Stránka Odcházení od adventistů

Diskusia o všetkom ostatnom.
Cyrano

Re: Stránka Odcházení od adventistů

Neprečítaný príspevok od používateľa Cyrano »

Rajon napísal:Cyrano, skús si prosím ťa dať preč to slovo "akože" v spojení "pomoc blížnym"
Ok, Rajon,
je rozdiel medzi tým, ako službu vykonávajú zanietení členovia,
a medzi tým, ako túto službu používa cirkev.
Tu sa rieši skôr tá cirkev, k tomu som sa vyjadril.

Rajon
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 22:33
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Rajon »

Cyrano napísal:
Rajon napísal:Cyrano, skús si prosím ťa dať preč to slovo "akože" v spojení "pomoc blížnym"
Ok, Rajon,
je rozdiel medzi tým, ako službu vykonávajú zanietení členovia,
a medzi tým, ako túto službu používa cirkev.
Tu sa rieši skôr tá cirkev, k tomu som sa vyjadril.
Síce ti rozumiem, ale nepozdáva sa mi to z jedného dôvodu: cirkev tvoria členovia a členovia tvoria cirkev. :-)
Možno máš na mysli určité oficiálne postoje a ciele. To je však tiež na dlhšiu diskusiu. Asi by som sa pri osobnom stretnutí s tebou rád o tom rozhovoril, pretože s niektorými vecami by som s tebou asi súhlasil, tiež mi ležia na srdci. Ale písať sa mi nechce.

ngma
Dátum registrácie: 03 Mar 2015, 19:09
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ngma »

Cyrano napísal:Ak chce cirkev niekoho nalákať do svojich radov, je žiaľ odkázaná na aktivity akože pomoci blížnym. Preto máme kluby zdravia, adru a iné aktivity, aby nás verejnosť aspoň trochu brala vážne. Je to preto, lebo naše "evanjelium" je nie že nezaujímavé, ale až odpudivé: Musíš svätiť sobotu, nesmieš si už nikdy vypiť ani jesť bravčové, dáš nám desatinu svojho príjmu atď.
Aký to protiklad ku Kristovmu evanjeliu! Za ním chodili zástupy a on ich učil jednoduché, ale ohromujúce veci o Bohu.
Hľadám cirkev, ktorá to takto robí.

ngma

Cyrano kto hľadá nachádza, pretože jeho už Boh našiel

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Cyrano napísal:Ak chce cirkev niekoho nalákať do svojich radov, je žiaľ odkázaná na aktivity akože pomoci blížnym. Preto máme kluby zdravia, adru a iné aktivity, aby nás verejnosť aspoň trochu brala vážne. Je to preto, lebo naše "evanjelium" je nie že nezaujímavé, ale až odpudivé: Musíš svätiť sobotu, nesmieš si už nikdy vypiť ani jesť bravčové, dáš nám desatinu svojho príjmu atď.
Aký to protiklad ku Kristovmu evanjeliu! Za ním chodili zástupy a on ich učil jednoduché, ale ohromujúce veci o Bohu.
Hľadám cirkev, ktorá to takto robí.

Nějak to neladi s Kristovou pozemskou službou potřebným. On také říká - Kdo chceš jít za mnou zapři sám sebe a následuj Mne. Určitě nejde jednoznačně určit, kdo z jakých pohnutek co dělá. Kdo nic nedělá nic nepokazi tak aspoň to vždy jen "odborně" hodnotí! Adventisté nechtějí dělat, aby je veřejnost "brala", spíše pro užitečnost okolí a lidem co o to stojí. Pokud ti to nesedí nech být a dělej něco jiného s užitečnosti. Třeba sbirej odpadky ve svém okolí. Pokud nechceš "světit" sobotu tak ji nesvět! Kdo tě nutí, jsi ve svobodném státě? Máš zaručené základní lidská práva!!
S tou sobotou, pokud nevíš proč? To už vůbec nemá smysl. Nevěříš- li tomu.... Co není z viry je hřích. Možná jsi nepochopil proč!! K tomu by mohla sloužit tato webová stránka, pokud nebude mít štvavé zaměření. Mám za to, že to byl důvod založení diskusního fóra. Dal by Bůh, aby se takový záměr naplnil.
Otázky jsou vždy na místě, maji svou důležitost pro rozvoj zdravé osobnosti. Jen se ptej, pokud k tomu vždy dáváš negativní odpověď, je to na pováženou. Tam se může ukázat o co ti v podstatě jde.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Ninka napísal:Zbežne som si ju pozrela, vyzerá zaujímavo :) Musím priznať, že mi trochu pripomína toto fórum, a preto mi je sympatická ::mocking:: (autor hovorí o adventizme veci, ktoré sa z oficiálnych, cirkvou cenzurovaných kanálov nedozvieme; návštevníkov jeho stránky štve, že je anonymná a pod.) Čo sa týka hlavnej myšlienky (pomôcť teenagerom, ktorí chcú odísť z cirkvi), myslím si, že je pekná. Pre mladých ľudí z adventistických rodín, zvlášť tých konzervatívnych, to určite nie je ľahké. Všetci vieme, že takýto človek sa stane v očiach členov vyvrheľom, človekom, ktorý opustil pravé učenie a rúti sa do záhuby. A ako sa hovorí, ak táto stránka pomôže aspoň jednému mladému človeku odísť z cirkvi bez psychickej ujmy, tak má zmysel ::good::
BTW, začítala som sa tam do článku "ADRA = reklama na adventizmus", celkom ma pobavilo, ako autor dokázal vystihnúť realitu :D
Podobným příkladem je nedávná adventistická generální konference v San Antoniu. Před jejím konáním byla obyvatelům San Antonia poskytována zdarma zdravotní péče. To mělo zvednout adventistické PR. Úspěchem na titulní stránce deníku San Antonia se adventisté nezapomněli pochlubit. Píše se o nás pozitivně - to je to co jsme chtěli. Cílem vůbec nebylo někomu pomoci, ale zalíbit se. Kdyby byla konference jinde, nemělo by smysl léčit obyvatele San Antonia.
Hodně stránek vypadá zajímavě, čas vše prověří. Snad nikdo z adventistů nepopírá negativní prožitek jednotlivců v některém mistnim sboru.
Letmo přečíst - snadno se přehledné "kolektivizace viny". Nemluvě o vulgárních projevech, stotožnit se je na pováženou.

Zuzana

Neprečítaný príspevok od používateľa Zuzana »

Mne táto stránka príde ako ďalší spôsob, akým dať najavo, že niekto, hoci má zlé skúsenosti s odchodom od cirkvi, sa snaží vyzerať hrdinsky, že v podstate sa ho to vôbec nedotklo. Samotná podstata je stránky je zavádzajúca. Lebo tí, čo boli členmi cirkvi vedia, že stačí napísať písomné požiadanie. Žiadne bububu sa o tom nekoná. Nikto nikoho neprosí na kolenách a nemusí ani posielať anketu, prečo sa tak rozhodol. A ako čítam v komentároch, viacerí tu majú zlú skúsenosť s odchodom, načo vytvárajú mylné závery, že členovia ich zavrhnú. Tak to nie je. Ale to je nuda. Preto sa tvoria takého stránky... Takže kto potrebuje, stotožní sa. A nezabudne o tom napísať dramatický komentár.

Milan.

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan. »

Zuzana napísal: 06 Mar 2016, 21:46viacerí tu majú zlú skúsenosť s odchodom, načo vytvárajú mylné závery, že členovia ich zavrhnú. Tak to nie je
Mým odchodem z církve jsem všem svým přátelům nepřímo řekl: že to co prezentuje vaše církev jsou bludy a lži ". Proto jsem nečekal otevřenou náruč plnou květin. Spíš to byl pohřební věnec. Samozřejmě bylo pár pokusů o telefonáty a návštěvu z otázkou co se ti vlastně stalo? Za těch 20 let v církvi jsem se setkal z několika odchody, ale nikdy to nebylo překvapení. Ti lidé to dávají najevo určitě alespoň několik let dopředu zejména na úkolech kde kladou úplně jiné otázky a úplně jiné odpovědi než by se patřilo.

Oni toho člena zavrhnout musejí neboť nikdo ve sboru neni ochoten poslouchat jinou dogma.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Milan. napísal: 12 Jan 2019, 21:47
Zuzana napísal: 06 Mar 2016, 21:46viacerí tu majú zlú skúsenosť s odchodom, načo vytvárajú mylné závery, že členovia ich zavrhnú. Tak to nie je
Mým odchodem z církve jsem všem svým přátelům nepřímo řekl: že to co prezentuje vaše církev jsou bludy a lži ". Proto jsem nečekal otevřenou náruč plnou květin. Spíš to byl pohřební věnec. Samozřejmě bylo pár pokusů o telefonáty a návštěvu z otázkou co se ti vlastně stalo? Za těch 20 let v církvi jsem se setkal z několika odchody, ale nikdy to nebylo překvapení. Ti lidé to dávají najevo určitě alespoň několik let dopředu zejména na úkolech kde kladou úplně jiné otázky a úplně jiné odpovědi než by se patřilo.

Oni toho člena zavrhnout musejí neboť nikdo ve sboru neni ochoten poslouchat jinou dogma.
Milane, jsi ten Milan, co tu občas píše, nebo jiný?

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Milan napísal:Za těch 20 let v církvi jsem se setkal z několika odchody, ale nikdy to nebylo překvapení. Ti lidé to dávají najevo určitě alespoň několik let dopředu zejména na úkolech kde kladou úplně jiné otázky a úplně jiné odpovědi než by se patřilo.
Myslím si, že lidé několik let dopředu ještě neví, že odejdou. To se vykrystalizuje později, kdy se už člověk nedokáže s některými věcmi ztotožnit a nedokáže si představit, že by je hlásal a aktivně prosazoval. Dále mu začne dělat problémy poslouchat to týden co týden v sobotní škole. Ani nechce ostatní členy svými názory "rozhazovat". Ale samozřejmě souhlasím, že rozdílnost přemýšlení je znát už dříve a odhadovaný předpoklad odchodu asi není úplně nesprávný, i když se nemusí někdy potvrdit.

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Milan "." píše:
Možná je jádro sdělení v tom, jak se "my" změní v "oni". Dvacet let v církvi. Čím začalo období proměny, kdy se vědomí sounáležitosti přetrhlo?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných