Stránka Odcházení od adventistů
-
- Dátum registrácie: 11 Jan 2016, 19:46
- Zbor: kdysi Havirov Sucha
- Kontaktovať používateľa:
Stránka Odcházení od adventistů
Co si myslíte o této stránce: http://odchazeniodadventistu.blogspot.cz ?
Re: Stránka Odcházení od adventistů
Zbežne som si ju pozrela, vyzerá zaujímavo
Musím priznať, že mi trochu pripomína toto fórum, a preto mi je sympatická
(autor hovorí o adventizme veci, ktoré sa z oficiálnych, cirkvou cenzurovaných kanálov nedozvieme; návštevníkov jeho stránky štve, že je anonymná a pod.) Čo sa týka hlavnej myšlienky (pomôcť teenagerom, ktorí chcú odísť z cirkvi), myslím si, že je pekná. Pre mladých ľudí z adventistických rodín, zvlášť tých konzervatívnych, to určite nie je ľahké. Všetci vieme, že takýto človek sa stane v očiach členov vyvrheľom, človekom, ktorý opustil pravé učenie a rúti sa do záhuby. A ako sa hovorí, ak táto stránka pomôže aspoň jednému mladému človeku odísť z cirkvi bez psychickej ujmy, tak má zmysel
BTW, začítala som sa tam do článku "ADRA = reklama na adventizmus", celkom ma pobavilo, ako autor dokázal vystihnúť realitu

BTW, začítala som sa tam do článku "ADRA = reklama na adventizmus", celkom ma pobavilo, ako autor dokázal vystihnúť realitu

Podobným příkladem je nedávná adventistická generální konference v San Antoniu. Před jejím konáním byla obyvatelům San Antonia poskytována zdarma zdravotní péče. To mělo zvednout adventistické PR. Úspěchem na titulní stránce deníku San Antonia se adventisté nezapomněli pochlubit. Píše se o nás pozitivně - to je to co jsme chtěli. Cílem vůbec nebylo někomu pomoci, ale zalíbit se. Kdyby byla konference jinde, nemělo by smysl léčit obyvatele San Antonia.
Nebolo by lepšie pomôcť aspoň jednému mladému človekovi žiť v adventizme "bez psychickej ujmy" tak, aby nemal potrebu odchádzať?Ninka napísal:Zbežne som si ju pozrela, vyzerá zaujímavoMusím priznať, že mi trochu pripomína toto fórum, a preto mi je sympatická
(autor hovorí o adventizme veci, ktoré sa z oficiálnych, cirkvou cenzurovaných kanálov nedozvieme; návštevníkov jeho stránky štve, že je anonymná a pod.) Čo sa týka hlavnej myšlienky (pomôcť teenagerom, ktorí chcú odísť z cirkvi), myslím si, že je pekná. Pre mladých ľudí z adventistických rodín, zvlášť tých konzervatívnych, to určite nie je ľahké. Všetci vieme, že takýto človek sa stane v očiach členov vyvrheľom, človekom, ktorý opustil pravé učenie a rúti sa do záhuby. A ako sa hovorí, ak táto stránka pomôže aspoň jednému mladému človeku odísť z cirkvi bez psychickej ujmy, tak má zmysel
![]()
Podobným příkladem je nedávná adventistická generální konference v San Antoniu. Před jejím konáním byla obyvatelům San Antonia poskytována zdarma zdravotní péče. To mělo zvednout adventistické PR. Úspěchem na titulní stránce deníku San Antonia se adventisté nezapomněli pochlubit. Píše se o nás pozitivně - to je to co jsme chtěli. Cílem vůbec nebylo někomu pomoci, ale zalíbit se. Kdyby byla konference jinde, nemělo by smysl léčit obyvatele San Antonia.

[mention]Rajon[/mention], určite je v záujme cirkvi, aby (mladí) ľudia neodchádzali a asi sa pre to aj snaží niečo robiť... Čo ak ale mladý človek zistí, že nesúhlasí s tým, čo hlása cirkev, nepáči sa mu, ako funguje po organizačnej stránke alebo sa proste necíti dobre v kolektíve členov miestneho zboru? (konkrétne chybičky krásy z oblasti vierouky a organizácie sa dajú nájsť na tomto fóre
) Je jasné, že CASD svoje vieroučné body nezmení a ani v organizačnej štruktúre neočakávam reformu... Možno ešte členovia zboru by mohli zmeniť správanie, ale zo skúseností vieme, že sa tak väčšinou nedeje. Takže tvoje želanie, "aby nemal potrebu odchádzať" sa vlastne ani nedá splniť. Moja otázka na teba potom znie: Prečo by takýto človek nemohol odísť do iného prostredia, kde bude môcť duchovne rásť, bude v spoločenstve veriacich, s ktorými si bude rozumieť a pod... ? 

Ten článok o ADRE to je teda silná káva. Silná káva ohovárania, poloprávd, neobjektivity, zaujatosti a "zázračného daru" videnia do sŕdc človeka. Bŕŕŕ, riadny paškvil. V podstate ako celá tá stránka.
Ak chce cirkev niekoho nalákať do svojich radov, je žiaľ odkázaná na aktivity akože pomoci blížnym. Preto máme kluby zdravia, adru a iné aktivity, aby nás verejnosť aspoň trochu brala vážne. Je to preto, lebo naše "evanjelium" je nie že nezaujímavé, ale až odpudivé: Musíš svätiť sobotu, nesmieš si už nikdy vypiť ani jesť bravčové, dáš nám desatinu svojho príjmu atď.
Aký to protiklad ku Kristovmu evanjeliu! Za ním chodili zástupy a on ich učil jednoduché, ale ohromujúce veci o Bohu.
Hľadám cirkev, ktorá to takto robí.
Aký to protiklad ku Kristovmu evanjeliu! Za ním chodili zástupy a on ich učil jednoduché, ale ohromujúce veci o Bohu.
Cyrano, skús si prosím ťa dať preč to slovo "akože" v spojení "pomoc blížnym". Neviem, či to ty tak robíš, ale viem, že ani ja ani ty nevidíme do srdca každého adventistu, či tam má to "akože" alebo nie. A pomoc blížnym (bez "akože") nie je len nejaký trpený prívesok "nášho" evanjelia, ktoré nie je príťažlivé, ale je samotnou súčasťou Božieho evanjelia, prejavom Božej lásky a charakteru voči ľuďom. Keby ľudia prijímali evanjelium priamo a ihneď, tak už by im nebolo treba slúžiť napr. v sociálnej oblasti, v zdravotnej atď.? Chodili ľudia za Pánom Ježišom iba preto, že ich učil, alebo aj preto, že niečo robil a bolo to dosť praktické? Napr. pomáhal blížnym. Bez prídavku "akože". Nechcel by som cirkev, ktorej evanjelium je iba "slovo"...Cyrano napísal:Ak chce cirkev niekoho nalákať do svojich radov, je žiaľ odkázaná na aktivity akože pomoci blížnym. Preto máme kluby zdravia, adru a iné aktivity, aby nás verejnosť aspoň trochu brala vážne. Je to preto, lebo naše "evanjelium" je nie že nezaujímavé, ale až odpudivé: Musíš svätiť sobotu, nesmieš si už nikdy vypiť ani jesť bravčové, dáš nám desatinu svojho príjmu atď.
Podľa niektorých príspevkov mám niekedy už dojem, že keď adventista nerobí nič, je zle, keď niečo pre ľudí robí, je tiež zle, asi je zlé už to, že je adventista a tak čokoľvek robí, vždy je to zle. Ľahko mu prisúdime zlé pohnútky. Iste, sme rôzni a mnohí z nás naozaj nemusia mať celkom dobré pohnútky. Ale Boh je milostiví aj voči ním a každý sa učí aj na vlastných chybách. Avšak zovšeobecniť takto každú službu adventistov je úplne vedľa.
...myslel som si, že k týmto prestrelkám sa vyjadrovať nebudem. Ale zmenil som svoj postoj.
Snažím sa byť realista.
Ideálne prostredie žiaľ neexistuje. Máme v rodine aj inoveriacich, ale nikdy som nepočul tak dehonestujúce slová ako na týchto stránkach / a to sú ešte mierne oproti čes. stránke/. Napriek tomu, že ich spoločenstvo nie je taktiež ideálne a nechcem ísť do sfér kto je lepší či horší.
Myslím si, že ľudia narobili strašne veľa chýb. Nielen v cirkvi, ale aj v rodinách v ktorých mladí ľudia vyrastajú. Každý z nás zažije rôzne situácie a niekedy aj traumy z toho o čom toto vôbec je a či dotyčný je vôbec nielen adventista, ale kresťan.
Môj pohľad je taký, že Boh chce aby som bol človekom, normálnym slušným človekom, ktorý miluje rodinu a ľudí okolo. Pokiaľ sa stotožním s tým, že uverím v Ježiša ako svojho Spasiteľa, tak som naďalej jeho dieťaťom /občas poslušným/ s tým rozdielom, že vidím a rozumiem iným nastaveniam. O.i. by to malo byť aj o lepšej kvalite môjho života.....
Čo spravím s realitou v rodine, cirkvi. odpustím svojim rodičom, že pri mojej výchove niekedy zlyhali, lebo.Viem, že spravili najlepšie čo vedeli pri svojej nedokonalosti. To pochopím až pri svojich deťoch o čom je výchova a láska. Odpustíme si, oslobodíme sa o d toho čo bolo. to isté je v cirkvi....A to tiež neznamená, že musím so všetkým v budúcnosti súhlasiť...
To čo mi chýba priatelia je láska v týchto niektorých komentároch, možno to preháňam ale v týchto myšlienkach čo som čítal vyššie je hnev, nenávisť, oportunizmus. Asi je to o vašom zranení, čo ma mrzí. Ale takto sa veci neriešia.
Súhlasím s tým, že keď je človek takto zranený, dané prostredie ho nevie prijať, aj pre Boha je život najvyšší princíp - choď a zachráň sa v inom spoločenstve, máš prežívať traumu a boj tak je to jedno z riešení. Ak Ťa to uzdraví - Bohu vďaka.
Snažím sa byť realista.
Ideálne prostredie žiaľ neexistuje. Máme v rodine aj inoveriacich, ale nikdy som nepočul tak dehonestujúce slová ako na týchto stránkach / a to sú ešte mierne oproti čes. stránke/. Napriek tomu, že ich spoločenstvo nie je taktiež ideálne a nechcem ísť do sfér kto je lepší či horší.
Myslím si, že ľudia narobili strašne veľa chýb. Nielen v cirkvi, ale aj v rodinách v ktorých mladí ľudia vyrastajú. Každý z nás zažije rôzne situácie a niekedy aj traumy z toho o čom toto vôbec je a či dotyčný je vôbec nielen adventista, ale kresťan.
Môj pohľad je taký, že Boh chce aby som bol človekom, normálnym slušným človekom, ktorý miluje rodinu a ľudí okolo. Pokiaľ sa stotožním s tým, že uverím v Ježiša ako svojho Spasiteľa, tak som naďalej jeho dieťaťom /občas poslušným/ s tým rozdielom, že vidím a rozumiem iným nastaveniam. O.i. by to malo byť aj o lepšej kvalite môjho života.....
Čo spravím s realitou v rodine, cirkvi. odpustím svojim rodičom, že pri mojej výchove niekedy zlyhali, lebo.Viem, že spravili najlepšie čo vedeli pri svojej nedokonalosti. To pochopím až pri svojich deťoch o čom je výchova a láska. Odpustíme si, oslobodíme sa o d toho čo bolo. to isté je v cirkvi....A to tiež neznamená, že musím so všetkým v budúcnosti súhlasiť...
To čo mi chýba priatelia je láska v týchto niektorých komentároch, možno to preháňam ale v týchto myšlienkach čo som čítal vyššie je hnev, nenávisť, oportunizmus. Asi je to o vašom zranení, čo ma mrzí. Ale takto sa veci neriešia.
Súhlasím s tým, že keď je človek takto zranený, dané prostredie ho nevie prijať, aj pre Boha je život najvyšší princíp - choď a zachráň sa v inom spoločenstve, máš prežívať traumu a boj tak je to jedno z riešení. Ak Ťa to uzdraví - Bohu vďaka.
Som rád, že sú tu aj takéto rozumné prispevky. Som ti zaň vďačný.ngma napísal:...myslel som si, že k týmto prestrelkám sa vyjadrovať nebudem.... ......rincíp - choď a zachráň sa v inom spoločenstve, máš prežívať traumu a boj tak je to jedno z riešení. Ak Ťa to uzdraví - Bohu vďaka.
..to na Slovensku sme mali tiež takého politika, že už odchádza...
a niekedy mám zvláštny pocit / ale že na pocity nemáme dávať/ že niektorí ľudia odišli, ale v skutočnosti neodišli.
Tú pupočnú šnúru nedokázali odstrihnúť, preto si takýmito cestami / aj stránka CZ/ liečia svoje bolesti.
Ale niekedy sú to bolesti, čo sme im naozaj spôsobili.

a niekedy mám zvláštny pocit / ale že na pocity nemáme dávať/ že niektorí ľudia odišli, ale v skutočnosti neodišli.
Tú pupočnú šnúru nedokázali odstrihnúť, preto si takýmito cestami / aj stránka CZ/ liečia svoje bolesti.
Ale niekedy sú to bolesti, čo sme im naozaj spôsobili.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní