Adventistická tradice.
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Re: Adventistická tradice.
Můj postoj k jinak věřícím se postupně změnil, protože jsem si uvědomil, že ani já nejsem náboženský superman.
Já s tím prohlášením souzním a proto nemám důvod to přepisovat svými slovy. Žel je dost adventistů, kteří to mají jinak a jsou nepřátelsky zaměřeni, nejen proti katolické církvi.
Já s tím prohlášením souzním a proto nemám důvod to přepisovat svými slovy. Žel je dost adventistů, kteří to mají jinak a jsou nepřátelsky zaměřeni, nejen proti katolické církvi.
-
Netvrdil jsem, že je to čisto adventistická tradice. V podstatě jde o to, že jsem nedávno byl svědkem rozhovoru kazatele s mladými, kde konstatoval: "Tuňáka nejíme, je nečistý." Dnes má celkem dobrou pozici na výuce budoucích kazatelů. Stačí, aby někdo označil něco za nečisté a může se to začít tradovat.
Neodpovedal si na moju otazku ohladom selmy. Kto to je ?ambassador napísal: ↑14 Feb 2019, 07:43
-
Budoucnost neznám, jak se kdo bude presentovat. Znám vyjádření adventistů a výklad proroctví.
Jsem opatrný určovat dopředu, kdo bude kdo. Šelma je každá mocnost,která potlačuje svědomí člověka, svobodu vyznání a vede k uctívání sama sebe.
Jsem opatrný určovat dopředu, kdo bude kdo. Šelma je každá mocnost,která potlačuje svědomí člověka, svobodu vyznání a vede k uctívání sama sebe.
Takze sa priklanas k tomu, ze Zjavenie nie je ziadne konkretne proroctvo ale proste len vseobecne konstatovanie ?ambassador napísal: ↑14 Feb 2019, 08:51 Šelma je každá mocnost,která potlačuje svědomí člověka, svobodu vyznání a vede k uctívání sama sebe.
-
Není to úplně můj postoj, jak ho představuješ. Jedna věc je co se píše v Bibli a druhá je to co píší adventisté.
Prorocké výklady casd vypadají, jako přesně zapadající do dějin, jen částečným pohledem zpět. Výklad budoucích událostí je úplně jiná záležitost. Je to snaha vyložit co se stane/naplní a to je již na pováženou, chce to opatrnost. Jan ani Daniel si nedovolil ukázat prstem na konkrétní mocnost. Jen v jednom případě Daniel ukázal na Babylon a Nabukadnezara.
Církev adventistů má za sebou tradiční chronickou potřebu vykládat prorocké knihy. Za svůj věk jsem měl možnost vnímat "nespočet" pokusů o prorocký výklad knihy Zjevení a Daniel v casd. Vždy to je jen pokus. Pokud by to mělo být proroctvím s pojmenováním konkrétních aktérů, tak se to stává novým prorockým vyjádřením, přestává to být výkladem. Některé výklady upadly do zapomnění. Tato skutečnost se snadno úmyslně přehlíží. Je to, jako když počítáte nějakou matematicky dlouhou rovnici a každé další počítání odhaluje chyby předchozích výpočtu. Prorocká budoucnost je mnohem obtížnější.
Já nejsem příznivcem hlasitého volání "kdo je kdo" v nenaplněném proroctví.
Prorocké výklady casd vypadají, jako přesně zapadající do dějin, jen částečným pohledem zpět. Výklad budoucích událostí je úplně jiná záležitost. Je to snaha vyložit co se stane/naplní a to je již na pováženou, chce to opatrnost. Jan ani Daniel si nedovolil ukázat prstem na konkrétní mocnost. Jen v jednom případě Daniel ukázal na Babylon a Nabukadnezara.
Církev adventistů má za sebou tradiční chronickou potřebu vykládat prorocké knihy. Za svůj věk jsem měl možnost vnímat "nespočet" pokusů o prorocký výklad knihy Zjevení a Daniel v casd. Vždy to je jen pokus. Pokud by to mělo být proroctvím s pojmenováním konkrétních aktérů, tak se to stává novým prorockým vyjádřením, přestává to být výkladem. Některé výklady upadly do zapomnění. Tato skutečnost se snadno úmyslně přehlíží. Je to, jako když počítáte nějakou matematicky dlouhou rovnici a každé další počítání odhaluje chyby předchozích výpočtu. Prorocká budoucnost je mnohem obtížnější.
Já nejsem příznivcem hlasitého volání "kdo je kdo" v nenaplněném proroctví.
Choď do zoo, tam sa opýtaj na šelmy.log napísal: ↑14 Feb 2019, 08:17Neodpovedal si na moju otazku ohladom selmy. Kto to je ?ambassador napísal: ↑14 Feb 2019, 07:43
-
Nově vznikající dobrá tradice se týká užívání výhod, které může nabízet církev. Nesprávné dělení církve na zaměstnance a ty ostatní, spolu vytváří nezdravou hierarchii. Vlastně bychom mohli úplně s klidným svědomím vnímat i dobrovolníky jimž byla svěřena v církvi nějaká služebnost tak, že jsou neplacení "pracovníci" církve.
Před časem rozjelo nový směr čs, které rozšířilo mobilní telefonování i na členy církve bez rozdílu. MSS se tomu bránilo stereotypním tvrzením - je to jen pro zaměstnance. Díky průkopníkům této nové tradici došlo i na stránkách unie ke zveřejnění patřičné informace. Takto si mohou členové čsu porovnat myšlení v Česku a na Moravě. Nevím jak je to s nabídkou mobilního církevního tarifu na Slovensku, jestli dostal dostatečnou propagaci.
https://www.casd.cz/mobilni-telefony/
Před časem rozjelo nový směr čs, které rozšířilo mobilní telefonování i na členy církve bez rozdílu. MSS se tomu bránilo stereotypním tvrzením - je to jen pro zaměstnance. Díky průkopníkům této nové tradici došlo i na stránkách unie ke zveřejnění patřičné informace. Takto si mohou členové čsu porovnat myšlení v Česku a na Moravě. Nevím jak je to s nabídkou mobilního církevního tarifu na Slovensku, jestli dostal dostatečnou propagaci.
https://www.casd.cz/mobilni-telefony/
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Dnes jsem úplně náhodně z facebooku zjistila, že se tento víkend pořádá v Kutné Hoře mezidenominační víkend mládeže. Přišlo mi na to upozornění, někteří z mých přátel tam jedou. Kdybych byla mladší, tak jedu hned. Takových akcí je potřeba, je vidět, že se církve začínají začleňovat do mezidenominační spolupráce. (Někde již řadu let spolupracují). A pokud se začne v mladém věku, tím líp!ambassador napísal: ↑14 Feb 2019, 07:43 Můj postoj k jinak věřícím se postupně změnil, protože jsem si uvědomil, že ani já nejsem náboženský superman.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Když jsem ještě jako mládežnice s jedním mládežníkem na jedné akci prodávala knihy s antikatolickými výroky, on se mě ptá: "No a co budeme dělat, jestli se někdo podívá do knihy a natrefí na šelmu?" Já mu povídám: "Budeme se snažit knihu prodat a než se do toho podívá, budeme rychle zdrhat!"ambassador napísal: ↑13 Feb 2019, 08:04 V naši církvi se tradičně projevil a ještě různě projevuje nenávistný postoj ke katolické církvi. Je to závažný stav, který je v protichůdném vyjádření Krista.
A uvedené se stalo skutečností.
Knihu jsme prodali (katolíkovi) a rychle zdrhali. V jedné chvíli jsme se otočili a uviděli za sebou pána, jak zoufale mává rukama a v jedné z nich drží tu knihu. Myslím, že toho dne jsem se přeorientovala z běhání dlouhých tratí na sprint. Čas byl rekordní.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných