Nevím, jestli to myslíš vážně, ale takový názor mi přijde opravdu hloupý. Za prvé se nyní neřeší, jestli žena může nebo nemůže být kazatelkou. Může. Řeší se "jen" ordinace. A za druhé kuňky kuňky kázání, které nejde pochopit, mívají i muži. Obsah ani forma kázání není závislá na pohlaví, které daný jedinec nemůže ovlivnit, ale na každém jedinci, jeho přístupu a jeho projevu.mikim napísal: ↑01 Apr 2019, 15:40Kdyby nastala změna a v našem sboru se stala kazatelkou žena, tak tam budu chodit jedině tehdy, když tam nebude mít kázánía raději zajdu na výšlap do Beskyd pokochat se medvědy:)
Nedokážu si ani ve snu představit, že by mne žena kazatelka křtila, že by mne žena kazatelka oddala anebo, že by mne žena kazatelka pohřbila, to bych se fakt v té rakvi probudil a ještě ji naposled vynadal, ať si hledí svého a dělá co má a nehraji si na to co nemá
Ukažte mi jednu jedinou kazatelku, kterou by všichni brali a měla alespoň nějakou minimální autoritu jakou má průměrný kazatel. Žádnou takovou široko-daleko neznám. A ty jejich kuňky kuňky za kazatelnou se mnohdy ani nedají poslouchat natož pochopit. A kdyby měla zvučný hlas a nebála se mluvit pravdu, tak to pak už nebude žena, ale napůl chlap![]()
Existují neschopní kazatelé ženy i muži. Existují schopní kazatelé ženy i muži. V případě zaměstnání někoho jako kazatele a následné ordinace by se mělo brát v potaz to, zda daný člověk dokáže kázat kvalitně a srozumitelně a zda ke své službě má dar. Pak už není třeba řešit pohlaví. Sýto by mělo zachytit neschopné ženy i muže a mělo by umožnit službu těm schopným ženám a mužům. Možná je problém v tom, že sýto nefunguje, jak má. Ale to není problém ani žen a ani ordinace. To je problém toho sýta.