelí. Náboženstvo ich učí to, čo chcú počuť. 2 Tes 2 11a preto im Bôh pošle mocné pôsobenie bludu, aby uverili lži, 12aby boli odsúdení všetci, ktorí neuverili pravde, ale si obľúbili neprávosť.
Potom trieštenie obrovských cirkevných inštitúcii – náboženstva, je iba ničenie človekom vnímanej inštitucionálnej jednoty a nie jednoty z pohľadu Boha. Z pohľadu Boha je to naopak - ozdravovanie. Na reformácii je vidieť, ako to Boh činí a čo to bola za jednota pred reformáciou? Teraz to vnímame z pohľadu človeka ako nejednotu, lebo vraj Boh chce viditeľnú jednotu všetkých kresťanov a mnohí sa pokúšajú zjednotiť kresťanov cez hmlu ekumenizmu, alebo spojiť to cez nejaké charizmatické hnutia .
Charizmatické hnutia (nehovorím že všetky), naberajú smer ktorý sa javí ako spoločný menovateľ pre nejaké celosvetové ekumenické spoločenstvo. Čo to ale bude za spoločenstvo? Tu je ale nebezpečenstvo toho, že sa postaví Pravda Božieho Slova nabok, len aby mali nejakú formálnu zážitkovú jednotu, ako na nejakom futbalovom zápase. Preto utekať preč od takého ekumenizmu! Jednota je jedine v Pravde Kristovej – v jeho Slove. Ak v nejakom spoločenstve sa Slovo Božie odsúva nabok v ktorom sa jednoznačne identifikuje Svätý Duch a namiesto toho sa preferujú samé zážitky - hudba, spev, tanec, zábava atd. tak niečo nie je v poriadku. Tam nie je Kristus! Vládnutie ducha bez Slova je nemysliteľné.
Všetko čo by chcelo nahradiť pravdu Božieho Slova a to formou hudby, vyhľadávanie zázrakov, zážitkov, zbytočné hovorenie jazymi a pod. odmietam, ako odbočenie od Krista . jeho Slova! Pretože Kristové Slová sú duch a sú život.
Ja osobne netúžim po takej viditeľnej jednote všetkých kresťanov, pretože takáto moja túžba by ignorovala fakt, že skutočná jednota kresťanov v Duchu a Pravde , teda z pohľadu Boha vždy existovala, existuje a bude existovať naveky. Mnohí túto jednotu nevnímajú, pretože si ju predstavujú ako viditeľnú jednotu. Mnohí srdcom nie sú súčasťou cirkvi Kristovej, ale cirkvi vytvorenej človekom.
Predsa tak, ako je Kráľovstvo Božie vo Svätom Duchu, tak je aj Cirkev Kristova vo Svätom Duchu a je súčasťou tohto Kráľovstva a nikto nepovie: Hľa, tu! alebo: Tam hen! Je to Duchovné kráľovstvo – Božie kráľovstvo, ktorého súčasťou sú všetci vykúpení v Kristu! Preto nikto, kto sa nenarodil znova – z Boha z Ducha nemôže byť súčasťou tejto jednoty - tohto duchovného kráľovstva. Rim 14:17 Lebo kráľovstvo Božie nie je pokrm a nápoj, ale spravedlivosť, pokoj a radosť v Svätom Duchu.
Kto vidí kto všetko má v srdci túto radosť a pokoj v Duchu Svatom ak nie Boh?
Boh tvorí túto duchovnú jednotu v Duchu a Pravde Božieho Slova a táto jednota vždy existovala, existuje a bude existovať a to aj napriek roztrieštenosti rôznych cirkevných inštitúcii vytvorených človekom.
Uzdravení adventismu
Re: Uzdravení adventismu
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Hosť
Možno som svoj príspevok nezaradil správne. No určite sa to týka aj adventizmu.
Ide predsa o uzdravenie spoločenstva veriacich a nie nálepky, že. Prečo tie nálepky, ako keby to bolo podmienkou spasenia?
S čím teda nesúhlasíš v mojom príspevku?
Možno som svoj príspevok nezaradil správne. No určite sa to týka aj adventizmu.
Ide predsa o uzdravenie spoločenstva veriacich a nie nálepky, že. Prečo tie nálepky, ako keby to bolo podmienkou spasenia?
S čím teda nesúhlasíš v mojom príspevku?
Ano, ale nemas to lahke, zatial tu nemame ziadnu skupinu pre uz spasene duse, ktore presne vedia, aky je Bozi pohlad na svet. Doteraz sa totiz nenasiel ziadny prispievatel, ktory by oplyval schopnostou opisat nazeranie Boha na svet.
Dokonca si myslim ze si prvy kto si mysli, ze Boh naplna nejake kvoty zostatkov.Viktorrealita napísal: ↑21 Dec 2018, 19:47 Prvý pohľad je Božím dokonalým a zvrchovaným pohľadom, ktorý vidí túto jednotu všetkých vykúpených a to vykúpených drahou krvou svojho Syna – Ježiša Krista.
To všetko ale nič nemení na skutočnosti, že z Božieho pohľadu vždy dochádza k napĺňaniu počtu Božieho ľudu zo zostatkov počas celého času milosti, ktoré vidí jedine Boh a to či už je ich v nejakom čase veľa, alebo málo. Ak prichádza generácia, ktorá postupne prestáva veriť Božiemu Slovu, tak je to znak, že napĺňanie sa už dokončuje zo zostatkov a dokončuje sa napĺňanie Božieho ľudu z pohanov, ktorí majú ešte uveriť a to počas celého času milosti
-
log napísal: ↑22 Dec 2018, 11:20Ano, ale nemas to lahke, zatial tu nemame ziadnu skupinu pre uz spasene duse, ktore presne vedia, aky je Bozi pohlad na svet. Doteraz sa totiz nenasiel ziadny prispievatel, ktory by oplyval schopnostou opisat nazeranie Boha na svet.Dokonca si myslim ze si prvy kto si mysli, ze Boh naplna nejake kvoty zostatkov.Viktorrealita napísal: ↑21 Dec 2018, 19:47 Prvý pohľad je Božím dokonalým a zvrchovaným pohľadom, ktorý vidí túto jednotu všetkých vykúpených a to vykúpených drahou krvou svojho Syna – Ježiša Krista.
To všetko ale nič nemení na skutočnosti, že z Božieho pohľadu vždy dochádza k napĺňaniu počtu Božieho ľudu zo zostatkov počas celého času milosti, ktoré vidí jedine Boh a to či už je ich v nejakom čase veľa, alebo málo. Ak prichádza generácia, ktorá postupne prestáva veriť Božiemu Slovu, tak je to znak, že napĺňanie sa už dokončuje zo zostatkov a dokončuje sa napĺňanie Božieho ľudu z pohanov, ktorí majú ešte uveriť a to počas celého času milosti
Predsa na to máme Bibliu, aby sme vedeli, aký je Boží pohľad a podľa toho žili.log napísal: Ano, ale nemas to lahke, zatial tu nemame ziadnu skupinu pre uz spasene duse, ktore presne vedia, aky je Bozi pohlad na svet. Doteraz sa totiz nenasiel ziadny prispievatel, ktory by oplyval schopnostou opisat nazeranie Boha na svet.
Ja si myslím? Je to predsa v Písme.log napísal: Dokonca si myslim ze si prvy kto si mysli, ze Boh naplna nejake kvoty zostatkov.
Rim 9:27 A Izaiáš volá nad Izraelom: Keby bol počet synov Izraelových ako piesok mora, len zostatok bude spasený.
Rim 11:5 Takto tedy stalo sa, že i v terajšom čase je zostatok podľa vyvolenia milosti.
Rim 11:25 Lebo nechcem, bratia, aby ste nevedeli toho tajomstva, aby ste neboli sami u seba múdrymi, že zatvrdenie z čiastky stihlo Izraela dotiaľ, dokiaľ nevojde plnosť pohanov...
Akoby si crevna bakteria myslela, ze dokaze pochopit myslenie cloveka, v ktoreho creve zije, ked sa k nej dotlaci natraveny chlieb.Viktorrealita napísal: ↑22 Dec 2018, 12:25Predsa na to máme Bibliu, aby sme vedeli, aký je Boží pohľad...log napísal: Ano, ale nemas to lahke, zatial tu nemame ziadnu skupinu pre uz spasene duse, ktore presne vedia, aky je Bozi pohlad na svet. Doteraz sa totiz nenasiel ziadny prispievatel, ktory by oplyval schopnostou opisat nazeranie Boha na svet.
Viktorrealita napísal: ↑22 Dec 2018, 12:25Ja si myslím? Je to predsa v Písme.log napísal: Dokonca si myslim ze si prvy kto si mysli, ze Boh naplna nejake kvoty zostatkov.
Predstava o naplnani kvot ? Vela ludi vratane mna, to nikde v Pisme nenasla. Okrem SJ sa to obcas objevuje v niektorych malych sektach, asi budes clenom nejakej z nich.
-
Nikto nevie počet podľa vyvolenia jedine Boh. Takže zase si mimo. Pismo pozná aj pojem Kniha Života. No a kedy sú zapísaní do Knihy Života?log napísal: ↑22 Dec 2018, 13:07Akoby si crevna bakteria myslela, ze dokaze pochopit myslenie cloveka, v ktoreho creve zije, ked sa k nej dotlaci natraveny chlieb.Viktorrealita napísal: ↑22 Dec 2018, 12:25Predsa na to máme Bibliu, aby sme vedeli, aký je Boží pohľad...log napísal: Ano, ale nemas to lahke, zatial tu nemame ziadnu skupinu pre uz spasene duse, ktore presne vedia, aky je Bozi pohlad na svet. Doteraz sa totiz nenasiel ziadny prispievatel, ktory by oplyval schopnostou opisat nazeranie Boha na svet.
Viktorrealita napísal: ↑22 Dec 2018, 12:25Ja si myslím? Je to predsa v Písme.log napísal: Dokonca si myslim ze si prvy kto si mysli, ze Boh naplna nejake kvoty zostatkov.
Predstava o naplnani kvot ? Vela ludi vratane mna, to nikde v Pisme nenasla. Okrem SJ sa to obcas objevuje v niektorych malych sektach, asi budes clenom nejakej z nich.
-
Človek bol stvorený na obraz Boží. Má Písmo v ktorom je zapísané Slovo Božie. Takže zase vedľa.Log napísal: Akoby si crevna bakteria myslela, ze dokaze pochopit myslenie cloveka, v ktoreho creve zije, ked sa k nej dotlaci natraveny chlieb
Ziskal si moju pozornost. Ktoru fyzicku ci dusevnu vlastnost mas podobnu Bohu ?Viktorrealita napísal: ↑22 Dec 2018, 14:19Človek bol stvorený na obraz Boží.Log napísal: Akoby si crevna bakteria myslela, ze dokaze pochopit myslenie cloveka, v ktoreho creve zije, ked sa k nej dotlaci natraveny chlieb
-
Prečo to vzťahuješ na moju osobu. Hovorím predsa všeobecne o človeku.log napísal: ↑22 Dec 2018, 17:32Ziskal si moju pozornost. Ktoru fyzicku ci dusevnu vlastnost mas podobnu Bohu ?Viktorrealita napísal: ↑22 Dec 2018, 14:19Človek bol stvorený na obraz Boží.Log napísal: Akoby si crevna bakteria myslela, ze dokaze pochopit myslenie cloveka, v ktoreho creve zije, ked sa k nej dotlaci natraveny chlieb
1Moj 26A Bôh riekol: Učiňme človeka na svoj obraz a podľa svojej podoby, a nech vládnu nad morskými rybami a nad nebeským vtáctvom a nad hovädami a nad celou zemou a nad každým plazom, ktorý sa plazí na zemi.
Tusil som, ze nenajdes ani jednu vec, v ktorej by si bol podobny Bohu.Viktorrealita napísal: ↑01 Jan 2019, 12:10Prečo to vzťahuješ na moju osobu. Hovorím predsa všeobecne o človeku.log napísal: ↑22 Dec 2018, 17:32Ziskal si moju pozornost. Ktoru fyzicku ci dusevnu vlastnost mas podobnu Bohu ?Viktorrealita napísal: ↑22 Dec 2018, 14:19Človek bol stvorený na obraz Boží.Log napísal: Akoby si crevna bakteria myslela, ze dokaze pochopit myslenie cloveka, v ktoreho creve zije, ked sa k nej dotlaci natraveny chlieb
Ak mam byt uprimny, aj ja Ta vidim skor ako takeho maleho satana nez maleho boha.
Myslel som, ze seba poznas najlepsie a budes schopny dat aspon 10 fyzickych ci dusevnych podobnosti medzi Tebou a Bohom, aby si podporil svoju tezu, ze poznas Bozi pohlad na svet, pretoze si mu podobny.
Ak nechces alebo nevies hovorit o sebe, vezmi si ako priklad mna ?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní