...Mikim , súhlasíš s tým čo píše tento váš kazateľ, ktorého cituješ? Nevyzerá, že by tvrdil, že Pavol si to vymyslel.Viktorrealita napísal: ↑03 Mar 2019, 14:23Vykúpený v Kristu z pohľadu Boha si toto nikdy nemyslí, lebo má nové srdce naplnené Slovom Božím a teda aj novú myseľ. Dobrý strom vzídeny zo semena Ducha – Slova Božieho zákonite donáša dobré ovocie.cit: Někteří křesťané si myslí, že když jsou spasení Boží milostí, nemusí již zachovávat Boží zákon.
Láska k Bohu vychádza jedine z viery v Božie Slovo. Teda je jasné, že Božie Slovo evanjelia, ktoré človek prijal vierou v Krista v sebe nesie lásku Božiu v jeho milosti. To znamená, že moc lásky sa preniesla vierou do srdca človeka a pôsobí navonok na myslení a konaní. Najprv kazateľ povie, že láska vedie vždy k poslušnosti a motivuje k zachovávaniu jeho prikázaní. OK! Lenže kto má lásku ku Kristu, tak ako môže takto zmýšľať – už môžem hrešiť a nemusím už zachovávať prikázania Božie? To je absurdné! Kto už skutočne uveril Kristu v Pravde evanjelia, tak už nemôže zmýšľať, ako keby neveril a ani žiť ako keby neveril. Je už novým stvorením v Kristu Ježišovi.Cit: Jenže láska vždy vede k poslušnosti, a nikoliv k neposlušnosti. Oddané křesťany láska k nebeskému Otci motivuje k zachovávání jeho přikázání. Ježíš řekl: „Milujete-li mne, budete zachovávat má přikázání“ (J14.15).
Říká snad Ježíš: „Jestliže mě milujete, nemusíte už zachovávat má přikázání“? Ne! Odpovědí lásky je svobodné zachovávání toho, co Bůh lidem určil za správné.
Mikim protirečíš kazateľovi, ktorého sám cituješ? Lebo on píše o spáse jedine z milosti:
To predsa znamená, že poslušnosť už vychádza z nového človeka narodeného z Boha. Teda vykúpený skutky viery a ovocie Ducha donáša nie preto, aby bol spasený, lebo už je spasený, ale donáša ich z lásky a vďačnosti jedine Bohu. Teda vychádza jú z lásky ktorá sa preniesla vierou do srdca človeka.cit: Svého nebeského Otce poslouchám ne proto, že se snažím získat si jeho přízeň. Poslušnost je reakcí mé vděčnosti a lásky. Poslouchám ho ne proto, abych byl spasen, ale proto, že jsem spasen. Vyjadřuji tak svou vděčnost za dar spasení. Svou poslušností si spasení nikdy nezískám. Spasení již pro mě získal Ježíš na kříži.
To tvrdím aj ja. No ty mikim tomu protirečíš a pritom sám cituješ tohto vášho kazateľacit: Pokud jsme skutečně poznali Krista jako svého Zachránce a dali mu své srdce, přirozenou odpovědí je to, že jej chceme poslouchat.
Mikim , súhlasíš s tým čo píše tento váš kazateľ, ktorého cituješ? Nevyzerá, že by tvrdil, že Pavol si to vymyslel.
Správne, sme spasení jedine z milosti a to nás prirodzene vedie, aby sme žili spravodlivý a svätý život.cit: Křesťany, kteří jsou spasení milosti, vede tato zpráva k tomu, aby žili spravedlivým a svatým životem
Správne, milosť je Božou mocou a je neobmedzeným pôsobením Božej lásky na nás. Skutky viery a ovocie Ducha už vychádzajú tak prirodzene ako voda z prameňa a tým prameňom je Kristus a jeho Slovo v srdci človeka.Cit: Milost je Boží milosrdenství, Boží slitování, Boží odpuštění. Milost je Boží moc. Milost je Boží láska projevená hříšníkům.
Správne, milosť Božia nás k tomu vedie a teda nie ja, ale milosť Božia ktorá je so mnou.Odstraňuje milost Boží zákon? Pokud jsem spasen milostí, vede mě to k tomu, abych přestupoval Boží zákon? „To tedy vírou rušíme zákon? Naprosto ne! Naopak, zákon potvrzujeme“ (Ř 3.31). Pavel tím říká, že víra ve spasení skrze milost neodstraňuje zákon, ale naopak potvrzuje jeho platnost. Lidé, kteří jsou spaseni milostí, zákon zachovávají. Milost nás vede k zachovávání Božího zákona, ne k tomu, abychom jej přestupovali.
Gal 3:24 takže zákon bol naším pestúnom, vedúcim nás ku Kristovi, aby sme boli ospravedlnení z viery
Gal 3:25 Ale odkedy prišla viera, nie sme viac pod pestúnom.
Tak teda naplňame zákon vierou a to na Božej rovine.
Je jasné, že Božia milosť vyučuje. Kto je pod milosťou, tak napĺňa zákon a to nie len preto, že dostane za to trest, ale z lásky a vďačnosti jedine Bohu. A práve toto je napĺňanie zákona na rovine Božej. Teda z viery, aby bolo podľa milosti.Policista byl mou argumentací překvapen, a tak souhlasil: „Dobrá, pane kazateli, tentokrát vám dávám milost. Jeďte!“ Co jsem si zasloužil, když jsem přestoupil zákon? Blokovou pokutu! Tak to má být podle zákona.
Když jsem dostal milost, osvobodilo mě to od trestu za porušení zákona? Ano. Osvobodilo mě to i od platnosti zákona? Určitě ne. Rozhodně bych se nevrátil do auta a své manželce neřekl: „Zlato, nejsem pod zákonem – už nepodléhám zákonu. Jsem pod milostí. Odteď už můžeme jezdit tak rychle, jak jen budeme chtít!“
Vykúpený v Kristu je pod milosťou a z lásky k Bohu uctieva už každý deň a nie len v siedmy. To je napĺňanie zákona na rovine Božej.cit: Nepřišel ani proto, aby odstranil čtvrté přikázání: „Pamatuj na den sobotního odpočinku“. Proto je v Bibli napsáno, že „podle svého obyčeje vešel v sobotní den do synagogy“ (L 4.16). Tak jako Ježíš nepřišel zrušit přikázání „Nepokradeš“, „Nezabiješ“, „Nesesmilníš“ nebo kterékoli jiné z Desatera, nepřišel zrušit ani přikázání o sobotě. Naopak Ježíš přišel, aby žil život láskyplné poslušnosti vůči Božímu zákonu.
Přikázání o sobotě je z určitého důvodu jádrem, srdcem Desatera. První čtyři přikázání charakterizují náš vztah k Bohu. Dalších šest přikázání určuje náš vztah k našim bližním. Přikázání o sobotě nás vybízí k tomu, abychom uctívali svého Stvořitele, což je samotný základ naší poslušnosti.
Ako vidíme tak ten kazateľ neprotirečí Pavlovi, ale ho cituje
Správne. No, mikim chce vlastnou silou preplávať Atlantik, a milosť berieš ako pomocnú barlu, že.Snaha zachovávat zákon ve své síle se podobá snaze přeplavat Atlantský oceán.
SprávneCit: Mohli byste být světovou jedničkou v plavání, ale vzdálenost je příliš velká. Ať bychom se snažili jakkoli, sami nejsme schopni zachovat Boží zákon. Pokud bychom zachovávání zákona považovali za prostředek, jak dosáhnout spasení, naše marné pokusy o jeho dodržování by nás vedly leda k zoufalství. Neustále bychom se cítili jako odsouzenci. Avšak pokud je zdrojem spasení Ježíš, pohled na zákon se radikálně mění.
Správne, potom skutky viery a ovocie Ducha už vychádzajú z nového srdca, ktoré je vierou naplnené Slovom Božím plným jeho lásky v milosti.Být pod milostí znamená, že jsem přijal Kristovu milost, dostal jeho odpuštění a byl jsem naplněn jeho mocí prostřednictvím Ducha svatého. Ježíš Kristus vepsal svůj zákon do mého srdce a do mé mysli a já ho toužím poslouchat.
Správne a zo znovuzrodenia vychádza prirodzene aj nový život v Kristu.cit: Této změně Bible říká „znovuzrození“.Správne, láska ktorá sa preniesla vierou v Božie Slovo evanjelia Ježiša Krista vedie vždy k poslušnosti.cit: Podstatu celého zákona můžeme tedy shrnout do jediného slova – láska. První čtyři přikázání Ježíš vyjádřil slovy „milovat Boha“, posledních šest přikázání shrnul do příkazu „milovat bližního“.
Skutečná a dokonalá láska tedy znamená, že budeme milovat nebeského Otce a své bližní. Láska vede vždy k poslušnosti.
Vďaka Kristovej moci sú slobodní v Kristu a nie vlastnej. No a prijali Božiu milosť nie preto, že na to prišli sami zo seba, ale preto, lebo Otec na nebesiach im to zjavil v ich srdciach .cit: Tito lidé Jej milují, protože vědí, co všechno pro ně vykonal. Přijali Boží milost a svobodně se rozhodli žít podle Jeho rad. Díky Kristově moci jsou vysvobozeni ze sevření zla. Jsou vysvobození z jeho otroctví.
Ne nesouhlasím se vším co učí tento kazatel a nemusím se s ním na všem shodnout.
...Vykúpený v Kristu je pod milosťou a z lásky k Bohu uctieva už každý deň a nie len v siedmy. To je napĺňanie zákona na rovine Božej.
O tom v Písmu není ani jedna zmínka, že na základě přijaté milosti máme dodržovat a uctívat každý den, to je zcela nebiblické učení. Uctívat Boha každý den je zcela úplně něco jiné než odpočívat s Bohem 7 den, v Jeho den který jediný On sám vyhradil na odpočinek a žádný jiný!
Jinak ty jsi Viktor tou milostí zdá se úplně zblbnutý:) a už nevidíš v Písmu nic jiného!