SMRŤ, PEKLO, VEČNOSŤ ...
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Re: SMRŤ, PEKLO, VEČNOSŤ ...
Já s tím nemám problém jsem zvyklý na horší, také se musím krotit. Jsou texty v Bibli kolem nichž se "motám" a někdy mi ten zjednodušený pohled uvnitř církve vadí. Diskuze je velmi dobrá a obohacující, pokud ji udržíme na uzdě v rovině sdílení. Kde se jenom kýve hlavou - to není pro mne. Než se pro něco nadchnu,musím si to "obejít" dokola.
Docela rád si pročítám diskuze (pokud mi to čas dovolí), někdy se hodně vracím dozadu, abych pochopil o co dotyčnemu jde. Tu a tam mi něco i unikne. Někdy se mi jeví, že nejde o hledání. Stále hledám a prosím Boha, aby mě "posunoval"...
Docela rád si pročítám diskuze (pokud mi to čas dovolí), někdy se hodně vracím dozadu, abych pochopil o co dotyčnemu jde. Tu a tam mi něco i unikne. Někdy se mi jeví, že nejde o hledání. Stále hledám a prosím Boha, aby mě "posunoval"...
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Slovo věčný má různý význam a to podle spojení s dalším slovem. Vzhledem k tomu, že dané slovo je vnímané jednotlivci pouze v jednom jediném univerzálním významu, následně vznikají obludná učení s neochotou posunout se dál. Jde o posunutí k lepšímu teologickému konceptu o Bohu.
-
- Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
Nezáleží na tom, čo si pod peklom predstavujeme, dokonca nezáleží ani na tom, ako to znie v pôvodine.Tomáš Plechatý napísal:Já si myslím, že do běžného života křesťana otázka pekla tolik nezasahuje, ale když už tady byla ta diskuse.......tak sem se zapojil.
Dôležité je, či veríme Biblii, ktorá peklo spomína ako objektívnu realitu.
Ak Biblii verím, záleží len na tom,
KDE BUDEM TRÁVIŤ VEČNOSŤ.
A to znamená v presnejšom podaní,
S KÝM BUDEM TRÁVIŤ TÚ VEČNÚ DOVOLENKU.
Všetko ostatné je bezvýznamné.
A všimnite si, prosím, záver tohoto videa:
https://www.youtube.com/watch?v=ahZiyhygxjY
Tiez super temaTomáš Plechatý napísal:Aby to tu tak nespalo, tak přihodím polínko do ohně:
Našel by se tu nějaký adventista, nebo zastánce neexistence pekla (a smrti jako nevědomého spánku), který by mi vyložil následující část bible?
Izajáš 14,8-11
I cypřiše se radují nad tebou i libanónské cedry od chvíle, kdy jsi padl: „Už nevstane ten, kdo nás kácel!“
I nejhlubší podsvětí je kvůli tobě rozrušeno, čeká na tvůj příchod, probudilo kvůli tobě přízraky všech vojevůdců země. Všechny krále pronárodů přimělo vstát ze svých trůnů.
Ti všichni se ozvou a řeknou tobě: „Také jsi jako my pozbyl síly? Už jsi nám podoben!
Do podsvětí byla svržena tvá pýcha, hlučný zvuk tvých harf. Máš ustláno na hnilobě, přikrývku máš z červů.“
Jen pro kontext uvádím, že verše Izajáše 14,12-15 se v církvi hojně používají při evangelizačních přednáškách, že popisují pád Satana.

Ano. Toto mylne vykladaju adventisti ale aj ine cirkve ako vers o Satanovi a sam som si nikdy nevsimol, ze je to nezmysel.
Ale stary zakon (az na Joba) a par dvojznacnych textov ziadneho Satana nepozna (!) a cely pribeh o tom ze Satan je nejaky pysny anjel zvrhnuty z neba nema absolutne ziaden biblicky zaklad. Ani had (genesis) ani kral Tyru (Ezechiel) ani kral babylonu (Izaias) nikde v SZ nie su spajani so satanom. Satan u Joba tiez nie je ziadna negativna postava, ale "zvedavy anjel".
Mam za to, ze citovane verse, poetickou formou, len potvrdzuju ze je clovek po smrti mrtvy.
Ved predsa uvedeny text nemoze byt doslovnym tvrdenim ze "zem prepuka jasotom" a "cedre sa tesia" a "hovoria". Najde sa niekto kto na zaklade toho bude tvrdit ze stromy hovoria ??? To je metafora ! Rovnako posvetie a zobudeni mocnari su metafora ! Basen jasne hovori ze je bez sily a teda skutocne mrtvy.
V deň, keď ti Hospodin dá odpočinúť od únavy, zmätku a ukrutného otroctva, ktorým ťa zotročil, 4 prednesieš túto posmešnú pieseň proti babylonskému kráľovi a povieš: Pozri, ako skončil tyran, ako sa skončilo násilie! 5 Hospodin zlomil prút bezbožníkov a žezlo vladárov, 6 čo zlostne bilo národy neprestajnými údermi, podmaňovalo si v hneve národy neľútostným sužovaním. 7 Oddychuje, odpočíva celá zem, prepuká jasotom. 8 Aj cyprusy a libanonské cédre sa tešia kvôli tebe, od chvíle, čo si padol, hovoria si: Nepríde k nám už drevorubač9 Zospodu sa podsvetie znepokojí kvôli tebe a vyjde ti v ústrety, keď prídeš, kvôli tebe zobudí tiene všetkých mŕtvych mocnárov zeme, zdvihne z trónov všetkých kráľov národov. 10 Títo všetci sa ozvú, prehovoria k tebe: Aj ty si bez sily ako my, stal si sa nám podobným! 11 Do podsvetia je zvrhnutá tvoja hrdosť za zvuku tvojich hárf. Pod tebou lezie chrobač a červy sú tvojou prikrývkou. 12 Ako si padla z neba, žiarivá zornička! Zrazený si na zemi, vládca nad národmi!
Clovek nie je ani 3 ani 2 zlozkovy, to je blud. Duch a dusa su recnickym vyjadrenim pre reaktivitu zijucich organizmov. Mrtvy organizmus uz nereaguje a teda "nema ducha", "nema dusu". Biblia nie je predsa ucebnicou biologie.
Ved ked o niekom povieme, ze "dostal napad" alebo "opustila ho radost" to este neznamena, ze napad alebo radost su nejake realne objekty!
Ano, horiace peklo a satan sa objavuju vo vyraznejsej miere az v Jezisovom uceni. Odkial to zobral, to neviem.Tomáš Plechatý napísal:
A proč sám Ježíš tolikrát varuje před ohněm neuhasitelným a červem, který neumírá, když Ježíš přesně ví, jaké to jednou bude, protože to bude Soudit ON. Ježíš přece je to nejlepší Zjevení Boží povahy a mluví přitom o tak drsných událostech.

"Jestli na peklo verí aj RKC lebo iná církev mi je úplně ukradené, ti spaseni nebudú, spasených nebude možno ani vetšina adventistov."
Mikim, z těchto diskuzí mi vyplývá pouze a jediná věc : Ty všechno víš a všechno znáš, umíš vše správně pojmenovat a máš na vše správný názor. Proto v podstatě vůbec nepotřebuješ vedení Ducha svatého, protože i kdyby Tě chtěl jakkoli vést, či opravit či ukázat, co je skutečně pravda a kdo je můj bližní, tak to bude všechno vniveč, protože Tvoje pýcha a přesvědčenost o své vlastní neomylnosti Ti bude bránit se jakkoli změnit. !! Je mi z toho smutno, takových členů v církvi znám více.... Zpochybňovat to, co napsal ap. Pavel - že je chaotický učedník, že si mnohdy odporuje.... No co k tomu říci, ještě že svět bude soudit Bůh (jenž je svou podstatou láska) a že On bude rozhodovat o tom, kdo bude spasený a kdo ne a ne Ty. PS: Jeden vysoko postavený adventistický teolog prohlásil, že budeme v nebi překvapeni, kolik tam uvidíme papežů....
Mikim, z těchto diskuzí mi vyplývá pouze a jediná věc : Ty všechno víš a všechno znáš, umíš vše správně pojmenovat a máš na vše správný názor. Proto v podstatě vůbec nepotřebuješ vedení Ducha svatého, protože i kdyby Tě chtěl jakkoli vést, či opravit či ukázat, co je skutečně pravda a kdo je můj bližní, tak to bude všechno vniveč, protože Tvoje pýcha a přesvědčenost o své vlastní neomylnosti Ti bude bránit se jakkoli změnit. !! Je mi z toho smutno, takových členů v církvi znám více.... Zpochybňovat to, co napsal ap. Pavel - že je chaotický učedník, že si mnohdy odporuje.... No co k tomu říci, ještě že svět bude soudit Bůh (jenž je svou podstatou láska) a že On bude rozhodovat o tom, kdo bude spasený a kdo ne a ne Ty. PS: Jeden vysoko postavený adventistický teolog prohlásil, že budeme v nebi překvapeni, kolik tam uvidíme papežů....
Duch Hospodinův a duch Kristův mne vedou k Pravdě, která je v Písmu a na to jsem právem pyšný. Učení ap. Pavla se min. Ve 25 případech s tím co učil sám Ježíš Kristus, proto dávám učení Krista vždy na první místo. KRISTUS meMůže spasit, pdp. Pavel nikoliv. Jinak o pekle jsem téměř nic nepsal v poslední době. A nezapomeň ne každý kdo mi říká Panne Pane bude spasený, ale ten kdo činí vůli mého Otce v nebesích. Činíš ji, a nebo chceš jen druhé pomlouvat a vysmívat se?
Predpokladam, ze meno toho teologa si uz nepamatas ?Maki napísal:PS: Jeden vysoko postavený adventistický teolog prohlásil, že budeme v nebi překvapeni, kolik tam uvidíme papežů....

Nech sa dobrovolne prihlasi !
"PS: Jeden vysoko postavený adventistický teolog prohlásil, že budeme v nebi překvapeni, kolik tam uvidíme papežů....
Vkládám autora, který něco v tomto smyslu prohlásil :
Posílám odkaz na autora slíbeného citátu o papeži a jeho spasení.
O papeži to řekl br. J. Doukhan, když na Oklukách na biblickém týdnu vykládal knihu Daniel. Tam řekl něco ve smyslu, že se možná budeme divit, když v Božím království potkáme i nějakého papeže.
Tak mi to poslal S.Vurst
Vkládám autora, který něco v tomto smyslu prohlásil :
Posílám odkaz na autora slíbeného citátu o papeži a jeho spasení.
O papeži to řekl br. J. Doukhan, když na Oklukách na biblickém týdnu vykládal knihu Daniel. Tam řekl něco ve smyslu, že se možná budeme divit, když v Božím království potkáme i nějakého papeže.
Tak mi to poslal S.Vurst
Cez víkend som chvíľu preštukával TV programy a zastavil som sa pri jednom ako robili anketu v mestách s otázkou bojíte sa čo bude po smrti? Bol som prekvapený 70 % aj mladý aj starý tvrdili že skôr sa obávajú umierania ale smrti nie. Jeden asi 50 tnik dokonca povedal "teším se, panečku to bude jízda". Vy ste ako na tom bojíte sa smrti? 

Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní