Zajímá někoho postoj předsedy, proč jednal, jak jednal? Oceňuji, že T. Kábrt tento postoj zveřejnil bez příkras, velmi si toho vážím. Je to avšak zprostředkovaně. Dotázal se někdo přímo br. Pavlíka osobně?
Jsem ráda, že to někoho zajímá.Hosť napísal:Mně jeho názor zajímá a protože téměř jistě vím, že tyto diskuze čte (stejně jako jiné kazatelé), považuji mlčení za souhlas. Nakonec - odpověď nemusí uvést zde, ale ve svém Otevřeném diáři.Br.Pavlík mne mnohokrát příjemně překvapil, ale zde zklamal.
Bratra Kábrta nechci stavět proti bratru Pavlíkovi (či naopak). Ptala jsem se, jak bratr Pavlík reagoval, na to br. Kábrt odpověděl. Ocenila jsem, že odpověď nevypadala "vylepšeně". Pak se ozval anonym, který dával v komentáři br. Pavlíkovi a vedení vůbec "čočku". Chápu to rozhořčení, avšak anonymní výkřiky na internetu v tomto emočním rozpoložení nepřispívají dobré diskusi. V zápětí se připojil druhý člověk, to už jsem ani nekomentovala.
Br. Kábrt dal na tento web znovu zdůvodnění, proč jednal tak, jak jednal a připojil, proč zveřejnil informace z výboru sdružení.
Já s br. Kábrtem nemám problém, oceňuji jeho snahu CASD posunout směrem k lepším zítřkům. Jako člen, a jako vlivný člen, to může dělat účinněji, než kdyby např. odešel z církve. Jeho hlas by měl váhu i tak, ale s členstvím ji má větší, neboť nenese statut "odpadlíka". Vůbec neříkám, že by mu církev ten statut přiřknula, ale mám na mysli řeči "kuloáru". Ani neříkám, že br. Kábrt má v úmyslu odcházet.
Nemám problém ani s bratrem Pavlíkem, neboť to byl můj učitel na semináři a nutno dodat, že jsme měli dobré vztahy.
To, co se stalo na výboru sdružení, je věc církevní, kterou nebudu přenášet do mého osobního vztahu k br. Pavlíkovi.
Mně pouze vadí, když se proti předsedovi církve ozývají anonymové s dosti nevybíravými označeními a nedokážou se pod to podepsat. Já například mikimovu identitu znám, ale ostatní ji znát nemusejí. Ale nemíním zde dělat úlohu "jízdní policie", to bych se tu někdy upsala.
Na vyjádření br. Pavlíka budu čekat, pokud ho bude chtít dát.
Neočekávám, že ji bude dávat sem, sem kazatelé příliš nepíší, je to taková "partyzánská" platforma, ale já jsem za ni adminům vděčná, i když už ji trochu pustili k vodě.
Také si myslím, že vedení církve čte zdejší komentáře, protože se mi už mnohokrát stalo, že když se tu něco řešilo, tak byla vidět ve sborech náprava v dobrém smyslu, nebo i nějak sbory reagovaly na to, co se tu řešilo. Jsem přesvědčena, že toto fórum má význam.
A možná že Ty budeš také z vedení