Katolická církev
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
- Kontaktovať používateľa:
Katolická církev
Občas zde potřebujeme vyjádřit odklon od adventismu a vedeme katolicko-protestantské debaty, nebo spíš vlastní monology.
Je už toho tolik, že to potřebuje samostatné vlákno. Kdo bude mít potřebu vyjadřovat se detailněji, může klidně sem.
Je už toho tolik, že to potřebuje samostatné vlákno. Kdo bude mít potřebu vyjadřovat se detailněji, může klidně sem.
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Re: Katolická církev
Katolická církev vznikla v roce 1054.
V takovém případě nám adventistům nesedí počty.
V takovém případě nám adventistům nesedí počty.
Odkiaľ sa vzal ten rok 1054?
Slovo katolícka znamená všeobecná.
Spojenie katolícka cirkev (gr. Καθολικὴ Εκκλησία) sa prvý raz vyskytuje v liste sv. Ignáca Antiochijského do Smyrny okolo r. 150. (Prevzaté z Wikipedie)
Spojenie katolícka cirkev (gr. Καθολικὴ Εκκλησία) sa prvý raz vyskytuje v liste sv. Ignáca Antiochijského do Smyrny okolo r. 150. (Prevzaté z Wikipedie)
wikipedie rok 1054John 3:16 napísal: Odkiaľ sa vzal ten rok 1054?
události:
16. července – římský biskup a patriarcha (= papež) Lev IX. a konstantinopolský patriarcha Michael Kerularios se vzájemně exkomunikovali z křesťanské církve, čímž završili Velké schizma – rozštěpení, jímž byla původní Svatá katolická apoštolská církev rozdělena na církev západní (římský patriarchát = Římskokatolická církev) a církev východní (patriarcháty konstantinopolský, alexandrijský, antiochejský a jeruzalémský, a autokefální církev gruzínská = dnes pravoslavné/ortodoxní církve).
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Je to na Wikipedii a slyšel jsem to ze záznamu adventistických pořadu z naši církve na youtube.
Jedna věc je náš prorocký výklad a druhá je obecná historie.
Katolická církev a řimskokatolická církev - to má být jeden subjekt?
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%98%C3 ... %C3%ADrkev
Tak sme boli vcera volit Caputovu. Nedovera adventistov v katolicku cirkev, inkviziciu a krestansku totalitu je taka velka, ze krestanskych, rozumej katolickych, kandidatov hned odmietame. Liberali, obzvlast ti pekni a zdravi, su “adventistickejsi“. Nastastie, Slovensko uz nie je katolicko-krestanska basta.
Ano, ak na druhej strane stoji katolicka inkvizicia, nedelny zakon, selma papez, fasicticka klerovlada, potom ano. Lgbt agenda je v sulade s Jezisovym ucenim ako ho pozname z evanjelii, Mojzisovo-Pavlovska vetva namierena proti ludom s poruchou sexuality dostava zo vsetkych stran na frak, cirkvi vo vyspelych krajinach uz oddavaju aj pary rovnakeho pohlavia, prisposobili sa dobe.
Daj si na hlavu studený obklad. Že je lgbt v súlade s Ježišovým učením, to by ani Čaputovej poradcovia nevymysleli.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Oba dva volební dny jsem strávila na Slovensku se svými křesťanskými přáteli z různých denominací včetně té katolické. Byl to skvělý mix. Sem tam dojde na nějaké "třaskavé" téma, ale líbí se mi vyspělost těch lidí, že spolu o tom dokáží komunikovat, srozumitelně si vysvětlit postoje a dál se přátelitlog napísal: ↑17 Mar 2019, 18:43 Tak sme boli vcera volit Caputovu. Nedovera adventistov v katolicku cirkev, inkviziciu a krestansku totalitu je taka velka, ze krestanskych, rozumej katolickych, kandidatov hned odmietame. Liberali, obzvlast ti pekni a zdravi, su “adventistickejsi“. Nastastie, Slovensko uz nie je katolicko-krestanska basta.

I Slovensko se sekularizuje, ale pořád jste na tom líp než my co se týče křesťanství, naštěstí jste aspoň hned vedle. A máte řadu politiků, kteří jsou křesťany. Já jsem měla jiného "tajného" kandidáta než je Čaputová. Ale velkým plusem vašich lidí na Slovensku je to, že křesťané, kteří Čaputovou nevolili, o ní mluvili velmi slušně. Je tam znát slovenská křesťanská výchova - úcta k lidem. Pokud bude Čaputová zvolena, a má obrovské šance, předpokládám, že i křesťané její nevoliči se za ni budou modlit. V tom to bylo pro mne velmi silné, evangelium v praxi.
Nedůvěry CASD ohledně katolických kandidátů jsem si všimla, neboť jsem si tím také prošla. Důležité pro řadu z nás bylo nevolit KDU-ČSL. Dnes s politiky aktivně komunikuji, píšu si s nimi o budoucnosti našich zemí a KDU se už nebojím. A věřím, že ani většina adventistů, dorůstá další generace, která se už tak na "zvyky" otců neupíná, respektive ty dobré drží a ty horší opouští. A padá i mýtus, že křesťan do politiky nepatří.
Ty vidíš "křesťanskou totalitu", nebudu Ti to vyvracet, i když s tím nesouhlasím. Řada křesťanů si prošla ateistickou totalitou a mohou ji tedy způsobile posoudit.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní