studnet napísal: ↑29 Mar 2019, 20:45
Ja len že som chodil pred dvoma rokmi do zboru casd na Ferienčíkovú ulicu a medzi tým som chodil do takej skupinky "znovuzrodených" ale bol tam chaos tak sa chcem vrátiť do casd ale dinosaury sú niečo čomu sa nechcú v zbore venovať ale pre mňa je to velmi dôležité. Alebo Mamuty to je niečo čo mi nedá spať a biblia mlčí.
A jak se chceš ,,věnovat" dinosaurům nebo mamutům zde?
Chceš diskutovat o tom, jestli existovali?
Nebo jestli to že existovali ovlivňuje důvěryhodnost buď víry v evoluci nebo stvoření, nebo důvěry v bibli jako takovou?
Chceš hledat zmínky o nich v bibli, nebo v židovské kultuře?
Nebo chceš třeba diskutovat o tom, čím se asi živili, jakými nemocemi mohli trpět, nebo jak se dala zužitkovat jejich srst, kůže a maso?
Nebo chceš mluvit o tom, kde je hledat a vyfotit si je?
Nebo o nich třeba skládat básně, eseje, nebo encyklopedii?
Podle mne jsi nevyjádřil srozumitelně na co konkrétně tu hledáš partnery k diskusi a o co ti jde.
Já třeba nevěřím v evoluční teorii vzniku života, věřím ve stvoření i v potopu, věřím že existovali mamuti a dinosauři, nevím jestli byli v arše a nemám kvůli tomu problémy s biblí, i když od ní už dnes neočekávám vždy přesné informace z přírodopisu nebo dějepisu.
Hledat je mě nebaví, ale rád bych si je vyfotil, básně mi moc nejdou a kožich z nich taky nechci.
Takže já se můžu možná tak sdílet pokud by byl zájem o tom jak můžu věřit v dinosaury, mamuty a bibli, stvoření a potopu dohromady.
Pokud toto máš vyřešené a netankuje tě to, tak ti já asi nepomůžu. (Znám pár materiálů, které jsem studoval, když mě to zajímalo).
Tož tak.