Ako si sa stal adventistom ?
Re: Ako si sa stal adventistom ?
Poprosim drzat sa temy. Kto nie je alebo nebol adventista, vase komentare v tomto vlakne nemaju co robit, dakujem.
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
log
Čo Pavol pretrpel a nestratil vieru a ty píše také nezmysly: 2Kor11 24Od Židov som dostal päťkrát štyridsať bez jednej; 25tri razy ma palicovali, raz ma kameňovali; trikrát som zažil stroskotanie lode; deň a noc som trávil v hlbine; 26na cestách často, v nebezpečenstvách riek, v nebezpečenstvách zo strany zbojníkov, v nebezpečenstvách zo strany rodákov, v nebezpečenstvách zo strany pohanov; v nebezpečenstvách v meste, v nebezpečenstvách na púšti, v nebezpečenstvách na mori, v nebezpečenstvách medzi falošnými bratmi; 27v práci a v námahe, v bdeniach často, o hlade a smäde, v pôstoch mnoho ráz, na zime a v nahote 28a krome iného, čo každodenne dolieha na mňa, starosť o všetky sbory. 29Ktože je slabý, a ja by som nebol slabý? Kto sa uráža, a ja by som sa nepálil? 30Ak už sa musím chváliť, budem sa chváliť svojou slabosťou. 31Bôh a Otec nášho Pána Ježiša Krista, ktorý je požehnaný na veky, vie, že neluhám. 32V Damašku vladár kráľa Aretu strážil mesto Damaščanov, čo ma chcel lapiť; 33ale ma spustili oblokom v koši cez múr, a ušiel som jeho rukám.
Čo Pavol pretrpel a nestratil vieru a ty píše také nezmysly: 2Kor11 24Od Židov som dostal päťkrát štyridsať bez jednej; 25tri razy ma palicovali, raz ma kameňovali; trikrát som zažil stroskotanie lode; deň a noc som trávil v hlbine; 26na cestách často, v nebezpečenstvách riek, v nebezpečenstvách zo strany zbojníkov, v nebezpečenstvách zo strany rodákov, v nebezpečenstvách zo strany pohanov; v nebezpečenstvách v meste, v nebezpečenstvách na púšti, v nebezpečenstvách na mori, v nebezpečenstvách medzi falošnými bratmi; 27v práci a v námahe, v bdeniach často, o hlade a smäde, v pôstoch mnoho ráz, na zime a v nahote 28a krome iného, čo každodenne dolieha na mňa, starosť o všetky sbory. 29Ktože je slabý, a ja by som nebol slabý? Kto sa uráža, a ja by som sa nepálil? 30Ak už sa musím chváliť, budem sa chváliť svojou slabosťou. 31Bôh a Otec nášho Pána Ježiša Krista, ktorý je požehnaný na veky, vie, že neluhám. 32V Damašku vladár kráľa Aretu strážil mesto Damaščanov, čo ma chcel lapiť; 33ale ma spustili oblokom v koši cez múr, a ušiel som jeho rukám.
Napišem svoj príbeh ale najprv k Viktorovi. Roky a dlhé desaťročia hovorime na skúsenostiach že máme svietiť ľuďom na cestu a nie do očí. Viktor neni Adventista on je sólo hráč.
Souhlas, je to tapetář a ti bývají sólisté. A taky si hraje na Pána Boha, protože si myslí, že vidí Logovi do hlavy:Napišem svoj príbeh ale najprv k Viktorovi. Roky a dlhé desaťročia hovorime na skúsenostiach že máme svietiť ľuďom na cestu a nie do očí. Viktor neni Adventista on je sólo hráč.
Podle toho, jak soudíte, bude naloženo s vámi...Log
Ty si ani nikdy skutočným veriacim v Krista nebol, takže si ani nemal čo stratiť. Si ako ten Judáš, ktorý nestratil vieru, lebo ju ani nemal. Od počiatku bol falošný.
-
Hosť
Čítam tu príspevky od adventistov. No len málo z toho je výživná potrava. Som naozaj prekvapený.
Pre Vás je zrejme dôležitejšie márne politikárčenie v rámci svojej cirkvi, akoby členstvo bolo podmienkou spasenia. No čo už.
Čítam tu príspevky od adventistov. No len málo z toho je výživná potrava. Som naozaj prekvapený.
Pre Vás je zrejme dôležitejšie márne politikárčenie v rámci svojej cirkvi, akoby členstvo bolo podmienkou spasenia. No čo už.
Naposledy upravil/-a Viktorrealita v 04 Jan 2019, 16:18, upravené celkom 2 krát.
-
Charizmatici ma strašia, ateisti ma strašia aj adventisti ma strašia. No ja viem čo píšem!Hosť napísal: Podle toho, jak soudíte, bude naloženo s vámi...
Ja ho nesúdim, sám svedčí o sebe čo je zač a to svojím slovom. Slovo Božie ho súdi a aj z Písma je vidieť čo je zač.
Žid6 4Lebo je nemožné tých, ktorí už raz boli osvietení a ochutnali nebeského daru a stali sa účastnými Svätého Ducha 5a ochutnali dobré slovo Božie a rôzne moci budúceho veku, odpadli, zase obnoviť ku pokániu, ktorí sebe znova križujú Syna Božieho a vystavujú ho potupne na odiv.
7Lebo zem, ktorá pije dážď, ktorý často prichádza na ňu, a plodí rastlinu, vhodnú tým, pre ktorých sa aj obrába, berie podiel na požehnaní od Boha. 8Ale tá, ktorá rodí tŕnie a bodľač, je nesúca a je blízka zlorečenstva, ktorej koniec je, aby bola spálená.
Myslím, že moc nevíš co píšeš, ale už jsi zkrátil příspěvky, což je dobré.Charizmatici ma strašia, ateisti ma strašia aj adventisti ma strašia. No ja viem čo píšem!
Dovolil jsi si Loga odsoudit a proto jsem Ti připomněl, že tak, jak soudíš, budeš souzen. Když napíšeš, že "nikdy nebyl skutečným věřícím v Krista...", tak se stavíš do role, která Ti nepřísluší. Teď se snažíš to posunout na kolej "strašení", ale to není o tom. Je to o Tvém odsuzování druhých.
Ne, církev to neučí, ba naopak, stačí si pročíst různé publikace církve, členstvím nikdo není spasen. Tvoje domněnka je zcela chybná.Pre Vás je zrejme dôležitejšie márne politikárčenie v rámci svojej cirkvi, akoby členstvo bolo podmienkou spasenia. No čo už.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Dovolila bych se otázat v kolika denominacích jsi byl, že víš, že to tak je v každé?Rastislav napísal:Podobne to chodí v každej denominácii. Ked prídeš na bohoslužbu ako čistý papier, s tým že ideš nasávať nové poznatky, stačí ti 10 návštev modlitebne a ak nie si úplný blbec vieš zhruba o čo kráča. Postupne ten papier zapíšeš a už len celý život opakuješ ako papagáj. Tak to chodí v každej denominácii.
Těch denominací je nějaká řádka a ponavštěvovat to všechno je úkol hodný horolezce. Ale kdyby jen ponavštěvovat, teď je vhodný čas, protože je alianční týden, ale nějakou část života tam strávit, aby člověk věděl, jak to chodí.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Rozhodnutí stát se adventistkou přišlo přirozeně.
Kamarádka adventistka mne pozvala na mládežnickou akci a pak už jsem chodit nepřestala. Chodila jsem jako ateistka. Zhruba 5 let jsem se nezajímala, čemu věří. Vždycky jsem si přála partu, která nepije, nekouří, a má ráda přírodu. V té partě se mi to splnilo, spávali jsme pod širákem, výjimečně v budově.
Oslovilo mne, že si ti lidé mezi sebou nenadávali, chovali se k sobě hezky, tak jak jsem to v takové míře jinde neviděla, a velmi se mi líbily jejich modlitební chvilky, i když jsem tomu nerozuměla. V hloubi srdce jsem však věděla, že to je "to ono", co způsobuje jejich chování. A ještě jako bonus jsem brala, když mě přijali mezi sebe a "nekádrovali", kdy už jako budu věřit. Takto mne oslovil Pán Bůh, věřím.
Z toho vyplýval pozdější zájem o víru.
To by bylo na delší vyprávění, pro zdejší účely to stačí.
-
Tak prečo hovoríte o ozdravení adventizmu a nie o ozdravení spoločenstva veriacich? Čo je adventizmus, nejaká elita.Hosť napísal: ↑04 Jan 2019, 17:30Myslím, že moc nevíš co píšeš, ale už jsi zkrátil příspěvky, což je dobré.Charizmatici ma strašia, ateisti ma strašia aj adventisti ma strašia. No ja viem čo píšem!
Dovolil jsi si Loga odsoudit a proto jsem Ti připomněl, že tak, jak soudíš, budeš souzen. Když napíšeš, že "nikdy nebyl skutečným věřícím v Krista...", tak se stavíš do role, která Ti nepřísluší. Teď se snažíš to posunout na kolej "strašení", ale to není o tom. Je to o Tvém odsuzování druhých.Ne, církev to neučí, ba naopak, stačí si pročíst různé publikace církve, členstvím nikdo není spasen. Tvoje domněnka je zcela chybná.Pre Vás je zrejme dôležitejšie márne politikárčenie v rámci svojej cirkvi, akoby členstvo bolo podmienkou spasenia. No čo už.
Vyzerá to, že si ich ani nečítal, lebo pre teba sú asi dlhé, že.
Log sám svedčil o sebe, tak o čo ti ide? Ja som len potvrdil slovom Písma, že takí už nečinia pokánie. To Slovo Písma ho odsúdilo a nie ja.
Žid6 4Lebo je nemožné tých, ktorí už raz boli osvietení a ochutnali nebeského daru a stali sa účastnými Svätého Ducha 5a ochutnali dobré slovo Božie a rôzne moci budúceho veku, odpadli, zase obnoviť ku pokániu, ktorí sebe znova križujú Syna Božieho a vystavujú ho potupne na odiv.
Kto naozaj uveril v Pravdu evanjelia Ježiša Krista, tak je znovuzrodeným - novým človekom, tak ako môže stratiť vieru. Z Božieho pohľadu ani jedná jeho ovca nezahynie.
Ak log hovorí, že vieru stratil, tak čo to bola za viera a v čo. Nemohol stratiť spasiteľnú vieru v Krista ak ju nemal. Takáto viera sa nedá stratiť.1Pet 1:5 ktorí ste mocou Božou strážení vierou cieľom spasenia, ktoré je hotové, aby bolo zjavené v poslednom čase,
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných